Şimdi Ara

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.727
Cevap
198
Favori
371.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperozlu

Karayip korsanlarini izledim, 3d olarak izledigim en kotu 3d hissi veren filmlerden biriydi. Bundan once drive angry izlemistim o bile kat ve kat ustundu.

Kusura bakmayın ama alakası bile yok. Karayip korsanları 4 de gayet güzel 3D var. 3D olarak ekrandan dışarı çıkan sahne pek yok. Bir kaç yerde çok güzel dışarı çıkmaya uygun sahne vardı ancak yapmamışlar. Sanırım o yüzden kimse beğenmiyor. Ama derinlik hissi gayet iyiydi.
  • 3d kalitesi sanirim dosyanin kalitesiylede ilgili. 9 gb avatari izledim goruntu keskinlik 3d derinlik guzeldi. Ama sinemada izledigim pop out dedigimiz disa cikimlar yok gibiydi. Lg nin demosunda izledigim baligin burnumun dibine gelmesi yada topun suratima dogru gelmesi gibi pop out lar sadece bluray iso lardami oluyor? lg demolari internetten indirip laptoptan actim
    Ayrica buleray isolari daemon tools gibi programlarla sanal blueray driver yaratip hdd den oynatabilme sansimiz varmi?
    Ayrica pop out efektleri mkv dosyalarda yasayan varmi, boyutu ve filmin ismini soyluyebilirlermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkie

3d kalitesi sanirim dosyanin kalitesiylede ilgili. 9 gb avatari izledim goruntu keskinlik 3d derinlik guzeldi. Ama sinemada izledigim pop out dedigimiz disa cikimlar yok gibiydi. Lg nin demosunda izledigim baligin burnumun dibine gelmesi yada topun suratima dogru gelmesi gibi pop out lar sadece bluray iso lardami oluyor? lg demolari internetten indirip laptoptan actim
    Ayrica buleray isolari daemon tools gibi programlarla sanal blueray driver yaratip hdd den oynatabilme sansimiz varmi?
    Ayrica pop out efektleri mkv dosyalarda yasayan varmi, boyutu ve filmin ismini soyluyebilirlermi?

Ayı yogi filmini izleyebilirsin ilk başlarda piknik sepetini düşürdüğü bir sahne var ki neredeyse pançolar ağzıma girecekti ( 3d tv im yok pc den kırmızı mavi gözlükle izledim,kimbilir tv de nasıl olur )

Onun dışında su altı belgesellerinde çok güzel sahneler yakalayabiliyorsun.Balıklar monitörden fırlıyor
  • ayı yogi filmi hmm bi deneyeyim. birde resident evil afterlife filminde gulyabani gibi olan yarmanın fırlattığı balta ekrana doğru gelen belliki popout efekti için yapılmiş, bilmiyorum sinemada ekrandan fırladımı izleyen varsa soylesin ama benim 3.9 gblık mkv de cıkma olmadı. şimdi 15 gb lik 3d resident evili indirseydim bu popout efektini yaşayabilecekmiydim?
  • arkadaşlar evde değilim 10 gündür tv me hasretim bir 10 günüm daha var en az fakat evde izlediğiğim filmlerle ilgili birkaç yorumda bulunayım umarım faydası olur.

1-İlk olarak tv imde izlediğim ilk 3D film Tron Legacy Half Sbs dir.

Film konusu kalitesi olarak baktığımızda bana göre normal bir bilimkurgu aksiyon tarzı bir film olarak geldi fakat oyunculuklar,efektler güzel ve oluşturulmuş mekanlar gerçekten iyi. 3D olarak baktığımızda ise bazı yerlerde pop out efektleri mevcut veya filmde kattığı derinlik gerçekten güzel. Yani ne kadar bol 3D efekt barındırmasada sanki filmi sen çekiyormuşsun gibi bir izlenim uyandırıyor.3D olmasa belki boş zamanda izlenebilecek bir film ama 3D efektleri ile izlenebilir bir durumdadır.

