Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 19numara

1.4 hdmi +pc+3d tv+3d iso film ile 3d film nasıl izlenir resimli paylaşım yapan olursa çok sevinirim

Pc nizi hdmi ile tv ye baglayin. Ardindan 3d iso dosyasini winrar ile acin. Dosyalari klasöre cikartin. Ardindan bir medya oynaticiyla filmi oynatabilirsiniz sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgivengin

quote:

Orijinalden alıntı: 19numara

1.4 hdmi +pc+3d tv+3d iso film ile 3d film nasıl izlenir resimli paylaşım yapan olursa çok sevinirim

Pc nizi hdmi ile tv ye baglayin. Ardindan 3d iso dosyasini winrar ile acin. Dosyalari klasöre cikartin. Ardindan bir medya oynaticiyla filmi oynatabilirsiniz sanirim.

bu kadar basit olmasa gerek şimdi paylaşıcagım alıntı yazıya göre bazı aşamaları varmış ben burada nvidia control panel'den Enable GPU-decoding ve nvidia kontrol panelinden "3D-Ready tv with glasses" seçeneklerini bulamadım.Benim ekran kardı driverım türkçedir.Bu aşamaları resimli bir anlatımla gösterilmesi bence çok faydalı olur.Saygılar.

stereoskopik 3d desteğini etkinleştirmek istediğinizde nvidia sihirbazı açılır ve sizden nvidia 3d usb kızılötesi cihazını ister. doğal olarak 3d etkinleştiremezsiniz. tek seçenek red/cyan olarak ayarlanabilir o da gerçek 3d değil. powerdvd 3d ile nvidia 3d vision ready seçimi de yanlış. bahsedilen monitör 120 hertz hızındadır.

bilgisayar + 3d tv + 3d aktif shutter gözlük ile izlemek için tek yöntem;

1-) ekran kartımız nvidia 5xx serisi bir kart olacak. 4xx serisi kartlarda bazı üreticiler hdmi 1.4 desteği verdi fakat nvidia donanımsal 1.4'ü sadece 5xx serisinde verdi. örnek olarak; elimizde nvidia 560 ti kart olsun + purelink hdmi 1.4 kablo + samsung 40c750 3d tv + daemon tools yazılımı + power dvd yazılımı + iso formatında 3d blu-ray film. şimdi hdmi 1.4 desteği samsung'un tüm hdmi girişlerinde yok. sadece hdmi (arc) yazan (tam olarak yazamamış olabilirim, ama tv'nin arkasında hdmi 2 olanda yazıyor.) hdmi 2 girişi 1.4 destekler. dolayısıyla kabloyu bu port'a bağlamanız gerek. hdmi/dvi olan yere bağlarsanız 60 herz giriş verir. şimdi isoyu sanal bürücüye attık, ve power dvd yi açtık. ayarlar kısmında "HDMI 1.4 enable 3D TV" seçilmeli. bu seçenek sadece win7'de çıkar. uyarı nvidia kartı olanlar mutlaka driver güncellemesi yapın.

3d filmlerin herz oranları;
    Resolution in the “HDMI 1.4 enable 3D TV”
    - BD 3D: 1080p@24Hz
    - DVD 2D to 3D: 720P@60Hz

sonra pc'yi tv'ye bağladık fakat pc monitörünü yalnız 3d tv olacak şekilde ayarlayın. yani bende 1. monitör philips 22 " lcd görülüyor. 2. monitör samsung 40c750 görülüyor. alta seçeneklerde görüntüyü yalnız 2. monitörde gösteri seçip görüntüyü 3d tv'ye alıyoruz.

power dvd ayarlarında yine ekranı HDMI 1.4 3D ready TV seçiyoruz.

sonra nvidia kontrol panelinden "3D-Ready tv with glasses" seçeneğini aktif ediyoruz.

