Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Serkan bey, benim sorum hakkında bir bilginiz varmı acaba?

İyi akşamlar sizlere bişey sorucaktım.
    Arduino + Ramps + A4988 + Nema 17 Stepper motor kullanarak bi plotter yapmak istiyorum.
    Yapmak istediğim şeyin videosu aşağıdaki gibi bişey.
    http://www.youtube.com/watch?v=5wps1x9ZmIw

Ben şaseyi yaptım sayılır ama kullanıcağım yazılım anlamında sıkıntılarım var. Acaba bu tarz bişeyi yapmak için 3d yazıcılarda kullanılan yazılım kullanılabilirmi?
    Aşağıdaki videoda bi adam saydığım malzemeleri kullanarak istediğim şeyi yapmış ama yazılım hakkında bi bilgi göremedim. Yardımcı olabilicek biri varmı.
    http://www.youtube.com/watch?v=_9P2on4woQE

Yaptığım şase;

• quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

Serkan bey, benim sorum hakkında bir bilginiz varmı acaba?

İyi akşamlar sizlere bişey sorucaktım.
    Arduino + Ramps + A4988 + Nema 17 Stepper motor kullanarak bi plotter yapmak istiyorum.
    Yapmak istediğim şeyin videosu aşağıdaki gibi bişey.
    http://www.youtube.com/watch?v=5wps1x9ZmIw

Ben şaseyi yaptım sayılır ama kullanıcağım yazılım anlamında sıkıntılarım var. Acaba bu tarz bişeyi yapmak için 3d yazıcılarda kullanılan yazılım kullanılabilirmi?
    Aşağıdaki videoda bi adam saydığım malzemeleri kullanarak istediğim şeyi yapmış ama yazılım hakkında bi bilgi göremedim. Yardımcı olabilicek biri varmı.
    http://www.youtube.com/watch?v=_9P2on4woQE

Yaptığım şase;

Tabiii sizin sistem calisir... Tek yapmaniz gereken gcode cikaran bir program kullanmak... Hatta ben size soyle soyliyeyim, siz ramps kullanmasaniz da olur.. Yazilimdan isiticilari iptal etmeniz gerekir, yoksa min Temperature hatasi verir... Onun disinda kendi kullandiginiz surucunun direction, step ve enable baglantilarini yazilima tanitirsaniz calisirr.. Aslina bakarsaniz Marlin gcode yorumlayici + 3d printer icin gerekli isitma sistem kontrolleridir...
    Ama ugrasmamak icin, elinizde de varsa arduino ramps a4988 ve step motorla cok da guzel calisir.

• serkanc kullanıcısına yanıt
    hocam valla son günlerde duyduğum en güzel şeyleri sölediniz keyfim yerine geldi baya elimde arduino mega, a4988, ve nema 17 stepper motor var. inşallah en geç 2 haftaya kadar ramps'de gelicek. Kalan malzemeler gelince bu gcode yorumlayıcı kısmı ve arduino karta yüklemem gereken kod kısımlarında yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

hocam valla son günlerde duyduğum en güzel şeyleri sölediniz keyfim yerine geldi baya elimde arduino mega, a4988, ve nema 17 stepper motor var. inşallah en geç 2 haftaya kadar ramps'de gelicek. Kalan malzemeler gelince bu gcode yorumlayıcı kısmı ve arduino karta yüklemem gereken kod kısımlarında yardımcı olursanız çok sevinirim

Yardimci olurum.. Hatta soyle siz takildiginizi soylersiniz ben ne yapacaginizi soylerim, boylece koda da asina olursunuz... Marlin yazilimi kullanip, hatta Lcd'sini kullanip router da yapabilirsiniz. Derdigim gibi tek mevzu ayarlari dogru yapmak...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

Yaklaşık 6-7 önce aldığım sigma 3d printer sayesinde hayalimdeki HEXAPOD örümcek raobotumu yaptım :D tabiki robotumu yapabilmek için herşeyden önce 3d printera ihtıyacım vardı her parçayı durmadan kırarak ve daha iyisini yaparak yoluma devam ettim tabiki bu parçaların kırılmasının sebebide benim çok güçlü ve gereksiz güçlülükte motorlar almamdı :D 18 tane servo olduğu için değiştirmekte işime gelmedi her neyse ama elimde printerim olmasa kesinlikle yapamazdım 3d sgimanın gücü 6 aydır bazen günde 1 saat bazen günde 10 saat çalışarak bitirebildim. gerçekten bu konuda türkiyede 1 tane bile kaynak yok kaynağı geçtim herhangi bir elektronik parça bile yok (sürücü ve diğer elektonik parçalar Amerikadan getirdim) . videoda daha tüm harekelerini yapamadım robotumun o kadar çok fonkisyonu varki :D birde ilk çalıştırma heyecanı diyelimm...
    http://www.youtube.com/watch?v=qBrkkEZTvYU&feature=youtu.be

Hocam harika bir robot olmus.. Sanirim Mekatronik dalinin en ilginc robotudur... Daha da gelistirmeyi dusunuyor musunuz, yoksa yuruttum bana yeterli mi diyorsunuz ?

Daha geliştireceğim aslında hareket anlamında baya bir geliştirdim. tam bir örümcek havası yaratmak için sigma printerile kaplama yapacağım.

• Turkiye'de filament temini icin bi oneriniz var midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdem09

Turkiye'de filament temini icin bi oneriniz var midir?

