Şimdi Ara

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
6
Favori
59.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En mantıklısı Philips HMP5000 media player, bluray alsanız bluray disklere veya DVD lere muhtaç olacaksınız, HMP ler daha esnek daha kullanışlı...Hatta bu HMP nin yeni versiyonu da çıktı veya çıkacak, modeli tam bilmiyorum ama 7000 gibi bir şey dergide okumuştum...
  • ama bu cihazda artı olarak yine bir hdd ve 3d film yükletebileceğim bir yere ihtiyacım olacak. maddi sıkıntılardan dolayı bu kadar harcamaya giremem şu an. benim şu an öğrenmem gereken : bluray oynatıcı alsam, ses sistemi kullanmadan tv'den ses alabilirmiyim ve kopya cd kullanımında 3d görüntü kalitesi nasıl olur?
  • Ona PopOut Efekti deniyor :) Bir filmde çok az sahnede olur bazı filmlerde bu popout dışarı çıkma hiç yoktur . Bana sorarsanız da iyi yapmışlar koymamakla ! Nedenine gelince hergün iskender yesen artık kusarsın misali . Arada bir olucak ki görünce aklın gitsin yoksa her dakka her dakka dışarıda olsa m.ku çıkar NOT: Ha illa dışarı çıkma efekti istiyorsan youtube da popout 3d diye arat bir elemanın kılıçlı demosu var evde çekmiş 3d tekniği muteşem bildiğin kılıç gözüme giriyo hahahahaha
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkaratilki

ama bu cihazda artı olarak yine bir hdd ve 3d film yükletebileceğim bir yere ihtiyacım olacak. maddi sıkıntılardan dolayı bu kadar harcamaya giremem şu an. benim şu an öğrenmem gereken : bluray oynatıcı alsam, ses sistemi kullanmadan tv'den ses alabilirmiyim ve kopya cd kullanımında 3d görüntü kalitesi nasıl olur?

evet ses sistemi almadan tv den ses alabilirsin harici playeer ile birlikte.
    kopya 3d cd ler nasıl onu ben de bilmiyorum.
  • Konuyu hortlatmış gibi olacak ama 1haftadır halledemediğim bir sorunum var.LG 42LM615S tv almıştım.1.4 HDMI kablo ile laptopu lede bağladım.Ekran kartımın 3D desteğide var.Denemek için Avatarı indirdim yaklaşık 45-50gb 3D olarak.Filmi başlattığımda 2d veya 3d oynat diye seçenek geliyor.3D yi seçtiğimde film normal 2d olarak açılıyor herhangi normal bi film gibi.Yanyana 2 ye bölünmüş şekilde açılması gerekmezmi.Kumandadan 2d yi 3d ye çevir diyerek izleneceğinide sanmıyorum film 3d olarak indirmiştim.Ne yapmam lazım ?
  • Çok geç kalınmış belkide gereksiz bir cevap olcak ama belki başkasının işine yarar diye cevaplayım.3d tv n var 3d ekran kartlı pc de var ve 3d destekli hdmi kablon da var ise (1.4) geriye kalan yazılımları yuklemek sadece.örneğin nvidia 3d ekran kartın var dıyelim.nvidia 3d vision yazılımını yukleyeceksın.masaustune sağ tıkla nvidia denetim masasına gır.orda ekran çözünürlüğü 3d ayarlarından en ustte 3d yazar. 1920 1080 seç sağında da 24 hertz seç.(ekran kartın ati ise onun 3d yazılımını kur ve ayarlarını yap)bır dıger yazılım total media theatre son versıyonlarından bırını kur.yıne daemon tools pro kur.ındırgınz ıso yu bu sanal bd surucunun ıcıne at (iso ya sağ tıkla daemon tools kalıp dosyasını yerleştir)total medıa yı çalıştır.dısk aç de sanal surucuyu bul.gerıye tum ayarları otamatık o yapıyor.film 3d ıse sağ ust köşesinde 3d yazar zaten.gözlüklerini tak izle bu kadar..

ayrıca orjinal 3d bluraylerde (isolarında da) tek bulanık goruntu vardır.yan yana ıkı(sbs) yada üstlü altlı ıkı (over under) goruntu yoktur zaten.

