Şimdi Ara

398. Dönem (Şubat Celbi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
8
Favori
13.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sevk belgesinde İKMAL TK.K. yazıyor benimkinde. Sizde de öyledir muhtemelen.

Mezun belgesini almanız yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spike spieqel kullanıcısına yanıt

Orası meslek kurası. Kurada ana jet üslerinden birini çekerseniz büyük ihtimal istihkama verirler. Proje mühendisi gibi çalışırsınız.

• YD.SB. ADAYI

Kuvvet

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Eğitim Birliği

ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI PER.OKL.K.LIĞI KURS, EĞT.DES. VE TATB.TB. KH./GAZİEMİR/İZMİR

Sınıf PERSONEL

Hayırlı olsun arkadaşlar şimdiden

Forumda bilgisi olan varsa veya kendisi de gelecek olan aydınlatırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_tarik -- 29 Ocak 2025; 14:26:12 >
  • Astsubay komanda evet demiştim

Er olarak hatay 8. Komando tugayına çıkmış. Var mıdır burası hakkında bilgisi olan.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. eğitim sonrası sınavda yüzdelik dilime girersek gideceğimiz yeri seçebiliyorsunuz diye bir şey duymuştum onun hakkında bilginiz var mı?

meslek hayatında da proje mühendisiydim tübitak-kosgeb projeleri yapıyordum umarım dediğiniz gibi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Merhaba arkadaşlar.

Şubat celbinde görüşürüz.

Bölüm: Uluslararası Ticaret

Memleket : Ankara

Ortalama : 3.6

Sınıflandırma : Yedek Subay, İkmal (Kasım)

Yer : Kenan Evren Kışlası İstanbul/Maltepe (İkmal eğitim okulu)

Yerim ve sınıfım belli kasım celbine çıktım bazı nedenlerden var olan tecil hakkımı kullanarak tecil ettirdim ve Ocakta bozduracağım aksilik olmazsa yani Şubat celbiyle vatani görevi yapmak için yola çıkacağız. Zaten sınıflandırıldığım için statüm değişmeyecek benim.

Aynı yer çıkan olursa bana mesaj atabilir, gitmeden birbirimize yardımcı oluruz. Herkese hayırlı olsun.

İstanbul İkmal Maliye çıkan arkadaşlarıma hayırlı olsun devre olacağız.

Bu dönem er almaya da başlamışlar çokça bakalım sistem değişmişmi...

• Arkadaşlar, sevk başvuru formunda KATILACAĞI TARİH: 09.02.2025 yazıyor. Bu, en geç 9 Şubat saat 16.00'da giriş yapmam gerektiği anlamına mı geliyor?

Eğer öyleyse, 6 Şubat ile 9 Şubat arasında herhangi bir saatte giriş yapabilir miyim? Örneğin, 8 Şubat saat 19.00 gibi.

• Merhabalar geçen sene ekim ayına kadar yoklama kaçağıydım muaynemi oldum işlemlerimi tamamladım bağlı olduğum askerlik şubesi bana kesin olarak şubat celbinde askere alınıcağımı bana söyledi bende bu söylemin üzerine işimden ayrıldım ve yaşadığım evi kapatmış bulundum çünkü subat celp tarihi 6 subat olarak internette gözüküyordu ama bugün açıklanan askerlik yerlerinde nisan 2025 te çanakkale jandarma olarak sevk tarihim yazıyor ben söylenilene göre tüm iş ve hayat akısımı ona göre ayarlamıstım ama simdi nisanda gidiceğimi öğrendim bunu ilk sevk tarihine çekmek icin ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim bilgisi olan abilerim yardımcı olabilirmisiniz rica etsem

• spike spieqel kullanıcısına yanıt

Genel sıralamada %10a girenler önüne sunulan seçeneklerden birini seçebiliyor.

373. dönem 98 kişi vardı, ilk 10a girenler kura günü sıralamaya göre çağırılıp önlerine konan yerlerden birini seçti. Geri kalanlar da sırayla kura çekti.

3 sınav yapılmıştı.

İlki tek er yanaşık düzen eğitiminden uygulamalı sınav (%25 ağırlık)

İki ve üçüncü sınav test usulü, bize 300 sayfalık bir fotokopi vermişlerdi.

Tek er yanasik düzen eğitimi hareketlerinin kuralları,

Cumhuriyet dönemi ve Atatürk ilkeleri

KBRN

G3 piyade tüfeği özellikleri

Gibi konulardan (fotokopiyi geri aldılar)

Vize (%25 ağırlık) ve Final (%50 ağırlık) yapıldı. Ezbere dayalı konular, ezberiniz iyiyse yaparsınız.

Mavi ve siyah tükenmez kalem götürün, bir dünya evrak vs dolduracaksınız. Sağdan soldan kalem dilenmesiniz. Sınav için kurşun kalem silgi de götürebilirsiniz (bize vermişlerdi).

