Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kes123kin

quote:

Orijinalden alıntı: skrts

quote:

half sbs lerde alt yazıyı napmak gerek dırek atınca bozuk cıkıyor

http://www.3daltyazi.com/ bu adreste 3 boyutlu filmler için altyazı mevcut

Burdan indirilen altyazıları Western Digital Media oynatıcıyı harddiske bağlayıp onu da tv ye baglayarak oynattırabılırmıyız. Alt yazıyı ındırınce 4 tane dosya iniyor SRT dosyasının yanı sıra , bunlara işlem yapmak gerek mi pc den yoksa direk dosyanın oldugu klasore isimleri aynı yaparak atıp calıstırmak mı gerek ? Altyazı da 2 resımde half sbs cıkması gerekmez mı?

Oncelikle herkese merhaba, konuyu yeni gordum ama simdiden epey hosuma gitti. Konuyu baslatanlara ve katki saglayanlara tesekkur ederim.

O siteden indirdiginiz altyazilardan srt haricindekileri wd media player oynatamadi maalesef. Srtnin nasil performans verecegini aksam dener, paylasirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

Arkadaşlar DEEP SEA 3D filmini 3dtorrents.org dan indirip te çalıştırabilen var mı ? Bende 55 LW570S var ama filmi okumuyor tv. Sorun nerede acaba ?

bende de çalışmadı bu belgesel, sanırım fps den kaynaklı bu sorun, çünkü bendeki videoda 48 fps görünüyor, bunun gibi birkaç tane daha belgesel vardı onlarında yüksekti ve hiçbirini açmadı. ama 24 ve 30 olanlarda sorun olmadan açtı. fps yi düşürmeye çalıştım ve düşürdüm ama video ağır çekim ilerlemeye başladı. sonuç belgesel öylece bekliyor bir köşede.

bu arada daha bir hafta oldu tv yi alalı (40D6500). tam anlamda sadece megamind filmini seyrettim. hoşuma gitti. derinlik güzeldi. bunun dışında elimde olanlardan kısa kısa deneme izlemeleri yaptım genel anlamda 3d olayı güzel. belgesellerde sanki daha bir güzel oluyor gibi geldi bana. imaxın denizler altında o bakımdan bayağı hoşuma gitti.

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) ***  TAVSİYELERİ ANA KONU
  • Neredeyse tamamını izledim. Şu sıralar Smurf 3d sbs bekliyorum ancak henüz yok piyasada. Yoksa 3D'den fazlasıyla hevesimi aldım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Neredeyse tamamını izledim. Şu sıralar Smurf 3d sbs bekliyorum ancak henüz yok piyasada. Yoksa 3D'den fazlasıyla hevesimi aldım :)

en beğendiklerini sıralayabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

bi xxx lcd fırmadan tanesı 2 tl ye 25 tane kopyalattım toplam 25 fılm 50 tl ye geldı site pm atarım ama az var bunlar var

Sanctum 2011 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264

[Isimsiz]
    Clash of the Titans 2010 - 3D Half-SBS 1080p Blura...

Resident Evil Afterlife - 3D Half-SBS 1080p Bluray...
    11-08-2011 21:43
    4 7.57 GB
    [Isimsiz]
    Piranha 2010 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264

7.06 GB
    [Isimsiz]
    Drive Angry 3D 2011 - 3D Half-SBS 1080p BluRay DTS...
    10-08-2011 11:54
    6 8.07 Gb
    [Isimsiz]
    Avatar 2009 3D Half-SBS 1080p x264
    09-08-2011 11:19
    25 12.86 GB 27
    [Isimsiz]
    Priest 3D 2011 BluRay 1080p Half-SBS DTS x264-NYDI...

/>

banada pm atabilirsenizçok sevinirim şimdiden teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar

İngiltereden aldığım Drive Angry-İntikam Yolu 3D BLU-RAY satıyorum.

saygılar,
  • @Mastercodex listen bu sekilde bir anlam ifade etmiyor.