• bu yanyana olanlarla alt yazı olayı nasıl olucak peki özel alt yazı varmı 3d için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThUgLiFeOgUz

bu yanyana olanlarla alt yazı olayı nasıl olucak peki özel alt yazı varmı 3d için

Evet 3D için özel altyazı var. Standart srt yada sub gibi formatlar SBS'lerde gözükmüyor. Google'da ararsan bu konuyla ilgili dökümanlarda var.

http://3daltyazi.com/
  • quote:

bu yanyana olanlarla alt yazı olayı nasıl olucak peki özel alt yazı varmı 3d için

elinde filme ait tr 3d altyazı yok ise;

3dsubtitler ile filmin altyazısını 3d ye çevirceksin.fakat elin deki filmin iso ise bu oluşturduğun 3d altyazıyı filmin içine gömemezsin.(demux -remux işlemleri yapan programlar ile mumkun ama onlarda formatı mkv-ts-m2ts yapar zaten ve uzun iş)bunun için elindeki filmin formatı mkv(half yada full) olmalı.tsmuxer yada mkvmerge ile gömebilirsin.altyazı formatıda galıba sub olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon80

quote:

3dsubtitler ile filmin altyazısını 3d ye çevirceksin.fakat elin deki filmin iso ise bu oluşturduğun 3d altyazıyı filmin içine gömemezsin.(demux -remux işlemleri yapan programlar ile mumkun ama onlarda formatı mkv-ts-m2ts yapar zaten ve uzun iş)bunun için elindeki filmin formatı mkv(half yada full) olmalı.tsmuxer yada mkvmerge ile gömebilirsin.altyazı formatıda galıba sub olmalıydı.

pcyi baglayıp izliyorum km playerda 3d altyazı özelligi varmış hallettim onu ama kaliteli değil filmler tam 3d havası vermiyor orjinal blu ray almak şart

• quote:

quote:

quote:

pcyi baglayıp izliyorum km playerda 3d altyazı özelligi varmış hallettim onu ama kaliteli değil filmler tam 3d havası vermiyor orjinal blu ray almak şart

3d filimleri 2 açıdan incelemek gerek bence.
    1.derinlik hissi
    2. ise ınsanları belki 3d almaya en çok iten; cisimlerin gözünün önüne getirilmesi ki, mağazalarda 3d tv demolarını hep böyle yaparlar.ınsanlar sanır kı bu tv yı aldıgımda ve 3d bluray film de aldıgımda hep cısımler burnumun ucuna kadar gelıcek.

yok öyle birşey...aslında bence var ama yok! yanı oyle bır teknolojı var evet ama ne hıkmetse bunu 3d filimlerin çoğunda kullanmıyorlar.sebebını bılemıyorum acaba bu efekti vermek pahalı mı yada çok mu uğraştırıyor? yanı şuan 3d teknolojısı 3d film studyo teknolojısının kat kat önunde kı filmler bu efektı veremıyorlar yada vermıyorlar sanki.

bahsettıgm 1.etken derınlık hıssı hemen hemen hepsınde var zaten.aslında bu da keyıf verıcı cunku gerçeklik hıssı verıyor.yanı sankı orda tv yok da,duvarınızın onunde gerçekleşiyor olay.çerçevenın varlıgı yok gıbı yani...
    fakat esas heyecan katan 2.etken dedıgım,cısımlerı salonumuzun ortasına, gozumuzun onune getırme efektı 3d filimlerde ya bır ıkı sahnede oluyor yada hiç olmuyor. yukarda dedgm gıbı bunun sebebını çok merak edıyorum. zahmetlı bır iş demekkı dıcem ama herhalde koca filmi çekmekten dada zahmetlı degıldır bu efektlerı vermek, bilemiyorum..

