Şimdi Ara

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
6
Favori
59.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar Ben 22 İnch AVOC marka LCD monitörümde PC den Ucuz Plastik 3D gözlüklerle SBS film izliyorum. Michael Jackson Trailer 3D filmi gerçekten çok güzel bir örnek.Ama ben ondanda daha güzelini buldum.Denemenizi tavsiye ederim.
    Linkini veriyorum.Bu şekilde ilginç ve güzel örnekler bilenler paylaşırlarsa çok sevinirim.

Dosyanın adı TOP GIRL.mp4 kısa bir film ama çok harika.İsmine aldanmayın.Uygunsuz sahne falan yok
    Torrent indirme dosyasını buradan indirin
    http://www.fileserve.com/file/jSTgx6S/Top_Girl_3D___Musical_2011_Good_3D___SBS.torrent
    Veya
    File name: Top_Girl_3D___Musical_2011_Good_3D___SBS.torrent File size: 11.58 KB
    Ayrıca Drive Angry filminin ( Half SBS versiyonunda tabiki ) Muhasebeci denilen kişinin havaya para attığı sahnesi var (yaklaşık filmin 24 veya 25. dakikasında) o sahnede çok güzel.
    Filmde zaten bir çok sahne harika 3D efekt içeriyor.

Ama yukarıdaki kısa filmi deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyotocu -- 11 Ekim 2011; 16:39:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultra4545

ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkürler filmin uzantısının olduğu resim tek ti yani normal bildiğimiz görüntü hariciyi tvye bağlayıp izliyorum scart kablo cihaz tv bağlantısı var acaba HDMI kabloyla alabilirmiyim ama techraven senin verdiğin linkteki demoyu izledim ejdarhanın dışarı çıkışı mükemmeldi. yardımınızı bekliyorum yada denemk için 3d film lütfen.

Şu konuyu incele;

*** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU

• Arkadaşlarrrr AVATAR 'ı ilk çıktığında Sinemada seyrettim (active shutter gözlük ile) en başta adamın tabut içinde yattığı mavi sahnede havada uçan küçük baloncuklar sinemanın ortasına geliyordu.

Şimdi yeni aldığım 55LW5500 tv de Avatar Half sbs sini indirdim baloncuklar maalesef dışarı çıkmıyordu , filmde genelde derinlik var nadiren dışarı çıkma var.

Meşhur LG demo daki balık oda ortasına kadar geliyor yani TV de veya ayarda bi sorun yok.

Benim sorum acaba AVATAR 3d blueray alsak sinemadaki gibi dışarı çıkmalar artarmı ?

LG nin ünlü sinema 3d demosunu da indirdim (over under) oda maalesef maazada aynı model TV de havalarda uçuşan efektler çok daha zayıf.Acaba rip demi kayboluyor efektler ???????
  • Blueray player kaynağından gelen filmin kalitesi biraz düşüyor tabii ki, gerçi riplenmesine bağlı olarak da değişebilir. Bir kere bizim TV lerden izlediğimiz video ve filmler Half-SBS dir, Blueray disc ise Full-SBS dir. Yani yanyana iki görüntü 2 kat daha yüksek çözünürlükte verilir ve bu sayede 3D moduna alınca panele stretchlenince daha kaliteli bir görüntü alınır. Sinemalarda zaten filmin çözünürlüğü bizim Full HD lerden çok çok yüksektir bu yüzden orda daha kaliteli bir deneyim yaşaman normal.
  • Arkadaşlar damdan düşer gibi aranıza giriyorum ama :) paraya kıyıp 2 tane 3d gözlük alayım diorum panasonic tv m için, fakat mkv olan filmlerde efektler orjinal bluray deki gibi olmuyor mu ? ben mi yanlış anladım ? bu 3d olayı çok karışık, ama harca harca bitiremedik.. 3d tv si, 3d bluray okuyucusu, 3d hdmi kablosu... birde gözlük 2 tane
  • Tabii ki olmaz. MKV formatı denilen zaten halihazırda bir sıkıştırma sistemidir. Orjinal Blueray filmler bilgisayar ortamında riplenirken codecleri çözülür ve sıkıştırılır. Ripleyen kişi / grup da önemlidir iyi iş çıkarırsa gayet güzel izlenir Half-SBS filmler ama tabii ki orjinal kalitesinde olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 27 Ekim 2011; 16:02:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Tabii ki olmaz. MKV formatı denilen zaten halihazırda bir sıkıştırma sistemidir. Orjinal Blueray filmler bilgisayar ortamında riplenirken codecleri çözülür ve sıkıştırılır. Ripleyen kişi / grup da önemlidir iyi iş çıkarırsa gayet güzel izlenir Half-SBS filmler ama tabii ki orjinal kalitesinde olmayacaktır.