Bizden temin edebilirsiniz. Sigma3d filament...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu 3d yazıcı işi nasıl oluyor yani nasıl yaptınız nerden öğrendiniz bu işi a dan z ye bi anlatsanız misal çeşitleri falan nedir malzeme olarak neler kullanılır. Kısaca sıfır bilgili bir insana anlatarak şey edip başlığa yükleseniz mükemmel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Yaklaşık 6-7 önce aldığım sigma 3d printer sayesinde hayalimdeki HEXAPOD örümcek raobotumu yaptım :D tabiki robotumu yapabilmek için herşeyden önce 3d printera ihtıyacım vardı her parçayı durmadan kırarak ve daha iyisini yaparak yoluma devam ettim tabiki bu parçaların kırılmasının sebebide benim çok güçlü ve gereksiz güçlülükte motorlar almamdı :D 18 tane servo olduğu için değiştirmekte işime gelmedi her neyse ama elimde printerim olmasa kesinlikle yapamazdım 3d sgimanın gücü 6 aydır bazen günde 1 saat bazen günde 10 saat çalışarak bitirebildim. gerçekten bu konuda türkiyede 1 tane bile kaynak yok kaynağı geçtim herhangi bir elektronik parça bile yok (sürücü ve diğer elektonik parçalar Amerikadan getirdim) . videoda daha tüm harekelerini yapamadım robotumun o kadar çok fonkisyonu varki :D birde ilk çalıştırma heyecanı diyelimm...
    http://www.youtube.com/watch?v=qBrkkEZTvYU&feature=youtu.be

Hocam harika bir robot olmus.. Sanirim Mekatronik dalinin en ilginc robotudur... Daha da gelistirmeyi dusunuyor musunuz, yoksa yuruttum bana yeterli mi diyorsunuz ?

Daha geliştireceğim aslında hareket anlamında baya bir geliştirdim. tam bir örümcek havası yaratmak için sigma printerile kaplama yapacağım.

Hocam cidden çok başarılı bir robot :) çalışmalarınızı paylaştığınız bir yer var mı peki ?

• Daha bir rehber hazırlamadım ama yakında hazırlayacağım

• quote:

Daha bir rehber hazırlamadım ama yakında hazırlayacağım

Sayın Phanuel,

Tebrik ederim, çok güzel olmuş, elinize sağlık. 3 Haftadır yurt dışında olduğumdan forumu takip edemedim, o sebeple şimdi mesaj yazabiliyorum.
  • Bende ilginize teşşekür ederim

• bu formu yeni buldum keşke daha önce bulsaydım 1 ay önce prusa i3 yazıcı aldım şu anda hotend baskı kafası tıkandı temizledim gene tıkandı başka bi hotend baskı kafası nekadara bulabilirim nerden temin edebilirim herkeze iyi çalışmalar dileğimle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutozalit

bu formu yeni buldum keşke daha önce bulsaydım 1 ay önce prusa i3 yazıcı aldım şu anda hotend baskı kafası tıkandı temizledim gene tıkandı başka bi hotend baskı kafası nekadara bulabilirim nerden temin edebilirim herkeze iyi çalışmalar dileğimle.

sigma3d hotendin i3 e uyarlanmış hali (i3 rework için)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-prusa-i3-3d-yazici-icin-dertsiz-hotend-full-takim-172341869/detay

• quote:

bu formu yeni buldum keşke daha önce bulsaydım 1 ay önce prusa i3 yazıcı aldım şu anda hotend baskı kafası tıkandı temizledim gene tıkandı başka bi hotend baskı kafası nekadara bulabilirim nerden temin edebilirim herkeze iyi çalışmalar dileğimle.

Kafanin neden tikandigini da bulmak lazim aslinda.. Sonucta ev icerisinde basarken filament giris yerine ufak bir filtre oneririm, benim koydugum sungerin onune cok hav toplanmisti... Bunlar da zamanla kafanın tıkanmasına sebep verır.. Tam olarak sorunu nasil yasadiginizi anlatsaniz hotend mi, filament mi yoksa baska birsey mi etki ediyor anlariz...
  • aşağıdaki resimde uçtaki silikon teflonda tıkanıyo 1 ay kullandım 3 defa temizledim olmuyor
  • baskı örneklerim ABS flament 240 derece de

• quote:

aşağıdaki resimde uçtaki silikon teflonda tıkanıyo 1 ay kullandım 3 defa temizledim olmuyor

240 derece baski yapiyorsunuz, ama termistor ayarlariniz ne kadar dogru.. Simdi sectiginiz termistor, olculen isi degerlerini kontrol etmeniz gerekir... Siz 240 gorup 260a cikiyor olabilirsiniz ve bu durumda teflon da zarar gorur.... Yalniz teflon tikaniyor da, nozzleda sorun yok mu.. Bakin nozzle'daki delik hafif tikanmistir ve o yuzden baskiyla itemedigi sicak mali teflon ceperine dolduruyor da olabilir.. Bu da benim karsilastigim sorunlardan biri oldu...Baski hiziniz, layer height gibi bilgilerinize de verirseniz size cozum uretmeye calisiriz...

• nozzle asetonla temizliyom tabiki ısı yüksekliği de olabilir teflon renk değiştirdiğini fark ettim ilk temizlediğim zaman gayet güzel akıtıyor ama basmaya başladığımda akmıyor flamenti geri bile çıkaramıyorum sıkışıyor sonuçta eriyen malzeme geri gelip tıkıyor, diye düşünüyorum
  • baskı hızımı 20 ye kadar düşürdüm alt tabla ısıtıcım 105 derecelerde
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.