en son power dvd'de play butonuna basmak kalıyor. şimdi eğer GPU-decoding ile fullhd x 2 kat çözünürlükteki yani stereoscopic videoyu ekran kartımıza cözdürüyoruz. ve pc gönderdiği sinyali hdmi 1.4 kablo ile 3d tv'ye aktarıyor. samsung tv gelen görüntüyü otomatik algılayıp size 3d sinyal algılandı 3d moduna geçme uyarısı vermesi gerek. eğer vemiyorsa adımları tekrar kontol edin. zellikle piyasada hdmi 1.4 diye satılan kablolara dikkat edin. audio return ve eternet seçenekli kabloları alın. birçok firma hdmi 1.3 bile olmayan kablolara hdmi 1.4 diye satıyor. hdmi kablosu mutlaka hdmi2'ye takılı olmalı(1.4 desteği sadece bu portta var.)

eğer 3d olmayan bir oyun yada film izlemek istiyorsanız mutlaka hdmi/dvi portuna takın ki tv gelen sinyalin pc sinyali olduğunu bilip ona göre davransın.

kısaca;

1- nvidia 5xx serisi kart (donanımsal hdmi 1.4 desteği sadece bu seride var.)
    2- power dvd'nin 3d destekli yazılımı (PDVD 10 ULTRA Mark II)
    3- gerçek sertifikalı hdmi 1.4 kablo(audio return ve network kanalı olması faydalı olur.)
    4- win7 bir pc
    5- iso formatında 3d film
    6- nvidia control panel'den Enable GPU-decoding işaretle.(sadece win7'de çıkar)
    7- nvidia panel'den "3D-Ready tv with glasses"
    8- 3d tv'yi birinci ekran olarak tanımla.
    9- hdmi kabloyu hdmi 2'ye tak
    10- power dvd'de HDMI 1.4 3D ready TV seçeneğini seç
    11- ve filmimizi açmak(power dvd 3d seçeneği aktif)

buraya kadar donanımsal ve yazılımsal ayarlar doğru ise film başladığında(tam ekran) samsung tv uyarı vermeli. 3d sinyal algılandı 3d moda geçmek ister misin diye. eğer söylemez ise 3d sinyal alamıyor demektir.

dilerim gerçek 3d keyfini pc ile alabilirsiniz. birçok kez test etmişimdir ki retail encoded 3d sbs filmler ile gerçek 3d blu-ray filmler arasında en az %60 3d kalite farkı var. cisimler daha bir dışarıda ve daha canlı.

birde sbs riplenmiş 3d filmlerde bitrate 20mbit'in üstünde olmamalı. usb cihazları 20mbit'in üstüne veri gönderemez. dolayısıya filmde atlamalar ve cross olayı olur.

son olarak 3d tv ile pc'den gerçek 3d oyun oynamak isteyenler NVIDIA 3DTV Play yazılımını indirip kullanabilirler. trial 14 gün sanırım kullanımı var.(tabi ki ilacı da mevcut). bu yazılım ile hemen hemen tüm oyunları 3d tv ile 3 boyutlu oynanabiliyor. bu yazılım ile nvidia'nın 5xx serisi kartlarında oluyor. oyunu 3d sbs formatına çeviriyor. 3d tv'de aynı indirdiğiniz 3d sbs filmler gibi yan yana 2 görüntü oluyor. kumandadan 3d tuşu ile yan yana seçeneğini seçince gerçek 3d keygini alıyrsunuz. yanınızdan geçen mermiler, ön arabadan kopan metal parçaların üstünüze gelmesi gibi efektler harika. birde fps oyunlarında silahı kendi elinizde gibi hissetme duygusu başka.

oyun ve filmleri derinlik hissi eli oynamak için ise nvidia 3D Vision Discover gözlüklerden gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19numara -- 7 Ağustos 2011; 23:58:28 >
  • çok guzel bı konu açmısınız tesekkurler
  • GERÇEK ve SAHTE 3D FİLMLER:

http://realorfake3d.com/
  • Bu arada yine oyun konusunda yeni farkettiğim bir şeyi daha söylemek istiyorum.