Diploma aslı götürmeyin,

https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

Buradan lisans mezun belgesi 2 adet çıktı alıp götürürsünüz. +1 yedek çıktı alırsınız. Kimliği ve sevk belgesini unutmayın.

Tuşlu telefon götürebilirsiniz. Ama bizim dönem sivil hatları toplayabildiklerini toplamışlardı. Nizamiyede askercell diye tuttururlar mi bilemiyorum. Ankesörlü telefonlar var, kart alıp onlar da kullanılabilir. Ankesörlüler dışarıdan aranabilir. Çaldır kapat yapıp 1 ay bizimkilerle konuşmuştum

Alışverişler, kredi - banka kartıyla oluyor. En az bir adet temassız kartınız olsun. Bizim dönem bozuk parayla çalışan otomatlar vardı belki kartlı sisteme dönmüştür. Simitçi falan parayla satış yapıyormuş (olmadı orada kullanırsınız)

Hatırladığım kadarıyla nizamiyede bir kantin vardı. İçlik çorap vs oradan alabilirsiniz. En kötü 100. Yıl kantin var, egitim göreceğiniz kurslar taburuna yürüme mesafesinde, bölük astsubayından izin alıp oradan alışveriş yaparsınız. Bizim dönem içlik rengi griydi ama Kütahya konusunda yakın zamanda haki renk diye yazmış biri. Değişmiş olabilir.

Ekleme: dönüşte oteberiniz çok olacak. Kamuflaj, bot, 1 nolu harici dediğimiz takım elbise+ayakkabısı. Bunları gideceğiniz birliğe de götüreceksiniz. Büyük boy valiz götürürsünüz, taşıması kolay olur. İstihkak olarak her şeyi veriyorlar. Çorap içlik sayısı yetersiz ama oradan takviye yaparsınız. Tıraş bıçağı olarak derbi samuray 3 vermişlerdi bize, tıraş takımınızı ufak çanta içinde götürürsünüz.

Hastalık elbet olacaktır. Revire çıkıp ilaç yazdırsanız bile 2-3 gün sonra gelebilir. Pastil, nurofen, c vitamini vb gibi şeyler götürürsünüz. Ağrı kesici krem (kas ağrıları için) bot vurması için vatka, ayaklar icin pudra veya mantar kremi getirirsiniz. Bu arada koğuşlar 10 veya 14 kişilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Ocak 2025; 15:8:21 >

• Merhabalar uzun zamandır takip ettiğim forumda cevap vermek bugüne nasip oldu.

Yedek Astsubay : Evet

Komando : Evet

Bölüm: Bilgisayar Programcılığı

Not ortalaması : 2.77

8 yıldır Özel bir şirkette IT Uzmanı olarak çalışıyorum.

Hizmet Şekli : YD. ASTSB. ADAYI

Kuvvet: Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Eğitim Birliği : MEBS OKL. VE EĞT.MRK. MEBS OKL.K.LIĞI ÖĞR. VE KURSLAR TB./MAMAK/ANKARA

Sınıf : MUHABERE

Herkese hayırlı olsun. MEBS için tecrübesi olanlar bilgilerini iletebilirse sevinirim.

@a-f-h üstad bir çok konuda bilgi ve tecrübelerini anlatıyorsun o yüzden senden bir görüş istiyorum. Dikkat etmemiz gereken bir durum var mı veya önerin var mıdır ? Sevk başvurumu yaptım ptt ye gidip ücretimi almam mı gerekiyor ? Birde açıktan 4 yıllığa tamamlıyorum. Askeriyede iç alım olduğunda subaylığa geçebilme imkanım olur mu ?

Gitmeden genel önerilerini alabilir miyim ?

• SiyahPapyon kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt

Şu an 3 kişi var sanırım aynı yere çıkan. Bir ara grup kuralım. Aynı anda birliğe katılabilirsek güzel olur.

• AstBilal A kullanıcısına yanıt

https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama

Yol parasını buradan hesabınıza aktarabilirsiniz. Pttye gitmenize gerek yok.

Astsubaylıktan subaylığa geçiş yönetmeliği var, şartlarına bakabilirsiniz.

• 8 şubatta mı birliğe teslim oluyoruz yoksa 7 sinde girip sekizinde mi başlamış sayılıyoruz,birde en geç saat kaça kadar birliğe teslim olmak gerekiyor.

• kuklacini kullanıcısına yanıt

sevk belgenizde katılacağınız tarih tam olarak yazar. Örneğin bende sevk tarihi 6 şubat ancak yol süresi 1 gün verildiği için katılacağım tarih 8 şubat.

• N3F3S kullanıcısına yanıt

Sağlık Yönetimi hocam aynı bölümdeyiz

Edit: Askerlik yerleride aynı imiş pm gönderdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPapyon -- 29 Ocak 2025; 17:21:25 >
  • bugün askerlik şubeye gittim. teslim olma işlemi haftasonu olmayacağını mesai saatleri içerisinde teslim olmam gerektiğini söylüyorlar. ama sevk belgesinde katılacağı tarih 8 şubat cumartesi diyor. bilgisi olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.