o zaman 3d efektlerinde de azalma olacak :( o kadar para harcadıktan sonra, gidip birde bluray 3d film almak gerek o zmn..
  • Tam azalma olacak denilemez ama nasıl olacağını tarif etmek bayağı zor. Tam olarak şu olur şu olmaz diyemezsin Half-SBS lerde ama Blueray kalitesi olmuyor çıplak gözle izleyince anlıyorsun zaten. Ha tatminkar mı kesinlikle evet. Öyle dağlar kadar fark olmuyor anlayacağın.
  • quote:

Tam azalma olacak denilemez ama nasıl olacağını tarif etmek bayağı zor. Tam olarak şu olur şu olmaz diyemezsin Half-SBS lerde ama Blueray kalitesi olmuyor çıplak gözle izleyince anlıyorsun zaten. Ha tatminkar mı kesinlikle evet. Öyle dağlar kadar fark olmuyor anlayacağın.

Direkt olarak half sbs blryrip filmleri televizyona takip usb okuyucudan acabilirmiyim yoksa 3dbluray oynatici araciligiylami acmak zorundayim
  • USB den açıp izleyebilirsin ama TV nin media playerına da bağlı biraz. Samsung ve LG nin codec desteği geniştir ama bazı yüksek level Blueray 3D film ripleri bunlar bile açmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 3 Kasım 2011; 17:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyotocu

HARİKA TV den DIŞARI TAŞIYORLAR
    Arkadaşlar Ben 22 İnch AVOC marka LCD monitörümde PC den Ucuz Plastik 3D gözlüklerle SBS film izliyorum. Michael Jackson Trailer 3D filmi gerçekten çok güzel bir örnek.Ama ben ondanda daha güzelini buldum.Denemenizi tavsiye ederim.
    Linkini veriyorum.Bu şekilde ilginç ve güzel örnekler bilenler paylaşırlarsa çok sevinirim.

Dosyanın adı TOP GIRL.mp4 kısa bir film ama çok harika.İsmine aldanmayın.Uygunsuz sahne falan yok
    http://www.fileserve.com/file/jSTgx6S/Top_Girl_3D___Musical_2011_Good_3D___SBS.torrent
    Veya
    Ayrıca Drive Angry filminin ( Half SBS versiyonunda tabiki ) Muhasebeci denilen kişinin havaya para attığı sahnesi var (yaklaşık filmin 24 veya 25. dakikasında) o sahnede çok güzel.

linkler ölü yenilermisin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: enigma98

quote:

Orijinalden alıntı: kyotocu

HARİKA TV den DIŞARI TAŞIYORLAR

Veya

linkler ölü yenilermisin lütfen

Linki yeniledim.Yeni link aşağıda
    Seyredip yorum yazarsanız sevinirim
    http://www.fileserve.com/file/ypDuZSd/Top Girl 3D _ Musical 2011 Good 3D _ SBS.torrent

• Dışa taşma dedin mi LG'nin TOP GIRL videosunu izleyeceksin.. Şiddetle tavsiye, yukarıda da linkini vermiş arkadaşlar zaten..
  • güzel bilgiler var elinize sağlık
  • dışarı taşma efekti en iyi sammy adventures filminde var. Film boyunca bolca göreceksiniz. Özellikle denizaltı sahnelerinde.
  • yukarıdaki top girls videosu zamanaşımına uğramıştır diyor indirmek istediğimde, başka bir kaynaktan dosyaya ulaşan var mı acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

quote:

Avatar neredeyse çekilen ilk 3D film. Görüntünün dışarı çıkmasının TV markası ya da modeli ile bir alakası yok, sadece filmin çekilme tekniği ile alakası var. Yeni filmlerde daha iyi 3D efektler var doğal olarak. Half-SBS ya da Blueray olmasının da bir alakası yok bununla.

ilk çekilen 3d film mi?
    arkadaşım ondan önce dünyanın merkezine yolculuk var farklı bir teknikle çekilmiş olsa da(nasa kaynaklarından yararlanarak çekilmiştir) avatar ilk denilemez.

Bunu da bırak birçok 3d film var yurtdışında sinemalarda bunlardan da önce gösterilen...

Türkiye'de en çok bilinen denebilir ama ilk değil

Biliyorum hocam, 3D yi ünlü yapan film demek istemiştim orda ilk derken. Yoksa stereoscopic 3D de var yıllardır. 3D nin patlaması eşiğini atlatan Avatar oldu.

Eheh öyle de 3D si çok da başarılı değil aslında. 3D film diyince herkesin ilk aklına gelen Avatar olduğu için herkes bu film ile deniyor 3D TV leri ve biraz soğuk kaçıyor. Son çıkan filmlerin 3D algısı çok daha başarılı. Cinema 3D TV tanıtım demoları da mükemmel mesela, resmen sürekli bir 3D dünyasında gibi oluyorsun. Ya da YouTube da amatör çekilmiş 3D videolar var onlar da çok iyi 3D deneyimi yaşatıyor.

46D8000'de izledim ciddi sihir gibiydi. Ama orman sahnesi vardı baya çalılar ağaç dalları falan. LG sinema tv tanıtım videosuna hiç denk gelmedim. deniz manzarasını yüksek bir tepeden gösteren video ile LG'de bir tek dışarı çıkma efektini denedim onda da mağaza şartları uygun değildi iyi veya kötü demek için. Turuncu indirim zamanıydı :) Aynı videoyu Samsung ile Vatan'da izledim ciddi olarak çok hoştu ekran ebatı da büyüktü ekrandan çıkma efekti 5 metreden izlerken 3 metreye yakındı. Gerçi cortladığı anlarda oluyor. Kaplumbağa su altında denizin köşesinden fırlıyor aynı video devamında 3 metre dışarı çıkma efekti varken kaplumbağa hali ile bir anda en öne fırlayamıyor falan. Bu sorunun da havalı bir ismi vardır onu bilemiyorum. Çok samsung dedim tesadüf denediklerim hep onlardı ama LG sinema 3d'ye özenmiyor değilim. LG ve led olması gibi sebeplerle ise maalesef biraz uzak kalıyorum. Sinema 3d sanırım bu işin geleceği olacaktır. Umarım diğer markalar bir yazılım ile bu işi kotarır ama bunun olabileceğini de hiç sanmıyorum.

LGnin fpr teknolojisi ekranı dikey olarak ikiye böldüğünden ve 1920 dikey çözünürlük ikiye bölünüyor 960 a düşüyor bu da 3d efektlerini tam olarak almak istediğimizde yakından bakmak isteriz çünkü daha iyi deneyim yaşatır yakından izlemede bu durumda çözünürlükteki düşüşün gözle fark edilebildiği çoğu kullanıcı tarafından belirtiliyor.

active shutter(aktif perdeleme)sistemini kullanan sistemlerde ise sağ ve sol göz iki görüntüyü birleştirdiğinden kayıp yaşanmıyor.insan beyni onu tek görüntü gibi algılıyor çünkü.

Fpr nin bu işin geleceği olması için tek şart bence full hd desteğini sunmasıdır.Lgnin 3d de bir numara olması için ise samsung kadar fazla formatı desteklemesidir.Bir media player ile bunu çözebilirsiniz derseniz de 3000 tl verip aldığım bir tv de her özelliğin default olarak gelmesini beklerim.