Oyun konsolu dışında, HDMI bağlantıyla PC'den oyun oynamak istediğinizde ekran kartının pek çok oyunda NVidia olması gerekiyor. Eğer ki ekran kartınız ATI, AMD, ZOTAC falansa oyunlarda options içerisinde 3D menüsü maalesef inaktif oluyor. Yani oyun üreticileri PC'de NVidia ekran kartları dışında destek vermiyor. Benim donanımımda AMD Sapphire HD 6950 ekran kartı olmasına rağmen CRYSIS 2'nin 3D menüsünü bir türlü aktif duruma getiremedim PC üzerinde. Oyun crackli olsa crackte sorun vardır diyebilirdim ve geçerdim ama orijinal aldığım, üzerinde bana 3D konusunda hiçbir bilgilendirme yapmayan bir oyun bahsei geçen. Normal olarak yüksek performans sunan ekran kartımın bu oyunu 3D çalıştırmasını bekledim ama çalışmadı.

Burada televizyona söyleyebileceğim hiçbir şey yok zira PS3 performansını yeterince biliyorum ve oldukça memnunum ama oyun üreticileri resmen hayal kırıklığına uğrattılar beni NVidia'dan para aldıkları için sadece ona uyumlu yaptıkları için.
  • mesajım bulunsun
  • arkadaşlar ice age 3, rio ve shrek in son filminin Türkçe dublaj 3d versiyonunu bulabilen varsa link atabilirmi pm den? Teşekkürler şimdiden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix

Bir çok arkadaşımız bu konuda nasıl yapılacağını sorduğu için konuyu buraya açmayı uygun gördüm. Birçoğumuz MKV destekli lcd aldı. Ama malum çoğu Mkv film içinde DTS kodeği olması dolayısı ile lcdler kodeği desteklemediğinden sesi açamıyor. Aynı filmi Dts formatından AC3 formatına çevirerek sorunu halledebiliriz.
    Aşağıda yazacağım AC3 formatına çevirme işlemi turkeyforum sitesinden MytHoLoG isimli üyeden alınmıştır.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bu makalede DTS kodeğini AC3 kodeğine çevirmeyi anlatacağım. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki DTS (Digital Theater System) kodeğinin AC3'e nazaran çok çok daha kaliteli bir ses sunduğu. Eğer videoyu DTS kodekli olarak izlemek için gerekli donanımınız varsa bu seçeneği değerlendirmeniz. Günümüz koşullarında bu imkan olmadığı için aşağıdaki işlemleri yapmamız gerekiyor.

1. Öncelikle ihtiyaç duyduğumuz araçları edinmemiz ve sistemimize kurmamız gerekiyor. Aşağıda ihtiyaç duyulan programların tamamı ücretsiz lisans modeliyle lisanslanmışlardır. Kolaylıkla edinip sisteminize kurabilirsiniz.

1.1. K-lite Codec Pack
    1.2. MKVToolnix
    1.3. PopCorn MKV Audio Converter

İhtiyaç duyulan araç/programların açıklamaları :

1.1.a. Dosya adından da anlaşılacağı üzere bu paket ihtiyaç gerek çeviri esnasında gerekse video/ses dosyalarının bilgisayarımızdan izlenmesi esnasında ihtiyaç duyulan kütüphane dosyaları barındırıyor. Kurulum yaparken "Haali Video renderer" özelliklerini seçmeniz önerilir.

1.2.a. Bu program başlı başına bir araç. Tek başına kullanıldığında mkv dosyalarına alt yazı gömmek, dosyayı parçalara ayırabilmek gibi özellikleri bulunuyor. Programı kurma amacımız PopCorn MKV Audio Converter programı işlemleri yaparken bu araçla beraber gelen bazı araçlara ihtiyaç duyması. Kurulum yaparken kurulumu yapmak istediği yol adında (C:\Program Files\MKVToolnix) bir değişiklik yapmayın.