Cozunurluklerini ve hangilerinin anaglif hangilerinin sbs olduklarını da belirtmen lazım.
  • Evet @Mastercodex, bu listenin kimseye bir katkısı bulunmuyor.Hangi sitede oldukları ve info bilgileri yok.Bu listede yazanların çoğu muhtemelen ya anaglif yada çakma 3D, dolayısiyle çok iyi kalitede olduklarını düşünmüyorum.
    Starwars Episode 1 bile 2012 yılında 3D Bluray olarak çıkacak, gerisini siz düşünün.
  • Merhaba Arkadaşlar ,

Benim esas işim aslında 3D film değil 3D cihazlar ama elimdeki saf listeyi sizinle paylaşmak istemiştim.Listedeki 3-4 adedi dışındaki tüm filmlerim SBS formatında ve süper görüntü kalitesine sahip ama bence burada bunlara tartışmaya luzum yok çünkü buradaki esas amaç paylaşım.Yinede ilginiz için çok teşekkürler...

Listeyi sistemden kaldırdım.Bilginize ...
  • bende arena-tr davetiyesi varsa rica edebilirmiyim tesekkurler sımdıden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19numara

quote:

Orijinalden alıntı: Unforgivengin

quote:

Orijinalden alıntı: 19numara

1.4 hdmi +pc+3d tv+3d iso film ile 3d film nasıl izlenir resimli paylaşım yapan olursa çok sevinirim

Pc nizi hdmi ile tv ye baglayin. Ardindan 3d iso dosyasini winrar ile acin. Dosyalari klasöre cikartin. Ardindan bir medya oynaticiyla filmi oynatabilirsiniz sanirim.

bu kadar basit olmasa gerek şimdi paylaşıcagım alıntı yazıya göre bazı aşamaları varmış ben burada nvidia control panel'den Enable GPU-decoding ve nvidia kontrol panelinden "3D-Ready tv with glasses" seçeneklerini bulamadım.Benim ekran kardı driverım türkçedir.Bu aşamaları resimli bir anlatımla gösterilmesi bence çok faydalı olur.Saygılar.

stereoskopik 3d desteğini etkinleştirmek istediğinizde nvidia sihirbazı açılır ve sizden nvidia 3d usb kızılötesi cihazını ister. doğal olarak 3d etkinleştiremezsiniz. tek seçenek red/cyan olarak ayarlanabilir o da gerçek 3d değil. powerdvd 3d ile nvidia 3d vision ready seçimi de yanlış. bahsedilen monitör 120 hertz hızındadır.

bilgisayar + 3d tv + 3d aktif shutter gözlük ile izlemek için tek yöntem;

1-) ekran kartımız nvidia 5xx serisi bir kart olacak. 4xx serisi kartlarda bazı üreticiler hdmi 1.4 desteği verdi fakat nvidia donanımsal 1.4'ü sadece 5xx serisinde verdi. örnek olarak; elimizde nvidia 560 ti kart olsun + purelink hdmi 1.4 kablo + samsung 40c750 3d tv + daemon tools yazılımı + power dvd yazılımı + iso formatında 3d blu-ray film. şimdi hdmi 1.4 desteği samsung'un tüm hdmi girişlerinde yok. sadece hdmi (arc) yazan (tam olarak yazamamış olabilirim, ama tv'nin arkasında hdmi 2 olanda yazıyor.) hdmi 2 girişi 1.4 destekler. dolayısıyla kabloyu bu port'a bağlamanız gerek. hdmi/dvi olan yere bağlarsanız 60 herz giriş verir. şimdi isoyu sanal bürücüye attık, ve power dvd yi açtık. ayarlar kısmında "HDMI 1.4 enable 3D TV" seçilmeli. bu seçenek sadece win7'de çıkar. uyarı nvidia kartı olanlar mutlaka driver güncellemesi yapın.

