Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şuan ellerinde 3D Projektör olanlar converterlar çıktığı zaman bunlarla 3D olayına çözüm getirebilirler.

3D Projektör almayı düşünenler ise kesinlikle Acer H5360BD yi beklesinler. (10-15 Mayıs civarı Türkiye piyasasına girecek) Bu projeksiyon cihazı hiç bir converter gerektirmeden Ps3 ve 3D Blu-ray filmleri yansıtabilecek. Fiyatı 1200-1400 dolar civarı olacağını tahmin ediyorum. İngiltere fiyatı 758 sterlin yani 1258 dolar civarı.

Acer H5360BD ile LG BX327 arasında kalan arkadaşlara H5360BD yi tavsiye ediyorum. 1. 720p 3D destekliyor 2. HD 3. 16:9native, 4. ps3 3d oyunlarını ve 3d bluray filmleri destekliyor eee daha ne olsun.

3D Tak çalıştır projektör diye buna derim.

• İstanbul bilişimin sitesindeki Acer H5360BD projeksiyon gözüküyor fakat o "H5360" modeli yanlış yazmışlar.Ayrıcana aradım stoktada yok ve uzun süre gelmeyecekmiş
  • İstanbul bilişimin nasıl çalıştığını artık anlatmaya bile gerek duymuyorum!!!

20 Mayısta satışa gozluk3d de kampanyalı fiyattan satışa sunulcakmış.

http://www.gozluk3d.com/acer-h5360bd-3d-hd-projektor-862-993--u
  • Merhaba

Ne kadar yanlışlar yapılsada aslında önemli olan gerekli düzeltmeleri yapıp doğruya dönebilmek.İstanbul Bilişim firmasının satış politikasını her nekadar beğenmesemde yanlışlarını kabul etmeleri bile güzel.Çünkü stoklara hiç girmemiş bir ürünü stoklara girmiş ve bitmiş gibi göstermek aslında müşteriyi kaçıracak bir davranış ( Tabii bu işten anlayana ve daha cihaz piyasaya çıkmadığı halde ).

Herneyse Acer Firması ile yapmış olduğum görüşmelerde bana yardımcı olan ve en doğru bilgileri bana akrtaran arkadaşıma buradan çok teşekkür ediyorum.En doğru bilgiyi üretici firmadan almak bence en iyisi.Gagafan arkadaşımızın dediği gibi bu cihaz Mayıs ayı içerisinde stoklarda olacak ve süper bir cihaz.Elinde cihaz olmayanlar için en doğru seçim.Kesinlikle 720p , HDMI 1.4 , 16:9 Native özelliklerinin bulunması bu cihazı rakipsiz bırakıyor.LG BX327 cihazının bu günelere kadar sürdürmüş olduğu saltanat artık sona eriyor.Tek isteğim bu tipp cihazlardan her firmamnın bir adet çıkarması.Çünkü ne kadar HDMI 1.4 720p destekli cihaz çıkarsa o kadarda rekabet ortamı oluşacaktır.Önümüzdeki aylar neler gösterecek bilemiyoruz.Teknoloji o kadar hızlı ilerliyorki.Hatta Reald sisteminin evlere girmesi an meselesi arkadaşlar.Bu konuda yazışmaları yaptım ama fiyatlar şu an için Türkiye piyasası ve evler için çok yüksek.

Bu arada Acer H5360BD modelli cihazının belirlenen minimum ortalama satış fiyatı 1300 USD civarında.Satın almak isteyen arkadaşlar gagafan arkadaşımızın linkini verdiği adresten satın alabilirler.

Bu arada gagafan arkadaşımızada doğru bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederim.Çünkü insanların doğru ve dürüst bilgiye ihtiyacı var.

