Şimdi Ara

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
6
Favori
59.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seydihan83

ARKADASLAR BİSİ SORCAM BENDE 3D FİLMLER VAR HALF SBS YANİ 2 EKRAN YAN YANA OLUO VE 3D GOZLUKLE İZLEYEBİLİYORUZ DOGRU ANLADIGIM KADARIYLA... SİMDİ BİDE NORMAL 3D FİLMLER VAR MESELA AVATAR 3D.MKV VE BUNLAR EKRANDA YAN YANA DEGİL TEK EKRANDA İZLİYORSUN... ACABA O FORMATI 3D DE İZLENMİYORMU İLLA HALF SBS Mİ OLMASİ GEREKİYOR??? PEKİ HALF SBS Mİ DAHA İYİ YOKSA TEK EKRANIN OLMASIMI???

O bahsettiğin format muhtemelen red-cyan denilen karton renkli gözlükle izlenen 3D formatı.Gözlük temin edilirse, bu tür filmleri 3D özelliği olmayan normal lcd tv lerdede izleyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

Orijinalden alıntı: seydihan83

ARKADASLAR BİSİ SORCAM BENDE 3D FİLMLER VAR HALF SBS YANİ 2 EKRAN YAN YANA OLUO VE 3D GOZLUKLE İZLEYEBİLİYORUZ DOGRU ANLADIGIM KADARIYLA... SİMDİ BİDE NORMAL 3D FİLMLER VAR MESELA AVATAR 3D.MKV VE BUNLAR EKRANDA YAN YANA DEGİL TEK EKRANDA İZLİYORSUN... ACABA O FORMATI 3D DE İZLENMİYORMU İLLA HALF SBS Mİ OLMASİ GEREKİYOR??? PEKİ HALF SBS Mİ DAHA İYİ YOKSA TEK EKRANIN OLMASIMI???

O bahsettiğin format muhtemelen red-cyan denilen karton renkli gözlükle izlenen 3D formatı.Gözlük temin edilirse, bu tür filmleri 3D özelliği olmayan normal lcd tv lerdede izleyebilirsin.

benim indirdigim filmlerde bazilarinda atiorum avatar 3d 1080p yazio bazilarindada avatar 3d 1080p half sbs yazio... simdi half sbs i bilioruz iki ekran oluyor ama normal 3d yazanlar tek ekran oluyor... ben filmi inceledigimde tek ekran olan filmde 3d olan bi kisim farkedemedim hani bulanik olurya biraz o yok... benim TV 55hx920 sonyden yani izlemem mumkun o kesin... simdi soru su yan yana olanlari cyan gozluklemi izlemem gerekio?? benim 2 adet 3d gozlugum zaten mevcut onlarla izleyebilirim herhalde dimi??

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Yaw yardımlar dakikalık anlık olmuyor malesef .) 17.13 te soru sorup 18.10 da neden kimse yardım etmiyor demek ilginç olmuş :) sorunun cevabına gelince bilgim olduğu kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyım

Sbs fimler normal düz 3d filmlerden daha gelişmiş teknolojidir dolayısı ile 3d derinlik ve 3d hissi olarak sbs filmler daha başarılıdır.
    Half Sbs daha iyidir hatta televizyonun en az 3500 tl gibi başlayan bir rakkamdaysa ( samsung d8000 serisi için yazdım) Full sbs filmlerde Full HD 3d görüntü alırsın ama t.orrentte fln full sbs bulmak çok çok zordur piyasanın alayı half sbs ha param var diosan bluray oynatıcı ve her filmi orjinal full sbs alıp izlicen :)
    Tek ekranda izlediğin filmleri half sbs oynatan bir tvde izleyemezsin olmuyor benim bildiğim illaki çift ekran olcak d6000 ve d8000 serisi için yazdım samsung tvler hakkında bildiğim kadarı ile LG konusunda bilgim hiç hiç yok.

