Herkese merhaba. Bu aralar 3ds Max, AutoCad, Photoshop gibi programlarda çalışmak için ssd almayı düşünüyorum. İki model arasında kaldım 970 pro ve 970 evo plus. Aralarında bariz fiyat farkı var. Pronun artılar MLC tipli olması ve okuma-yazma ömrünün 1200TB olması. Evo plusta ise hızı daha yüksek ama TLC tipli ve 600TB ömrü var. Haliyle bu fiyatına da yansıyor. Şimdi kararsız kaldığım diğer bir konu hacm. 512gb sırf programlara ve windows'a ayırdığım sürece yeter mi? yoksa 1tb mı almalıyım? (bütçem $200 ama alınacak başka şeyler de var ama önemli olduğunu söylerseniz 1tb alıcam). Lütfen cevap verin.
970 Evo Plus (500gb-$100/1tb-$200) 970 Pro 512gb-$160
Mp510 960gb yada sx8200pro 1tb bakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
TimeguardT
kullanıcısına yanıt
Her iki ssdyi araştırdım. Corsair programlarda aynı hız altyapısı sağlayamıyor. Adata ise seçim yapmak istemeyeceğim bir marka. Samsung çok övülüyor. O yüzden pro ve evo plus arasında seçim yapmak istiyorum. Bunlardan hangisinden daha çok verim alırım?
3D, grafik, video gibi uygulamalarda SSD hızının o kadar önemi yok önemli olan CPU ve GPU. SSD'ler arasındaki hız farkını geçelim NVMe ile SATA SSD arasında bile fark pek hissedilir oranda değil.
Yapılacak işlerin boyutuna göre proje, imaj vs. dosyaları SSD'de depolanacaksa 512GB ileride problem olabilir.