Saygılarımla
  • Merhaba Murgaylı Arkadaşım,

Baktım hiçkimse cevap vermiyor ben sorularınızı yanıtlayayım.Ben şuanda LG BX327 kullanıyorum ve söylemiş olduğun gibi bir renk tonalitesine rastlamadım.Tabiki 3D görürntü moduna geçtiğinde ansilmende bir azalma oluyor ama bu zaten olağan birşey.En son denememi Orjinal Blu-ray olarak Avatar filminde yatım ve filmi tüm canlılığı ile izledim.Bu cihazın 3D performansı çok iyi ve kalitelidir.Ancak yeni çıkacak olan Acer H5360BD teknik olarak bu cihazdan daha iyidir.Çünkü Acer H5360BD modelli cihaz 1280*720 çözünürlüğünde görüntü kalitesine sahiptir.

ikinici gözlem olarak tesbit etmiş olduğunuz 3D modunda 4:3 formatında görüntü vermesi o cihazın native formatı.Çünkü LG BX327 3D modunda sadece 4:3 formatını destekliyor.Bunun yanında Acer H5360BD ise native 16:9 formatını sınmaktadır.Genelde bakıldığında LG BX327 modelli cihazın performansı çok iyi olmakla beraber 3200 ansilümen ışık gücüyle filmler daha canlı olarak gösterilmektedir.Cihaz HD klasmanında olmasa bile o kaliteye yakın bir görüntü kalitesine sahiptir.Bütçeye seçim çok önemlidir.Bu zamana kadar liderliğini sürdüren LG BX327 modelli cihazın liderliği mayıs ayı itibariyle Acer H5360BD modelli cihaza devredecek.Tabiki bu LG BX327 modelli cihazın hiç tercih edilmeyeceği anlamına gelmiyor.

Eğer sizin için mümkünse birde başka bir cihazda yeniden test etmenizi öneririm.Eğer yinede aynı sorunları yaşıyorsanız tekrar bize mesaj atarak deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Saygılarımla
  • lg BX327 BU ALEMDE ŞU AN TEK GEÇERİM....TEŞEKKÜRLER MASTER ÇAVUŞUM
  • Teşekkürler Mehmet abi.Senin Blu-ray iso dosyalarına PS3 çözümü buldum hatta siparişini verdim geliyor ama birde şu 3D bluray için iso olayını çözersek olay tamamdır.Aslında Popcorn C-200 senin tam istediğin cihaz aslında ama al al al nereye kadar değilmi mehmet abi.Herneyse bu konuda daha sonra konuşuruz.

Benim 3D projeskyion tercihim aslında Sharp XV-Z17000 ama çok pahalı.Aslında haftada 1 veya 2 defa film izliyorum bu aşamadada 720p cihaz bana yeterli geliyor ama insanoğlu devamlı daha iyisini istiyor.Yaklaşık 2-3 sonra evdeki sistemi yeniliyorum ve RealD sistemine geçiyorum.Elektonik gözlüklerimin yerini artık pasif polarize gözlükler alacak.10 adet pasif gözlük 1 DLP Link gözlüğün fiyatına bedel.Aslında LG firması pasif polarize gözlükler ile 3D görüntü verebilen CF3D modelli bir cihaz çıkardı ama fiyatı 15.000 USD.Oysaki ben pasif polarize sistemimi 5000-6000 TL gibi bir fiyata mal edeceğim.Polaroid firmasının çıkarmış olduğu polarize gözlükler çok hoşuma gidiyor.Piyasada çok pasif 3D gözlük var ama 3D Polarizasyon ışık dalgasını kayıpsız olarak gözümüze ulaştırması çok önemli bence. Firmadan numune istedim gönderiyorlar bakalım kalite nasıl çıkacak.Tahminimce mükemmel olacak.İşte Teknoloji hastalığı böyle birşey arkadaşlar.

Bu arada PS3 cihazını projeksiyona bağlayıp oyun oynamak isyen arkadaşlar için VIP 3D GAMER cihazı elimde mevcuttur.Satın almak isteyen arkadaşlar PM atabilirler.Ayrıca PS3 cihazında 3D Blu-ray İso film dosyalarını çalıştırmak isteyen arkadaşlar için 3.55 PS3 Jailbreak Dongle'ın siparişini verdim çok yakında geliyor.

