Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

az yukarıda @BLacKeLDiaBLo cevabını vermiş 1. sorunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMERKAHVECİ

slm arkadaşlar filmlerdeki Half-Sbs, 3dsbs, ac3, fs bunların anlamı nedir cevablarınızı bekliyorum tşk

Half sbs ve 3d sbs arasında tanım olarak bir fark yok.
    SBS - Side by Side yani yan-yana görüntü demek.

ac3 bir ses codekidir. bkz. dolby digital

fs değil de fpr ya da fps kastetmis olabilir misin?
    FS sadece FileServe dosya sunucusunun kısaltması olabilir.
  • arkadaşlar Allah rızası için bi Tr torrent davetiyesi
  • Bir şey soracağım , normal filmler için indirdiğimiz altyazılar 3D filmlerde de çalışıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Bir şey soracağım , normal filmler için indirdiğimiz altyazılar 3D filmlerde de çalışıyor mu ?

çalışır. Tv'n samsung ise sorunuz izlersin. Farklı marka bazı Tv'ler için 3d altyazı indirmen ya da mevcut olanı convert etmen gerekli.
  • Orijinalden alıntı: gimmeluck

diger topicdeki soruyu buraya da koyma geregi duydum,
    yardım lütfen.

Orijinalden alıntı: yenifoca

IMAX Deep Sea 3D 1080p Full-SBS AC3.mkv

Bu filmi indirdiyseniz oynatmaz, full sbs. 3Dtvlerde half sbs oynar.
    Media info programı ile indirdiğiniz filmin çözünürlüğüne bakın,
    Width, px: 1920
    Height, px: 1080 den büyük olmamalıdır. Sizin indirdiğiniz ise
    3840x1080 galiba.

1- peki nasıl bir mediaplayer ve/veya 3dtv oynatır bunu ?

bir de genel asıl önemli olan sorum vardı,
    2- blueray iso dosyasını virtual drive'a koyduktan sonra, hangi programla acmalıyım ki, ati ekran ekran kartım cıkacak cift goruntuyu dokunmadan tv ye iletsin, tv onu 3d birleştirmesi yapsın. ?

ilk soruya cevap aldık :) ek olarak bu soruya: halfsbs ile fullsbs arasında 3d kalite farkı var mı?

ve 2 . soru kafamda sürekli , cevap verbileek olan var mı?
    2- blueray iso dosyasını virtual drive'a koyduktan sonra, hangi programla acmalıyım ki, ati ekran ekran kartım cıkacak cift goruntuyu dokunmadan tv ye iletsin, tv onu 3d birleştirmesi yapsın. ?
  • Onun için sanıyorum ki PowerDVD tarzı Blueray oynatmak için tasarlanmış programları bulman gerekiyor.
  • arkadaşlar merhabalar bu ses sorununu daha kolay çözme durumu var mı? bilen birileri yardımcı olabilir mi? ilk sayfadaki programları fln da indirdim ama beceremedim. yardımcı olan birileri olursa çok memnun kalırım. şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Onun için sanıyorum ki PowerDVD tarzı Blueray oynatmak için tasarlanmış programları bulman gerekiyor.

valla işte bu probleme göre de etkileyecek laptop secimim.hd6650 li alcıam galiba. bunu deneyen yok mu? mutlaka vardır :))
    bu arada sadece LG icin olan deg,il de GEnel olarak TEknoloji Magazalrında gördüğümüz ŞU 3D demoları hepsini nerden bulurum? veya adlarını bilsem de bulurdum.

mesela şu denizde kürekle çekiyodu 2 kişilik bi KANO vardı ,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Ekim 2011; 14:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Onun için sanıyorum ki PowerDVD tarzı Blueray oynatmak için tasarlanmış programları bulman gerekiyor.

valla işte bu probleme göre de etkileyecek laptop secimim.hd6650 li alcıam galiba. bunu deneyen yok mu? mutlaka vardır :))
    bu arada sadece LG icin olan deg,il de GEnel olarak TEknoloji Magazalrında gördüğümüz ŞU 3D demoları hepsini nerden bulurum? veya adlarını bilsem de bulurdum.

mesela şu denizde kürekle çekiyodu 2 kişilik bi KANO vardı ,,

Mühim olan laptopun ekran kartı. Alacak oldugun magazada istediğini dener oyle alırsın. Kullanılacak program cihaz secmeyecek neticede....

Google'de aratıp diğer tüm demolara kolayca ulasabilirsin. Ben tüm Samsung ve LG demolarını indirmiştim bir ara...
    Bahsettiğin kano LG demosunda vardı. Ayrıca Grand Canyon belgeselinde de bahsettiğin tarzda bir sahne var.

