Şimdi Ara

3D Modellme&Animasyon için Sistem Topluyorum. Önerileriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 Boyutlu modelleme ve animasyon için sistem toplayacağım. Kullanacağım programlar 3D's max , Maya, After Effects v.b Özellikle 3D ile uğraşan arkadaşların tecrübeleri benim için çok önemli.
    Profosyonel bir sistem olmasına gerek yok. Ama 3D modellemeyi rahatlıkla yapabileceğim, özellikle renderlarda beni kanser etmeyecek orta düzey bir sisteme ihtiyacım var. 3 sene kadar beni idare etmesi yeterli.
    İşlemci olarak intel ve Amd arsında kararsızım. 3 D için hangisi daha iyi olur bilemiyorum. Ayrıca ekrankartı için Nvidia Quadro serisi mi yoksa Nvidia chip setli başka marka mi alsam f/p olarak iyi olur bilemiyorum? (Nvidia Quadro FX580 512 MB DDR3 128 bit ekran kartı ile Palit Nvidia GTX460 Sonic Platinum 1GB 256Bit GDDR5 fiyatları çok yakın. Biri 512 MB DDR3 128 Bit, Diğeri 1GB DDR5 256 Bit kafam karıştı)

Unutmadan bütcem 4000 TL civarı.

Tavisyelerinizi bekliyorum. Önümüzdeki hafta almayı düşünüyorum.

Teşekkürler

• benim abimde böyle bir sistem istiyor buradaki tavsiyeler benimde işime yarayabilir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: die_wolf

benim abimde böyle bir sistem istiyor buradaki tavsiyeler benimde işime yarayabilir :D

arkadaşların vereceği cevaplar benim için altın değerinde olacak :)
  • Intel 2600K işlemci
    MSI gd55 yada Gigabyte Z68x UD4 anakart
    8GB ddr 3 1333mhz ram
    1tb 7200rpm HDD(samsung öneririm) İsteğe bağlı SSD ama çok önemli değil.
    Nvidia GTX 560ti
    Mid-tower soğutması iyi bir kasa. Mesela Cooler Master Haf912 yada 922. Cooler Master CM 690II'de olabilir.
    minimum 500W kaliteli bir PSU. İlerisini düsünerek daha yüksek bir modelde alabilirsiniz. High Power, Silverstone, Seasonic, OCZ, FPS gibi markalardan olsun

Monitör keyfinize kalmıs. Sanırım 24-27'' bir ekran almak istersiniz.

Quadrolar 3d'de çok etkilimi bilmiyorum ama geçenlerde bir konu çıkmıstı, artık programlar CUDA çekirdeği kullandıkları için CUDA çekirdeği çok olan kart daha performanslı oluyor gibi bir sonuç çıkartmıstım ben. konu linki asağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_49168248/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49196431

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

Intel 2600K işlemci
    MSI gd55 yada Gigabyte Z68x UD4 anakart
    8GB ddr 3 1333mhz ram
    1tb 7200rpm HDD(samsung öneririm) İsteğe bağlı SSD ama çok önemli değil.
    Nvidia GTX 560ti
    Mid-tower soğutması iyi bir kasa. Mesela Cooler Master Haf912 yada 922. Cooler Master CM 690II'de olabilir.
    minimum 500W kaliteli bir PSU. İlerisini düsünerek daha yüksek bir modelde alabilirsiniz. High Power, Silverstone, Seasonic, OCZ, FPS gibi markalardan olsun

Monitör keyfinize kalmıs. Sanırım 24-27'' bir ekran almak istersiniz.

Quadrolar 3d'de çok etkilimi bilmiyorum ama geçenlerde bir konu çıkmıstı, artık programlar CUDA çekirdeği kullandıkları için CUDA çekirdeği çok olan kart daha performanslı oluyor gibi bir sonuç çıkartmıstım ben. konu linki asağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_49168248/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49196431

teşekkürler. ekran kartı konusunda kafamda bişeyler oluşmaya başladı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D Modelleme Laptop Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.