soylemiş oldugum bu ikincisinı en çok gördüğüm filim bildigm kadaryla o yıl ödül almış olan tangled 3d(2010) oldu.filimin çoğu sahnesınde bu efektlerı gordum,salonda havada uçuşan fenerler,ihtiyarın son sahnede yukardan aşağı inişi... gercekten mukemmeldi.bluray isosunu ve tr ses dosyasını bulabilirsnz netten.tabı ıkısını bırlestrmek çok çok zor oldugu ıcın bluray kalıtesıne yakın ripını bulmanız lazım.tabıkı sızın dedıgınız gıbı orjınal bluray(35-45 gb) ile riplenmiş halfsbsyada over-under halı(7-10 gb) bır tutmayacaktır.fakat nerdeyse bluray kalıtesınde olan frame sequental yada full sbs profile high/5.0 gıbı mkvlerde var.bunlarla alacagınız tatla orjinal bluray isonun kı aynı diyebılırım.boyutlarıda zaten hemen hemen aynı.tangled tr bluray iso bulamazsanız sıze bu şekilde yuksek ripini sunmaya çalışırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

quote:

yukarıdaki top girls videosu zamanaşımına uğramıştır diyor indirmek istediğimde, başka bir kaynaktan dosyaya ulaşan var mı acaba?

abi sende hangi 3d tv var ?

philips 42'' 7696 var mehmetim, daha yeni yeni keşfediyorum 3D olayını...

bende düşünüyorum araştırmalara başladım,hatta bu konu biraz uzak durmama sebep oldu ben de lg lw4500 veya 5500 düşünüyorum kısmet bakalım

teknosalarda turuncu indirimleri takip et, çok hesaplı fiyatlara geliyor...

LG iyi deniyor 3D olayında ama sadece 3D yi değil karasal yayınları da düşün ona göre bir tercihte bulun bence, çok methedilen ayı yogi ve angry drive ı indiriyorum bir onları test edeyim philips performansını söylerim sana, philips i de seçeneklerinin arasına al bence...

yukarıda bahsedilen top girls... cidden mükemmel...

LG lm serısınden aldım yaklaşık 4-5 ay önce.kesinlikle pişman değilim.renk ve efektler mukemmel.hele 3d vision ekran kartlı bir pc niz varsa değmeyin keyfinize(24 hertz de verıyor 120 de felan verse nasıl olur düşünemiyorum bile)

• 3d tv alanlar yada almayı düşünenler 3d ekran kartlı bir laptopta düşünmeliler.3d filim oynatan media oynatıcıda satın alabilirler elbet fakat elinizde ki tum mkvlerı yada başka formatları iso dahil oynatacak dıye bır kaide yoktur.yine 3d bluray oynatıcı da alabilirsiniz elbet fakat orjinal 3d bluray satın alabilecekmisiniz?! butun bunların malıyeti 3d ekran kartlı bir bilgisayar kadar var neredeyse emin olun. bu yuzden kesin çözüm 3d vision ekran kartlı bır laptop yada masaustudur fakat kullanım açısından laptop tavısyemdir.3d vision nvidia ekran kartlı ve çözünürülüğü 3840-2160 gibi formatlara kadar desteklı bir ekran kartı..özellikle orjinal bluray kalıtesınde olan 3d full over under mkv (1920-2160)izlemek istiyorsanız.tabıkı gerçek manada high L5 ve uzerıyle, bit degerı korunarak kodlanmış 3d bluray mkv lerden söz ediyorum ben... yoksa blurayın 4 de biri kalıtesı olan 8-10 gb lık half sbs yada half over under mkv lerin ismini bile anmıyorum en son ıhtımal belki tenezzul edılebılır böyle bir ripe...

