Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Media player ile blurayin 3d görüntü aktarımı konusunda aralarında bariz bir fark oluyormu örneğin dışarı çıkış sahneleri daha fazla yada derinlik daha yüksek gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: husock

CEVAP VEREN YOKMU ACABAA

http://www.3dsbs.com/3dsbs-releases-3dmovies/page/2/

MERHABA ARKADAŞLAR yukarıdaki siteden ı max deep sea filmini indirdim 5 part sonra bu rarları açıtım birleştirdi kendiliğinden . bilgisayarımda gom pleyarda filan oynatıyo . dosya formatı MKV olarak indi . ben usp ile SAMSUNG D7000 tv ye taktım desteklenmeyen dosya biçmi dedi .. ne yapmam lazım yardımlaırnızı bekliyorum .... TEŞEKKÜRLER...

pm attım ama burayada yazayım.

http://sevketakgul.com/mkvmerge-gui-v4-5-0-indir-download/ sitesinden programı indirip kuruyorsun. filmi programın içinde açıp extras seçeneği altındaki
    compression seçeneğini off yapmak, sorunu giderebilir.
    her bir alt dosya için off olmalı. sonra mux edip(programdaki start muxing tuşu) çıktı dosyayı deneyin tvde.

@cemo62

yukarıdaki alıntıda bir yol söylenmiş. dene belki işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 6 Ekim 2011; 12:22:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ixirseviyo

Media player ile blurayin 3d görüntü aktarımı konusunda aralarında bariz bir fark oluyormu örneğin dışarı çıkış sahneleri daha fazla yada derinlik daha yüksek gibi ?

3d derinlik ve dışarı çıkma durumunu etkileyen çok unsur var. kaliteli bir rip ise ( boyut her zaman kaliteyi belli etmez) blu ray day dan farkı olmaz. ripin kaynağınada bağlı tabiki, imax, reald, xpand, ..vs gibi farklı formatlar var. kötü riplenmiş bir filmde fps düşük olur ve 3d perf. düşer. özellikle hareketli sahneler iç içe geçmeler, tırtıklı kenarlar meydana gelebilir. eğer torrent indiriyorsanız butlaka yorumlara, kullanıcı görüşlerine baş vurun.

diğer bir şekilde filmin çekim tekniğide önemli tabiki ama sen sorun olmasın diyorsan hem blu ray player için hemde filmler için paraya kıyacaksın.
  • banada 3d torrents davetıyesı gonderebılırmısınız
    guest.1981@hotmail.com
  • dostum yaptım dediğini ama değişen bir sonuç olmadı desteklemeyen codec diyor halbuki half sbs
  • kou yararlı yakında bende 3d tv alcagımdan takıpteyım, tesekkurler.
  • beyler, bu topctekiler en iyi bilir herhalde diye burda soruyorum;

internetten indirdigim 3d filmleri laptopumda çalıştırıp hd4570(6 serisidegil) kartın hdmı cıkısıyla,
    1.3 hdmı kablo ile (1.4 degil)
    normal şekilde 3d TVime cıkıyorum ve de 3D izliyorum.

DEGİL mi??

evet ise bu 6 serisi Ati 3d yi destekler, Yok hdmi 1.4 lazım vb.. bu muhabbetler ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

beyler, bu topctekiler en iyi bilir herhalde diye burda soruyorum;

internetten indirdigim 3d filmleri laptopumda çalıştırıp hd4570(6 serisidegil) kartın hdmı cıkısıyla,

DEGİL mi??

evet ise bu 6 serisi Ati 3d yi destekler, Yok hdmi 1.4 lazım vb.. bu muhabbetler ne?

Hocam benim bildiğim ATI'nin HD4xxx grafik kartlarının hiçbirinde 3D desteği yok. 1.3 ya da 1.4 HDMI oluşu farketmez grafik kartınız 3D izlemeniz için gerekli olan sinyali gönderemediği için, paneliniz de bu görüntüyü dışa yansıtamaz haliyle.
  • Mükemmel paylaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grasshead

Mükemmel paylaşım.

Arkadaşım özelden yazamadım mesajına cevap buradan atıyorum..42lw5500 için

Ben de sizin gibi futbol veya oyunla izlemiyorum, sadece film izlemek için aldım. ilk başta 47 inch almıştım ancak 42 ile arasında pek fark göremediğim için fazla para vermeye gerek yok deyip 42 ile değiştirdim. Ama 55" alacaksanız o farkeder. Filmde falan pek fazla etkilenmiyorum 100 hz olayından. hafif çerçevelenme bazen oluyor ancak olmayan TV bulmanız biraz zor, bulsanız da 2 kat daha pahalı. bence maliyet-verimlilik açısından TV'yi tavsiye ederim.

Tv'nin başlıca sorunu DTS, ama o da halledilebilyor. Benşm karşıma ise dün akşam yeni bi sorun çıktı: Amerikadan aldığım 1 TB harici diski TV görmüyor.

