Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutozalit

ok hotend iniz şimdi elime geçti baya hoşuma gitti elinize sağlık güzel baya

Alıntıları Göster
    @serkanc hocam merhaba.Bir şey sormak istiyorum bu 3d yazıcılar ile metal bir şeyler üretebilmek mümkün mü?Mümkünse bu tarz bir 3d yazıcıyı yapmak ne kadara mâl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Eylül 2014; 23:09:59 >
  • quote:

ok hotend iniz şimdi elime geçti baya hoşuma gitti elinize sağlık güzel baya

Çalışmasında da sorun yaşamazsınız umarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

@serkanc hocam merhaba.Bir şey sormak istiyorum bu 3d yazıcılar ile metal bir şeyler üretebilmek mümkün mü?Mümkünse bu tarz bir 3d yazıcıyı yapmak ne kadara mâl olur?

Şu an toz parçaları birleştiren yöntemler var ama hem çok pahalı hem de tozdan dolayı kansorojen etkisi var. Yıllarca önce bir tanıdığımız bir makina almıştı, aluminyum çubuğunu toz halinde tabancadan modelin üzerine sıkıp modelin üzerini kalıyordu, sonrasında modeli alınca ellerinde metal kalıp oluyordu. Ama ufak bir sorunu vardı, çok kırılgandı.. Aynı şekilde FDm yöntemiyle de metal parça yapsanız bu sorun olacaktır...
    Çünkü dökümde olduğu gibi homojen dağılım elde etmeniz mümkğn değil...
    Fakat ürettiğiniz plastik parçayı kum kalıba alıp metal dökebilirsiniz...

• serkanc kullanıcısına yanıt
    çözmeye uğraşıyoz işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

hocam valla son günlerde duyduğum en güzel şeyleri sölediniz keyfim yerine geldi baya elimde arduino mega, a4988, ve nema 17 stepper motor var. inşallah en geç 2 haftaya kadar ramps'de gelicek. Kalan malzemeler gelince bu gcode yorumlayıcı kısmı ve arduino karta yüklemem gereken kod kısımlarında yardımcı olursanız çok sevinirim

Yardimci olurum.. Hatta soyle siz takildiginizi soylersiniz ben ne yapacaginizi soylerim, boylece koda da asina olursunuz... Marlin yazilimi kullanip, hatta Lcd'sini kullanip router da yapabilirsiniz. Derdigim gibi tek mevzu ayarlari dogru yapmak...

hocam iyi günler;
    bu gün sonunda ramps kartım geldi, elimde şuan aşağıdaki malzemeler var. Arduino karta yüklemem gereken yazılımlar hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

• quote:

quote:

quote:

hocam valla son günlerde duyduğum en güzel şeyleri sölediniz keyfim yerine geldi baya elimde arduino mega, a4988, ve nema 17 stepper motor var. inşallah en geç 2 haftaya kadar ramps'de gelicek. Kalan malzemeler gelince bu gcode yorumlayıcı kısmı ve arduino karta yüklemem gereken kod kısımlarında yardımcı olursanız çok sevinirim

Yardimci olurum.. Hatta soyle siz takildiginizi soylersiniz ben ne yapacaginizi soylerim, boylece koda da asina olursunuz... Marlin yazilimi kullanip, hatta Lcd'sini kullanip router da yapabilirsiniz. Derdigim gibi tek mevzu ayarlari dogru yapmak...

hocam iyi günler;
    bu gün sonunda ramps kartım geldi, elimde şuan aşağıdaki malzemeler var. Arduino karta yüklemem gereken yazılımlar hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

Alıntıları Göster
    İlk defa PLA baskı yapacağım ne önerirsiniz baskı ısısı tabla ısısı yada ayarlar hakkında bilgi yada prusa i3 modeline neler ekleyebilirim gibi iyi çalışmalar dileğimle hoşçakalın.

• quote:

İlk defa PLA baskı yapacağım ne önerirsiniz baskı ısısı tabla ısısı yada ayarlar hakkında bilgi yada prusa i3 modeline neler ekleyebilirim gibi iyi çalışmalar dileğimle hoşçakalın.

Pla da ben 200 derece ve 60 derece kullaniyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

hocam iyi günler;

Karta marlin yazilimi atin, daha oncesinde marlin config menusunden isi olcerleri iptal edin... Configuration.h dosyasini da incelerseniz iyi olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

tablaya yapışma sorunu oluyomu yapıştırıcı sürmek gerekirmi tablaya
  • quote:

3dortgen'den esun marka filament alanlara sigma3d'nin rulmanli parcasi uymuyor. Asagidaki linkten uygun olani basabilirsiniz...Ben bastim. %100 uydu.

http://www.thingiverse.com/thing:357092
  • quote:

Tablaniz nedir ?
    cam altında ısıtıcı
  • quote:

cam altında ısıtıcı

Cama PLA yapışır sorun olmaz. ama camın temiz olmasına dikkat edin, yağ ve parmak izi olmasın.. Varsa alkolle temizleyin.. Sonra 60 derecede yapışma sorunu yaşamazsınız...
    Aslında PLA için en iyisi ıstmadan Pleksiglass...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam iyi günler;

Karta marlin yazilimi atin, daha oncesinde marlin config menusunden isi olcerleri iptal edin... Configuration.h dosyasini da incelerseniz iyi olur..

bu karta marlini yükledim ama sizin dediğiniz ısı ölçerleri iptal etme konusunu yapamadığım için pronterface programı hata veriyor. Bu ısı ölçerleri galiba arduino yazılımı ile kod atma bölümünde iptal edilicek, nasıl iptal edebilirim? veya iptal edilmiş kodu gönderebilirmisiniz.
    Birde ben bağlantıları yaptım ama motorun normaldede dönmemesi gerekir ama bendeki motor bağlantılarını yaptığım halde dönüyor? Bunun nedenini aşka kişilere sorunca a4988 deki amper ayarlaması olabilir dediler. Ama benim aklıma şu geliyor, ben resimdeki gibi 12v 1.0 A lik bir adaptör kullanıyorum ve gücü ramps karta tek yerden veriyorum. Bu yüzden sorun çıkarıyo olabilirmi? illa güç kaynağı almammı gerek?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam iyi günler;

bu karta marlini yükledim ama sizin dediğiniz ısı ölçerleri iptal etme konusunu yapamadığım için pronterface programı hata veriyor. Bu ısı ölçerleri galiba arduino yazılımı ile kod atma bölümünde iptal edilicek, nasıl iptal edebilirim? veya iptal edilmiş kodu gönderebilirmisiniz.
    Birde ben bağlantıları yaptım ama motorun normaldede dönmemesi gerekir ama bendeki motor bağlantılarını yaptığım halde dönüyor? Bunun nedenini aşka kişilere sorunca a4988 deki amper ayarlaması olabilir dediler. Ama benim aklıma şu geliyor, ben resimdeki gibi 12v 1.0 A lik bir adaptör kullanıyorum ve gücü ramps karta tek yerden veriyorum. Bu yüzden sorun çıkarıyo olabilirmi? illa güç kaynağı almammı gerek?

12V 1A çok az bir değer....
    Hocam Confıguration.h dosyasini acip incelemeniz lazim... Sonradan burda endstop ayari, motor yonlerini de ayarlamaniz gerekecekk...
    #define PREVENT_DANGEROUS_EXTRUDE
    burayi comment ederseniz, sicakliga takilmaz....

• quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

3dortgen'den esun marka filament alanlara sigma3d'nin rulmanli parcasi uymuyor. Asagidaki linkten uygun olani basabilirsiniz...Ben bastim. %100 uydu.

http://www.thingiverse.com/thing:357092

Merhaba,
    filament makaralarının bir standardı yok,
    kit ile verdiğimiz makara göbeği kendi filament makaramıza göre idi ama artık onu da iptal ettik.
  • Arkadaşlar bir sorum var bu yazıcıyı bilgisayardan hangi pro ile kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Arkadaşlar bir sorum var bu yazıcıyı bilgisayardan hangi pro ile kullanıyorsunuz?

Yazıcının çalışması için bilgisayara bağlı olması gerekmiyor SD karttaki kod makina üzerinde yorumlanıyor.
    İstenirse USB den de kontrol edilebiliyor ancak buna gerek yok bilgisayarı meşgul ettiğinden dolayı istenmeyen birşey.

Bilgisayar kısmındaki gerekli programlar şöyle:

1-3D modelleme ve STL hazırlama (herhangi bir cad programı: solidworks,proe,nx,sketch up vs)
    2-STL dosyasını katmanlara ayırıp Gcode dosyasına dönüştürme (slic3r, cura gibi dilimleme yazılımları)
    3-eğer sd yerine usb den kontrol edilecekse bir hosting yazılımı lazım en meşhurları pronterface ve repetier.

dilimleme yazılımının yaptığı dosyayı attığınız SD kartı printera takıp,
    menüden "Print from SD card"'ı seçip basıyorsunuz bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Arkadaşlar bir sorum var bu yazıcıyı bilgisayardan hangi pro ile kullanıyorsunuz?
    İlginç bir konu,yani 3b yazıcı teknolojisi,derhal konuda ihtisas yapmalıyım
    bir elektronikçi olarak 3b yazıcı konusunda cahil kaldığım için kendimi ayııplıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 16 Eylül 2014; 11:31:41 >
  • ozgurtheking kullanıcısına yanıt
    Yani Sketch up veya autocad gibi bir programda proje modellenip hazırlanıyor sonra istersek sd atıp makina gerisini hallediyor doğru anladım değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.