Ayrıca diğer sorunun cevabı da elbette FULL-SBS Half-SBS'den kalitelidir. Adı üzerinde. Ancak Tv'de ayırt edebileceğini sanmam.
    Zaten bir çoğu da FULL-SBS desteklemez. Bu yuzden HALF-SBS 1080p'den sasmayın.
  • Top Girl isimli LG demosu herhalde şu ana kadar izlediğim en manyak dışa çıkmaların olduğu klipti..
    Eğer arkadaşlarınıza ya da ailenizdekilere bu TV'nin neler yapabileceğini kısaca göstermek istiyorsanız direkt bu klibi seyrettirin..

• SAYIN LW 4500 KULLANICILARI

TVmizi yeni aldık hevesle 3D filmleri indiriyoruz,
    Henüz benim gibi laptop yada media player,i olmayan arkadaşlar,
    malumunuz indirdiğimiz filmler MKV ama (codek sorunu ) bazısı açılıyor bazıları açılmıyor
    ÖRNEK karaip korsanlarını izledim ama şu meşhur IMAX SEE olanı izleyemedim
    birbirimize forumu şişirmeden izleyebildiklerimizi ve nereden indirdiklerimizi yazarsak
    yardımlaşmış oluruz.

Paylaşmak isteyenler ben varım.....
  • Full Sbs için gene bilgisayar şart. Henüz piyasada bu 3840x1080 gibi çöz. destekleyen medya oynatıcı yok. Bu dosyaları Stereoplayer adlı programla izleyebilirsiniz.

3D Bluray iso için virtual drive iso image dosyasını yükledikten sonra powerdvd 11 yada Total media theatre 5 programları iş görür.
    Stereoplayer iso dosyasının içindeki *.ssif uzantılı (asıl 3D olan kısım) dosyaları okuyabilir.
    Henüz altyazı desteği yok ama filmde birden fazla dil seçeneği varsa arasında seçim yapılabiliyor.
  • valla elimde mkv oynatamadıgım bisürü 3d oldu nolcak bilmiyorum . samsung d 7000 var bende avatar hariç daha bi 3d izleyemedim .. samsung 3d tv sahibi birileri bildiği bikaç link gönderse çok sevincem pm den torrent linki link link lütfeeeeeeeeeeeennn :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: husock

valla elimde mkv oynatamadıgım bisürü 3d oldu nolcak bilmiyorum . samsung d 7000 var bende avatar hariç daha bi 3d izleyemedim .. samsung 3d tv sahibi birileri bildiği bikaç link gönderse çok sevincem pm den torrent linki link link lütfeeeeeeeeeeeennn :(((

Nasıl oynatamıyorsunuz? İndirdikleriniz hep FullSbs mi ya da .iso uzantılı mı? Ama mkv'den bahsediyorsunuz.Samsung'un(hele ki D7000'in) mkv'leri sorunsuz oynatması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

merhabalar elinize saglık guzel yazmıssınız benım soyle bır sorunum var bazı fılmlerde cok guzel eklenıyor tam uyuyor ama uymayan fılmlere delay gırdıgımde fılmın bır suresınden sonra sync bozuluyor sanırım fps degerınle alakalı sız daha ıyı bılırsınız bunları nasıl eşleştirebilirim???

yanı sanırım ses 23.976 fps ıse fılm 25000 ise bu fark olusuyor bu konuları pek bılmıyorum acıklarsanız sevınırım
    şimdiden teşekkürler

fps den daha çok filmin süresinin aynı olmasına dikkat etmelisin.

Mesela bnm indirdiğim yerde avatar filmi 2 41 min idi. Bende ona göre ses dosyasını indirdim. Bu şekilde yapabilirsin. Yani önce araştır sonra indir. snn için daha garanti olur

besweet programıyla 23,9 => 25 ve tersi çevirme yapıp oyle mkv ye ekleyebilrisniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilaksac

Top Girl isimli LG demosu herhalde şu ana kadar izlediğim en manyak dışa çıkmaların olduğu klipti..
    Eğer arkadaşlarınıza ya da ailenizdekilere bu TV'nin neler yapabileceğini kısaca göstermek istiyorsanız direkt bu klibi seyrettirin..

• İyi akşamlar arkadaşlar, biraz rahatsızdım ve işler biraz yoğundu o yüzden yazmaya fırsat bulamadım. Bugün sizlere 5 film hakkında daha kişisel görüşlerimi anlatacağım. Bu filmlerin bir taneside çok konuşulan bir belgesel(bunu okurken ne olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur). Umarım biraz yardımcı olurum.