(Bu arada full sbs yada over under olsa ne olacak, 3d tvler en fazla 1920-1080 desteklıyor.dolayısıyla 3d ekran kartıyla 1920-2160 çözünürlük dahı göndersem tv ye ,yıne 1920-1080 görüntü alcam diyebilirsiniz.fakat şunu unutmayın ki 1920-1080 kodlanmış bir rip mkv ile (half sbs-over under),iki katı çözünürlük ve bit değerinde kodlanmış mkv lerin (fullsbs-over under) kalitesi kesınlıkle aynı değildir.)

Dilerseniz aşağıda 'başka bir siteden alıntı' olan değerleri ve tabloları inceleyerek full sbs ile half sbs 3d görüntüler arasında ki farkı anlayabilirsiniz.ayrıca bu iki formatın aktif ve pasif gzölüklerde ki çözünürlükleride açıklanmış:

aktif gözlüklerde half sbs lerde çözünürlük değişmezken,pasif gözlüklerde sağ ve sol göze gıden goruntulerde kayıp olmaktadır.fakat aktif gözlüklerin başağrısı vb sorunları ve kullanışsız olmalarından,pasif gözlüklerle full sbs yada full over under ile aynı aktif gözlükteki gibi kalıte yakalanabilir.

''
    Half-SBS on Passive is 960 x 540 (Left) + 960 x 540 (Right)
    Half-SBS on Active is 960 x 1080P (Left) + 960 x 1080P (Right)

''

Half-SBS = (960+960) 1920 x 1080P
    Full-SBS = (1920+1920) 3840 x 1080P

3DBD Bluray 1920 x 1080 Left + 1920 x 1080 Right,
    = 3840 x 1080 Full-SBS, but Only can be played
    from BD/ BD25/ BD50 via Bluray Player

Now with Passive TV's in 2D they are Full HD 1920 x1080P
    In 3D because of the Polarized Glasses you only see,
    Half the Horizontal Res of Left Eye and Half for Right Eye 540P

Full Over/Under (aka) Top & Bottom
    Full - 1920 x (1080+1080) 2160
    Half - 1920 x (540+540) 1080P

Over / Under aka Top and Bottom

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor

Side-By-Side

So going by all this Half-Over/Under is better for Passive

More info
    Passive Glasses

pasif gözlükte: half over under da % 50 kadar kayıp(1920x540-1920x540) varken,half sbs ise görüntü kaybı(960x540-960x540) % 75 kadardır.

bu kayıplar pasif gözlükte half sbs de.
    fullsbs ile görüntü kayıpları gideriliyor. çünkü video çözünürlüğü full sbs de 3840x1080 oluyor.full over underda ise 1920x2160

kaybın over-underda daha az olması nedenıyle 3d de over under seçilmeli bence.ve gerçek kalite için full over under tercıh edilmeli.tv nın çözünürlüğü 1920 1080 i geçmesede full over under rip daha kaliteli ve guzel 3d keyfi yaşatacaktır kesınlıkle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon80 -- 8 Mayıs 2013; 3:18:16 >

• mesajım bulunsun
  • mesajımız bulunsun.
  • 3D film izledim altyazı okumaya çalışırken bulanıklık oluyor şaşı bakıyorum,sonra ekranda bana en yakın kısıma bakarken de şaşı görüyorum , arka plan net oluyor derinlik yine var ama bulanık ,şaşı görülüyor.

İzlediğim film Jurassic Park.Sonradan 3D yapılmış bir film ama sonuçta daha iyi görüntü ayarı ile seyredebilirim diye düşünüyorum.

LG LA için en iyi 3D ayarı ne acaba ? Ben ne yapsam memnun kalmadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

3D film izledim altyazı okumaya çalışırken bulanıklık oluyor şaşı bakıyorum,sonra ekranda bana en yakın kısıma bakarken de şaşı görüyorum , arka plan net oluyor derinlik yine var ama bulanık ,şaşı görülüyor.

