Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konunun asıl amacı 3d öneri getirmek ve tecrübeleri paylaşmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 10 Ağustos 2011; 13:24:40 >
  • Belki doğru yeri değildir ama.
    Astra uydusundaki Digital + paketinde Digital 3D kanalı akşamları yayına başladı. Alman Sky kanalının SKY 3D paketi çok güzel. Hele box maçları bir harika oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exper2006

Belki doğru yeri değildir ama.
    Astra uydusundaki Digital + paketinde Digital 3D kanalı akşamları yayına başladı. Alman Sky kanalının SKY 3D paketi çok güzel. Hele box maçları bir harika oluyor.

doğru yeri dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

bilmeyenler için:

http://tr-tr.facebook.com/LGSinemaKulubu

Bu süper oldu, facebook kullanmadığım için bilmiyordum bu sayfayı. Buradan süper filmler düşer ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 10 Ağustos 2011; 16:56:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisude

arkadaşlar bende 8605 led var.bunun için birde ps3 aldım 3d izlemek için ama hiç deneyımım olmadı.ps3den nasıl 3d izleyebiliriz.harici disk de film var ps3 e takıyorum tanımıyor yardım edersenız sevınırım

ps3 den harddiskle film izleyebilmek için custom firmware yüklemeniz gerekiyor ve oda çok sağlıklı olmuyor. Orjinal blueray alıp ps3de sorunsuzca izleyebilirsiniz yada ihtiyaçlarınız doğrultusunda media player alıp harddiskdeki filmlerinizi sorunsuzca izleyebilirsiniz.
  • imza ekledim arkadaşlar konuya.

daha güzel bir imza yapabilen arkadaş yapabilir. Benim elimden gelen bu oldu. Fenada olmadı ama bu kadarını yapabildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty_

Bu arada yine oyun konusunda yeni farkettiğim bir şeyi daha söylemek istiyorum.

Oyun konsolu dışında, HDMI bağlantıyla PC'den oyun oynamak istediğinizde ekran kartının pek çok oyunda NVidia olması gerekiyor. Eğer ki ekran kartınız ATI, AMD, ZOTAC falansa oyunlarda options içerisinde 3D menüsü maalesef inaktif oluyor. Yani oyun üreticileri PC'de NVidia ekran kartları dışında destek vermiyor. Benim donanımımda AMD Sapphire HD 6950 ekran kartı olmasına rağmen CRYSIS 2'nin 3D menüsünü bir türlü aktif duruma getiremedim PC üzerinde. Oyun crackli olsa crackte sorun vardır diyebilirdim ve geçerdim ama orijinal aldığım, üzerinde bana 3D konusunda hiçbir bilgilendirme yapmayan bir oyun bahsei geçen. Normal olarak yüksek performans sunan ekran kartımın bu oyunu 3D çalıştırmasını bekledim ama çalışmadı.

Burada televizyona söyleyebileceğim hiçbir şey yok zira PS3 performansını yeterince biliyorum ve oldukça memnunum ama oyun üreticileri resmen hayal kırıklığına uğrattılar beni NVidia'dan para aldıkları için sadece ona uyumlu yaptıkları için.

Ati-AMD kartlar için iz3d driverini indirmeniz gerekiyor aksi halde 3D oyun oynayamıyorsunuz. Indirme Linki.
  • belki bilmeyen vardır. 3d artık xxx'e de girdi. farklı bir deneyim, benden söylemesi.
  • Evet girdi ama çoğu oyun NVidia destekli olduğu için maalesef optionsdan 3D seçeneklerini aktif edemiyoruz AMD kartlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Arkadaşlar AMD HD 68xx serisi kartlar ile LW45xx serisinden TV'nin verdiğinden bile daha kaliteli 3D izlemenin yöntemini anlatıyorum.Adımları tek tek uyguladığınız zaman 3D ile "SIFIR" ghost , "SIFIR" CrossTalk,"SIFIR" FLICKER ve ayarlanabilir kontrast,parlaklık ve renk ayarları ile 3D izleyebileceksiniz.Görüntünün derinliği konusuna girmiyorum ama bence AMD HD 68xx serisinden aldığımız görüntüdeki 3 Boyut TV'ye usb'yi takıp izlediğimizden daha belirgin.Yine de göreceli bir kavram bir kaç kişi baksa ancak o şekilde anlaşılır.