3d filmlerin herz oranları;
    Resolution in the “HDMI 1.4 enable 3D TV”
    - BD 3D: 1080p@24Hz
    - DVD 2D to 3D: 720P@60Hz

sonra pc'yi tv'ye bağladık fakat pc monitörünü yalnız 3d tv olacak şekilde ayarlayın. yani bende 1. monitör philips 22 " lcd görülüyor. 2. monitör samsung 40c750 görülüyor. alta seçeneklerde görüntüyü yalnız 2. monitörde gösteri seçip görüntüyü 3d tv'ye alıyoruz.

power dvd ayarlarında yine ekranı HDMI 1.4 3D ready TV seçiyoruz.

sonra nvidia kontrol panelinden "3D-Ready tv with glasses" seçeneğini aktif ediyoruz.

en son power dvd'de play butonuna basmak kalıyor. şimdi eğer GPU-decoding ile fullhd x 2 kat çözünürlükteki yani stereoscopic videoyu ekran kartımıza cözdürüyoruz. ve pc gönderdiği sinyali hdmi 1.4 kablo ile 3d tv'ye aktarıyor. samsung tv gelen görüntüyü otomatik algılayıp size 3d sinyal algılandı 3d moduna geçme uyarısı vermesi gerek. eğer vemiyorsa adımları tekrar kontol edin. zellikle piyasada hdmi 1.4 diye satılan kablolara dikkat edin. audio return ve eternet seçenekli kabloları alın. birçok firma hdmi 1.3 bile olmayan kablolara hdmi 1.4 diye satıyor. hdmi kablosu mutlaka hdmi2'ye takılı olmalı(1.4 desteği sadece bu portta var.)

eğer 3d olmayan bir oyun yada film izlemek istiyorsanız mutlaka hdmi/dvi portuna takın ki tv gelen sinyalin pc sinyali olduğunu bilip ona göre davransın.

kısaca;

1- nvidia 5xx serisi kart (donanımsal hdmi 1.4 desteği sadece bu seride var.)
    2- power dvd'nin 3d destekli yazılımı (PDVD 10 ULTRA Mark II)
    3- gerçek sertifikalı hdmi 1.4 kablo(audio return ve network kanalı olması faydalı olur.)
    4- win7 bir pc
    5- iso formatında 3d film
    6- nvidia control panel'den Enable GPU-decoding işaretle.(sadece win7'de çıkar)
    7- nvidia panel'den "3D-Ready tv with glasses"
    8- 3d tv'yi birinci ekran olarak tanımla.
    9- hdmi kabloyu hdmi 2'ye tak
    10- power dvd'de HDMI 1.4 3D ready TV seçeneğini seç
    11- ve filmimizi açmak(power dvd 3d seçeneği aktif)

buraya kadar donanımsal ve yazılımsal ayarlar doğru ise film başladığında(tam ekran) samsung tv uyarı vermeli. 3d sinyal algılandı 3d moda geçmek ister misin diye. eğer söylemez ise 3d sinyal alamıyor demektir.

dilerim gerçek 3d keyfini pc ile alabilirsiniz. birçok kez test etmişimdir ki retail encoded 3d sbs filmler ile gerçek 3d blu-ray filmler arasında en az %60 3d kalite farkı var. cisimler daha bir dışarıda ve daha canlı.

birde sbs riplenmiş 3d filmlerde bitrate 20mbit'in üstünde olmamalı. usb cihazları 20mbit'in üstüne veri gönderemez. dolayısıya filmde atlamalar ve cross olayı olur.

son olarak 3d tv ile pc'den gerçek 3d oyun oynamak isteyenler NVIDIA 3DTV Play yazılımını indirip kullanabilirler. trial 14 gün sanırım kullanımı var.(tabi ki ilacı da mevcut). bu yazılım ile hemen hemen tüm oyunları 3d tv ile 3 boyutlu oynanabiliyor. bu yazılım ile nvidia'nın 5xx serisi kartlarında oluyor. oyunu 3d sbs formatına çeviriyor. 3d tv'de aynı indirdiğiniz 3d sbs filmler gibi yan yana 2 görüntü oluyor. kumandadan 3d tuşu ile yan yana seçeneğini seçince gerçek 3d keygini alıyrsunuz. yanınızdan geçen mermiler, ön arabadan kopan metal parçaların üstünüze gelmesi gibi efektler harika. birde fps oyunlarında silahı kendi elinizde gibi hissetme duygusu başka.

oyun ve filmleri derinlik hissi eli oynamak için ise nvidia 3D Vision Discover gözlüklerden gerek.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=101532&ad=TOSHiBA-L755-14H-i5-2410-6GB-640GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar.

