Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce de yazdım. cevap da verdiniz ama işin içinden çıkamıyorum. okulumuzun salonunu 3d sinemaya çevirmek istiyorum. projeksiyonlar öyle çok pahalı değil. belli ki 3000 lira civarına işimizi görecek bi makine alabiliriz. ama sorun gözlük. en az 40-50 gözlük almamız lazım. onlar da ortalama 150-160 civarı. yani 50 gözlük için 8000 civarı para ediyor ki bu da bizi aşıyor. hevesim kursağımda mı kalacak?
  • Mastercodex üstat merhaba,

Birkaç haftadır 3D TV başlıklarını okuyordum, bu başlığı nedense atlamışım. Bugün okudum ve çok yararlı oldu. Verdiğin detaylı ve doyurucu bilgiler için çok teşekkürler.

Ben henüz 1 yıl önce uzun araştırmalar sonucu Philips'in 47 inç LCD'sini aldım ve gayet memnunum. Ama 3D virüsü ayrı birşey, kısa sürede beni de etkisine aldı. Şimdiden 3D Bluray filmleri toplamaya başladım. Hemen değilse bile en azından 2012 başlarında olabildiğince büyük ekranlı, yani en az 60 inç boyutlu bir LED ya da plazmaya terfi etme düşüncesine girdim. Ama 60 ve üstü ekranların ne kadar pahalı olduğunu görünce bu iş nasıl olacak diye düşünüyordum ki, 3D projektör olayını sayenizde keşfetmiş oldum ve işin çok daha ucuza ve çok daha büyük görüntü kalietsiyle bağlanabileceğini gördüm.

Yazılarınızdan anladığım kadaarıyla o zamana kadar çıkacak yeni cihazlarla fiyatlar daha bile makul hale gelebilecek. Bu araad Real D sistemi olulturmaya başlamışsınız. Ben sinemada RealD sistemlli 3D gösterimlerini daha fazla beğeniyorum diğer XPand sistemine göre. Evdeki de bunun bir uzantısı olacaksa tadından yenmez herhalde.

Daha zamanlama olarak erken ama şimdilik sana sorularım şöyle olacak: Bilgisayar oyunlarıyla aram sıfır, bol miktarda TV (sadace Digiturk kullanıyorum, Plus aboneliğim de mevcut), Bluray ve DVD'den film (Philips Bluray Player'ım TV'nin hediyesiydi.) ve internetten HD olarak indirdiğim yabancı dizileri izliyorum (Yine geçen yıl aldığım Acer 5738 notebookum var). Projeksiyon sistemi kurarsam, sistemi sadece film için değil günlük rutin TVve dizi izleme faaliyetlerim için de kullanmak isterim. Bunun için ışıkların minimum olduğu bir ortam gerekir değil mi? Yani gündüz vakti perdeler çekili de olsa projeksiyondan TV izlemek çok anlamlı mı? Ayrıca bu kadar yüksek bir günlük kullanım sonucu projeksiyonun lamba ömrü çok mu kısa olur?

Yeni bir TV'ye tekrar tonla para vermektense projeksiyon bana daha mı iyi gelir acaba?

Ayrıca bu RealD sisteminin düşüncesi çok güzel. Acaba 2012'ye kadar yeterince makul hale gelir mi?
  • Merhaba

Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler.3D Tv lerin tadı bir başka ama teknolojinin gelişmesi ile birlikte 3D projeksiyonlarda iyi seviyelere gelmeye başladı.Aynen dediğiniz gibi 3D çok ayrı bir hastalık.2012 başlarına doğru 1080p cihazlar piyasaya fiyat indirimleri ile girmiş olur diye düşünüyorum ama bu birtazda piyasanın 720p cihazlara doymasına bağlı.

Yazılarımda bahsettiğim Reald sistemi şu anda ev kullanımı için çok yüksek maliyetler getiriyor ama yaklaşık 12000-15000 TL civarı bütçesi olan biri için biçilmiş kaftan bence.Bu sistem RealD kadar olmasada çok iyi derecede 3D performansı verebiliyor.TN polarizasyon sistemi kullanıldığından dolayı kullanılan gözlükler pasif gözlükler oluyor ve toplu gösterim yapılan yerler için ideal bir seçim haline geliyor.Bu sistemde kullanılan 3D gözlükler hem 3D izlemek için hemde güneş gözlüğü olarak kullanılabiliyor ama tabiki Cinebounuslarda kullanılan 1 USD lik gözlükler değil.DLP Link sisteminde kulanılan gözlükler ile perde derdiniz yok.3D görüntüyü duvara bile vurdursanız izleyebiliyorsunuz ama Pasif polarizasyon yönteminde mutlaka Gümüş Perdeye ihtiyaç duyuluyor.Bence 2012-2013 yılları arasında belki piyasaya girmeye başlayabilir.Benim bu tür imkanlarım olduğu için sistemleri bu kadar yakından tanıyorum ve deneme şansım oluyor.

