Şimdi Ara

3D NAND, SLC, MLC, TLC Hangi ssd en iyisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Tam ssd alacaktım ki bu tarz üretim şekillerinin olduğunu gördüm. Hangi tipi önerirsiniz hangisi yenidir daha iyidir. Yabancı sitelerinde geziyorum bir süredir fakat tam anlayamadım. Tek bildiğim mlc tlc den daha iyi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    İyiden kötüye sıralama slc, mlc, tlc şeklinde. 3d olanlar yazdıklarımın çok katlı olanları oluyor. Böylece daha az yere daha çok bellek sığdırabiliyorlar. Slc en dayanıklısı olmasına karşın en pahalısıda olduğu için son kullanıcının bu ssd lerle pek işi olmuyor (tamamen duygusal). Siz mlc ya da tlc bir ssd ye bakacaksınız. Her ne kadar teknoloji ilerledi tlc lerde yeterince uzun ömürlü densede siz mlc bir ssd almaya bakın. Gerçi abartı yazıp silme işlemi yapmıyorsanız tlc bir ssd nin bile ömrünü en az 5 yıllık sürede doldurmanız zor görünüyor. Ama günde 1 tb yazma silme yapılacak kadar yoğun kullanılacak derseniz mlc den şaşmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Teşekkürler cevabınız için. Şu an gördüğüm kadarıyla TLC nin 3d nand olanını gördüm. 130 dolar civarında bir ssd arıyorum ama kimisi diyor 3DNAND TLC , MLC den daha iyi falan. Anlayamadım.
  • Eskisi gibi ezbere bir sıralama yok artık performans anlamında. SLC zaten ayrı bir boyut. Dayanıklılığı ve hata verme olasılığı çok düşük olduğu için kurumsal firmalar kullanıyor genelde ve gb başı maliyeti çok yüksek. Gerçi artık artık iş istasyonlarında bile V-NAND var orası ayrı konu. NAND türü kadar kontrolcü de önemli. Mesela Samsung SSD işine ilk girdiğinde çıkardığı TLC SSD ler çoğu MLC den daha iyi performans veriyordu. V-NAND'ın en büyük avantajı gb başı maliyet düştü ve depolama teknolojisinden dolayı yer sıkıntısı ortadan kalktı. V-NAND'da tek tür değil. Katman sayısı haricinde onda da TLC MLC olayı var. Ama dediğim gibi almadan önce kontrolcü vs de çok önemli olduğu için anandtech gibi sitelerin incelemelerine göz atın.
    samsung electronics america
    Page Not Found - SAMSUNG
    http://www.samsung.com/us/dell/pdfs/EE-Times-article-final.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 1 Ocak 2018; 13:56:15 >

• Dayanıklılık açısından : SLC> MLC> TLC / 3D NAND> 2D NAND

• 3D NAND almam iyi olacak anladığım kadarıyla. Fakat 130 140 dolar civarına fiyat performans ne alabilirim hala kafam karışık. Şeytan diyor git harddisk al :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Samsung 850 EVO o fiyat aralığında alabileceğin en kaliteli SSD modelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 1 Ocak 2018; 16:41:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.