İzlediğim film Jurassic Park.Sonradan 3D yapılmış bir film ama sonuçta daha iyi görüntü ayarı ile seyredebilirim diye düşünüyorum.

LG LA için en iyi 3D ayarı ne acaba ? Ben ne yapsam memnun kalmadım..

Jurassic park gerçekten iğrenç bir 3d ye sahip.boşa indirmiştim koca isoyu.sonradan bır film 3d yapmaya çalışılırsa olacağı bu zaten.3d filmlerde altyazıyı şahsen tavsıye etmem.görsel şölen ve derinlik kaçıyor altyazıya bakıyım derken.bende LG LM serisinden 3d tv var.bildiğim kadarıyla tv den 3d ayarı dıye spesifik bir ayar yok.yanı derınlık vs gıbı.sadece mkv açıldıgında sbs ,overunder gıbı secenekler var zaten onuda fılme gore otamatık secıyor.iso ızlıyorsanz powerdvd ultrayı,mkv ise stereoscopic player son surumlernden bırını kullanın.filminiz half sbs degılde full over under ıse kalıte ıyıdr ama half sbslerden fazla bır kalıte zaten bekleyemezsınız.cunku bitrate değerlerı yerlerde surunuyor...

• Bundan 1 ay önce , LG 620s 3d smart led tv aldım. En çok merak ettiğim 3d özeliğiydi. 1 hafta geçmeden yine lg'nin 3d destekleyen blue-ray oynatıcısını aldım. iki adet de orjinal 3d blue-ray film aldım. (Cesur ve Çılgın hırsız) Sabırsızlıkla evin yolunu tuttum ve Cesur adlı animasyon filmini oynattım. Hiç bir ayar yapmadan film 3d olarak başladı. Ailece taktık gözlükleri. Tabiî bu bizim ilk 3d tecrübemizdi. Film başladı ve sanki evin içinde başka bir aleme pencere açıldı. Umduğumdan daha net ve derince bir görüntü vardı. Adeta bir tiyatro sahnesi gibiydi.. ama o burnumun ucuna kadar gelen görüntüler hiç olmadı, ta ki; imax'ın under the see belgeselini seyredene dek. Arkadaşlar imax gerçekten bu işi iyi yapıyor. İzlediğim belgeseldeki balık tv den bir buçuk metre dışarı çıktı, hatta balığın hologram görüntüsünü gören kızım ellerini uzatıp onu yakalamak istedi. :)). İşte böyle bir 3d maceramız oldu... ama orjinal filmin tadı bir başka.... İnanılmaz net...

• filmlerde 3d teknolojisi malesef çok geri.yani 3d tvler çıkmakta çok acele etmişler ,bızlerde onları almakta çok acele etmişiz:) şimdilerde birde 4k tvler çıktı.sankı ortalıkta 4k filmler var,bluray diskler var.tamamen gereksiz ve fuzuli şuan için bunlar.hele hele ülkemizdeki çok pahalı bluray pıyasası ve çok pahalı akk rezaletlı ınternet ıle herşey fuzuliyat gıbı...
  • quote:

filmlerde 3d teknolojisi malesef çok geri.yani 3d tvler çıkmakta çok acele etmişler ,bızlerde onları almakta çok acele etmişiz:) şimdilerde birde 4k tvler çıktı.sankı ortalıkta 4k filmler var,bluray diskler var.tamamen gereksiz ve fuzuli şuan için bunlar.hele hele ülkemizdeki çok pahalı bluray pıyasası ve çok pahalı akk rezaletlı ınternet ıle herşey fuzuliyat gıbı...

4 k larin erken olduguna bende katiliyorum
    yalniz youtubdan 4 k uhd 2160 p demo videolar var goruntuyu gormen icin
    bi bak derim muthis bir goruntu kalitesi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.