Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutozalit

nozzle asetonla temizliyom tabiki ısı yüksekliği de olabilir teflon renk değiştirdiğini fark ettim ilk temizlediğim zaman gayet güzel akıtıyor ama basmaya başladığımda akmıyor flamenti geri bile çıkaramıyorum sıkışıyor sonuçta eriyen malzeme geri gelip tıkıyor, diye düşünüyorum

Şimdi ilk baskı sırasında güzel akıyor ama sonrasında tıkanıyorsa filament üzerinde bir pislik vardır... Ya da filamentiniz erimiyor....
  • flamentte 3 te 2 sini kullandım dörtgenden almıştım flamenti esun marka
  • quote:

flamentte 3 te 2 sini kullandım dörtgenden almıştım flamenti esun marka

Ben hiç dışardan filament almadım... Ama sanırım esunda 210 - 240 derece öneriyor... şimdi ev ortamında baskı alıyorsanız,http://www.thingiverse.com/thing:153807 şunu öneririm.. evde olan toz ve pislik de nozzle tıkanmasına yol açıyor... Ben sürekli bu filtreyi kullanıyorum...
  • şu baskıya başliim basarım onu ben :)
  • flamenti nasıl temin ediyorsun
  • quote:

flamenti nasıl temin ediyorsun

sateg'den alıyorum ben.. zaten yazıcıyı da oradan aldım.. sateg.com.tr. idi adres sanırıım.
    Alpay bey var.. yardımcı bayağaa.
  • serkanc kullanıcısına yanıt
    flamenti nerden temin ediyorsun fiyat ney
  • quote:

Filamenti kendim yapiyorum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-1.75mm-abs-filament-mavi-sigma3d-178086771/detay/
  • quote:

Filamenti kendim yapiyorum
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-1.75mm-abs-filament-mavi-sigma3d-178086771/detay/
    Eger isterseniz numune yollayabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    serkan bey abs flamentle bastığım ürünlerde çatlama ve kırılmalar oluyo prusa model olduğu için etrafını kapatamıyom sizin ürün nasıl çatlama yapıyormu
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-prusa-i3-3d-yazici-icin-dertsiz-hotend-full-takim-172341869/detay bu arkadaştan hotend almayı düşünüyorum şu an baskı yapamıyorum.
  • quote:

serkan bey abs flamentle bastığım ürünlerde çatlama ve kırılmalar oluyo prusa model olduğu için etrafını kapatamıyom sizin ürün nasıl çatlama yapıyormu
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-prusa-i3-3d-yazici-icin-dertsiz-hotend-full-takim-172341869/detay bu arkadaştan hotend almayı düşünüyorum şu an baskı yapamıyorum.

Eveet onu satan da özgür, bu 3d printer işlerini ortak yapıyoruz.
    Abs baskısında bazı kurallar var, onlara uymazsanız abs kırılır. örnegin ince cidarlı yüksek parçalar abs basılmaz, pla ile basılması gerekir. Bir de ABS parçaların yüvvet yönünün dikine basılması lazım...
    Bizde pek sorun olmuyor. Parçaları ona göre dizayn ettik...

• http://videoizlesen.net/bir-fikrin-mi-var-priyoid-reabs-juri-degerlendirmesi-izle.html
    adamlar 2 mühendis kafa kafaya vermişler ama ürünü bir türlü anlatamıyorlar birde silikon vadisine gitmiş eleman ama bir türlü anlatamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

http://videoizlesen.net/bir-fikrin-mi-var-priyoid-reabs-juri-degerlendirmesi-izle.html
    adamlar 2 mühendis kafa kafaya vermişler ama ürünü bir türlü anlatamıyorlar birde silikon vadisine gitmiş eleman ama bir türlü anlatamıyor.