Arkadaşlar konuyu biraz dağıtıyorum ama son yazılarımızda iyice Acer ve LG cihazına yoğunlaştık.Arkadaşları sıkmama adına biraz 3D teknoloji konusuna doğru yön verdim.3D konusunda yeni gelişmeleri bizimle paylaşmak isteyen arkadaşlarımızında görüş ve fikirlerini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Merhaba Murgaylı Arkadaşım,

Baktım hiçkimse cevap vermiyor ben sorularınızı yanıtlayayım.Ben şuanda LG BX327 kullanıyorum ve söylemiş olduğun gibi bir renk tonalitesine rastlamadım.Tabiki 3D görürntü moduna geçtiğinde ansilmende bir azalma oluyor ama bu zaten olağan birşey.En son denememi Orjinal Blu-ray olarak Avatar filminde yatım ve filmi tüm canlılığı ile izledim.Bu cihazın 3D performansı çok iyi ve kalitelidir.Ancak yeni çıkacak olan Acer H5360BD teknik olarak bu cihazdan daha iyidir.Çünkü Acer H5360BD modelli cihaz 1280*720 çözünürlüğünde görüntü kalitesine sahiptir.

ikinici gözlem olarak tesbit etmiş olduğunuz 3D modunda 4:3 formatında görüntü vermesi o cihazın native formatı.Çünkü LG BX327 3D modunda sadece 4:3 formatını destekliyor.Bunun yanında Acer H5360BD ise native 16:9 formatını sınmaktadır.Genelde bakıldığında LG BX327 modelli cihazın performansı çok iyi olmakla beraber 3200 ansilümen ışık gücüyle filmler daha canlı olarak gösterilmektedir.Cihaz HD klasmanında olmasa bile o kaliteye yakın bir görüntü kalitesine sahiptir.Bütçeye seçim çok önemlidir.Bu zamana kadar liderliğini sürdüren LG BX327 modelli cihazın liderliği mayıs ayı itibariyle Acer H5360BD modelli cihaza devredecek.Tabiki bu LG BX327 modelli cihazın hiç tercih edilmeyeceği anlamına gelmiyor.

Eğer sizin için mümkünse birde başka bir cihazda yeniden test etmenizi öneririm.Eğer yinede aynı sorunları yaşıyorsanız tekrar bize mesaj atarak deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Saygılarımla

teşekkürler

sanırım benim izlediklerim bluray in ve o filmin çekim renk tonalitesinden kaynaklanıyor...avatar ile bende takrar deneyeceğim...

hafta sonu istanbul da bir samsung shop ta samsung C 9000 ve D 7000 seri 3D leri izledim...evet ekran küçük ama HD görüntüde de renklerde de keskinlikte de çok minimal %2-3 gibi bir oranda gözlük ışık kesmesi ışında tüm canlılığı ve netliği ile 3D demo gerçekleştirdim...
    TV performansı gerçekten çok iyiydi...sanırım demo bir animasyon vardı ,kalite onadna da kaynaklanıyor olablir ama gerçekten resmin ekrandan taşması ,el kol hareketlerinin sanki size dokunacakmışcasına uzanması falan çok çok iyiydi...

ama tabi gerçek film 3D farkı da gerçekten çok büyük ekranda anlaşılıyor...veya 65" kaliteli bir 3D led tv alıp dünya kadar parayı bayılacak olan varsa hem projeksiyon büyüklüğünü hem de led tv parlaklık ve netliğini 3D olarak birlikte yaşama şansına sahip olabilir...
  • İlgilenen arkadaşlar için aşağıda listesini verdiğin ürünler 3D kategorisinde satışta bulunmaktadır.Bu ürünleri 12 Ay taksit imkanı ile vade farksız olarak satın alabilirsiniz.Sanal Pazar alışveriş sitesi bir Gold Bilgisayar kuruluşudur.