Öncelikle Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen Acer H5360BD veya LG BX327 modelli cihaz Digitürk Plus için ideal.Bu cihazlar ile Digitürk teki yayınları hiçbir ek donanıma ihtiyaç duymadan izlemeniz mümkündür.Seçimleri tabiki son kullanıcıya bırakıyoruz.Elinizdeki Philips Blu-ray Player ile bu cihazlara direk bağlantı yapıp izleme imkanınız var.Şimdilik piyasada bulunan bu cihazlar ile yetinmek zorundayız ama dediğim gibi önümüzdeki aylar ne getiri bilinmez.Eğer aceleniz yoksa bekleyin.Böyle bir projeksiyon sistemi kurarsanız istediğiniz olayı gerçekleştirebilirsiniz.( Normal Yayınlar , d yayınlar , film , Oyun , PS3 ,Xbox .. ).Gün ışığımiktarının fazla olduğu yerlerde projeksiyon izlemek için ansilümeni ve kontrast oranı yüksek bir cihaz seçmek gerekiyor ama buda bize extra maliyet olarak geri dönüyor.Şöyle bir çözüm olabilir.Projeksiyon perdesi olarak arkasında maskeleme olan modeller tercij edilirse ancak o zaman izleme imkanı doğuyor.Eğer bu olmazsa projeksiyondan yayın izleme işkenceye dönüşüyor.Öyle zamanlarda TV en iyisi bence arkadaşım.

Çoğunlukla projeksiyonu günlük yayınları izlemek için kullanamak mantıklı değil ama Led aydınlatmalı projeksiyonlar yaygınlaştığı zamana belki olabilir.Çünkü lamba ömürleri çok çok yüksek.diğer türlü normal olarak kullanılan projeksiyon lambalarının fiyatları neredeyse cihazın 3 te 1 fiyatı.Nasıl olsa bir 3D TV sahibisin ileride 1 adet 3D projeksiyon alırsın.Özel izlemek istediğin şeyleri oradan günlük seyretmek istediklerini TV den yaparsın.Böylece hiçbir sorun veya problem ile karşılaşmazsın.

İnşallah seni bilgilendirebilmişimdir.

Saygılarımla
  • evet

ben de tv den 3d mi ? yoksa projeksiyondan 3d mi ? karar aşamasındayım...

gerçi elma armut gibi kullanım şekilleri bir birinden farklı aslında ama eğer görüntüde kalite beklentisi varsa da her ikisinin de iyisne sahip olmak istiyorsunuz ve bu kez de maliyet çok yüksek oluyor ,karşılayamıyoruz:)

projeksiyon avantaj;

-- ciddi büyük görüntü: 3d olayında espri kendimizi filmin içerisinde hissetmek,konsantrasyonu artırmak...beklenti bu olunca da çok büyük ekrande 3d gerçekten sizi içine çekebiliyor...kullanım da perde olunca tam karanlık olmasa da ortam kararıyor ve tam karşıda 3d film odak noktasında olunca 3D çok daha keyifli hale geliyor....
    bu büyüklük ciddi avantaj

---- led tv avantaj;

---ciddi parlaklık ve çözünürlük -3d performansı;led tv lerde yaptığım 3d demolarında 3d performansının ( görüntünün çerçeveden çıkması , çıkıntların göz önüne kadr uzamaları , parlak net keskin HD görüntü keyfinin 3D keyfi ile birlikte alınabilmesi...

aslında her ikisinin de avantaj ve dezavantajları var bu şekilde...

böyle olunca da Projeksiyon cihazının da çok kaliteli olmasını istiyorsunuz ama o zaman da şu an piyasada bulunabilecek full hd kalitedeki 3d projeksiyonlar 10.000 tl SINIRINDA...

ama lgbx327 eğer tv niz 3d değilse çok iyi bir çözüm...ama eğer tv led 3d ise o zaman da insan led tv deki HD görüntü kalitesinden feragat edip sırf büyük diye projeksiyona geçmek istemem ben diye düşünüyorum...
    tabi bunlar da çelişki yaratıyor...

ama tvde de bence minimum ekran 50-55" olmalı...çünkü bu ölçek altındaki tv lerde 3d var mı var ama ilk söylediğim kendinizi tmamen filmin içinde hissetme olayını küçük ekran tv de yaşama şansı bence yok...
    hatta bu anlamda 55" 3d led alsam bile sanki görüntü küçük gelebilecek diye düşünüyorum...

burada aslında ilk çıkan ürünler lgbx327 ile acer h5360bd tam çok giriş seviye ürünler...
    fullhd pşyasadakiler de high end seviyesi cihazlar....
    şöyle 3000-3500 tl bandında 720p ama kontrastı yüksek görüntü çözünürlük kalitesi yüksek olabilecek bir ara projeksiyon çıksa aslında düşünmeden alacağım...

kısaca ; ve kabaca ;

LED TV 3D görüntü kalitesi ve 3d performansı çok çok iyi....

PROJEKSİYON.....3d performansı ve görüntü kalitesi daha düşük ama büyük ekran keyfi de süper :)

aslında uygun fiyat olsa da 60-65" 3DLEDTV alabilsek o zaman projeksiyona hiç gerek kalmayacak...
  • Mastercodex, teşekkürler verdiğiniz ek bilgiler için, gerçekten aydınlatıcı oldu. Benim mevcut TV ve Blu Ray Player 3D değil; o yüzden almışken projesksiyon alayım ve tekrar büyük ekran bir panele ek para vermeyeyim diyorum. Zaten her durumda 2012'yi beklemek niyetindeyim, o zamana kadar burdan gelişmeleri ve yeni fiyatları takip edeceğim.