Tv modeliniz half sbs destekliyorsa çift ekran yani red cyan gözüklerle izlenen tek ekran filmleri izleyemezsiniz. Olay nedir sbs filmler gözü daha az rahatsız ederler nitekim bunun yanında 1000 de bir bazı kişilerde mide bulantısı ve baş dönmesi gibi sıkıntılar yarattığı doğrudur umarım o şansız kişi siz değilsiniz saygılar sevgiler kusurumuz olduysa affola.

benim indirdigim filmlerde bazilarinda atiorum avatar 3d 1080p yazio bazilarindada avatar 3d 1080p half sbs yazio... simdi half sbs i bilioruz iki ekran oluyor ama normal 3d yazanlar tek ekran oluyor... ben filmi inceledigimde tek ekran olan filmde 3d olan bi kisim farkedemedim hani bulanik olurya biraz o yok... benim TV 55hx920 sonyden yani izlemem mumkun o kesin... simdi soru su yan yana olanlari cyan gozluklemi izlemem gerekio?? benim 2 adet 3d gozlugum zaten mevcut onlarla izleyebilirim herhalde dimi?? torrent indirdiklerim onu belirtmemistim

• O yanyana olanlar için tv nin half sbs olayını desteklemesi lazım yani 3d tuşuna basınca o iki ekranı birleştirio tv gene bulanık tek ekran görüntü oluo o esnada aktif gözlükler olcak samsungtaki onlar devreye giriyor.
  • tamam tesekkur ederim cok faydalı oldu sagol ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: XAER0

quote:

Orijinalden alıntı: maxser

Ben 42 LW 5500 ile Avatarı izledim 3 d olarak tamam görsel olarak efektler çok güzel oma denildigi gibi dışa çıkma sahneleri olmadıgı için 3d olayının tadına varamıyor insan hemen ertesi günler de Yeşil Yaban Arısı ( The Green Hornet ) izledim film oldukça eglenceli üstelik filmin bazı sahneleri resmen tv den çıkp salanun içerisine geliyor elini uzatsan tutacaksın Aynı şekilde şirinler filminin özellikle başlagıncındaki dışa çıkma efektleri çok muteşem her ikisinde tavsiye ederim

Arkadaşlar saniyelik 3d sahneleri övüyorsunuz ama "Sammy's Adventures" ile "Imax- Under the Sea" ve "Deep Sea"de her sahne böyledir.. Ama bunları izlemenizi çok tavsiye etmem, çünkü ben artık hiçbir 3d filmi beğenmiyorum...

Ben bu konunun 1.Sayfasında Topgirl diye bir 3D film tavsiye etmiştim ekrandan dışarı taşma diye.Şimdi ise tüm dışarı taşma görüntülerini unutun.HIDDEN Türkçe adı ile saklı ruh filminin tam olarak 22.dakaisından sonraki ateşböceğinin uçuş sahnesi var.3D televizyonu olan herşanlsı kişinin bu filmi özellikle 22 dakikadan başlayan o sahnesini izlemesini tavsiye ediorum.Bende 1 TB lık Hdd tamamında 3d Halfs SBS film var bazılarını seyretmedim ama bu filmdeki bahsettiğim sahme gibisini görmedim.Böcek tamamen evin içinde uçuyor.Gösterdiğim herkes hayran kaldı.Ben olsam 3D tvlerin satış standına sırf bu sahne ile çok müşteriye 3D Tv satardım.Benim gösterdiğim kişiler arasında bu sahneden etilen 2 kişi 3D tv aldı.Bende Vestelin 42 İnch pasif gözlüklü LED 3D tv var ve çok memnunum.