PS3 3D Oyun Converter --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1069270
    Viewsonic PJD 6381 3D projeksiyon --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1069229
    Nvidia 3D Vision Extra Active Shutter Gözlük --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1059509
    BENQ MP772 ST Kısa Mesafe 3D Projeksiyon --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1049149
    LG BX327 3D HDMI 1.4 PROJEKSİYON CİHAZI --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1049139
    LG BX327 3D HDMI 1.4 PROJEKSİYON CİHAZI --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1049138
    DLP-Link 3D Active Shutter Gözlük --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1049035

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

PS3 3D Oyun Converter --http://www.sanalpazar.com/item_details.php?auction_id=1069270

Bu ürün Bluray Player ilede kullanılabilir mi ?
  • Furkan arkadaşım denedim ama 3D Blu-ray player'lar ile çalışmıyor.Çünkü player çıkışı 1080p ve Vip-3D gamer cihazının içinde 720p chip var.Bu yüzden algılayamıyor.Zaten algılasa Optoma ve Viewsonic marka converterlara gerek kalmayacak.Bu arada denemek lazım ama Digitürk çıkışı 720p olduğu için Digitürk sistemine uyar diye düşünüyorum.Aslında deneyecek bir yerim olsa hemen deneyeceğim.Sırf denemek içinde digitürk alınmazki.Aslında elinde Digitürk Plus üyeliği olan ve Hdmı girişli 3D bir projeksiyonu olan bir arkadaş bulsam konuşmak istiyorum.Belki denk gelir böyle bir arkadaş.Eğer bu cihaz digitürk'e uyum sağlarsa o zaman hiç kimsenin digitürk için HDMI 1.4 özellikli bir cihaz almasına gerek kalmaz.Elindeki projeksiyonu kullanır ve daha hesaplı bir sistem kurmuş olur.
  • Yani 3D performansı anlamında kıyasladığımızda 3D LED TV ler ile 3D Projeksiyon arasında bir perfromans farkı var mıdır ?

yani olması doğal olcak farkların dışında ( büyüklük farkı,parlaklık netlik çözünürlük farkı vs dışında )

örneğin yukarıda bahsettiğim samsung led tv 3d demosunda animasyonda kollar eller veya fırlatılan cisimler vs falan neredeyse yüzünüzün ucuna kadar geldiğini görüyorsunuz...bu tabi oynayan demo 3d kaydından da kaynaklanıyordur...şimdi ismini hatırlamadğım bir çizgifilm-animasyon vardı güncel animasyonlardan...

yani kısaca buna resmin dışarıya taşması diyebiliriz...gördüğüm lgbx327 de de ben 3d performansını başarılı bulmuştum ama bu led tv demosunda çok daha öne çıkan şaşırtıcı derecede uzayan 3d görüntüleri vardı
  • Bence LEDTV daha iyi ama birkez 3D projeksiyon tadını aldığın zaman bırakamııyorsun.Hele birde bütçen müsaitse koyacaksın 1920*1080p 3D projekstörü bak ozaman keyfine.Kontrast oranı o kadar yüksekki renkler çok çok canlı olmalı.İşte o zaman LEDTV ve Projeksiyon karşılaştırması yapılabilir.Normal şartlarda 720p kalitesinde ve contrast oreanları ile karşılaştıracak olursak tabiki LEDTV seçim nedeni olur.Bunun yaynında eğer birde kazanaç oranı yüksek bir perde kullanıyorsanız 1080p çözünürlük ile sinema resmen evinize gelir.Az kaldı murgaylı Reald sistemini eve kuracağım.Gümüş perde ve pasif gözlükler ile 10 numara bir sistem olacak.Firma ile bugün yeniden konuştum ama Optoma cihazının çıkmasını bekliyorum.Çünkü bu sistemin içinde Optoma 3DXL de var.Aslında 3D TV keyfini birde kullanan arkadaşlarımıza sormak lazım acaba ne diyecekler.
  • Mastercodex;

merak ettiğim için soruyorum, Optoma 3D-XL ile hangi projeksiyonu kullanmayı düşünüyorsun. Acer H5360BD yakında çıkacak diye biliyorum o zaman Optoma ya da Viewsonic tarzı dönüştürücülere ihtiyaç kalmayacak...