1- IMAX: Under The Sea (Orjinal Dil-TR Altyazılı)

Tv yi aldığımdan beri takıldığım heryerde bir şekilde bu belgeselin ismini duyuyordum ama bir türlü izleme fırsatı bulamamıştım. Geçen hafta sonunda izleyebildim ve gerçekten büyülendim resmen. Çekildiği yeri tam hatırlamıyorum fakat gerçekten büyüleyici bir mekan seçilmiş. Belgeselin konusu hakkında söylenecek pek birşey yok aslında. Fakat teknik kısma geldiğimizde ise, seslendirmeyi Jim Carrey yapıyor ve gerçekten sakin sürükleyici, kendini dinleten bir ses tonu var.(Tarkan da seslendirmişti ama hiç hoşuma gitmemişti)Müzik seçimleride gerçekten çok güzel izleyeni etkiliyor fazlasıyla.Ve 3D ye gelecek olursak, izlediğim en iyi 3D efektlere sahip filmdi. Herşey zamanında yapılmıştı. Popout da vardı, derinlikde vardı veya yeri geliyor siz çekiyormuşsunuz gibi bir his uyandırıyordu. Belkide en iyi 3D film olmasının sebebide sırf 3D efekti gösteriyoruz diye saçma sapan yerlerde efekt koymamaları olmuştu. Herkese şiddetle tavsiye ederim zaten 40 dakikalık bir belgesel. Diğer IMAX belgesellerini izlemek için sabırsızlıkla bekliyorum.

Puanım (10 üzerinden)

Konu-
    Görsellik-9.5
    Ses-10
    Oyunculuk-
    İzlenebilirlik-10
    3D-10

2- Thor (Orjinal Dil-TR Altyazılı)

Sinemada izlemek isteyipde izleyemediğim bir film buda. Film Thor(marvel) isimli süper kahramanın hikayesi anlatılıyor. Konu akışı güzeldi bence, direk aksiyon sahnelerine girmekden ziyade Thor un ortaya çıkışını anlatıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam her kahraman filminde olduğu gibi bunun da biyerinde kız giriyor olayın içine Fakat diğer kahraman filmlerinden ayıran en büyük özelliği ise, 10 dakika birşeyler anlatıp geri kalan film boyuncu gereksiz veya fazladan aksiyonlar, savaş-dövüş sahneleri falan bulunmamakta. Filmin akıcı,görsellik süper,yaratılan mekanlar(tanrılar katında) çok güzeldi gerçekten(birazda god of war mekanlarını anımsatıyordu),seslendirme ve oyunculukda çok iyi gerçekten. 3D ye gelecek olursak, 3D efektleri biraz zayıf kalıyor. Çok fazla efekt bulunmamakla birlikte, gereksiz hareketlerdende kaçınılmış fakat idare eder yinede, 2D-3D convert kadarda kötü değil tabi. Genel olarak izlenebilir bir film, zaman kaybı olmaz izlemesenizde çok büyük birşey kaçırmazsınız ama tavsiye ederim.(belkide beklentilerim çok yüksek olduğu için böyle gelmiş olabilir.)

Puanım (10 üzerinden)

Konu-8
    Görsellik-9
    Ses-9
    Oyunculuk-8.5
    İzlenebilirlik-7.5
    3D-6

3- My Bloody Valentine (Orjinal Dil-TR Altyazılı)

Bu filmi ilk çıktığında hatta 14 şubat cumartesi günü sevgilimle birlikte sinemada izlemiştim(cinebonus). Sinema ile tv mi karşılaştırmak için evde tekrar izledim. Film değişik bir konuya sahip. Geçiminin çoğunu madencilikten sağlayan bir kasabada, madende çıkan bir patlama sonrası ortaya çıkan bazı olayları anlatmakda. Şaşırtıcı,yaratıcı bir konusu var aslında. Filmin çekildiği yer yapısına gayet uygun. Oyunculuk gayet başarılı, seslendirme ve efektlerde iyiydi. Fakat tek kötü yanı, korku-gerilim tarzı filmlerde illa insanları etkilemek için kullanılan fazla kan itici geliyor bana, hatta bilindik birşey olduğu içinde fazla etkilenmiyorum. 3D efekte gelecek olursak fazlasıyla başarılı. Belki izlediğim filmler arasında pop out efektini en başarılı yapan film diyebilirim. Bazı sahnelerde fazlasıyla etkiliyor ve sinemada izlediğimde bazı sahnelerde ve efektlerde salondaki kızların çığlıklarını hala hatırlıyorum. Tv ile karşılaştırdığımda da, televizyonun sinemadan daha başarılı olduğunu hissettim fakat tek bir filmle kesin varılabilecek bir sonuç değil, ama elimdeki sinemada izlediğim filmleri izleyip, yakın zamanda da sinemada 3D bir film izleyip tekrar değerlendirmeye çalışacağım. Özellikle karanlık ve kanlı filmlere sevene tavsiye ederim. Güzel bir filmdi, zaman kaybı olarak düşünceğiniz zannetmiyorum izledikten sonra.

