Şimdi Ara

3D AYT MATEMATİK SORU HATALI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hızlı Resim - Soru
    https://hizliresim.com/7agkP5

Verdiği tanımda yani polinomun negatifi olmasında polinomun içine yazılacak sayının doğal sayı olması isteniyor. İç içe yazdığımızda 6x-18 çıkıyor burdan 0,1,2 diyebiliriz ama P(x) de 0 yazarsak -1 elde ederiz onu da yeni polinomda yazamayız çünkü -1 doğal değil diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

• Hocam soruyu bir daha oku o kural sadece P(a)<0 ve a elemanidir dogal sayi icin gecerli yani R polinomuna gecerli degil.

edir: ya da o Px herhangi bir polinom da olabilir ve soru hatalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nYselmech -- 2 Ocak 2019; 14:15:2 >
  • Orda tanım vermiş ama o tanıma uymamız lazım sadece p(x) için geçerli olsa 6x-18 den sonsuz tane yazarız zaten.
  • Cevap anahtarina göre cevap ne hocam
  • C
  • 2017 lysde de buna benzer bi hata vardı soru iptal edilmişti diye hatırlıyorum.
  • 0,1,2 3 tane işte neresi hatalı?
  • Hocam yardım eder misiniz?
  • quarsil156 Q kullanıcısına yanıt
    Hocam bu soru, soru bankasının kaçıncı bölümünde hangi testte ve kaçıncı soru?
  • Bölüm 1 test 5 soru 8
  • Bu soruya bakmistim.Cozerken içime yatmamisti.Ben de hatali olabilecegini düşünüyorum.Ama ilk cumlede R(x) formatinda bir polinomun içine negatif sayi yazilamaz dememiş onun için x yerine 0 da yazilabilir gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.