Ayrıca 3D filmlere altyazı ekleyip sorunsuz da izleyebileceksiniz dediklerimi yaparsanız !!!!!!!! Hatta altyazıların hızını ve senkronizasyonunu da sağlayabileceksiniz :))))) DTS'i zaten VLC Player çözüyor olacak o sorunda kalkıyor.

Oyun oynama kısmını ise en altta anlatacağım.Önce 3D videolar nasıl izlenir ona bakalım :)

1.4 Hdmi kablonuz ile PC'nizi 68xx serisi ekran kartı üzerinden TV'Ye bağlayıp TV'de giriş tipini PC seçin.TV'de görüntü modunu "SİNEMA"'ya getirin.Ekran kartınızı ve DirectX'i son sürümüne yükseltin ve adımlara geliyorum

Öncelikle;

1-http://www.iz3d.com/ sitesine gidiyorsunuz ve uygulamanın RC(Release Candidate) versiyonunu indirip full olarak PC'nize kuruyorsunuz.

2-İZ3D'de Status/Methods kısmına girip Side By Side'ı seçiyorsunuz.(Orda LEFT/RIGHT ve OVER/UNDER seçeneklerini videonun türüne göre seçeceğiz.)

3-VLC Player'ın son sürümünü kuruyoruz.

4-Catalys Control Center'dan(CCC) Desktop Management>Desktop Color'a gelip Gamma - 1,Brightness -30 Contrast 100 yapıyoruz.

5-CCC'de My Digitral Flat Panels'a gelip Display Color'a gelip Hue-1 Saturation-100 Brightness -70 Contrast 140 yapıyoruz.

6-Catalyst Control'den My Digital Flat Panels'e geliyor oradan da Scaling'e gelip overscan %0'a getiriyoruz.(Bu ayarı yaparken görüntü TV'de olmalıdır yoksa ayar çıkmaz.)

7-CCC'de 3D Application Settings'e geliyoruz.Anti Aliasing-2 ve Filter Standart,:Anisotropic Filtering 8x,Tesellation AMD Optimized,Catalyst AI > High Quality ve Enable Surface Format Optimization,Wait For Vertical Refresh > Off,ubnless Application Specifies,Anti Aliasing Mode > Super Sample AA olacak.

8-ffdshow programı kurulur.İçerisinde Video Decoder kısmı seçilir.En altta Subtitle Altında Placement kısmına gelinir ve Stereoscopic seçeneği seçilir!!!!!!(Alt yazıyı 3 boyutlu görmemizi sağlayacak)

9-3daltyazi.com adresine gidilir ve SBS filmimizin alt yazısı indirilir.SBS filmimizin mkv dosyasına kısa ve türkçe karakter içermeyen bir isim verilir.(Örneğin avatar,tron,deepblue gibi).Aynı isim altyazı indirdiğimizde çıkan 4 dosyaya da uzantılarını değiştirmemek kaydıyla verilir.(Örneğin avatar.xml,avatar.sub gibi 4'ü de isimlendirilir).Bu aynı isimdeki 4 altyazı dosyası ile filmimiz aynı klasöre konulur.

10-VLC Player ile filmimiz açılır ve Video>SCale kısmına gelinerek oradaki tik işareti kaldırılır.Böylelikle otomatik scale işlemi kalkmış olur.(Filmi her açtığımızda bu işlemi yapacağız)

11-Görüntü tam ekran yapılır ve LEFT/RIGHT mı yoksa OVER/UNDER 'mı olduğu görülür.Ona göre IZ3D içinden 2'inci adımda yaptığımız işlem kontrol edilir.

12-Televizyondan 3D tuşuna basılır ve video türüne göre uygun 3D seçeneği seçilir.Alt yazı 3D olarak otomatikmen yüklenecektir.