Elbette birkaç eksiği var TV nin ancak dediğim gibi, sanrım pasif 3d teknolojisinde maliyet-verimlilik açısından iyi bir TV.

Umarım biraz aydınlatıcı olmuşumdur.

İyi günler...
  • @-hmF-

Çok teşekkürler ilgin ve cevabın için. Ürünü kullanan pek çok arkadaşla görüştüm, gittim detaylı olarak inceledim. Tek kelimeyle şu anda alınabilecek en iyi fiyat performans ürünü ki geçtiğimiz günlerde bir arkadaşın paylaştığı t3 dergisinin raporunda da fiyat performans ürünü olarak seçildi.

42LW5500 alacağım kesin olarak. Teledünya ve Uydunet ile kullanacağım. Herşey çok net kafamda ama tek problem ürünün şu andaki fiyatı. 2500'lerden 2700'lere, 2900'lere çıktı. Satın almam gerekiyor çok kısa sürede ama fiyatı düşer diye içimden de gelmiyor. Karmakarışık durumdayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

DEGİL mi??

Hocam benim bildiğim ATI'nin HD4xxx grafik kartlarının hiçbirinde 3D desteği yok. 1.3 ya da 1.4 HDMI oluşu farketmez grafik kartınız 3D izlemeniz için gerekli olan sinyali gönderemediği için, paneliniz de bu görüntüyü dışa yansıtamaz haliyle.

ya peki bendeki uyduruk receiver Hotbirddeki skysports 3D deki goruntuyu alıyor ve 3d olmayan LCDtvime cıkıyor,
    goruntu tabki birbibirin aynı 2 tane ekran ortaedan ikiye bolunmus halde cıkıyor.

yani receiver ve hdmi cıkısı 3D için ek hiç birşey yapmıyor burda.

işte bu anda tvnin -eger olsaydı- 3D fonksiyonun aktif edip o goruntuyu tek flu goruntu yapıp sonra gozlugumuzu takmıyacak mıydık?

yani tum isi tv yapmıyor mu,
    benım anlamadıgım nokta tam burası, ha o receiver cıkmıs ciftlemiş goruntuyu ha herhangi hdmi outlu bir Gpu yapmış, ne farkeder? diyor mantık (denemedim gormedim )))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grasshead

@-hmF-

Çok teşekkürler ilgin ve cevabın için. Ürünü kullanan pek çok arkadaşla görüştüm, gittim detaylı olarak inceledim. Tek kelimeyle şu anda alınabilecek en iyi fiyat performans ürünü ki geçtiğimiz günlerde bir arkadaşın paylaştığı t3 dergisinin raporunda da fiyat performans ürünü olarak seçildi.

42LW5500 alacağım kesin olarak. Teledünya ve Uydunet ile kullanacağım. Herşey çok net kafamda ama tek problem ürünün şu andaki fiyatı. 2500'lerden 2700'lere, 2900'lere çıktı. Satın almam gerekiyor çok kısa sürede ama fiyatı düşer diye içimden de gelmiyor. Karmakarışık durumdayım.

Teknosanın sitesine üye ol..1 günlük mağazalara özel indirim yapıyor ve sana bi gün önceden maille bildiriyolar. Ben öyle aldım. 2.400 ,)
  • quote:

quote:

quote:

DEGİL mi??

ya peki bendeki uyduruk receiver Hotbirddeki skysports 3D deki goruntuyu alıyor ve 3d olmayan LCDtvime cıkıyor,
    goruntu tabki birbibirin aynı 2 tane ekran ortaedan ikiye bolunmus halde cıkıyor.

işte bu anda tvnin -eger olsaydı- 3D fonksiyonun aktif edip o goruntuyu tek flu goruntu yapıp sonra gozlugumuzu takmıyacak mıydık?

benım anlamadıgım nokta tam burası, ha o receiver cıkmıs ciftlemiş goruntuyu ha herhangi hdmi outlu bir Gpu yapmış, ne farkeder? diyor mantık (denemedim gormedim )))

Şimdi o işlemde tek bir grafik işlemcisi söz konusu o da panelin grafik işlemcisi. Bu noktada TV'ye görüntüyü aktaran receiver olsa da görüntüyü işleyen ekipman panel. Ancak bilgisayar mevzusu daha farklı. Bilgisayardan çıkacak olan sinyalin TV'nize gitmeden önce ekran kartınıza gelmesi gerekiyor. Yanii görüntü TV'nizde değil, ekran kartınızda işleniyor önce. Daha sonrasında grafik kartının işleyebileceği kalitedeki 3D görüntü HDMI kablodan TV'nin işlemcisine ulaştırılıyor ve gelen yayının 3D olduğunu çözen işlemci 3D menüsündeki fonksiyonları aktif ediyor. Aksi türde eğer PC'nin 3D sinyali çözemeyecek bir donananıma sahipse maalesef TV'ye gelen bir görüntü olmayacağı için bu özellik deaktif kalıyor.

yine de açıkçası denemenizi tavsiye ederim merak ediyorsanız.
  • quote:

quote:

quote:

DEGİL mi??