Ben bu arkadaşlara birşey diyemiyorum. Bir kere bunu kendi fikirleriymiş gibi sunmaları bana kalırsa hiç hoş değil.. Ayrıca merak ettiğim bir başa husus da 6 ayda kendini amorti ediyor ama bu alet 6 ay sorunsuz çalışıyor mu denemişler mi :) ...
    Jurıler çok güzel bir şekilde soruyorlar ama onların cevapları bu foruma cevap yazar gibi..
    Bana göre fikir alıntıysa belirtmek gerekir...
    Ev tipi extrusion makinesini ben ve Özgür ayrı ayrı 15 ay önce yaptık.. :) Daha araştırma bile yapmamışlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 9 Eylül 2014; 9:43:14 >

• Serkan bey adam zaten grinder ünitesini nere koyacak o belli değil:) birde ekstrüderin içindeki mil sistemine matkap diyerek konuya ne kadar uzak olduğunu belli ediyor. Eğer ki 3d türkiyede bunların eline kalırsa vay milletin haline :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

Serkan bey adam zaten grinder ünitesini nere koyacak o belli değil:) birde ekstrüderin içindeki mil sistemine matkap diyerek konuya ne kadar uzak olduğunu belli ediyor. Eğer ki 3d türkiyede bunların eline kalırsa vay milletin haline :)

Grinder açık kaynak kodlu bulamadığı için koyamamış :) bir de zordur grinder yapmak...
    Bir de ucuna sarma eklemesi lazımdı :) Onu da bir dahakine saklamış olabilirler... Gerçekten o ekstruzyon içerisine matkap kullanıyorlar... Her yerde derinlik aynı olduğu için de acayip mil kayıpları oluşuyor...
  • akşam bu yazıcımı oturdum baya bi inceledim ve sorunumun diğeride filamenti iten yivli milin karşısındaki rulman varya onun dönmediğini fark ettim (yani flamenti itmiyor) bu yüzden aşağıda eriyen flament yukarıda soğutulduğu için tıkıyor sizin ürün nası bilgi verirmisiniz. :) iyi çalışmalar dileğimle hoşçakalın
  • quote:

akşam bu yazıcımı oturdum baya bi inceledim ve sorunumun diğeride filamenti iten yivli milin karşısındaki rulman varya onun dönmediğini fark ettim (yani flamenti itmiyor) bu yüzden aşağıda eriyen flament yukarıda soğutulduğu için tıkıyor sizin ürün nası bilgi verirmisiniz. :) iyi çalışmalar dileğimle hoşçakalın

Normalde o rulmanin donmesi lazim.. O rulmanin amaci malin inisini engellemeden, hobbed bolta dogru filamenti ittirmek....
    Donmemesinin nedeni de tam olarak mili Idler yuvasina oturmamis olabilir.. Bir dedediginizi anlamadim, yani onun donmemesi sizin kafanizi tikamaz... cunku biz orasi rulman olmayan parca da yapsak gene de hobbed bolt asagiya iter... Siz hobbed boltunuzu kontrol edin bence, duzgunce asagiya itemiyor olabilir... Oyleyse benden alabilirsiniz...

aynen flamete baskı yapamıyor. ilk baskıya başladığında ben orayı ayarlayıp baskı yapıyorum ama rulman geri kayıyor ve baskı yapmıyor ozaman flamentide basamıyor. Yivli milde sorun yok eee bilgi vermeyecenmi resmi fiyatı hotenti de aldım sizden bu mekanikleri hallettikten sonra elektronik kısımları da yedekleyecem :))
  • quote:

aynen flamete baskı yapamıyor. ilk baskıya başladığında ben orayı ayarlayıp baskı yapıyorum ama rulman geri kayıyor ve baskı yapmıyor ozaman flamentide basamıyor. Yivli milde sorun yok eee bilgi vermeyecenmi resmi fiyatı hotenti de aldım sizden bu mekanikleri hallettikten sonra elektronik kısımları da yedekleyecem :))

Resim gonderip bana tam olarak sorun olan kismi soylesen daha iyi olur... CUnku yivli milin karsisindaki rulmanin idlerini benden alirsaniz olmaz, cunku extruder ana govde neye gore bilmiyorum.. Hotend i3é uyuyor ama geri kalan kisimlar sizin printeriniza uyar mi bunun icin birsey diyemem... Siz resim veya video ile bana sorun olan kismi cekin daha iyi yardimci olurum...
  • ok hotend iniz şimdi elime geçti baya hoşuma gitti elinize sağlık güzel baya
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.