DÜNYADA BAŞKA YERDE BULAMAZSINI BÖYLE GUİDE'I VALLA İYİ SEYİRLER :)))))))))))))))

NOT:3D oyuna girdiğinizde otomatik olarak oyun açıldığında oyuna spesifik 3-4 tane adımdan oluşan bir test yapıyor o testleri tamamlayın ve test işlemi sonunda ayarları kaydedin.Oyunlarda gayet güzel 3D oluyor.PES 2011 ve Asasin Creed Brotherhood'u 3D oynadım gayet iyiydi....

bu güzel açıklamayı buraya alıyorum
  • Sammy's Adventures The Secret Passage 3D
    tavsiye ederim dışarı çıkmalarda oldukça başarılı
  • elimde 18 adet 3d film, 14 adet 3d belgesel var şuanda ilk 3 olarak sıralama vereyim dedim; film olarak 1- Avatar, 2-Legend of the Guardians, 3-Monsters and Aliens, belgesel olarak 1-Imax Under the Sea, 2-Imax Grand Canyon Adventure , 3-Imax The Ultimate Wave Tahiti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluge11 -- 12 Ağustos 2011; 9:59:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Arkadaşlar AMD HD 68xx serisi kartlar ile LW45xx serisinden TV'nin verdiğinden bile daha kaliteli 3D izlemenin yöntemini anlatıyorum.Adımları tek tek uyguladığınız zaman 3D ile "SIFIR" ghost , "SIFIR" CrossTalk,"SIFIR" FLICKER ve ayarlanabilir kontrast,parlaklık ve renk ayarları ile 3D izleyebileceksiniz.Görüntünün derinliği konusuna girmiyorum ama bence AMD HD 68xx serisinden aldığımız görüntüdeki 3 Boyut TV'ye usb'yi takıp izlediğimizden daha belirgin.Yine de göreceli bir kavram bir kaç kişi baksa ancak o şekilde anlaşılır.

Ayrıca 3D filmlere altyazı ekleyip sorunsuz da izleyebileceksiniz dediklerimi yaparsanız !!!!!!!! Hatta altyazıların hızını ve senkronizasyonunu da sağlayabileceksiniz :))))) DTS'i zaten VLC Player çözüyor olacak o sorunda kalkıyor.

Oyun oynama kısmını ise en altta anlatacağım.Önce 3D videolar nasıl izlenir ona bakalım :)

1.4 Hdmi kablonuz ile PC'nizi 68xx serisi ekran kartı üzerinden TV'Ye bağlayıp TV'de giriş tipini PC seçin.TV'de görüntü modunu "SİNEMA"'ya getirin.Ekran kartınızı ve DirectX'i son sürümüne yükseltin ve adımlara geliyorum

Öncelikle;

1-http://www.iz3d.com/ sitesine gidiyorsunuz ve uygulamanın RC(Release Candidate) versiyonunu indirip full olarak PC'nize kuruyorsunuz.

2-İZ3D'de Status/Methods kısmına girip Side By Side'ı seçiyorsunuz.(Orda LEFT/RIGHT ve OVER/UNDER seçeneklerini videonun türüne göre seçeceğiz.)

3-VLC Player'ın son sürümünü kuruyoruz.

4-Catalys Control Center'dan(CCC) Desktop Management>Desktop Color'a gelip Gamma - 1,Brightness -30 Contrast 100 yapıyoruz.

5-CCC'de My Digitral Flat Panels'a gelip Display Color'a gelip Hue-1 Saturation-100 Brightness -70 Contrast 140 yapıyoruz.

6-Catalyst Control'den My Digital Flat Panels'e geliyor oradan da Scaling'e gelip overscan %0'a getiriyoruz.(Bu ayarı yaparken görüntü TV'de olmalıdır yoksa ayar çıkmaz.)

7-CCC'de 3D Application Settings'e geliyoruz.Anti Aliasing-2 ve Filter Standart,:Anisotropic Filtering 8x,Tesellation AMD Optimized,Catalyst AI > High Quality ve Enable Surface Format Optimization,Wait For Vertical Refresh > Off,ubnless Application Specifies,Anti Aliasing Mode > Super Sample AA olacak.