Puanım (10 üzerinden)

Konu-8.5
    Görsellik-8
    Ses-8.5
    Oyunculuk-8
    İzlenebilirlik-8.5
    3D-9.5

4- Street Dance (Orjinal Dil-TR Altyazılı)

Çok kısa yazacağım çünkü fazla yazacak birşey yok malesef. Klasik bir dans filmi konusu vardı sonu dans yarışmasıyla biten. Evet belki bütün dans filmeri böyle oluyor fakat konunun işlenmesi ve akıcılığıyla birçoğu fark yaratıyor, ama bu farkı bu filmde göremedim. Hatta ilk denememde 20 dakika dayanıp başka bir filme geçtim, sonra fazlasıyla boş bir zamanımda öfleye pöfleye zorla bitirebildim filmi. Oyunculuk ve seslendirmeler çok kötü, efektler ve seçilen şarkılarda fena sayılmazdı. 3D ye gelecek olursak o kadar boş efektler koymaya çalışmışlardı ki. Gereksiz yerde yakın çekim dans ettirip pop out efekti vermeye çalışmak, matrix deymiş gibi hissetmemi sağlayan dans ederken biri zıpladığında kameranın filmin bir an durup kameranın açı değiştirmesi gibi gereksiz efektler. Bunun yanında güzel efektlerde vardı ama. Filmin en iyi şeyleri 3D kısmındaydı ama iyis kadar kötüde 3D efektleri mevcuttu. Sporda kullandığımız gibi timing hatası vardı. Sonuç olarak tavsiye etmem, gerçekten ilk dfefa bir film için bu kadar çok zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.

Puanım (10 üzerinden)

Konu-5
    Görsellik-5
    Ses-4
    Oyunculuk-3
    İzlenebilirlik-3
    3D-6

5- Gullivers Travels (Orjinal Dil-TR Altyazılı)

Son filme geldiğimizde birçoğumuzun kitabını okuduğu bir hikaye aslında. Biraz daha modern çağa aktarılıp değişik bir şekilde anlatılmış. Konu akışını başarılı buldum, kopuk bir şekilde ilerlemiyordu. Oyunculuk çok iyiydi ve Jack Black güliver rolüne çok yakışmış bence. Seslendirme, efektler de oyunculuk kadar başarılıydı. Oluşturulan mekanlar gerçekten hikayeyi güzel tamamlıyordu. Ve hiç beklemiyordum başlarken fakat filmin birçok yerinde çok güldüm, gayet eğlenceli bir filmdi. 3D ye geldiğimizde ise efekt olarak pek birşey göremedim. Sadece biraz derinlik katılmıştı. Çeviriden biraz daha güzel bir derinliği vardı. Keşke belli başlı sahnelerde biraz daha önem verselerde 3D ye daha güzel ve eğlenceli olabilirdi. Ama sonuç olarak filmi herkese tavsiye ederim, bittiğinizde en azından yüzünüzde bir tebessüm olacaktır. Street dance ı kapatıp bunu izlemiştim ve iyiki izlemişim demiştim.

Puanım (10 üzerinden)

Konu-9
    Görsellik-8.5
    Ses-9
    Oyunculuk-9
    İzlenebilirlik-9
    3D-6

Elimden geldiğince spoiler vermeden birşeyle anlatmaya çalıştım, anlatımımda fazla eksiklik olabilir fazla takılmazsanız sevinirim.

Hepsi tamamen kişisel zevkler doğrultusunda yazılmıştır, etrafınızdaki insanların tavsiyesiyle bir film izleyip izlememezlik yapmayın bence. Sadece göz önünde bulundurun ön bilgi edinin yorumlardan. İnsanlar arasında ne kadar düşünce benzerliği olsada zevk farklılıkları çok fazladır. Ve etrafınızdaki insanların yorumlarıyla filmden beklentinizi düşürüp yükselttiğinizde, gerçekten izlenebilir bir filmde bide umduğunuzu bulamadığınızda boşuna zamanımı harcadım gibi durumlarda bulunabilirsiniz

Ek olarakda animasyon filmleri dışında Türkçe dublaj filmlerinden nefret ederim fakat animasyon filmlerini Türkçe dublaj izlemenizi tavsiye ederim. Film izledikçe ve zaman buldukça yorumlarımı yazacağım.
  • @syphonfilter

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

@syphonfilter

Önemli değil
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.