Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cidden o yapılır mı acaba

Hocam ne kadar demiştiniz bunlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Yani Sketch up veya autocad gibi bir programda proje modellenip hazırlanıyor sonra istersek sd atıp makina gerisini hallediyor doğru anladım değil mi?

Modelleme yapip, stl dosyasi olarak kaydediyorsunuz. Sonrasinda herhangi bir dilimleme programiyla stl dosyasini gcode halime cevirip, sd karta atip baskiya basliyorsunuz... Elektronik kart gcode yorumlayicidir, ve karttaki gcodeu step motorlarini hareket ettirerek gerceklestiriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Yani Sketch up veya autocad gibi bir programda proje modellenip hazırlanıyor sonra istersek sd atıp makina gerisini hallediyor doğru anladım değil mi?

Modelleme yapip, stl dosyasi olarak kaydediyorsunuz. Sonrasinda herhangi bir dilimleme programiyla stl dosyasini gcode halime cevirip, sd karta atip baskiya basliyorsunuz... Elektronik kart gcode yorumlayicidir, ve karttaki gcodeu step motorlarini hareket ettirerek gerceklestiriyor

Tşkler hocam bende merak sardım bir süredir bakalım ne zaman kısmet olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

Uzun zamandır blog'u güncelleyemiyordum vakit bulamadığımdan. Bu gün bir konu ekledim. Montaj esnasında plastik bir parçayı kırarsak ne yapmamız gerektiği üzerine deneyimlerimi aktarmaya çalıştım. İlgilenenler için linki:

http://www.3dprintermacerasi.com/2014/09/sorunlarla-basa-ckma-yollar-eyvah-parca.html

Saygılarımla.....
  • Herkeze merhaba Sigma3d yazıcımı salı günü aldım. İlk çıktı örnelkerimi ve makinayı paylaşmak isterim... İzmirde sigma3d yazıcı ile ilgili yardım isteyen varsa yardımcı olmaya çalışırım.

• DrMaestro D kullanıcısına yanıt
    Super paylasim tesekkurler. Montajin geri kalan kisimlarini da dort gozle bekliyorum,. Bu arada abs filamentleri stoklamaya basladik.
    Saf asetonu sanalpazarda satabkar var ordan alabilirsiniz. Ayrica 3d isindeyseniz aseetona kesin ihtiyac var, abs basarken nozzle tikanirsa muhakkak aseton icine atmak gerekiyor. Ben aseton karisimlari ufak cam kavanozlara koyuyorum, kapaklari metal oldugu icinde sorun olmuyor...
    @DrMaestro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 21 Eylül 2014; 20:14:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birincideniz

Herkeze merhaba Sigma3d yazıcımı salı günü aldım. İlk çıktı örnelkerimi ve makinayı paylaşmak isterim... İzmirde sigma3d yazıcı ile ilgili yardım isteyen varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Paylasiminiz icin tesekkurler. Lakim resimler gorulmuyor, mesajinizi duzeltebilirseniz iyi olur

• Önerebileceğiniz bir 3D printer var mıdır?
  • Sigma 3D'nin x-ekseni tasiyicisina webcam taktim. Cok ta guzel oldu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 28 Eylül 2014; 20:19:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Herkese merhaba,

Uzun zamandır blog'u güncelleyemiyordum vakit bulamadığımdan. Bu gün bir konu ekledim. Montaj esnasında plastik bir parçayı kırarsak ne yapmamız gerektiği üzerine deneyimlerimi aktarmaya çalıştım. İlgilenenler için linki:

http://www.3dprintermacerasi.com/2014/09/sorunlarla-basa-ckma-yollar-eyvah-parca.html

Saygılarımla.....

Merhaba,
    çok güzel bir konuya temas etmişsiniz, ellerinize sağlık
    sorun olduğunda kit montajında büyük kolaylık sağlayabilir,

• razor9119 kullanıcısına yanıt
    Harbi güzel olmuş ellerinize sağlık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Önerebileceğiniz bir 3D printer var mıdır?

:) Sigma3d Printer öneriyorum. Tasarım sıfırdan yerli ve bize ait... Forumda son 2-3 sayfayı okursanız bizlerin ve alan arkadaşların yorumlarından makina hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

Sigma 3D'nin x-ekseni tasiyicisina webcam taktim. Cok ta guzel oldu :D

Çok güzel olmuş.. Webcam için yapmış olduğunuz parça varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Bu arada ilk layer biraz yüksek, tablaya daha yakın geçse iyi olur.. Bir de ilk layer hızınızı biraz düşürürseniz malzemenin dönüşlerde kalkmasını engelelrseniz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Önerebileceğiniz bir 3D printer var mıdır?

:) Sigma3d Printer öneriyorum. Tasarım sıfırdan yerli ve bize ait... Forumda son 2-3 sayfayı okursanız bizlerin ve alan arkadaşların yorumlarından makina hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Atölyemi bir kurayım hele.
  • quote:

quote:

Çok güzel olmuş.. Webcam için yapmış olduğunuz parça varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Bu arada ilk layer biraz yüksek, tablaya daha yakın geçse iyi olur.. Bir de ilk layer hızınızı biraz düşürürseniz malzemenin dönüşlerde kalkmasını engelelrseniz...

Webcamin ayakligini soktum. Sokunce ufak bisi kaldi zaten. Sonra sicak silikonla yapistirdim oyle herhangi bir parca kullanmadim ama cok basit bir sekilde yapilabilir. Sizin son gonderdiginiz slic3r dosyasiyla bastim. Baski hizi biraz yuksek sanirim abs icin yaptiniz. Yoksa kendi ayarlarimda ilk katmani 15mm/s ile basiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Webcamin ayakligini soktum. Sokunce ufak bisi kaldi zaten. Sonra sicak silikonla yapistirdim oyle herhangi bir parca kullanmadim ama cok basit bir sekilde yapilabilir. Sizin son gonderdiginiz slic3r dosyasiyla bastim. Baski hizi biraz yuksek sanirim abs icin yaptiniz. Yoksa kendi ayarlarimda ilk katmani 15mm/s ile basiyorum.

Benim ayarlarda %50 olmasi lazim... siz biraz daha yavaslatin ya da tablanizi yakinlastirin... cunku donusler kalkiyor...
    Elinize saglik sistem guizel olmus...

• Arkadaşlar forumda yeniyim elimde Prusa Mendel 3D yazıcı var. Ama yazıcıyı çalıştıramadım. İçine nasıl firmware atacağımı ve nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum forumdaki tüm yazıları okudum firmware ayarları ile ilgili yazı göremedim. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

• 3 boyutlu yazıcı ne işe yarar?

Kırılan avizenin camlarını yerine daha iyi bir alternatif ile değiştirip avizenin ağırlığını 2 kg azaltmaya yarar :) (önemli not: Klasik ampul ile kullanmayın, ben hiç denemiyorum bile.)

]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolkoroglu -- 24 Eylül 2014; 10:56:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erolkoroglu

3 boyutlu yazıcı ne işe yarar?

Kırılan avizenin camlarını yerine daha iyi bir alternatif ile değiştirip avizenin ağırlığını 2 kg azaltmaya yarar :) (önemli not: Klasik ampul ile kullanmayın, ben hiç denemiyorum bile.)

]

Güzel bir çalışma... Malzeme PLA ise eğer o zaman ampul sıcaklığı şeklini bozabilir....

• ABS Malzemeler stokta... Renk seçeneklerine naturel, gri ve siyah da eklenecek...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.