Yayın panele verilince görüntüyü üstüste bindirmek panele düşüyor zaten. FPR teknolojisinde böyle. SG gözlüklü 3D TV lerde ise yine bu görüntü TV tarafından üstüste konulur ve sırayla 3D gözlüklere verilir. Yani asıl işi paneller yapıyor o yüzden 3D TV ya da 3D monitör deniliyor.
  • arkadaşlar bende Sea Monster a Prehistoric... adlı 3d belgesel var. Fakat bunu 3d izleyemedim bir türlü , deneyen varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm_group -- 7 Ekim 2011; 14:11:18 >
  • @techraven
    o konuda sıkıntı yok zaten, onu anladım, zaten sorumun temeli de o,

@dusty
    acıklamalar için teşekkürler ama hala mantıgım almıyor,
    ikisi de ham digital datayı HDMİ yoluyla tv ye ileritor ( ikisi de derken GPU da, recevier da)

siz şimdi SBS film indirince internetten, bu film calıstırdıgınızda PC ekranında monitorde Çi,ft yanyana görüntü goruyor musunuz?(ati 4 veya 5 serisi gpu ile mesela) evetse bunu hdmi ile tv'ye cıktıgınızda da aynı goruntu oalcak ve 3d tv bunları birleştiricek vs.. sorun yok yani.

ama işte bu anda da "6serisi 3D destekler"" muhabbetş nedir?
  • quote:

@techraven

@dusty
    ikisi de ham digital datayı HDMİ yoluyla tv ye ileritor ( ikisi de derken GPU da, recevier da)

siz şimdi SBS film indirince internetten, bu film calıstırdıgınızda PC ekranında monitorde Çi,ft yanyana görüntü goruyor musunuz?(ati 4 veya 5 serisi gpu ile mesela) evetse bunu hdmi ile tv'ye cıktıgınızda da aynı goruntu oalcak ve 3d tv bunları birleştiricek vs.. sorun yok yani.

Evet, görüyorum ancak normal monitörüm 3D destekli olmadığından ya da benim AMD 3D SG gözlüğüm olmadığından o görüntüyü 3D çözemiyorum. TV'yi bağladığımda ise görüntüyü PC'den TV'ye verip, 3D izleyebiliyorum. Açıkçası ben bunu 3D oyumu olmayan bir PC'den denemedim açıkçası ancak deneyenlerin TV üzerindeki 3D fonksiyonlarının deaktif olduğunu biliyorum. Dediğim gibi denemenizi tavsiye ederim. bizim için de iyi olur hem, haybeden konuşmayız bu şekilde
  • quote:

quote:

@techraven

@dusty

Evet, görüyorum ancak normal monitörüm 3D destekli olmadığından ya da benim AMD 3D SG gözlüğüm olmadığından o görüntüyü 3D çözemiyorum. TV'yi bağladığımda ise görüntüyü PC'den TV'ye verip, 3D izleyebiliyorum. Açıkçası ben bunu 3D oyumu olmayan bir PC'den denemedim açıkçası ancak deneyenlerin TV üzerindeki 3D fonksiyonlarının deaktif olduğunu biliyorum. Dediğim gibi denemenizi tavsiye ederim. bizim için de iyi olur hem, haybeden konuşmayız bu şekilde

evet görüyorum dediniz ama imazaya bakınca görüm ki sizde hd6950 var

4 veya 5 serisi ile de o cift goruntu tvden görülebiliyor mu acaba işte, ve de tv onu 3d yapar zaten.
    mantıken gorunmewsi lazım receiver bile ilettigine göre.

6 serisi 3d oalrak ne ek katkı saglıyor o soru gundeme geliyor tabi boyle olunca da.

deniycem de sonra, pc su anda kolide bekliyor :)) ve kardesime laptop alıcam şimdilerde. 3d tvsi var , 6650 gpu lu mu secsem illa 5850 filan da olur mu diye dusunuyorum işte.
  • quote:

quote:

quote:

@techraven

@dusty

evet görüyorum dediniz ama imazaya bakınca görüm ki sizde hd6950 var

4 veya 5 serisi ile de o cift goruntu tvden görülebiliyor mu acaba işte, ve de tv onu 3d yapar zaten.
    mantıken gorunmewsi lazım receiver bile ilettigine göre.

6 serisi 3d oalrak ne ek katkı saglıyor o soru gundeme geliyor tabi boyle olunca da.

deniycem de sonra, pc su anda kolide bekliyor :)) ve kardesime laptop alıcam şimdilerde. 3d tvsi var , 6650 gpu lu mu secsem illa 5850 filan da olur mu diye dusunuyorum işte.

Hani her ne koşulda olursa olsun sadece 3D değil her türlü performansta 6XXX serisini öneririm. 5850 olabilecek bir karttır ama, performansı da yüksektir. ayrıca şu linkteki 13. maddeye de bakmanızı öneririm kesinlikle.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.