Puanım (10 üzerinden)

Konu-6
    Görsellik-8
    Ses-8
    Oyunculuk-7.5
    İzlenebilirlik-7
    3D-8

2-Resident Evil Afterlife

Belki tv yi aldığımdan beri izlediğim en iyi pop out efekte sahip olan filmdir. Resident evil ı ps1 den beri takip ederim ve r.e 2 ile nemesis serinin en sevdiğim oyunudur playstation bazında(keşke benzer yapımlarla yenisi çıksa) Oyunculuk olarak Milla Jovovich zaten tartışılmaz, yardımcı oyuncularda gayet başarılı. Konu olarak da devam filmi zaten oyun sınırlarıyla başlayan film serisi farklı bir şekilde ilerlemekte.Konusu belki herkesi sarmaz ama klasik zombi filmlerinden tamamen farklı bir yapısı bulunmakta.Evde izlediğim 3D filmler arasında tavsiye edebileceğim en iyi efektli filmdir. Hatta 1 kerede annemle izledim bir sahnesinde eğileceğim diye koltukta yana doğru yattı çok gülmüştüm

Puanım (10 üzerinden)

Konu-7
    Görsellik-8.5
    Ses-9
    Oyunculuk-8
    İzlenebilirlik-8.5
    3D-9

3-Sanctum

Birkaç ay önce 127 saat i izlemiştim, bu filmde biraz onu hatırlattı açıkcası. Çaresizliği fazlasıyla barındıran bir film ve bu da gerçek bir hikayeden alınmaymış, araştırcaktım fakat unuttum istanbula döndüğümde bu filminde hikayesini araştırmaya çalışacağım elimden geldiğince. Filme başlamadan afiş ve isme baktığımda bilimkurgu filmi zannetmiştim Fakat tamamıyla farklı bir yapısı var. Zaten dram yüklü bir film konu olarak gerçekten çok başarılı buldum. Çekimler gerçekmi bilgisayar ortamındamı hazırlandı bilmiyorum ama(gerçek mekanlarda çekildiğini düşünüyorum) gerçekten filmin içine çekiyor sizi ve çekim yapılan yerler çok güzel, öyle yerlerde yüzme fırsatım olur umarım. Oyunculuk olarak gerçekten çok beğendim, roller kişilere karakteristik olarakda oturmuş sanki. 3D efekti olarak pop out veya içine girme gibi efektler mevcut değil fakat sanki sen o anda o insanlarla birlikteymişsin gibi yarattığı his gerçekten çok güzel. Sanki kamera senin elindeymişsin gibi bir bakış açısı yaratmışlar.(bilmiyorum belki ben filme fazla kaptırdığım için bana öyle gelmiştir) Sonuç olarak izlenmesini kesinlikle tavsiye ederim.

Puanım (10 üzerinden)

Konu-9
    Görsellik-9
    Ses-9
    Oyunculuk-9
    İzlenebilirlik-9.5
    3D-9

4-İce age 3

Son olarak belki bir animasyon efsanesidir ice age Birçok kişi az çok biliyordur filmi gerçekten eğlenceli ve fazlasıyla emek sarfedilmiş bir animasyon filmi bence.3D efekti olarak fazla birşey vaad etmiyor fakat 2d olsa 3d de olsa izlemenizi şiddetle tavsiye ederim fakat Türkçe dil tercihiniz olsun

Puanım (10 üzerinden)

Konu-9
    Görsellik-9
    Ses-10
    Oyunculuk-
    İzlenebilirlik-9.5
    3D-7

Şimdilik yorumlamam bu kadar

Hepsi tamamen kişisel zevkler doğrultusunda yazılmıştır, etrafınızdaki insanların tavsiyesiyle bir film izleyip izlememezlik yapmayın bence. Sadece göz önünde bulundurun ön bilgi edinin yorumlardan. İnsanlar arasında ne kadar düşünce benzerliği olsada zevk farklılıkları çok fazladır. Ve etrafınızdaki insanların yorumlarıyla filmden beklentinizi düşürüp yükselttiğinizde, gerçekten izlenebilir bir filmde bide umduğunuzu bulamadığınızda boşuna zamanımı harcadım gibi durumlarda bulunabilirsiniz

Ek olarakda animasyon filmleri dışında Türkçe dublaj filmlerinden nefret ederim fakat animasyon filmlerini Türkçe dublaj izlemenizi tavsiye ederim. Film izledikçe ve zaman buldukça yorumlarımı yazacağım. Birde ps3 oyunlarıyla ilgili 3d yorumlarda bulunacağım zamanım olduğumda. Umarım yardımcı olmuşumdur.