Ayrıca lg nin 2d performansı ve oyunlarda yaşanılan sorunlar lag durumlarını biraz daha düzeltmesi lazım.

Lg bu yönlerden benim tercihimde olamıyor şu anda.Fpr teknolojileri güzel o ayrı ama estetik de lazım biraz ayrıca.

Eğer bunları çözerlerse zaten akıp giderler...

Film olarak açıkçası ben de avatarı çok yetersiz buluyorum şöhretini hak etmiyor açıkçası çok daha düşük bütçelerde çekilen sammy nin maceraları ondan daha az bilinmesine karşın çok daha iyi pop out efektlerine ve derinliğe sahip,ayrıca ayı yogi de aynı şekilde mükemmel pop out ve derinlik var filmde.

En saygı duyduğum ise dünyanın merkezine yolculuk filmi olmuştur sanırım Türkiye' de ilk gösterime giren 3d filmdi ve sinemada izlediğimizde resmen hayran kalmıştık sonrasında izlediğimiz filmlerden de aynı şeyi beklememize rağmen yıllar geçti hala onun kadar pop out efekti olan film göremedim,film nasa kameraları kullanılarak çekilmiş ve eski tip gözlüklerle uyumlu ama yakın zamanda stereoscopic versiyonu da yayınlanacak diye okudum nette hatta bir sitede geçen gün sbs versiyonunu da gördüm.Eğer orjinal versiyonu kadar iyiyse kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim...

IMAX leri de kaçırmayın tabi her belgeselleri birbirinden iyidir

Çözünürlük düşmesi en başından beri teorik bir olaydı, artık Full HD sertifikasyonu da aldılar zaten Cinema 3D TV serisine. Çözünürlüğü 3D görüntülerde de 1080p yani kesin olarak. Format desteği de tek eksik olarak DTS kodeği, onun da lisansı alınınca TV ler yazılım ile güncellenecek. Ancak burada ben TV lerde bu kadar uzantı desteği olması olayına pek sıcak bakmıyorum, TV panel için alınmalı. Her türlü uzantıyı destekleyen bir media player ortalama 150TL zaten, uzantı desteğine göre TV seçilmez bence. 2D görüntülerde bir Sony Motionflow değil evet, ama oyun konusunda ortalama bir LCD LED TV ye göre çok çok iyi LW serisi. Input lag gayet düşük, hele D7000-8000 ile karşılaştırılamaz bile bu konuda. Ana konunun ilk mesajında bunların uzun açıklamaları var linkler ile destekli, bir bakmanızı öneririm

Avatar ve IMAX konularında katılıyorum size. Dünyanın Merkezine Yolculuk'un o kadar iyi olması doğal olarak çok kaliteli kameralar ile çekilmesinden geliyor zaten. SBS versiyonu gelirse çok iyi olur gerçekten.

techraven dostum anlamadim, yani simdi lg cinema 3d lw4.5.6ooo serisindeki gözlükler 3d film izlerken 720p yada 1080p destegi,cözünürlugu veriyor mu ? ben tersini biliyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

yukarıdaki top girls videosu zamanaşımına uğramıştır diyor indirmek istediğimde, başka bir kaynaktan dosyaya ulaşan var mı acaba?

abi sende hangi 3d tv var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

quote:

yukarıdaki top girls videosu zamanaşımına uğramıştır diyor indirmek istediğimde, başka bir kaynaktan dosyaya ulaşan var mı acaba?

philips 42'' 7696 var mehmetim, daha yeni yeni keşfediyorum 3D olayını...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

quote:

philips 42'' 7696 var mehmetim, daha yeni yeni keşfediyorum 3D olayını...

bende düşünüyorum araştırmalara başladım,hatta bu konu biraz uzak durmama sebep oldu ben de lg lw4500 veya 5500 düşünüyorum kısmet bakalım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.