Beyler bu celp gidecek herkes bölümünü notunu ve tercih işlemlerini belirtsin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_price_ -- 9 Kasım 2022; 2:51:47 > |
390. Dönem (Şubat 2023 Celbi)
2023 Şubat Celbi, 390. Dönem Yedek Subay adayları için askerlik yükümlülüklerini yerine getirme çağrısıdır. Bu celp, 1997 ve 2004 yılları arasında doğan ve lisans veya dengi yükseköğretim mezunu olan erkek vatandaşları kapsamaktadır.
Celp işlemleri, Askerlik Şube Başkanlıkları tarafından yürütülür. Celp tarihinizi ve askerlik şubenizi öğrenmek için e-Devlet sistemini kullanabilir veya doğrudan askerlik şubenizle iletişime geçebilirsiniz.
Nitelik Güncellemesi Nedir?
Nitelik güncellemesi, yedek subay adaylarının askerlik hizmeti için uygunluklarını belirlemek amacıyla yaptıkları başvurulardır. Bu başvurular, adayların askerlik branş tercihlerini, eğitim durumlarını ve sağlık bilgilerini içerir.
- Dönem askerlik celbi ile ilgili olarak, yedek subay adayları 15 Şubat - 15 Mart 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden nitelik güncellemesi başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuruların doğru ve eksiksiz yapılması önemlidir.
2023 Şubat Celbi Süreci
2023 Şubat Celbi sürecinde, yedek subay adayları şu adımları takip etmelidirler:
- Nitelik güncellemesi başvurusu yapmak
- Celp tarihi ve askerlik şubesini öğrenmek
- Celp günü askerlik şubesine gitmek
- Askerlik muayenesine girmek
- Askerlik kurası çekmek
Askerlik kurası sonucuna göre, yedek subay adayları kısa dönem veya uzun dönem askerlik hizmeti için seçilebilirler. Kısa dönem askerlik süresi 6 aydır, uzun dönem askerlik süresi ise 12 aydır.
Askerlik hizmeti süresi, adayların askerlik branşına, eğitim durumuna ve ailevi durumuna göre değişebilir.
- Dönem askerlik celbi ve diğer askerlik yükümlülükleri hakkında detaylı bilgiyi Askerlik Şube Başkanlıklarından veya Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden edinebilirsiniz.