(İmla hatalarına fazla takılmazsanız sevinirim)
  • syphonfilter

katkılarından dolayı teşekkürler.

en kısa zamanda ilk mesaja alacağım. geberiyorum şu an yorgunluktan sabahın 05:33 ü

değerlendirmelerinin devamını bekliyoruz.
    ,

,

Arkadaşlar;

benimde nacizane tavsiyem 3d filmleri yabancı diliniz yoksa ürkçe olarak izlemeniz. hem 3 boyut, hem alt yazı takibi, hem de konuyu takip edeceğiz derken filmden sahne ve konu olarak kopabilirsiniz. Beyninize bu kadar fazla eziyet etmeyin zaten garibim zorlanıyor iki boyuta göre

hem lütfen şunu yapmayın:

efendim acaba bu filmde ne kadar çok dışarı çıkma efekti var... yok içe doğru mu 3d yoksa dışa doğrumu 3d diye kafanızı takarsanız filmden bir zevk alamaz filmin asıl olan konu akışını ve vermek istediği mesajları kaçırırsınız.

zevk almaya bakın arkadaşlar. Boş verin dışa doğru mu? yoksa içe doğru muyu?

Kısadacası: başarılı bir 3d film sizi filmin içine çekebilen ve olur olmaz dışarı çıkma efektleri vermeyerek amacın sadece efekt olduğunu düşündürmeyen filmdir.

edit: ağır imla hataları barındırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 1 Eylül 2011; 5:44:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

syphonfilter

katkılarından dolayı teşekkürler.

en kısa zamanda ilk mesaja alacağım. geberiyorum şu an yorgunluktan sabahın 05:33 ü

değerlendirmelerinin devamını bekliyoruz.
    ,

,

Arkadaşlar;

benimde nacizane tavsiyem 3d filmleri yabancı diliniz yoksa ürkçe olarak izlemeniz. hem 3 boyut, hem alt yazı takibi, hem de konuyu takip edeceğiz derken filmden sahne ve konu olarak kopabilirsiniz. Beyninize bu kadar fazla eziyet etmeyin zaten garibim zorlanıyor iki boyuta göre

hem lütfen şunu yapmayın:

efendim acaba bu filmde ne kadar çok dışarı çıkma efekti var... yok içe doğru mu 3d yoksa dışa doğrumu 3d diye kafanızı takarsanız filmden bir zevk alamaz filmin asıl olan konu akışını ve vermek istediği mesajları kaçırırsınız.

zevk almaya bakın arkadaşlar. Boş verin dışa doğru mu? yoksa içe doğru muyu?

Kısadacası: başarılı bir 3d film sizi filmin içine çekebilen ve olur olmaz dışarı çıkma efektleri vermeyerek amacın sadece efekt olduğunu düşündürmeyen filmdir.

edit: ağır imla hataları barındırır.

Efekt konusuna fazlasıyla katılıyorum, zaten bana göre 3d efektlerden dolayı seyir zevkini arttırmıyor, filmi izlerken sanki o anda kamera elinde çekimi sen yapıyormuşsun gibi bir his uyandırdığı için seyir zevkini arttırıyor. Bu nedenden dolayıda filme kaptırabiliyorsunuz kendinizi ki bunun en güzel örneği Sanctum şu ana kadar evde izlediğim filmler arasında.
  • Benimde şimdiye kadar en beğendiğim 3d film olarak
    1-Avatar
    2-Sammy advanture

ikisininde 3D sunumları gayet güzel. Ânimasyonlarda 3D ler daha öne çıkıyor. Tabi belgeseller bence daha harika. Imax'lar hep eski 2008-2009 yapımlar ama içerik olarak tatmin edici.