Murgaylı, tekrar panel alırsam kafama koydum mutlaka 65 ekran alacağım. Sony'nin yeni çıkacak 929 serisinin özellikleri süper görünüyor. Hem LED TV ve local dim, hem de 65 ekran. Eylülde piyasaya çıkacak, Mayıs'ta öncelikle 50 ekranı çıkarıyorlar. Ama ilk çıkış fiyatının çok yüksek olacağı kesin. 2012'de fiyatların durumuna göre karar vereceğiz artık.
  • Selam arkadaşlar 3d deneyimi konusunda çok acemiyim diyebilirim ama bazı sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

Elimde BX237 projeksiyon ve DLP-link gözlük var fakat 3d görüntü alamıyorum giriş olarak standart bir pc ile bağlantı kuruyorum o da rgb üzerinden bağlı.

1. 3. eksik eleman olarak bir 3d oynatıcı ve ya 3d destekli bir pc olmadan 3d görüntü izleyebilirmiyim?
    2. projeksiyon üzerindeki USB giriş üzerinden HD görüntü oynatma desteği var bu port üzerinden 3d video izleyebilirmiyim?
    3. 3d videoların formatı nedir?
    4. 3d videoların side by side anaglyph 3D video gibi tanımları var farkları nedir?
    5. Mesela http://www.youtube.com/watch?v=5ANcspdYh_U linkteki videodaki görüntüyü pc ile bağlarsam 3d görüntü alabilirmiyiz?

teşekkürler
  • Merhaba erkan arkadaşım ,

Öncelikle belirtmek isterimki PC nin Vga-DVI çıkışından 3D görüntü alabilirsin ama HDMI 1.4 desteği veren cihalara HDMI kablosu ile bağlanman daha iyi verim almanı sağlar.

Sorularınızı yanıtlarsak ,

1- Öncelikle elindeki LG BX327 modelli cihazdan 3D görüntü alabilmen için 3D desteği olan bir yayın cihazına ihtiyacın var. ( 3D PC , 3D Blu-ray Player , PS3 , Xbox , HD Receiver)
    2- Projeksiyon üzerindeki USB girişine bağlayacağınız harici bir HDD veya USB Bellek ile MKV formatında 3D filmleri direk izleyebilirsiniz.
    3- 3D videolar değişik formatlarda üretilmiş olabilir. ( Side by Side , Top / Bottom , Frame Packed vs.. )
    4- Verdiğim linkten inceleme yapabilirsin. (http://www.polardisplay.com/teknoloji/145-3d-blu-ray-formatlar-ve-standartlar )
    5- Youtube'da vermiş olduğun linkteki video Analgraph videodur.Bu tip 3D videolarda ghosting yani gölgelenme oluştuğundan 3D etkisi biraz daha basit bir şeklde beyne iletilir.Tavsiye edebileceğim bir sistem değildir ve günümüzde artık yeni sistemlerin çıkmasıyla rtık kullanılmamaktadır.

Eğer kendinize 3D sistem kurmak istiyorsanız , kuracağınız 3D sistemden neler istediğinizi bize yazarsanız ben ve arkadaşlarım sizi yönlendirebiliriz.

Saygılarımla
  • Mastercodex üstad;
    BENQ MS612ST ile AMD4650 HD ekrankartlı SAMSUNG LAPTOPta AVATAR 3D denemesi yaptım.Activeshutter 3D DLP LİNK Gözlükle iziedim,POWERDVD10 3D programı kullandım medya olarak.Ancak AMD 4650 ekran kartının 3D desteği yok.AMD sitesindeki listede bulamadım.Buna rağmen deneme yapayım dedim.DLP LiNK Gözlük çalşışıyor.3D etkisi alıyorum ama görüntüler üstüste çakışmıyor ve güzel zevkli bir izlenme hiç yok.Gözler yoruluyor böyle olunca da.Yani kaliteli bir 3D görüntü alamadım.Derinlikli ve perdeden dışarıya yansıyan karman çorman bişeyler var ama beyin karıştırıcı ve gözyoran bir etki var bunda da..Acaba diyorum, AMD 3D ekran kartı destekli olmadığından mı oluyor bu sorun??..Görüntüleri hertürlü oynatarak izledim ama nafile 3D etkisi alamadım hiç.BENQ modellerden dolayı mı? Yoksa eksik olan, AMD 4650 ekrankartının 3D desteği olmadığından mı??Kısacası soğumaya başladım bu işten.Üstadım "gozlük3d" sitesindeki 3D ACER modelin 1000 ANSİLÜMEN ışık gücü bana düşük geldi çok.Ayrıca fiyatta abartı o ürüne göre.1000 ANSI, 3D olayında yetersiz kalır bence.Bu projeksiyonu almakla sorun çözülür mü?En azından HDMI 1.4 bağlanrısı olumlu gelişme.Ama 1000 ansi ışık yetersiz bence üstadım..Yorumlarınızı bekliyorum...
  • Selamlar memo10 ve tüm arkadaşlarım ,

Öncelikle Mayıs ayı geldi çattı ve HDMI 1.4 1280*720p kalitesinde görüntü almak isteyenler için Acer H5360BD modelli cihaz satışa nihayet çıkacak.720p kalitesini test etmiş biri olarak sizlere bu cihazı kesinlikle öneriyorum ama keşke bu kadar yüksek fiyatı olmasaydı demedende duramıyorum.Acer H5360BD modelli cihaz 1600 USD fiyattan ve 2 adet 3D gözlük ile birlikte 20 Mayıs tarihinde Gözlük3D sitesinde satışa sunulacaktoır.Buradan arkadaşlarıma hayırlı satışlar diliyorum.