8-ffdshow programı kurulur.İçerisinde Video Decoder kısmı seçilir.En altta Subtitle Altında Placement kısmına gelinir ve Stereoscopic seçeneği seçilir!!!!!!(Alt yazıyı 3 boyutlu görmemizi sağlayacak)

9-3daltyazi.com adresine gidilir ve SBS filmimizin alt yazısı indirilir.SBS filmimizin mkv dosyasına kısa ve türkçe karakter içermeyen bir isim verilir.(Örneğin avatar,tron,deepblue gibi).Aynı isim altyazı indirdiğimizde çıkan 4 dosyaya da uzantılarını değiştirmemek kaydıyla verilir.(Örneğin avatar.xml,avatar.sub gibi 4'ü de isimlendirilir).Bu aynı isimdeki 4 altyazı dosyası ile filmimiz aynı klasöre konulur.

10-VLC Player ile filmimiz açılır ve Video>SCale kısmına gelinerek oradaki tik işareti kaldırılır.Böylelikle otomatik scale işlemi kalkmış olur.(Filmi her açtığımızda bu işlemi yapacağız)

11-Görüntü tam ekran yapılır ve LEFT/RIGHT mı yoksa OVER/UNDER 'mı olduğu görülür.Ona göre IZ3D içinden 2'inci adımda yaptığımız işlem kontrol edilir.

12-Televizyondan 3D tuşuna basılır ve video türüne göre uygun 3D seçeneği seçilir.Alt yazı 3D olarak otomatikmen yüklenecektir.

DÜNYADA BAŞKA YERDE BULAMAZSINI BÖYLE GUİDE'I VALLA İYİ SEYİRLER :)))))))))))))))

NOT:3D oyuna girdiğinizde otomatik olarak oyun açıldığında oyuna spesifik 3-4 tane adımdan oluşan bir test yapıyor o testleri tamamlayın ve test işlemi sonunda ayarları kaydedin.Oyunlarda gayet güzel 3D oluyor.PES 2011 ve Asasin Creed Brotherhood'u 3D oynadım gayet iyiydi....

bu güzel açıklamayı buraya alıyorum

Kesinlikle iz3d yi tavsiye ederim. Şu ana kadar 3 :) oyunda adam akıllı denedim (Perpetuum online, Eve-online vede dragon age 2) hepsinde başarılı sonuçlar aldım. Yok Amd ekran kartın var yok işlemcin de amd yok bu tv değil projeksiyon falan derdi olmadan çalıştı. Çıkış olarak 120hz , sbs ve under-over olarak denedim. Eğer sbs olarak kullanacaksanız bir denemeniz lazım dragon age de mouse problemli olmuştu ama eski versiyonmuş (1.12 versiyonu yüklüymüş RC Değil :) ) yeni versiyonda denemedim sbs cıkışlarını.

Yalnız 3d oynamak baş ağrıtıyor bir süre sonra onun için pes araba yarışı vesaire gibi oyunlarda kullanmayı tercih edebilirsiniz ( yarışlarda 3d acıp gerisini 2 boyutlu oynamak gibi )

3dtorrents.org sitesine de göz atmanızı tavsiye ederim gecen hafta çalışmıyordu ama su anda çalışıyor ve 3d için iyi bir güncel arşivi var.
  • elımde 25 tane 3d bu fılmler var ve çogu turkçe dublaj hepsi bluray mkv formatı goruntu kalıtesı çok guzel 46d7000 3d tv de hardıskımle usb den ızlıyorum sorunsuz mukemmel gosterıyor

