Şimdi Ara

3D Altyazı Yapımı ve 3D Altayazılı filmleri 3D Televizyonda İzleme Kılavuzu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
12
Favori
63.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3d tvimde usb den 3 boyutlu film izlerken altyazı göremiyorum , mesajım bulunsun bu problemide çözerler elbet
  • Selamlar;

Bendeki LG tv 3D dilmde altyazıyı sorunsuz açıyor ama media player cihazı ile açmaya çalıştığım zaman sorun yaratıyordu yazılar kayıyordu.
    Bu yöntemle deneyelim bakalım umarım sonuç alırım.
    Yeni bir media player cihazı almayı düşünüyorum. Bu başlığı görmem iyi oldu. Takipte olalım:)
  • usb den aştığım film ile pc den açtığım arasında çok bariz görüntü kalitesi farkı var. pc den izlemek istemiyorum. usb den 3d filmleri altyazılı izlemenin hiç bir yolu yok mu acaba?
  • .idx, .sub, xml. uzantılı 3 dosya çıkarttı. Dördüncüsü de .srt dosyası mı olacak?
  • Tesekkurler. Arkadsin sorununu bu konu sayesinde cozduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

3D filmlere Türkçe ses dosyası aramaktan sıkıldınız mı? İnternetten indirdiğiniz 3d altyazılar bozuk mu? Normal altyazıyı nasıl 3d altyazıya çevireceğinizi öğrenin.

[size=3]Gerekenler:

3D TV

Herhangi bir bilgisayar

HDMI kablosu(1.4 olmasına gerek yok.)

İzleyeceğiniz filmin altyazısı (.srt formatında tabi)

3dsubtitler programı. İndir: tıkla

Tercihen VLC Media Player (kendisi en iyi media player'dır.) İndir: Tıkla

[size=3]3d Altyazınızı Yapın

İlk önce 3dsubtitler ı indiriyoruz (java runtime gereklidir!!). Rar dosyasının içindeki iki dosyayı da masaüstüne atın ve subtitler.exe yi çalıştırın.

Srt (altyazı) dosyasını seçin. Masaüstünde olmasın. Bdsubtosub dosyasının yerini seçin, masaüstüne atmıştık. Ayarları en alttaki resimde olduğu gibi yapın.

Ardından sağdaki check e basarak altyazının nasıl göründüğüne bakın ve Convert e basarak işlemi başlatın.

4 dosya birden oluşacak bu dosyaları film ile aynı klasöre atın ve resimdeki gibi film ile altyazının adı aynı olsun.

3D Altyazı Yapımı ve 3D Altayazılı filmleri 3D Televizyonda İzleme Kılavuzu

Ardından filmi vlc ile başlatın gördüğünüz gibi altyazı ikiye bölünmüş ve kullanılabilir.

Bilgisayarı hdmi kablo ile Tv ye Bağlayın. 3D menüsünden Yan Yanayı seçin.

İyi seyirler!

Not: 3D filminiz altalta gözüküyorsa over under, yan yana ise side by side seçeneğini işaretliyin.

Çok teşekkürler harika oldu ama sinemada ki gibi altyazılar önde durmuyor film 3d ama altyazı 2d gibi duruyor umarım anlatabilmisimdir :)
    Yazıları one getirebilmek mumkunmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sgt.Gaz S kullanıcısına yanıt
    Hocam resimler gözükmüyorlar yeniden koyar mısınız ?
  • 3D Subtitler ile altyazıyı çevirip MKVTool ile altyazıyı filmle birleştirdim.

Usb ile TV den açtım, altyazı var, görüntü tek(sbs) ama altyazı çift, bulanık çift değil bildiğin ayrı ayrı iki tane altyazı oldu.

Yokmu bunun bir ayarı, yoksa 2D altyazı ile 3D filmi birleştireceğim.
  • Ses sistemi LG, LEd tv im Sony.Orjinal bluray den 3d film izlerken altyazı da sorun yok.İnglizce izleyecekseniz altyazıyı açınca yazı okunuyor.Ama usb den mkv 3d film açınca altyazı yayık gösteriyor ve haliyle okunmuyor.O kadar baktım ayarlarına bulamadım.Bilen varmı altyazıyı mkv de düzgün şekilde gösterip izlemeyi.

edit: USB yi led e bağlayıp mkv filmi altyazılı açtığımda sorunsuz gösteriyor.Böyle izleyeceğiz anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRK1905 -- 12 Ağustos 2016; 11:33:48 >
  • sevgili arkadaşlar yukarıdaki bilgilerin çoğu doğru ancak eksiktir.Şimdi ilk önce filme ait türkçe altyazıyı indiriyoruz.Sonra altyazı adını filmle aynı yapıyoruz.srt dosyasını not defteri ile açıp farklı kaydetten UFT 8 ile kaydediyoruz.3 D subtitler programı ile alt yazıyı 3 d filmin formatına uygun olarak (sideby side-yanyana yada alt alta gibi ) çeviriyoruz.son nokta olarak mkvmerge programı ile altyazıyı 3 d filmin içine çakıp yapıştıracağız ancak ekleyeceğimiz 3 d altyazı dosyasını mkv merge programının üstüne atınca en üstte video altta ses dosyası altında da muhtemelen birçok altyazı dosyası görünecek.en üstte vide ses ve altyazı dosyası olacak şekilde tekrardan çoklama işlemini yapmalısınız.kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.