Acer H5360BD modelli cihaz bize 2450 TL fiyattan ulaşacak.İlk çıkan ürün hep pahalı oluyor hele birde karşısında rakip yoksa resmen tekelleşmiş bir satış politikası uygulanıyor.İnşallah her bütçedeki arkadaşımızın alabilmesi için ürün ve modeller çoğalırda hepimizde rahat ederiz.Acer H5360BD modelli cihaz çok güzel bir cihaz ama Acer H5360 modelli HDMI 1.3 destekli cihaz 1300-1400 TL fiyattan satılabilirken aynı kalıp üzerindeki cihaza sadece bir HDMI işlemci çipi değiştirerek bu fiyatın verilemsini doğru bulmuyorum.Muhtemelen Optoma 3DXL modelli cenverter cihazının içindeki chip ile Acer H5360BD ve LG BX327 modelli cihazların içindeki HDMI chipleri aynı olacaktır.Bence bir HDMI 1.4 çipi 1050 TL olmamalıdır diye düşünmekteyim.Sizinde bu konuda fikirlerinizi almak isterim.Arada oluşan bu fiyat farkının bir an önce aşağıya inmesini temenni ediyor ve bu konuyu kapatarak memo10 arkadaşımızıın sorularını yanıtlıyorum.

Memo10 arkadaşımızın srusuna yanıtlar ise şu şekilde sıralanabilir.

Öncelikle Benq MS612ST modelli cihaz 2500 ansilümen ve 5000:1 kontrast oranı ile süper bir cihaz ama daha önceki yazılarımdada söylediğim gibi 800*600 çözünürlüğünde olması 3D için çok büyük bir eksiklik.Bu cihaz Nvidia 3D Vision ile tam uyumlu olarak çalışabilmekte.AMD HD3D sistemiile beraber kullanılmak istendiğinde ise sorun yaratmadan tüm 3D içeriklerini görüntüleme kapasitesine sahip.Donanımında bulunan AMD H4650 modelli ekran kartı ile 3D performansını biraz zor yakalarsın.Bendeki AMD HD3D donanımın içinde Sapphire H6850 modelli ekran kartı var.AMD HD3D sisteminde 3D Blu-ray üzerinden PowerDVD ile tam performanslı olarak film izleyebilmen için en azından 5000 serisi bir ekran kartına ihtiyacın var.Eğer bu çözünürlük sana yeterli ise ve cihazını değiştirmeyi düşünmüyorsan birde Optoma 3DXL modelli converter cihazını alırsın ve 3D Blu-ray Player,PS3,Xbox,Digitürk gibi yayınları hiçbir ek donanıma ihtiyaç olmadan kullanabilirsin.Hemde böylece bir PC bağımlılığı kalmaz.Öncelikle 3D olayı soğuyacak birşey değil tam aksine insanı bağlayan ve yakan birşey ( Hem madii açıdan hemde manevi vermiş olduğu haz açısından )

Bu arada Acer'ın hangi modelini kasdettiğini anlamadım ama Acer markasının 2000 Ansilümenn altında cihazı yokki yoksa benmi göremedim.Örnek olarak Sharp XV-Z17000 modelli 3D projeksiyon cihazı 1600 ansilümen olmasına karşın 40.000:1 kontrast oranı ile süper görüntü kalitesine sahip bir cihaz.Yani hazları değerlendirirken kesnlikle tüm özelllikleri ile bir bütün olarak test etmek gerekiyor.Bu arada daha önceki yazılarımda yer verdiğim Sharp XV-Z17000 modelli cihazı sitelerinde satışa sunarak bize kazandıran arkadaşlarımada teşekkürler bu arada.Herkesin yazılarımı okumas ve değerlendirmelrine alması benim için gurur verici birşey.Full HD kalitesine önem verip 1920*1080p kalitesinde görüntü izlemek ve satın almak isteyen arkadaşlar için Sharp XV-Z17000 modelli cihazın fiyatı 4700 Eurodur.

Fiyat Karşılaştırması
    ----------------------------

Acer H5360 : 1350 TL
    Acer H5360BD : 2400 TL

Fiyat Farkı : 1050 TL ( Bu fiyat farkı HDMI 1.4 chipinin fiyat farkıdır aslında.Çünkü geriye kalan tüm özellikler aynı )

Bu ürün 1900-2000 TL segmentinde olsaydı çok daha tatmin edici bir müşteri kitlesine ulaşabilirdi ama yinede bu seviyede alınabilecek şu an için en iyi ve performanslı cihaz.

Yukarıdaki yazılarımdaki açıklamalar yalnızca eleştiri ve bilgilendirme niteliğindedir.Yazılarıma ve fikirlerime göztermiş ilgiden dolayı herkese çok çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
  • O halde 3d özelliğini saymazsak Acer H5360 Modelini normal HD bluray film ve digitürk plus yayınlarındaki performansını nasıl değerlendirirsiniz ?

Örneğin Panasonic AX-200 ?

Epson tw-2900 ?

Acer H5360 ?

bu 3 mrka modeli sadece görüntü kalitesi anlamında değerlendirirsek 100 üzerinden nasıl puanlayabiliriz ?

Epson 80

pana ax200....70

acer ....60 gibi diyebilir miyiz ?

çünkü yaptığım denemelerde şunu da anladım ki HD görüntü kalitesi 3D performansını da direk etkileyen ve artıran bir durum...