Selamlar
  • Merhaba Bald71 arkadaşım ,

Öncelikle elinde Acer H5360 , Optoma HD67 ve bu projeksiyonlar gibi HDMI 1.3 girişi olan cihaz arkadaşlar elindeki projeksiyonları hiç değiştirmeden (Acer H5360BD yada LG BX327 satın almadan ) bu converter cihazını bağlayarak izleyebilecekler.Tabiki elinde hiç 3D projeksiyon olmayanların Acer H5360BD satın alması çok çok mantıklı.Aynen dediğin gibi Acer H5360BD modelli cihaz piyasaya çıktıktan sonra Optoma ve Viewsonic converter cihazını sadece dediğim gibi elinde cihaz olanlar alacaklar.Eğer Acer H5360BD çıkmasaydı o zaman arkadaşlar Acer H5360 + Optoma 3DXL satın alarak toplamda 1780 TL fijyata bu sistemi kurabilirlerdi ama bnu düşünmek yersiz çünkü Acer H5360BD zaten çıkıyor.

Mesela şu an senin elinde hangi cihaz vardı bald71 arkadaşım.Yukarıda anllattığım düzene göre seçim yapman mümkün olacaktır. Bu seçim aslında hepimiz için geçerli.
  • Benim sormak istediğim tabii eğer özel değil ise senin kurmak istediğin real 3D sistemi için kullanacağın projeksiyon. Aşağıda ki yazında " Az kaldı murgaylı Reald sistemini eve kuracağım.Gümüş perde ve pasif gözlükler ile 10 numara bir sistem olacak.Firma ile bugün yeniden konuştum ama Optoma cihazının çıkmasını bekliyorum.Çünkü bu sistemin içinde Optoma 3DXL de var " diye belirtmişsin de o dikkatimi çekti.

Acaba optoma 3D -XL ile kullanabileceğimiz 3D destekli bir 1920*1080 kalitede projeksiyon varda bilgimiz mi yok diye düşündüğüm için de soruyorum ayrıca.

Selamlar
  • RealD ve MasterImage firmalarının üretmiş olduğu 3D polarizasyon filtreleri bu iş için kullanıyor.Bu sisteme 3D destekli ve HDMI girişli herhangi bir projeksiyon uygundur ama fiyatlar biraz yüksek olduğundan en ucuz maliyet 6000 TL'yı buluyor.Ayrıca geçenlerde anlatmış olduğum Sharp XV-Z17000 (1920*1080) cihaz müthiş bir cihaz.Bütçesi uygun olanlar için müthiş bir cihaz gerçektende.Eğer satın almayı düşünürsen bana PM atarsan sana yardımcı olabilirim.Sistemi kurduktan ve testlerini yaptıktan sonra paylaşmak ister,im gerisini.Çünkü test etmeden kulaktan dolma konuşmalarla arkadaşlarımızıda yanıltmak istemem ama Sharp XV-Z17000 modelli cihazı bir incele süper bir cihaz.

Saygılarımla
  • Master ben 3d ready Led projeksiyon almayı düşünüyorum. HD ready ya da full hd. Yakın zamanda böyle bir ürün bekleniyor mu? HDMI 1.4 desteklemese de olur, en kötü ihtimalle bir converter alırım.
  • Cihaz iyi de fiyat da baya iyi bu bağlamda kendi adıma ACER H5360BD yi beklemek daha doğru olacak sanırım. Ümid ederim Optoma da olduğu gibi onu da 3/5 ay ötelemezler
  • Mehaba pikapika arkadaşım daha önce hiç projeksiyonların ışık kaynağı üzerine düşmedim.Aslında lamba ömürleri çok uzun ama piyasada çoğalması gerekiyor.Bunun için zaman ihtiyaç var diye düşünüyorum.Eylül-Ekim 2011 döneminde 1080p projeksiyonlar hız alacak.Üreticiler şu aralar HDMI 1.4 üzerine yoğunlaşmış durumdalar ama yinede hepimizin bildiği gibi led aydınlatmalı projeksiyonları hepimiz canı gönülden bekliyoruz.İnşallah en kısa sürede çoğalırlar led aydınlatmalı projeksiyonlar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.