Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3d yazıcı almak istiyorum ve bu işin ticaretini yapacağım pürüzsüz yüzeyler sağlamak için ayar mı gerekiyor yoksa iyi bir yazıcı mı? Hangi noktalara dikkat etmem gerekiyor..Tavsiye edeceğiniz yazıcı varsa memnun olurum..
  • Herkese merhaba,

Size yeni bir filamentten bahsetmek istiyorum. Adı BronzeFill ve Colorfabb firması tarafından yakın zamanda üretildi. Özelliği, ağırlık olarak %80 bronz tozu içermesi (hacmen sanıyorum %30 muş). Ana maddesi PLA olduğu için PLA baskısına uygun sıcaklıklarda basılıyor (ben 210 derecede ve 70 dereceye ısıtılmış aynaya bastım, sorunsuz yapıştı. Mavi maskeleme bandına aşırı yapıştığından onu tavsiye etmeyeceğim, yerinden sökülemiyor).

Filament metal içerdiği için normal filamentlere kıyasla çok daha ağır. 1 Kilosu Colorfabb'ın makarasının yarısını ancak dolduruyor. Baskı sonrası eğer herhangi bir işlem yapılmazsa kil benzeri bir doku hissiyatı uyandırıyor. Bu haliyle çok güzel heykel basılabilir diye düşünüyorum, hiç plastik havası vermiyor (ağırlığının da bu etkide rolü olduğu kesin). Ancak esas özelliği, baskı sonrası zımparalama ve cilalama işlemi yapılması durumunda içerisindeki bronz partiküllerinin parlaması sayesinde metalik bir etki yaratması. Bu sayede filament eriterek çalışan makinelerde ilk kez metal banzeri baskı yapılabilir hale geldi. Ben şu an için ideal zımparalama/cilalama işlem dizisini keşfetmeye çalışıyorum, henüz ideal sonuçlara ulaşmadım. Bildiğimiz kağıt zımparalar fazla aşındırıcı özellik taşıyorlar (120, 240 ve 600'lük denedim, hepsi de çok aşındırıcı geldi). Dremel'de çeşitli uçlar ile daha başarılı sonuçlar aldım.

Aşağıda test amaçlı yaptığım bir objeyi sol tarafta işlenmemiş hali ile, sağda ise aynı objenin kopyasının işlenmiş hali ile görebilirsiniz. Uygun ışık altında hafif sarımsı metalik bir parlama yapıyor.

İkinci resimde ise yine BronzeFill kullanarak bastığım Buda heykeli var. Henüz herhangi bir işlemden geçirmedim, tekniği tam yerleştirmeden bozmak istemiyorum heykeli. Ama işlemden geçirirsem resmini forumda paylaşırım.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Herkese merhaba,

Size yeni bir filamentten bahsetmek istiyorum. Adı BronzeFill ve Colorfabb firması tarafından yakın zamanda üretildi. Özelliği, ağırlık olarak %80 bronz tozu içermesi (hacmen sanıyorum %30 muş). Ana maddesi PLA olduğu için PLA baskısına uygun sıcaklıklarda basılıyor (ben 210 derecede ve 70 dereceye ısıtılmış aynaya bastım, sorunsuz yapıştı. Mavi maskeleme bandına aşırı yapıştığından onu tavsiye etmeyeceğim, yerinden sökülemiyor).

Filament metal içerdiği için normal filamentlere kıyasla çok daha ağır. 1 Kilosu Colorfabb'ın makarasının yarısını ancak dolduruyor. Baskı sonrası eğer herhangi bir işlem yapılmazsa kil benzeri bir doku hissiyatı uyandırıyor. Bu haliyle çok güzel heykel basılabilir diye düşünüyorum, hiç plastik havası vermiyor (ağırlığının da bu etkide rolü olduğu kesin). Ancak esas özelliği, baskı sonrası zımparalama ve cilalama işlemi yapılması durumunda içerisindeki bronz partiküllerinin parlaması sayesinde metalik bir etki yaratması. Bu sayede filament eriterek çalışan makinelerde ilk kez metal banzeri baskı yapılabilir hale geldi. Ben şu an için ideal zımparalama/cilalama işlem dizisini keşfetmeye çalışıyorum, henüz ideal sonuçlara ulaşmadım. Bildiğimiz kağıt zımparalar fazla aşındırıcı özellik taşıyorlar (120, 240 ve 600'lük denedim, hepsi de çok aşındırıcı geldi). Dremel'de çeşitli uçlar ile daha başarılı sonuçlar aldım.

Aşağıda test amaçlı yaptığım bir objeyi sol tarafta işlenmemiş hali ile, sağda ise aynı objenin kopyasının işlenmiş hali ile görebilirsiniz. Uygun ışık altında hafif sarımsı metalik bir parlama yapıyor.