örneğin benim panasonic ax-200 ile lg bx327 arasında ciddi kalite farkı var...renk canlılığı konusunda da ciddi fark var,detayda da çözünürlükte de...

bu anlamda eğer acer h5360 ile 3D olacak yeni çıkacak modeli arasında 3d özelliği dışında bir fark yoksa mastercodex in dediği gibi 2400 tl de kalitesine göre yüksek bir fiyat olabilir...

yukarıdaki değrlendirmeyi de o yüzden sordum...fiyatlarına baktığınızda panasonic 2250 tl lerde,epson 2500 tl lerde acer ise 1300 tl olduğuna göre acer diğerlerine göre belirgin bir şekilde daha alt segment bir cihazdır...

Bu nedenle de belki bizim gbi kaliteli görüntü takıntısı da olanlar için daha orta segment denilebilecek ara bir ürün çıkmasını beklemeliyiz...
    yani 720P olsun ama kontrastı daha yüksek bir ürün mesela...
  • Mastercodex üstad;
    sonunda muradımıza erdik!!3D'yi yakaladık!!..Samsung R522 CORE DUO, ATI HD4650 ekran kart ve PowerDVD10 programıyla uzun deneme-yanılma sürecinden sonra bir eksiğimin ayırdına vararak sorunu çözdüm!!!.PiRANHA 3D 1080p Over/Under olarak arşivimdeki filmi BENQMS612ST ile doya doya 3D olarak izledim.Ancak BENQ projektörden mi ya da DLP LINK gözlükten mi nedir side by side/YANYANA olan 3D filmleri örtüşmeli olarak izleyemiyorum.Adım adım çzözüme yaklaştım.Bendeki sistemde sadece TOP/BOTTOM over/under ALTTA-ÜSTTE olan 3D filmleri izleyebileceğim sanırım.Şimdilik netten bulduğum PiRANHA ve NATALIE adlı 2 film var.Onları indirip izleyebildim.Acaba diyorum, şu 3D Bluray filmlerin eksra menülerinde OVER/UNDER olarak ayrı bir seçenek var mI?Herhangi bir BLURAY film aldığımda seceneklerden over/under şıkkını bulabilir miyim? Yoksa tüm filmler genelde side by side mıdır acaba? Bu konuda bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum.Benim denemelerimde 3D Görüntü tam net değildi.Elimde DARKMEDIA 1080p 1 TB. haddli medya player var.Oradaki görüntüler cayır cayır yakıyor duvarı ve ekranı!!..Ancak samsung laptoptan aldığım görüntü öyle net değildi HDMI bağlantı kullanmama rağmen !!Netlik konusunda sanırım FULL HD bir laptop kullanmam gerekecek.Bu modelde 4650 ATI ekran kartının üstüne üstlük 3D özelliğide yok ama yakaladık duvardaki derinlik duygusunu ve hissini!Dışarı taşan sahnelerde bir başka oluyor tabii ki ama Darkmediadaki canlılığı ve netliği yakalamam olanaksız bu laptopla galiba!! Full HD3D özellikli Bluray okuyuculu laptopla sanırım olay çözülecek!! Üstadım yorumlarını bekliyorum.3D olayındaki sorunlardan biri benim bu yaşadığım, "side by side" ve "over/under" ayrışıklığı olmalı bir nebze..3D standart olmadığından, sistemlerde bütünsel olarak ayrışıklığı taşımıyor ve sorunlar çıkartıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo10 -- 9 Mayıs 2011; 13:01:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo10

Mastercodex üstad;
    sonunda muradımıza erdik!!3D'yi yakaladık!!..Samsung R522 CORE DUO, ATI HD4650 ekran kart ve PowerDVD10 programıyla uzun deneme-yanılma sürecinden sonra bir eksiğimin ayırdına vararak sorunu çözdüm!!!.PiRANHA 3D 1080p Over/Under olarak arşivimdeki filmi BENQMS612ST ile doya doya 3D olarak izledim.Ancak BENQ projektörden mi ya da DLP LINK gözlükten mi nedir side by side/YANYANA olan 3D filmleri örtüşmeli olarak izleyemiyorum.Adım adım çzözüme yaklaştım.Bendeki sistemde sadece TOP/BOTTOM over/under ALTTA-ÜSTTE olan 3D filmleri izleyebileceğim sanırım.Şimdilik netten bulduğum PiRANHA ve NATALIE adlı 2 film var.Onları indirip izleyebildim.Acaba diyorum, şu 3D Bluray filmlerin eksra menülerinde OVER/UNDER olarak ayrı bir seçenek var mI?Herhangi bir BLURAY film aldığımda seceneklerden over/under şıkkını bulabilir miyim? Yoksa tüm filmler genelde side by side mıdır acaba? Bu konuda bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum.Benim denemelerimde 3D Görüntü tam net değildi.Elimde DARKMEDIA 1080p 1 TB. haddli medya player var.Oradaki görüntüler cayır cayır yakıyor duvarı ve ekranı!!..Ancak samsung laptoptan aldığım görüntü öyle net değildi HDMI bağlantı kullanmama rağmen !!Netlik konusunda sanırım FULL HD bir laptop kullanmam gerekecek.Bu modelde 4650 ATI ekran kartının üstüne üstlük 3D özelliğide yok ama yakaladık duvardaki derinlik duygusunu ve hissini!Dışarı taşan sahnelerde bir başka oluyor tabii ki ama Darkmediadaki canlılığı ve netliği yakalamam olanaksız bu laptopla galiba!! Full HD3D özellikli Bluray okuyuculu laptopla sanırım olay çözülecek!! Üstadım yorumlarını bekliyorum.3D olayındaki sorunlardan biri benim bu yaşadığım, "side by side" ve "over/under" ayrışıklığı olmalı bir nebze..3D standart olmadığından, sistemlerde bütünsel olarak ayrışıklığı taşımıyor ve sorunlar çıkartıyor...