1.3.a. İşlemleri yaparken ihtiyaç duyduğumuz ana program. Çeviriyi bu program vasıtasıyla yapıyoruz. Program kurulduktan sonra bir dosya indirmeyi önerecek. Bu öneriyi kabul edin bir süre bekleyin, işlem tamamlandıktan sonra arayüzü kullanmanıza izin verecektir.

Programları sırasıyla ve belirtilen açıklamalara uygun olarak kurduktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde belirtilen şekilde yapılandırıyoruz.

2. PopCorn MKV Audio Converter programının kullanımı
     *** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) ***  TAVSİYELERİ ANA KONU

"File Specification" bölümünde kaynak ("source file" *1) ve hedef ("target file" *2) dosyaları seçin. "Source file" kodek değişikliği yapmak istediğiniz video, "target file" ise işlem yapıldıktan sonra oluşacak olan dosya oluyor. Her hangi bir hataya karşı, kaynak dosyanın elinizde olmasında fayda olduğu için oluşacak dosyanın adını farklı girmeniz faydanıza olacaktır. Dosyayı tanımladıktan sonra sağ üst kısımda yer alan "Convert DTS tracks" *3 başlığında yer alan "Convert to Dolby Digital" *4 seçeneğini işaretleyin. Dosyada DTS kodeğininde kalmasını istiyorsanız "Preserve DTS track" *5 seçeneğini işaretleyin. Eğer DTS kodeğine ihtiyaç duymayacaksanız bu seçenek işaretliyse, işaretini kaldırın. "Bitrate" *6 için güzel bir 5.1 ses sisteminiz varsa "640" seçerseniz daha iyi ses örneklemesi anlamına (daha kaliteli ses) gelir. "DTS Decoder Library" *7 seçeneğinde "libav"' ı işaretleyin. Bu ayarları yaptıktan sonra "Run" *8 düğmesine tıklayın. Bilgisayarınızın yeteneklerine göre yaklaşık 10 - 15 dakika içerisinde işlem tamamlanacaktır. *5 te "Preserve DTS track" seçeneğini işaretlediyseniz oluşan dosyada, hem AC3 hemde DTS kodeği barınacağı için dosyanın büyüklüğü kaynak dosyadan büyük olacakdır. İşaretlemediyseniz dosya boyutu kaynak dosyadan daha küçük olacaktır.

3. Yapılan işlemin kontrolü

Aşağıda ki ekran görüntülerinde kodek değişikliği olmadan önce ve olduktan sonra ki medya bilgilerini görebilirsiniz.

3.1. Kodek değişikliği yapılmadan önceki medya bilgisi

3.2. Kodek değişikliği yapıldıktan sonra *5 "Preserve DTS track" seçeneğini işaretlendiyse görünen medya bilgisi

3.2.1. İşlem sonrası oluşan AC3 kodeği bilgisi
    3.2.2. Kaynak dosyamızda da yer alan DTS kodeğinin bilgisi

3.3. Kodek değişikliği yapıldıktan sonra *5 "Preserve DTS track" seçeneğini işaretlenmediyse görünen medya bilgisi

• quote:

Orijinalden alıntı: tipolu

süperrrr.. dostum en sonunda düzeldi çok iyi oldu ;)