• Selamlar,
    42LW4500 aldım. HDMI kabloyla half SBS filmleri izlemek istediğimde ekran 2ye bölünmüş şekilde çıkıyor ve 3d menüsündeki birleştirme v.s. seçenekleri aktif olmuyor.
    Codec'le mi alakalıdır? Fikri yada bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • bnde vestelin 3d si varyeni aldım. internetten sokan danşıalrı 3 ü 3d olrk indrdim. flasa attım ve tv bğldım film i açtım ve kumandadan 3d tuşuna bastım seçenekler çıktı. sağa ve sola üst ve alt ve otomatik diye. gzölüğü tktığıda sahneler hiç gerçekçi rnmoyrdu. 2 kez grünüyodu.otomatik yptıgımda herşey norml gibiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir00

bnde vestelin 3d si varyeni aldım. internetten sokan danşıalrı 3 ü 3d olrk indrdim. flasa attım ve tv bğldım film i açtım ve kumandadan 3d tuşuna bastım seçenekler çıktı. sağa ve sola üst ve alt ve otomatik diye. gzölüğü tktığıda sahneler hiç gerçekçi rnmoyrdu. 2 kez grünüyodu.otomatik yptıgımda herşey norml gibiydi.

Alt ust veya sag sol secenegini sectikten sonra tekrar 3d tusuna bas sag sol ayarı var onu degistir

• Bende 2 tane 3d mkv film indirdim. Sadece derinlik var başka hiçbirşey yok. Ekrandan dışarı çıkan bir sahne bile yok. Birde orjinal 3d bluray film alıp deneyeceğim. İnşallah onda gerçek 3d yi görebilirim.
  • Hee birde aklıma şimdi şu geldi. Benim kullanmış olduğum media player tv ye hdmi 1.3 kabloyla bağlı. Acaba hdmi 1.4 kablo alsak daha fazla verim alırmıyız acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

Hee birde aklıma şimdi şu geldi. Benim kullanmış olduğum media player tv ye hdmi 1.3 kabloyla bağlı. Acaba hdmi 1.4 kablo alsak daha fazla verim alırmıyız acaba ?

Kabloyla alakalı degildir filmlerde cıkma sahneleri cok az dunyanın merkezine yolculuk avatar ve g force guzel tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdemirci80

quote:

Hee birde aklıma şimdi şu geldi. Benim kullanmış olduğum media player tv ye hdmi 1.3 kabloyla bağlı. Acaba hdmi 1.4 kablo alsak daha fazla verim alırmıyız acaba ?

Kabloyla alakalı degildir filmlerde cıkma sahneleri cok az dunyanın merkezine yolculuk avatar ve g force guzel tavsiye ederim

Anladım hocam. Yani lg 3d tv aldım. Transformers ve Resident evil son filmini 3d indirdim. Ama derinlikten başka hiçbirşey yok. Ps3 e 3d orjinal bluray film alıp öyle deniycem. Bakalım o zaman sonuc nasil olcak.

• quote:

quote:

quote:

Anladım hocam. Yani lg 3d tv aldım. Transformers ve Resident evil son filmini 3d indirdim. Ama derinlikten başka hiçbirşey yok. Ps3 e 3d orjinal bluray film alıp öyle deniycem. Bakalım o zaman sonuc nasil olcak.

indirdiğin filmler 2d converter olabilirler boyutları ne kadardı?

• quote:

Orijinalden alıntı: egomencim

quote:

quote:

quote:

indirdiğin filmler 2d converter olabilirler boyutları ne kadardı?

Transformers3 13.44 gb, Resident evilde 7.53 gb dı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 18 Haziran 2012; 20:03:47 >

• Kullandığınız HD Media Player 3D destekli yeni nesil miydi?
  • 4000liraya 1000ekran sony full hd aliriim, hemde gozlerim ilerde sorun cikarmaz hemde ugrasmam boyle konularla

• Gürcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

Lg konusunda da yazmıştım, ama birçok arkadaşın sorduğunu görerek tekrar edeyim; ekrandan dışarı doğru çıkan objeler yada ekranda geriye doğru bir derinlik oluşması tümüyle filmin çekimiyle ilgili.
    "shot in 3d " denilen filmler; gerçek 3d kamera ile çekilen (farklı açı ve derecelere sahip 2 mercekli vs) senaryoları ve oyuncu/obje hareketleri tercihen buna göre planlanmış, bizim seyrederken ekrandan dışarı taşıyor diye nitelediğimiz filmler.
    Bunların dışında bir de 2d kameralarla çekilmiş ama post-production evresinde 3d ye dönüştürülmüş, bizim stüdyo çevrimi 3d dediğimiz, ekranda geriye doğru derinlik oluşan filmler var.Hatta tvlerde bulunan 2d 3d dönüştürme de, tv nin el verdiği ölçüde çok basite indirerek söylersek bu işi yapmaya çalışıyor.
    Sonuç olarak; My Bloody Valentine, Saw 3D, Monsters vs. Aliens gibi filmlerde gördüğünüz 3d efektini, stüdyo çevirimi olan Harry Potter and the Deathly Hallows, Clash of the Titans, The Last Airbender gibi filmlerde göremezsiniz.Mesela lg demosundaki o meşhur balık " Under The Sea " filminden alınma ve 3d kamera ile çekildiğinden yanı başınıza geliyor :)

3D olarak gösterime sokulmuş filmler hakkındaki geniş bilgi; http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3-D_films
    Başka bir kaynak; http://realorfake3d.com/

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Avatar neredeyse çekilen ilk 3D film. Görüntünün dışarı çıkmasının TV markası ya da modeli ile bir alakası yok, sadece filmin çekilme tekniği ile alakası var. Yeni filmlerde daha iyi 3D efektler var doğal olarak. Half-SBS ya da Blueray olmasının da bir alakası yok bununla.

@madcapfrog;;;

vermiş olduğun açıklayaıcı bilgiler için kendi adıma çok teşekkür ederim çok yararlı bilgiler tabiki anlayana:)
    ben de tam bu konu ile alakalı bi konu açacaktım ki google amca araştırırken buraya yönlend,rd, beni iyi ki de gelmişim :)
    Benim abimde Samsung UE46D7000 3D led Tv var.taşınabilir HDD de ise Avatar 3D mkv filmi var.17 gb falan. HDD yi TV ye USB bağlantısı ile bağlayıp izledik. Filmi alt alta olması lazımdı.3D ye alınca görüüntü birleşti gözlüğü takınca da netleşti.çıkarınca görüntü bulanık. Buraya kadar doğru sorun yok. velhasılı kelam filmi sonuna kadar izledik.Fakat abime söylüyorum abi ben bu filmde hiç görüntünün dışarı taştığını görmedim.abim yok 3D tv ler böyle olur die iddia ediyor. :) Demekki bahsettiğimiz görüntünün dışarıya taşma olayı filmle alakalı bir şey.Sizin de örnek olarak verdiğiniz filmleri indirip abime gösterecem bakalım 3D film nasılmış ögrsün.

@techraven;;;

Senin de verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kardeşim.

• Herkese selamlar. arkadaşlar geçen hafta LG lm615s model 3d tv aldım. fakat bu konulardan hiç anlamadığım için henüz bir 3d deneyimi yaşayamadım. yazdıklarınızı okudum fakat bi çoğunu hiç anlamadım ve kafam çok karıştı. şimdi benim doğru düzgün ses ve görüntü problemi yaşamadan 3d film izlemem için ne yapmam gerekiyor. 3d destekli media player almak daha mantıklı gibi geldi. Teknosa'da indirime girmiş olan Philips BDP7500 modelini almayı düşünüyorum da, kafama takılan orjinal bluray 3d filmlerin çok pahalı olması. 10 liraya falan satılan kopya filmlerde güzel görüntü alabilirmiyiz. yani ben bu media player'i alsam hdmi kabloyla tv'ye bağlasam 3d film izlemem için yeterli olurmu? yoksa harici hard disk alıp içine film'mi yükleteyim? ( beylikdüzün'de film yükleyen bir yer bulamadım henüz) ama anladığım kadarıyla bu şekilde kullanımda ses problemi yaşıyoruz, bu yüzden media player daha mı mantıklı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. ( bu arada media player'la birlikte ses sistemi alma şansım yok, yani sesi yine tv den kulanıcam )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkaratilki -- 26 Eylül 2012; 10:37:54 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.