Side by side için registery hack yapmanız lazım sanırım. Ati HD sesiri kartlarda quad buffer default olarak disabled durumda oluyor çoğunlukla. Yapmanız gereken;
    - regedit komutu ile ayarlara girin
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E 968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001 foldera kadar açın
    - Yeni Dword değerini
    REG_DWORD
    DalForceStereoSupport
    value = 1
    olacak şekilde girin.
    - Bilgisayarı baştan başlatıp tazeleme hızını 120 hz olarak ayarlayın.
  • Acer H5360 modelli cihazın 3D özelliğini saymazsak bize verdiğin Panasonic AX-200 , Epson TW-2900 modelli cihazların yanında sönük kalıyor.Tablo olarak gösterecek olursak ,

Ansilümen Kontrast Çözünürlük Giriş Kap. Teknoloji Puan / 100
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Acer H5360 2500 3200:1 1280*720 HDMI x 1 DLP 60
    Panasonic AX-200 2000 6000:1 1280*720 HDMI x 2 3 LCD 70
    Epson TW-2900 2000 18000:1 1920*1080 HDMI x 2 3 LCD 80

Tabloda görünen şuki murgaylı arkadaşım acer 2D olarak çok zayıf.Nvidia 3D Vision desteği almasaydı bu kadar satabileceğini zannetmiyorum ama bu puanlamanın yanında Acer H5360 modelli cihaz bana 3D olarak yeteli gelebilecek bir cihaz.Panasonic modelindeki kontrast oranı bneredeyse Acer cihazın 2 katı değerinde.Epson TW-2900 modelli cihazı söylemeye luzüm bile yok herşey ortada.Tabiki Acer başka cihazları ile 2D kategorisinde bu cihazlar ile başka modelleri ile yarışabilir.Mesela örnek olarak Acer H7531D modelli cihaz baktığımızda ise 1920*1080 çözünürlük,50000:1 kontrast oranı , 2000 ansilümen ışık gücü ve HDMI 1.3 giriş görüyoruz. Şimdi burada Acer H7531D modelli cihazın kontrast oranı ile bir film izlersen hiçbir detayı kaçırmadan kayanın altındaki böcekleri bile görürsün.

Aslında şunu söyleyebilirizki , 3D olmayan cihazlarda alternatifler çok çok geniş ama şu anda 3D konusunda ürün yelpazesi çok zayıf.Tabiki bir düşünelim biz Full HD çekilmiş bir 3D filmi 720p kalitesinde izliyoruz.Seninde dedidğin gibi detaylar aslında 1920*1080 cihazlarda çıkıyor.Neden evlerde cinebonuslarda yakaladığımız Reald kalitesini yakalayamıyoruz.Objelerin tüm detayları , derinlik unsurları ve bize vermiş olduğu hissi aslında Full HD ile yakalamamız mümkün.Sinemalarda kullanılan en düşün çözünürlük 2K dır.Sony - Cinebonus ile anlaşma yaparak 4K çözünürlük ile film oynatmaya başlamıştır.Buda demektir ki evlere daha 720p görüntü kalitesinde cihazlar girmişken 3D sinemalarda gösterilen çözünürlük 4096x1744p dür.Bu ne demek oluyor , demekki şu andaki 720p cihazlar ile yetineceğiz ve 1920*1080p cihazların piyasaya hakim olmasını bekleyeceğiz.Böylece sinemalarda izlediğimiz görüntü kalitesinin 4 de 1 oranını yakalayabiliriz.

Panasonic ile LG BX327 modelli cihazı karşılaştırmak uygun olmaz bence,Çünkü LG 1024*768 panasonic 1280*720.Hadi aradaki çözünürlük farkını geçelim , Kontrast oranı zaten Panasonic cihazı lider kılıyor ama bak şöyle dersen olur.LG BX327 modelli cihaz ile Acer H5360 modelli cihazı karşılaştıralım.Burada ben testlerini yaptım çok çok öyle fark yok.Tabii ama yinede LG BX327 modelli cihaz 3200 ansilümen lamba gücüyle Acer H5360 modelli cihazın kontrast oranını dengelemiş gözüküyor.Yinede benim tercihim Acer olurdu ama yanlış anlaşılmasın Acer H5360BD değil.Bir önceki yazımdada söylemiştim.Acer firmasının yapması gereken şuydu bence.Sen Lamba gücünü yada kontrast oranını arttırırsın birde HDMI 1.4 özelliğini eklersin tüm piyasada o zaman senin önünde eğilir.İşte bu kadar arkadaşlar.İstediğin buydu Murgaylı arkadaşım değilmi ? 1600-2000 ansilümen , 5000:1-6000:1 kontrast oranı , 1280*720 çözünürlük ve HDMI 1.4 bağlantısı.Biz burada isteklerimizi yazalımda belki okuyup ilham alan olur arkadaşlar ne dersiniz.