ıAlice in Wonderland - Alis Harikalar Diyarında [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Avatar - Avatar [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Cats & Dogs The Revenge of Kitty Galore - Kediler ve Köpekler Kitty Galore'un İntikamı [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Chicken Little - Cesur Civciv [ 2005 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Cloudy with a Chance of Meatballs - Köfte Yağmuru [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Coraline - Koralin ve Gizli Dünya [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Despicable Me - Çılgın Hırsız [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Garfield Pet Force 3D - Garfield 3 Boyutlu Süper Kahraman [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Gulliver's Travels - Gulliver'in Gezileri [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    G-Force - G-Force [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D
    How To Train Your Dragon - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Jackass 3D - Jackass 3D [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Legend Of The Guardians - Baykuş Krallığı Efsanesi [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Megamind 3D - Megazeka 3D [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Monsters vs. Aliens - Canavarlar Yaratıklara Karşı [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    OceanWorld - Okyanus Dünyası [ 2009 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Resident Evil Afterlife - Resident Evil Ölümden Sonra [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Sammy's Adventures The Secret Passage - Sammy'nin Maceraları [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Shrek Forever After - Şrek Sonsuza Dek Mutlu [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    The Green Hornet - Yeşil Yaban Arısı [ 2011 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    The Last Airbender - Son Hava Bükücü [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Tron Legacy - Tron Efsanesi [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Animals United (3D) - Sevimli Hayvanlar [ 2010 ] [ 1080P ] [ Altyazılı ] [ 3D ]
    IMAX Under The Sea - Denizler Altında [ 2009 ] [ 1080P ] [ Altyazılı ] [ 3D ]
    IMAX Wild Ocean - Vahşi Okyanus [ 2008 ] [ 1080P ] [ 3D ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astalagulu -- 12 Ağustos 2011; 23:43:14 >
  • Saw 7 2010 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264
    14-08-2011 19:12
    0 10.80 GB 0 1 1
    [Isimsiz]
    The Green Hornet 2011 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x...
    14-08-2011 19:11
    1 11.58 GB 0 1 0
    [Isimsiz]
    Tron Legacy 2010 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264
    0 10.02 GB 0 1 2
    [Isimsiz]
    Rio 3D 2010 - 3D Half-SBS 1080p BluRay DTS x264-HD...
    0 5.75 GB 0 1 2
    [Isimsiz]
    Sanctum 2011 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264
    11-08-2011 19:43
    11 9.32 GB 31 11 4
    [Isimsiz]
    Clash of the Titans 2010 - 3D Half-SBS 1080p Blura...
    5 7.47 GB 29 10 4
    [Isimsiz]
    Resident Evil Afterlife - 3D Half-SBS 1080p Bluray...
    4 7.57 GB 26 13 5
    [Isimsiz]
    Piranha 2010 - 3D Half-SBS 1080p Bluray x264
    10-08-2011 09:54
    5 7.06 GB 32 9 2
    [Isimsiz]
    Drive Angry 3D 2011 - 3D Half-SBS 1080p BluRay DTS...
    10-08-2011 09:54
    6 8.07 GB 29 8 5
    [Isimsiz]
    Avatar 2009 3D Half-SBS 1080p x264
    09-08-2011 09:19
    25 12.86 GB 31 9 3
    [Isimsiz]
    Priest 3D 2011 BluRay 1080p Half-SBS DTS x264-NYDI...
    07-08-2011 10:32

http://www.arena-tr.com/browse.php?category=123

yeni 3d sbs filmler eklenmiş
  • kesınlıkle ızleyın harıka bır belgesel 3d soylemesı

IMAX Under The Sea - Denizler Altında [ 2009 ] [ 1080P ] [ Altyazılı ] [ 3D ]

• akadaşlar sbs filmleri Anaglyph'e çeviren programlar varmıdır

ancak sadece PC'den izlemeye yarayan Stereoscopic Player gibi medya oynatıcı demiyorum
    yani mkv uzantılı sbs filmi rendering yaparak Anaglyph'e çevirip WDTV Live oynatıcımla TV'de izlemek istiyorum
  • Stereo Movie Maker. Bu programla filmi açıyorsunuz Side by side % 50 seçiyorsunuz half sbs için sonra kaydederken Anaglif seçiyorsunuz. Yeniden encode ediyor. Mkv leri direk görmez. dosya adı kısmına *.* yazın tüm dosyalar görünür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exper2006

quote:

Orijinalden alıntı: Aiko

hm çok sağol akşam evde bakarımda okuduğum kadarıyla elle tutulur somut bir çözüm gözükmüyor pek şuan.

bende bakıştırıyorum ama maalsef çözüm buşamadım. Popcorn a110 cihazı IDX-sub altyazıları göstermiyor. Forumlar büyük kesim çözüm olarak sadece merge programıyla altyazıyı filmin kendisine gömmeyi öneriyor ama bende bunu istemiyor. Orjinal olarak kalsın diyorum.

sorunum hala devam ediyor. altyazıyı gömdüğüm halde sonuç elde edemedim. yok mu yardımcı olabilecek. 3d'e geçtiğim vakit altyazı birbirne giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.