İkinci resimde ise yine BronzeFill kullanarak bastığım Buda heykeli var. Henüz herhangi bir işlemden geçirmedim, tekniği tam yerleştirmeden bozmak istemiyorum heykeli. Ama işlemden geçirirsem resmini forumda paylaşırım.

Saygılarımla...

Çok ilginç bir filament gerçekten. Aslında benim de amacım bu printer kit işine boğulmasaydım filament denemekti. Daha önceden mantar hammadde ile denemelerim olmuştu ve gerçek mantar görüntüsünü yakaladım. Ancak bu daha ilginç birşeye benziyor .. Benim merak ettigim içinde partiküller varsa herhangi bir nozzle çapı vermişler mi minimum?
    Isın ılgınc yanı 600luk zımparanın cok asindirici olmasi...
    Malzeme cok ilginc gercekten.. Deneme yaptikca paylasirsaniz sevinirim..
    Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: natulus

Arkadaşlar 3d yazıcı almak istiyorum ve bu işin ticaretini yapacağım pürüzsüz yüzeyler sağlamak için ayar mı gerekiyor yoksa iyi bir yazıcı mı? Hangi noktalara dikkat etmem gerekiyor..Tavsiye edeceğiniz yazıcı varsa memnun olurum..

Pürüzsüz baskılar elde etmek biraz zor. Layer ( Katman ) yüksekliğiniz azaldıkça pürüzler azalıyor ancak fdm baskı mantığının da bir limiti var... Ancak gene de baskı sonrası aseton banyosı işlemiyle katman görüntüsünü yok ederek pürüzsüz bir yüzey elde edebilirsin. DrMaestro arkadaşımız bu şekilde bir denemesini paylaştı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Herkese merhaba,

Saygılarımla...

Çok ilginç bir filament gerçekten. Aslında benim de amacım bu printer kit işine boğulmasaydım filament denemekti. Daha önceden mantar hammadde ile denemelerim olmuştu ve gerçek mantar görüntüsünü yakaladım. Ancak bu daha ilginç birşeye benziyor .. Benim merak ettigim içinde partiküller varsa herhangi bir nozzle çapı vermişler mi minimum?
    Saygilar

Farklı filamentleri denemek beni de çok cezbeden bir olay. Mantarı hiç duymamıştım filament olarak, ilginç bir fikir. Demek basılabiliyor.

Minimum nozzle çapı ile ilgili bir şey okumadım ama 0.4 ile sorunsuz basılabiliyor. 0.4'ün altında bir nozzle'u henüz hiçbir filament için kullanmadığımdan bir şey diyemiyorum. Muhtemelen çap küçülürse daha sorunlu olabilir. Ben baskı esnasında daha çok ekstruder ile ilgili problem yaşadım. Şu ana kadar Ozoflex ile tüm baskıları yapıyordum ama BronzFill'de istikrarlı bir ekstrüzyon sağlayamadım. Bunun bence sebebi, filamenti hobbed bolt'a doğru iten mekanizmanın Sigma3D'nin kendi extruder'inde daha kuvvetli bir şekilde bu fonksiyonunu gerçekleştirebilmesi. Ozoflex'te sadece bir vida var ve o da PTFE tüpü itiyor hobbed bolt'a doğru. Bronzefill biraz daha sert bir materyel olduğundan yeterince sıkıştırılamıyor Ozoflex ile. O sebeple şu an Bronzefill için standart ekstruderi kullanıyorum. Ninjaflex basmak gerektiğinde değiştreceğim. Neyse ki ekstruderi değiştirmek çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilen bir eylem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMaestro -- 11 Ağustos 2014; 16:31:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Herkese merhaba,

Saygılarımla...

Saygilar

Farklı filamentleri denemek beni de çok cezbeden bir olay. Mantarı hiç duymamıştım filament olarak, ilginç bir fikir. Demek basılabiliyor.

Minimum nozzle çapı ile ilgili bir şey okumadım ama 0.4 ile sorunsuz basılabiliyor. 0.4'ün altında bir nozzle'u henüz hiçbir filament için kullanmadığımdan bir şey diyemiyorum. Muhtemelen çap küçülürse daha sorunlu olabilir. Ben baskı esnasında daha çok ekstruder ile ilgili problem yaşadım. Şu ana kadar Ozoflex ile tüm baskıları yapıyordum ama BronzFill'de istikrarlı bir ekstrüzyon sağlayamadım. Bunun bence sebebi, filamenti hobbed bolt'a doğru iten mekanizmanın Sigma3D'nin kendi extruder'inde daha kuvvetli bir şekilde bu fonksiyonunu gerçekleştirebilmesi. Ozoflex'te sadece bir vida var ve o da PTFE tüpü itiyor hobbed bolt'a doğru. Bronzefill biraz daha sert bir materyel olduğundan yeterince sıkıştırılamıyor Ozoflex ile. O sebeple şu an Bronzefill için standart ekstruderi kullanıyorum. Ninjaflex basmak gerektiğinde değiştreceğim. Neyse ki ekstruderi değiştirmek çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilen bir eylem.