Arkadaşlar sizlerinde bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.Bazı noktalarda yanlış düşünüyor olabiliriim ama biribirimizi eleştirmeden , kendi açıklarımızı görmeden nasıl daha profesyonel olabilirizki.Size şunu söylemek isterimki Mustafa isminde bir arkadaşım 3D pasif polarizasyon yöntemiyle çalışan bir projeksiyon üretmeye çalışıyor ve az kaldı bitirmek üzere.Bu arkadaşım ile inanın gurur duyuyorum.Ben teknolojisi hastası biri olarak tüm arkadaşlarımında projelerini , fikirlerini , hayallerini burada paylaşmasını istiyorum.Buradan Murgaylı arkadaşımızada bu forumdaki alanımıza kattığı enerjiden dolayı çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
    Mastercodex
  • Side by side için registery hack yapmanız lazım sanırım. Ati HD sesiri kartlarda quad buffer default olarak disabled durumda oluyor çoğunlukla. Yapmanız gereken;
    - regedit komutu ile ayarlara girin
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E 968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001 foldera kadar açın
    - Yeni Dword değerini
    REG_DWORD
    DalForceStereoSupport
    value = 1
    olacak şekilde girin.
    - Bilgisayarı baştan başlatıp tazeleme hızını 120 hz olarak ayarlayın.
    -----------------------------------------------------------------------------------------

Quatrox,
    teşekkürler bilgilendirmen için.Bu akşam deneyeceğim yazdıklarını.Yarın da yanıt yazarım.Ancak, anladığım kadarıyla sen benim side by side görüntü alamadığımı falan düşünüp yukarıdaki hackleme yöntemini yazmışsın.Ya da ben öyle algıladım!!!Bende PowerDVD10'da filmler SIDE BY SIDE oluyor ve bu program side by side görüntüleri üstüste bindirip 3D moda ceviriyor .Ancak perdeye yansıdığında ve DLP LINK Gözlüğü taktığımda Bulanık saçma-sapan ve beyin yoran karmaşık birşeyler oluyor.Ama over-under modlu 2 adet filmde süper 3D görüntü yakaladım.PIRANHA ve NATALI adlı filmlerde odanın içinde Piranha mı ararsın Yoksa erotik çıplak Japon NATALi'yi mi?? Hepsi duvardan dışarı taşan görüntülerle odaya doluyorlar!!! :D Bu akşam dediklerini deneyeceğim.Benim asıl sorunum side by side görüntüleri over-under yapacak bir formül ya da yöntem olup olmadığı..Çünkü piyasadaki birçok film hep side by side formatta.Over-under çok tutulan yaygın bir uygulama değil galiba..Bilmiyorum.Eğer side by side modu OVER-UNDER'a çevirecek bir formül ya da sistem önerin olursa açığım ona bilesin.Teşekkürler bilgilendirmen için sağolasın üstadım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo10 -- 9 Mayıs 2011; 22:27:45 >
  • Memo10 arkadaşım senin adına sevindim.İnsan isterse herşeyi başarabilir.Ben AMD HD3D sistemde preblemsiz bir şekilde 3D izleyebiliyorum ama ayarlarıma birkez daha bakayım öyle yazayım sana.
  • Mastercodex üstad,yukarıda da yazdığım gibi bana side by side modu OVER-UNDER yapacak bir yöntem ya da program lazım.Bilmiyorum ne yapacağım bu SIDE by SIDE modla.BenQ'nun bendeki bu modelinde 3D DLP senkronu over-underda süper 3D oluyor.NVIDIA yı deneyemiyorum sistem o değil çünkü.Sendeki ayarları yazarsan sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Acer H5360 modelli cihazın 3D özelliğini saymazsak bize verdiğin Panasonic AX-200 , Epson TW-2900 modelli cihazların yanında sönük kalıyor.Tablo olarak gösterecek olursak ,

Ansilümen Kontrast Çözünürlük Giriş Kap. Teknoloji Puan / 100
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Acer H5360 2500 3200:1 1280*720 HDMI x 1 DLP 60
    Panasonic AX-200 2000 6000:1 1280*720 HDMI x 2 3 LCD 70
    Epson TW-2900 2000 18000:1 1920*1080 HDMI x 2 3 LCD 80

Tabloda görünen şuki murgaylı arkadaşım acer 2D olarak çok zayıf.Nvidia 3D Vision desteği almasaydı bu kadar satabileceğini zannetmiyorum ama bu puanlamanın yanında Acer H5360 modelli cihaz bana 3D olarak yeteli gelebilecek bir cihaz.Panasonic modelindeki kontrast oranı bneredeyse Acer cihazın 2 katı değerinde.Epson TW-2900 modelli cihazı söylemeye luzüm bile yok herşey ortada.Tabiki Acer başka cihazları ile 2D kategorisinde bu cihazlar ile başka modelleri ile yarışabilir.Mesela örnek olarak Acer H7531D modelli cihaz baktığımızda ise 1920*1080 çözünürlük,50000:1 kontrast oranı , 2000 ansilümen ışık gücü ve HDMI 1.3 giriş görüyoruz. Şimdi burada Acer H7531D modelli cihazın kontrast oranı ile bir film izlersen hiçbir detayı kaçırmadan kayanın altındaki böcekleri bile görürsün.