sağolasın program için,

• benimde şöyle bir sorunum var. 3d filmlere normal altyazıları ekleyince altyazılar sapıtıyor okunmuyor var mı bunun çözümü filmleri indirdim duruyorlar öyle altyazı yok izleyemiyorum
  • Sanırım onun için 3D Subtitler kullanıyorlar. Ben kullanmıyorum altyazı ama görenler yazarlar. LG Cinema 3D TV ana konusuna da bir sor.
  • hazır burada başlığı açılmışken burada konuşulması daha mantıklı bence. o programla altyazıyı 3d formatına uygun hale getirebiliyorsun fakat filme ekleyemiyosun yada ben yapamadım
  • Filme eklemek derken? Uzantı hariç dosya isimlerini aynı yapınca oynatmıyor mu TV? TV nin modeli ne, programın altyazı uzantılarını desteklediğinden emin misin?
  • tam hatırlamıyorum ama .sub uzantılıydı galiba. tv samsung 40d7000 pc bağlı iken açıyorum filme fakat 3D Subtitler programıyla cevirdiğim altyazı gözükmüyor filmde. gom player kullanıyorum.altyazıyı filmin üstüne sürükleyip bırakınca hata veriyor.
  • http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1288354

Burayı bir incele, senin sorununla aynı sorunu yaşamışlar.
  • hm çok sağol akşam evde bakarımda okuduğum kadarıyla elle tutulur somut bir çözüm gözükmüyor pek şuan.
  • güzel liste
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aiko

hm çok sağol akşam evde bakarımda okuduğum kadarıyla elle tutulur somut bir çözüm gözükmüyor pek şuan.

bende bakıştırıyorum ama maalsef çözüm buşamadım. Popcorn a110 cihazı IDX-sub altyazıları göstermiyor. Forumlar büyük kesim çözüm olarak sadece merge programıyla altyazıyı filmin kendisine gömmeyi öneriyor ama bende bunu istemiyor. Orjinal olarak kalsın diyorum.
  • arkadaşlar bende 8605 led var.bunun için birde ps3 aldım 3d izlemek için ama hiç deneyımım olmadı.ps3den nasıl 3d izleyebiliriz.harici disk de film var ps3 e takıyorum tanımıyor yardım edersenız sevınırım
  • DTS sesi AC3 Ses'e Çevirmek (daha basit anlatımla)

DTS kodeğini AC3 kodeğine nasıl çevrildiğini anlatmaya çalışacağım. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, DTS (Digital Theater System) ses AC3 sese göre daha kaliteli bir ses sunar.Ama herkesin DTS ses çalabilen player yada LCD tv si yok.[Bilgisayar bağlantısı saymazsak] Bu yüzden böyle proğramlar faydalı oluyor.

Aşağıda programları sırasıyla Sisteminize kurunuz.

1. K-lite Codec Pack http://www.free-codecs.com/download/K_lite_codec_pack.htm
    2. MKVToolnix http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix
    3. PopCorn MKV Audio Converter http://www.videohelp.com/tools/PopCorn_MKV_AudioConverter

* PopCorn MKV Audio Converter programının kullanımı

1 -("source file") Kaynak dosyasını seçiniz.
    2 -("target file") Hedef dizini seçiniz.Her hangi bir hataya karşı, oluşacak dosyanın adını farklı girmeniz yararınıza olur.

3 -"Convert DTS tracks" başlığında yer alan "Convert to Dolby Digital" 4 seçeneğini işaretleyin.
    5 Dosyada DTS kodeğininde kalmasını istiyorsanız "Preserve DTS track" seçeneğini işaretleyin.

6 -"Bitrate" için "640" seçerseniz daha kaliteli bir ses elde edersiniz.Tamamen size kalmış,ben 640 tercih ediyorum.(daha kaliteli ses)
    7 -"DTS Decoder Library" seçeneğinde "libav"' ı işaretleyin.
    8 -"Run" düğmesine tıklayın.

Bilgisayarınızın optimizasyonuna göre göre yaklaşık 10 dakika içerisinde işlem tamamlanacaktır.

NOT !!

5 te "Preserve DTS track" seçeneğini işaretlediyseniz, hem AC3 hemde DTS ses olacağı için dosya kaynak dosyadan daha büyük olacaktır..

alıntı: ceo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 10 Ağustos 2011; 13:22:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.