Ozoflex ile peki abs basabiliyor musun. Ben sorunsuz basiyorum da..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ozoflex ile ABS basmayı denemedim. Açıkcası PLA'ya geçtikten sonra hiç içimden ABS ile baskı yapmak gelmedi. Denersem haber veririm.

• quote:

Ozoflex ile ABS basmayı denemedim. Açıkcası PLA'ya geçtikten sonra hiç içimden ABS ile baskı yapmak gelmedi. Denersem haber veririm.

Sayın DrMaestro
    çok güzel çalışmalar yapıyor bizi de aydınlatıyorsunuz. Serkan beyin de bahsettiği gibi sigma3d kit işleri tüm boş vaktimizi aldığından filamente çok eğilemedik,
    ancak önümüzdeki aylarda bu konuda denemeler yapmayı planlıyoruz.
    Zımpara konusunu çözmek için bronz tozlu filamenti ABS olarak yapabiliriz, bu sayede sadece aseton buharı ile metal şekli alabilir. Hatta ağır metallerden bakır tozu da denenebilir,
    100 mikron elekten geçirilip ABS filamente karıştırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtheking -- 12 Ağustos 2014; 8:56:24 >
  • Arkadaşlar,
    forumu aktif ve pasif olarak takip eden kullanıcılara bir uyarı ve paylaşım yapmak istiyorum,
    Adı, tipi ne olursa olsun alacağınız ya da yapacağınız 3D yazıcının malzemelerine özellikle heated bede (ısıtıcı tabla) ve hotende çok dikkat ediniz.

Projenin en başına çinden aldığımız numune bedlerin dirençleri rastgele ve düşük(0,8 ohm) çıktığı için tüm Sigma3D yazıcılarda kullandığımız bedleri 1 sene önce Türkiyede adetli olarak ürettirdik, tamamı 1,3-1,4 ohm olarak testi geçti. Aynı şekilde hotendimiz de 265 derecede sorunsuz baskı alacak şekilde tasarlandı saatlerce test edildi ve yine Türkiyede üretildi.

Aşağıda yüksek ihtimalle bu nedenlerle (adi malzeme kullanımı) yanmış bir prusa i3 yazıcı fotoğrafı paylaşıyorum,
    Olay Türkiyede yaşanmış ve bir dostum vasıtası ile bana ulaşmıştır.

• ozgurtheking kullanıcısına yanıt
    prusa i3'den soğudum resmen :)
  • Printeri kendi montajini yapan Erol beyin videolarini paylasmak istedim... Destekli kure, vazo ve ilk deneme baskisi...
    Calisir halde gormek guzel...

• Evde süpürgelikleri takmak için kullandığım plastikler parçalar kırılınca parçayı modelleyip printer ile bastım... 3d printer harikası.. beyaz olan orjinal parça, krem rengi olansa benim printerda bastığım...

• quote:

Orijinalden alıntı: lord of chaos

sizin makine mühendisi olmanız olayı sizin adınıza oldukça kolaylaştırıyor

madem muhabbet ediyoruz bu olay ticari olarak üretilmek istenirse aşılması gereken problemler var bunların üzerinede konuşalım.

şimdi yapılacak olan türbüne birde kontrol sistemi lazım. muhtemelen bildiğiniz gibi, elektrik üreten dc veya ac tip elektrik motoru yük altında değilken kolayca döner, talep edilen elektrik miktarı arttıkca yani yük arttıkça dönmesi zorlaşır.

çözüm; bizim kullandığımız 220 volt 50 hz ac dir , bir arduino ile(hz ve elektrik ölçen aparatları ile) sistemi devamlı kontrol edip, elektrik ihtiyacı arttıp dönme yavaşladığında, aynı arduinun sürdüğü bir stepper veya servo motor ile yapılmış bir su vanası ile, sisteme gelen su miktarını değiştirerek stabil bir elektrik sistemi yapılmalı.

benim elektrik üreteceğim yerde böyle bir sorunum yok, depolanmış güç kaynağı için havuzları kullanıcam, eğimli kat kat arazimiz var, her tarçada havuzlar olacak, bir ışığı açmak istediğimizde su vanasını açacağız turbün dönecek ve ışık yanacak. kapatmak istediğimizde suyu kesicez ve ışık sönücek gibi. aslında hayal ve plan çok...