Aslında şunu söyleyebilirizki , 3D olmayan cihazlarda alternatifler çok çok geniş ama şu anda 3D konusunda ürün yelpazesi çok zayıf.Tabiki bir düşünelim biz Full HD çekilmiş bir 3D filmi 720p kalitesinde izliyoruz.Seninde dedidğin gibi detaylar aslında 1920*1080 cihazlarda çıkıyor.Neden evlerde cinebonuslarda yakaladığımız Reald kalitesini yakalayamıyoruz.Objelerin tüm detayları , derinlik unsurları ve bize vermiş olduğu hissi aslında Full HD ile yakalamamız mümkün.Sinemalarda kullanılan en düşün çözünürlük 2K dır.Sony - Cinebonus ile anlaşma yaparak 4K çözünürlük ile film oynatmaya başlamıştır.Buda demektir ki evlere daha 720p görüntü kalitesinde cihazlar girmişken 3D sinemalarda gösterilen çözünürlük 4096x1744p dür.Bu ne demek oluyor , demekki şu andaki 720p cihazlar ile yetineceğiz ve 1920*1080p cihazların piyasaya hakim olmasını bekleyeceğiz.Böylece sinemalarda izlediğimiz görüntü kalitesinin 4 de 1 oranını yakalayabiliriz.

Panasonic ile LG BX327 modelli cihazı karşılaştırmak uygun olmaz bence,Çünkü LG 1024*768 panasonic 1280*720.Hadi aradaki çözünürlük farkını geçelim , Kontrast oranı zaten Panasonic cihazı lider kılıyor ama bak şöyle dersen olur.LG BX327 modelli cihaz ile Acer H5360 modelli cihazı karşılaştıralım.Burada ben testlerini yaptım çok çok öyle fark yok.Tabii ama yinede LG BX327 modelli cihaz 3200 ansilümen lamba gücüyle Acer H5360 modelli cihazın kontrast oranını dengelemiş gözüküyor.Yinede benim tercihim Acer olurdu ama yanlış anlaşılmasın Acer H5360BD değil.Bir önceki yazımdada söylemiştim.Acer firmasının yapması gereken şuydu bence.Sen Lamba gücünü yada kontrast oranını arttırırsın birde HDMI 1.4 özelliğini eklersin tüm piyasada o zaman senin önünde eğilir.İşte bu kadar arkadaşlar.İstediğin buydu Murgaylı arkadaşım değilmi ? 1600-2000 ansilümen , 5000:1-6000:1 kontrast oranı , 1280*720 çözünürlük ve HDMI 1.4 bağlantısı.Biz burada isteklerimizi yazalımda belki okuyup ilham alan olur arkadaşlar ne dersiniz.

Arkadaşlar sizlerinde bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.Bazı noktalarda yanlış düşünüyor olabiliriim ama biribirimizi eleştirmeden , kendi açıklarımızı görmeden nasıl daha profesyonel olabilirizki.Size şunu söylemek isterimki Mustafa isminde bir arkadaşım 3D pasif polarizasyon yöntemiyle çalışan bir projeksiyon üretmeye çalışıyor ve az kaldı bitirmek üzere.Bu arkadaşım ile inanın gurur duyuyorum.Ben teknolojisi hastası biri olarak tüm arkadaşlarımında projelerini , fikirlerini , hayallerini burada paylaşmasını istiyorum.Buradan Murgaylı arkadaşımızada bu forumdaki alanımıza kattığı enerjiden dolayı çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
    Mastercodex

evet sayın mastercodex tam da demek istediğimi netleştirmişsiniz...

ben görüntü kalitesini önemseyen bri olarak ve detayları da önemseyen biri olarak 3D olacak diye HD görüntü detaylarından ve çözünürlükten feragat etmek istemiyorum...
    böyle olunca bir filmin lgbx327 de 3D si ile benim sammy 55" led de normal 2d sini izlediğimde ayrı ayrı keyif alıyorum...yani bx327 de 3d var ama sammy keyfi yok (görüntü kalite keyfi açısından) ....sammy de görntü kalitesi çözünürlük süper onda da 3d ve büyük ekran keyfi yok...

tabi ki perde-projeksiyon farklı bir olay ve tv kadar parlak canlı vs olmasını beklemiyoruz ama çözünürlük detayların yakalanması bence çok önemli...
    ,
    aynen bahsettiğiniz ölçülerde bir cihaz çıksa aslında süper olurmuş...yani şu an çok pahalı olan 1080P fiuayında değil...lgbx327 den biraz daha üst fiyatta (3000-3500 tl aralığında) ama kontrast oranı daha yüksek olan 720p bir cihaz bana da yeterli olabilirmiş...
  • Mastercodex üstad;
    Sendeki BENQ projeksiyonlarla 3D denemelerinde "side by side" formatları 3D izleyebiliyor musun? AMD HD3D sistem seninki sanırım.Bana açıklama yazarsan sevinirim.Yalnızca over-under formattan 3D izlemek istemiyorum, ki zaten bu formatta olan içerikte çok az hepsini indirdim zamanında netten.Bana şu senin sistemle ilgili aydınlatıcı bilgi verirsen BENQ projeksiyon modeli belki değiştirmem gerekecek galiba...Teşekkürler şimdiden üstad!!
  • Kusura bakma Memo arkadaşım.Biliyorum sana söz verdim ama bir türlü vakit bulamadım AMD HD3D sistemini çalıştırmaya.Şu anda Nvidia 3D kullanıyorum çünkü İZ3D 1.13 full versiyonunu bekliyorum AMD HD3D çıkışı mevcut bu driverda.Bende Lisanslı olarak mevcut bu driver.Akşam test edip sana bilgisini vereceğim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.