bu arada hotbird uyduda sky italya'nın 3D si 6 eylülde yayına geçiyor. Şimdiden harika uzun-uzun sunumları var. Yukarıda bahsedilen bir çek belgesel ve filmi yayınlayacaklar. Kart paylaşımlı uydu cihazları olanlar boşuna torentle falan uğraşmayıp onları kayda alabilir.
    Saygılar
    exper2006
  • IMAX Under The Sea - Denizler Altında [ 2009 ] [ 1080P ] [ Altyazılı ] [ 3D ]
    IMAX Wild Ocean - Vahşi Okyanus [ 2008 ] [ 1080P ] [ 3D ]
    Sammy's Adventures The Secret Passage - Sammy'nin Maceraları [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]
    Resident Evil Afterlife - Resident Evil Ölümden Sonra [ 2010 ] [ 1080P ] [ DUAL ] [ 3D ]

bunları kesın 3d olarak ızleyın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astalagulu -- 4 Eylül 2011; 0:55:56 >
  • arkadaslar bu belgeselı kesın ızleyın fılmın 20. dakıkasında orda bır balık dısarı çıkıyor mukenmel bır dısarı çıkma bır phılıpsın lcd nın demo uçak sahnesı vardı ustume acayıp bırsekılde gelmıstı bıde bu balık acayıp dısarı çıkıyor super keske fılımler boyle dısarı bu kadar çıka bılse bende samsung 46d 7000 var

IMAX Under The Sea - Denizler Altında [ 2009 ] [ 1080P ] [ Altyazılı ] [ 3D ]

• burda resımde nasıl oldugunu gosterdım balık tabıkı bıraz kuyrugu tv nın ıçınde kalıyor ama resmen balıgı seve bılıyorsun tagmını bu kadar mesafe çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

arkadaslar bu belgeselı kesın ızleyın fılmın 20. dakıkasında orda bır balık dısarı çıkıyor mukenmel bır dısarı çıkma bır phılıpsın lcd nın demo uçak sahnesı vardı ustume acayıp bırsekılde gelmıstı bıde bu balık acayıp dısarı çıkıyor super keske fılımler boyle dısarı bu kadar çıka bılse bende samsung 46d 7000 var

/>

benimde dikkatimi çekmişti bu sahne... balık hakikaten elinizle sevilebilecek kadar yakına çıkıyordu...
  • the final destination 4 konu olarak güzel olmasada 3d efektleri çok iyi
  • quote:

burda resımde nasıl oldugunu gosterdım balık tabıkı bıraz kuyrugu tv nın ıçınde kalıyor ama resmen balıgı seve bılıyorsun tagmını bu kadar mesafe çıkıyor

/>

bende eve gelip merak eden herekse ilk bu sahneyi acıyorum hepsinin aklı gidiyor. hemen kredi kartı limit muhabbetleri donmeye başliyor hatta bir arkadasım bugun gidip alicaktı.
  • AAABBBBOOOOOOOO BUNE BOYLE arkadaslar kesın bu 20. dk yı ızleyın mukenmel bır sey 3d dıye bu goruntuye derım super bır sekılde dısarı çıkıyor bu arada resımler super çızılmıs bu fılmı bulmanız çok basıt samsug veya lg bayılerıne gıdın onlarda dolu 3d fılm ler var zaten çektırtırsınız

• quote:

arkadaslar bu belgeselı kesın ızleyın fılmın 20. dakıkasında orda bır balık dısarı çıkıyor mukenmel bır dısarı çıkma bır phılıpsın lcd nın demo uçak sahnesı vardı ustume acayıp bırsekılde gelmıstı bıde bu balık acayıp dısarı çıkıyor super keske fılımler boyle dısarı bu kadar çıka bılse bende samsung 46d 7000 var

Bu belgeseli izlemiştim fakat bu karesini nasıl olduysa kaçırmışım. Gerçekten olağanüstü bir sahneymiş. Okadar 3D izledim fakat bunun kadar yakına geleni ilk defa görüyorum. Teşekkürler hatırlattığınız için
  • merhabalar elinize saglık guzel yazmıssınız benım soyle bır sorunum var bazı fılmlerde cok guzel eklenıyor tam uyuyor ama uymayan fılmlere delay gırdıgımde fılmın bır suresınden sonra sync bozuluyor sanırım fps degerınle alakalı sız daha ıyı bılırsınız bunları nasıl eşleştirebilirim???