Selenoid valf kullanılamaz mı ? Ayrıca onun yerine araya regülatör koymak? Pek hakim değilim konuya ama fikrimi paylaşmak istedim.

• Yaklaşık 6-7 önce aldığım sigma 3d printer sayesinde hayalimdeki HEXAPOD örümcek raobotumu yaptım :D tabiki robotumu yapabilmek için herşeyden önce 3d printera ihtıyacım vardı her parçayı durmadan kırarak ve daha iyisini yaparak yoluma devam ettim tabiki bu parçaların kırılmasının sebebide benim çok güçlü ve gereksiz güçlülükte motorlar almamdı :D 18 tane servo olduğu için değiştirmekte işime gelmedi her neyse ama elimde printerim olmasa kesinlikle yapamazdım 3d sgimanın gücü 6 aydır bazen günde 1 saat bazen günde 10 saat çalışarak bitirebildim. gerçekten bu konuda türkiyede 1 tane bile kaynak yok kaynağı geçtim herhangi bir elektronik parça bile yok (sürücü ve diğer elektonik parçalar Amerikadan getirdim) . videoda daha tüm harekelerini yapamadım robotumun o kadar çok fonkisyonu varki :D birde ilk çalıştırma heyecanı diyelimm...
    http://www.youtube.com/watch?v=qBrkkEZTvYU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanuel -- 28 Ağustos 2014; 16:31:33 >

• Phanuel P kullanıcısına yanıt
    Gerçekten harika bişey olmuş, tebrikler
  • İyi akşamlar sizlere bişey sorucaktım.
    Arduino + Ramps + A4988 + Nema 17 Stepper motor kullanarak bi plotter yapmak istiyorum.
    Yapmak istediğim şeyin videosu aşağıdaki gibi bişey.
    http://www.youtube.com/watch?v=5wps1x9ZmIw

Ben şaseyi yaptım sayılır ama kullanıcağım yazılım anlamında sıkıntılarım var. Acaba bu tarz bişeyi yapmak için 3d yazıcılarda kullanılan yazılım kullanılabilirmi?
    Aşağıdaki videoda bi adam saydığım malzemeleri kullanarak istediğim şeyi yapmış ama yazılım hakkında bi bilgi göremedim. Yardımcı olabilicek biri varmı.
    http://www.youtube.com/watch?v=_9P2on4woQE

Yaptığım şase;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 30 Ağustos 2014; 22:35:09 >

• Merhaba 3D printer deneyimim hiç olmadı. Ama 3DS Max ile modelleme vs. yapıyorum. Hem hobi hemde gerekirse ticari amaçla kullanabileceğim uygun fiyatlı 3D printer seçeneği ne olurdu acaba? Sigma 3D nin fiyatı ve özellikleri nedir? Ve benim gibi yeni bu konuya girmiş biri için örneğin bir sigma 3d kurulumu çok mu zor olur?

Saygılar Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkaysvl

http://www.aliexpress.com/item/Open-Heacent-RepRap-Prusa-Mendel-3DP02-3D-Printer-Assembly-Kit-0-3mm-Nozzle-1-75mm-Filament/1497033885.html

bu printer sizce nasıl??

Super bence hemen alin bunu.. Bununla inanilmaz baskilar elde edersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

Yaklaşık 6-7 önce aldığım sigma 3d printer sayesinde hayalimdeki HEXAPOD örümcek raobotumu yaptım :D tabiki robotumu yapabilmek için herşeyden önce 3d printera ihtıyacım vardı her parçayı durmadan kırarak ve daha iyisini yaparak yoluma devam ettim tabiki bu parçaların kırılmasının sebebide benim çok güçlü ve gereksiz güçlülükte motorlar almamdı :D 18 tane servo olduğu için değiştirmekte işime gelmedi her neyse ama elimde printerim olmasa kesinlikle yapamazdım 3d sgimanın gücü 6 aydır bazen günde 1 saat bazen günde 10 saat çalışarak bitirebildim. gerçekten bu konuda türkiyede 1 tane bile kaynak yok kaynağı geçtim herhangi bir elektronik parça bile yok (sürücü ve diğer elektonik parçalar Amerikadan getirdim) . videoda daha tüm harekelerini yapamadım robotumun o kadar çok fonkisyonu varki :D birde ilk çalıştırma heyecanı diyelimm...
    http://www.youtube.com/watch?v=qBrkkEZTvYU&feature=youtu.be

Hocam harika bir robot olmus.. Sanirim Mekatronik dalinin en ilginc robotudur... Daha da gelistirmeyi dusunuyor musunuz, yoksa yuruttum bana yeterli mi diyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.