Bu model bişey alsam işimi görürmü artılarını eksilerini değerlendirebilirmisisniz.
  • Arkadaşlar Transformers 3 ün 2D versiyonu çıkmış ama 3D half sbs olanı yok(Ben bulamadım).
    Ne zaman çıkar dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu imax undersea arenada bulamadım..duzgun bır torrent yada tek lınk varsa ozelden atarsa sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Arkadaşlar Transformers 3 ün 2D versiyonu çıkmış ama 3D half sbs olanı yok(Ben bulamadım).
    Ne zaman çıkar dersiniz?

şirinlerıde dvdrıp olarak ındırdım ama henuz 3D yok..sırf 3D ızlemek ıcın transformers'ı 1080p ındırmıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: antireis

quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

bi xxx lcd fırmadan tanesı 2 tl ye 25 tane kopyalattım toplam 25 fılm 50 tl ye geldı site pm atarım ama az var bunlar var

Sanctum 2011 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264

[Isimsiz]
    Clash of the Titans 2010 - 3D Half-SBS 1080p Blura...

Resident Evil Afterlife - 3D Half-SBS 1080p Bluray...
    11-08-2011 21:43
    4 7.57 GB
    [Isimsiz]
    Piranha 2010 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264

7.06 GB
    [Isimsiz]
    Drive Angry 3D 2011 - 3D Half-SBS 1080p BluRay DTS...
    10-08-2011 11:54
    6 8.07 Gb
    [Isimsiz]
    Avatar 2009 3D Half-SBS 1080p x264
    09-08-2011 11:19
    25 12.86 GB 27
    [Isimsiz]
    Priest 3D 2011 BluRay 1080p Half-SBS DTS x264-NYDI...

/>

banada pm atabilirsenizçok sevinirim şimdiden teşekkürler..

kardesım kusura bakma davetıyem yok

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmrkartal

şu imax undersea arenada bulamadım..duzgun bır torrent yada tek lınk varsa ozelden atarsa sevınırım

3dtorrents.org sitesinde var uyeligi kapatmadilarsa uye olabilirsin.
  • 3D altyazı indirilebilen site onerebilirmisiniz 3daltyazi.com dan baska , cunku ordaki altyazılar cok az cogu filmin yok veya calısmıyor
  • quote:

3D altyazı indirilebilen site onerebilirmisiniz 3daltyazi.com dan baska , cunku ordaki altyazılar cok az cogu filmin yok veya calısmıyor

alt yazının 3d'si olmaz filme uysun yeter. gerce hangi mediadan oynatıyorsunuz nerede izliyorsunuz bilmiyorum ama sbs tvde izlerken sıkıntı değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

3D altyazı indirilebilen site onerebilirmisiniz 3daltyazi.com dan baska , cunku ordaki altyazılar cok az cogu filmin yok veya calısmıyor

alt yazının 3d'si olmaz filme uysun yeter. gerce hangi mediadan oynatıyorsunuz nerede izliyorsunuz bilmiyorum ama sbs tvde izlerken sıkıntı değil!

Nasıl olmaz eger altyazı 3 boyutlu half sbs filme uygun degıl de normal bır altyazıysa , ıkıye bolunmus goruntuye ragmen tek alt yazı olur ortada ve bunu da fılme atıp ızlemeye kalkarsak bulanık karmakarısık yazı olur 3d fılmın altında oysaki olması gereken alt yazının da half sbs seklınde yanı ıkı goruntunun de ustunde olması gerek kı tv den 3d yı secınce bulanıklasma olusmasın
  • samsung tv de sbs izledigim filmlere normal alt yazı bulup izliyorum filmi de tv'den oynatıyorum. Hic bir sıkıntı yok!
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.