Şimdi Ara

3D LED TV Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde digiturk plus var, orada yayınlanan 3d belgeselleri izleyebileceğim, genel olarak yine digiturk'ten normal tv kanallarını (hd'si varsa hd olarak) izleyebileceğim bir 3d led tv arıyorum. Genelde dvd film de izlerim o nedenle bu performansı da önemli.

Televizyonu 3,5 metre gibi bir mesafeden izliyorum, 42 inç düşünüyorum, salon ışık aldığı için mümkün mertebe parlama yapmayacak bir cihaz arıyorum. Bununla ilgili ayrıdığım bütçe 3.000 TL

Bu kapsamda bana tavsiye edebileceğiniz bir televizyon var mıdır?

Teşekkür ederim.

• 42LW5500 - ya da kampanyalı yakalarsan o fiyata 42LW650S de bulabilirsin - bu bütçe düzeyinde 3D olarak en iyi fiyat / performans TV si. Samsung'ların camı gibi parlama da yapmaz LG paneller, biraz daha mattır. TV ile birlikte 7 FPR gözlük verildiği için ek masrafın da olmaz. Yine Intelligent Sensor diye bir özellik var ki PDP görüntüsüne yaklaşıyor TV nin görüntüsü ve bu film izlemeyi seviyorsan özellikle çok iyi bir özellik bu.

PDP düşünürsen de Pany ST33 iyidir bu fiyat düzeyinde.
  • Çok teşekkür ederim, Philips'in 42PFL7606 modeli de kağıt üstünde iyi duruyor. Ancak bu aşamda LG ve Samsung pek düşünmüyorum zira daha önce bu markaların LCD performanslarından pek memnun kalmadım. Philips'in yanında, Toshiba, Sharp, Panasonic olabilir...
  • Özellikle hız bakımından memnun kalmadıysan Korelilerden ilk etapta Panasonic PDP leri düşün. GT-ST şeklinde bütçene uygun bir model bakabilirsin. LED olsun dersen de hız diyorsan ilk tercihin Sharp olsun. Ama yine 3D film ve oyun ağırlıklı kullanacaksan TV yi FPR gözlük teknolojisinin avantajları da çok.

LG LW - Philips 7xxx karşılaştırmasında LW serisi 7xxx e göre USB den 3D oynatabilme, local dimming ve 2D yayınları 3D ye çevirebilme fonksiyonu ile daha ağır basıyor. Philips'in en çok tercih edilme nedeni de Ambilight bu noktada. Tabii yine de senin seçimin ama mutlaka incele TV leri, çıplak gözle izlemeni tavsiye ederim.
  • bu arada sizi ne kadar ilgilendirir bilemem ama philips yeni tv lerinde lg den panel alıp fpr teknolojisini kullanacak diye duydum.
    ben de hep philips tv isterken iki markanın da 3d görüntülerine aynı anda bakınca lg ağır bastı.
    Hatta LG aklımda hiç ama hiç yokken...
  • Halihazırda 7xxx serisiyle FPR gözlükler kullanan serisini çıkarttı zaten birkaç ay önce. Konusu da var forumda orayı inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Özellikle hız bakımından memnun kalmadıysan Korelilerden ilk etapta Panasonic PDP leri düşün. GT-ST şeklinde bütçene uygun bir model bakabilirsin. LED olsun dersen de hız diyorsan ilk tercihin Sharp olsun. Ama yine 3D film ve oyun ağırlıklı kullanacaksan TV yi FPR gözlük teknolojisinin avantajları da çok.

LG LW - Philips 7xxx karşılaştırmasında LW serisi 7xxx e göre USB den 3D oynatabilme, local dimming ve 2D yayınları 3D ye çevirebilme fonksiyonu ile daha ağır basıyor. Philips'in en çok tercih edilme nedeni de Ambilight bu noktada. Tabii yine de senin seçimin ama mutlaka incele TV leri, çıplak gözle izlemeni tavsiye ederim.

Evet esasen Samsung'daki sorun galiba bundan kaynaklanıyordu. Mesela Star Wars Episod III'ü izlerken, gölgelenme gibi bir sorun oluşuyordu. Özellikle herhangi bir dvd filmde süratli bir sahnede huzme şeklinde ana görüntüyü takip eden görüntü oluşuyordu.

LG'nin ise kontrastını hiç beğenmedim. Gayet üst model full HD, hatırladığım kadarıyla 50.000:1 kontrast, 200hz özellikli bir LG almıştım. Ancak sanki görüntüde siyahları karartırken etrafındaki alanda da bir miktar karartma yapıyor gibiydi...

Neyse, dediğiniz gibi gidip bir izlemek zaten şart. Evde aurea olduğu için amblight ağır basıyor ancak sharp'ı da Panasonic'i de mutlaka göreceğim. Bu arada iki sorum daha olacak; edge led olmayan full led olup 3d olan bir televizyon modeli var mıdır? 3d bir tv normal yayınları göstermede Full HD LCD tv'ye kıyasla ne durumdadır?

Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnight_poet -- 13 Ekim 2011; 9:24:05 >

• İlk aklıma gelen tabii ki şu an en iyi LED TV kabul edilen Sony HX9xx serisi, aktif 3D teknolojili. Bir de şu an piyasada bu şekilde SG gözlük kullanan LG LX9xxx serisi var. Başka da 3D TV yok sanırım, Philips 9705 var o 3D Ready.

Biraz daha beklersen LG Full Nano LED TV ler çıkacak FPR gözlük kullanan. Şahsen ben çok umutluyum o panellerden. Fiyatı uçuk olur diyordum ama LG yüksek tutmuyor fiyatlarını. Geldikten 1 ay sonra alınabilecek düzeye inder diye düşünüyorum.

3D TV 2D Full HD yayınları daha iyi gösterir gibi bir düşünce yapısı var, ben de buna katılıyorum esasen. Bunun nedeni TV görüntü işlemcisinin 3D işlem yapabilme yeteneğinde olmasının 2D resimleri de daha iyi vermesini sağladığı yönünde gelişiyor. Ama 3D si olmayan çok kaliteli TV ler de mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.