yanı sanırım ses 23.976 fps ıse fılm 25000 ise bu fark olusuyor bu konuları pek bılmıyorum acıklarsanız sevınırım
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

merhabalar elinize saglık guzel yazmıssınız benım soyle bır sorunum var bazı fılmlerde cok guzel eklenıyor tam uyuyor ama uymayan fılmlere delay gırdıgımde fılmın bır suresınden sonra sync bozuluyor sanırım fps degerınle alakalı sız daha ıyı bılırsınız bunları nasıl eşleştirebilirim???

yanı sanırım ses 23.976 fps ıse fılm 25000 ise bu fark olusuyor bu konuları pek bılmıyorum acıklarsanız sevınırım
    şimdiden teşekkürler

Tv demi bozuluyor? Bilmiyorum aynı sorunmu fakat bende Ice Age 3 e Türkçe ses dosyası ekledim delay ı girdim pc den açtığımda senkronizasyon sorunu yoktu fakat tv de halen senkronizasyon sorunu devam etmekteydi ne yapsam düzeltemedim.
    Son olarak filmi tv den 2d sbs ye çvirdim senkronizasyon sıkıntısı olmadı sonra 3d ye geçtiğimdede senkronizasyon sorunu olmadan izledim.

Yani ilk önce 3d menüsünün üstünden 2d ye alın filmi, sonra 3d ye bastığınızda 3d ye geçiyor zaten ses sorunuda olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

quote:

merhabalar elinize saglık guzel yazmıssınız benım soyle bır sorunum var bazı fılmlerde cok guzel eklenıyor tam uyuyor ama uymayan fılmlere delay gırdıgımde fılmın bır suresınden sonra sync bozuluyor sanırım fps degerınle alakalı sız daha ıyı bılırsınız bunları nasıl eşleştirebilirim???

şimdiden teşekkürler

Tv demi bozuluyor? Bilmiyorum aynı sorunmu fakat bende Ice Age 3 e Türkçe ses dosyası ekledim delay ı girdim pc den açtığımda senkronizasyon sorunu yoktu fakat tv de halen senkronizasyon sorunu devam etmekteydi ne yapsam düzeltemedim.
    Son olarak filmi tv den 2d sbs ye çvirdim senkronizasyon sıkıntısı olmadı sonra 3d ye geçtiğimdede senkronizasyon sorunu olmadan izledim.

Yani ilk önce 3d menüsünün üstünden 2d ye alın filmi, sonra 3d ye bastığınızda 3d ye geçiyor zaten ses sorunuda olmadı.

yani şöyle sbs filmi once 2d ye gecırıyoruz sonra 3d ye gecırıyoruz kumanda uzerınden degıl mı?

2d ye gecır dedıgınız 2 yanyana goruntu seklınde gorunmesını sagla dıyorsunuz tv de degılmı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

quote:

şimdiden teşekkürler

yani şöyle sbs filmi once 2d ye gecırıyoruz sonra 3d ye gecırıyoruz kumanda uzerınden degıl mı?

2d ye gecır dedıgınız 2 yanyana goruntu seklınde gorunmesını sagla dıyorsunuz tv de degılmı?

şimdi 3D tuşuna bastığımızda çıkan menüde en üste 3D yanındada 2D var yön tuşlarını kullanarak oraya gelin 2d ye geçip side by side ise 3d de yaptığımız gibi yanyana olanı seçin film 2d olacaktır tek görüntüde yani 2 görüntüyü birleştirip görüntüyü 2d veriyor orda bakın sesde sorun yoksa 3d butonuna bastığınızda direk 3d ye geçecektir film ve oradan senkronizasyon sorunu olmadan izlemeniz gerekmektedir. Bendede böyle bir sorun olmuştu böyle yaptığımda sorun çözülmüştü ve hatta filmi 1 kere izledikten sonra 2. yi başlattığımda senkronizasyon tamamen ortadan kalmıştı nedenini bilmiyorum ama
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.