Şimdi Ara

3G'de Voip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3G ile goruntulu konusmayi bugun deneme imkanim oldu. Goruntulu konusma guzel olsa da biraz fantazi bir olay. Sonucta 3G konusunda hepimizi ilgilendiren bu isin maddi boyutu.
    Merak ettigim su: 3G hatti uzerinden fring ya da SIP client ile Voip gorusmesi yapmis olan var mi? Yoksa deneyebilirler mi rica etsem. Nonoh ile haftalik 200 dk ucretsiz konusmam var.
    Yoksa operatorler cakallik edip SIP portlarini kapatmislar mi?

• aynensöylediğin gibi ses iletişimine kapalı yani msnde bile 3g ile ne sesli ne görüntülü görüşme yapılamıyor.
    eğer bu mümkün olsaydı tttnet biterdi.
  • Arkadaşlar ben 3g üzerinden smslisto kullanıyorum portlar kapalı değil.45 günlük kullanımım var.ses gayet güzel ,üstelik 100mb internt paketiyle yapıyorum
  • teşekkürler bu güzel bir haber bağlantı ayarlarını kontrol edelim inşallah bizde yaparız. smslistoyu ben bir yıldır kullanıyorum evden ama türkcell üzerinden başaramadım.
  • fring ile 3g üzerinden sesli görüşme yaptım
  • Anladığım kadarıyla 3G üzerinden VoIP call yapmak mümkün olabilir, faka şöyle bir problem var; operatörlerin tarifelerini araştırırken fark ettim:

-Avea 5GB lık paket dışında diyer 3G bağlantılarının VoIP aramalarını içermediğini söylüyor. Yani bu heralde ekstra ücrete giriyor ya da hiç izin vermiyor bilmiyorum. Turkcellde bu tüm tarifler için geçerli olabilir.

-Ben Turkcell kullanıyorum, aranızda bilinçli yapan varsa, MB olarak ne kadar tuttuğunu vs. bilgilendirirse çok sevinirim ben de ona göre 3G paketlerinden birini almak istiyorum.
  • vodafonda böyle bir ifade var. Turkcelde göremedim..
    quote:

■Aylık 5GB dışındaki paketlerde VOIP, P2P (peer to peer), doğrudan dosya paylaşımı programları vb. hizmetleri kullanılamaz
  • keramos, ödediğin pakete dahil mi yoksa paketten bağımsız mı kullandın 3g'yi VoIP'te

bu arada evet vodafone da böyle bir bilgi var, avea yazmışım.
  • nonoh u bilgisayarda kullanıyorum saniyede 8kb download 8kb upload yapıyor telefonda nasıl olur bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterman

vodafonda böyle bir ifade var. Turkcelde göremedim..
    quote:

■Aylık 5GB dışındaki paketlerde VOIP, P2P (peer to peer), doğrudan dosya paylaşımı programları vb. hizmetleri kullanılamaz

Ben türkcell 100mb internet paketiyle kullanıyorum. smslisto yu
  • Operatörler voip portundan olan trafiği ek tarifeden ücretlendirebilirler mi? Böyle bir yasal hakları var mı? Sonuçta internet apn sini kullanıyoruz, ayrı bir apn değil.
  • Konu hakkında benim teknik bilgim yok, ama mümkün olduğu kesin, vodafone dışında da kimse de bunu açıkca yazmamış tabi. Gerçi izin verseler VoIP dışında normal aramayı kimsenin pek yapıcağını sanmıyorum.

Ben bir iki yerde turkcell shoplarda bunu sordum ama konudan bihaberler. Tamamen açıklığa kavuşturabilsek harika olucak. Sürekli yurtdışını aramam gerektiğinden skype a kredi yükler 0.002 euroya heryerden konuşurum.
  • Oyle birsey yapacaklarini zannetmiyorum. Telefondan sesli gorusme yapmaya kasacak adam tunel kurup onu kullanmayi da kasabilir sonucta.
  • Ben iphone ile denedim. Iphone'da wi-fi dışında, mesela 3g ile kullanmak mumkun değil normalde; ancak jb sonrası kurduğum bir program telefona yuklu programları kandırıyor. 3g ile bağlı olmasına rağmen wi-fi'den bağlantı yapıldı sanan voip programları çatır çatır çalışıyor. Aynı mantık ile wirofon da kullanılabilir. Smslisto'yu denedim. Kesilmeler yaşıyorum ve seste gecikme 3 saniyeye kadar çıkıyor. Bir de wirofon ile denemeyi düşünüyorum. Neticede serverları Türkiye'de olduğu için biraz daha başarılı olabilir... Kampanya süresince de cep telefonu aramanın dakikası 9 kuruş. Iphone kampanyasında paket aşımında dakikası 54 kuruş olduğu düşünülürse 9 kuruş bedava! Smslisto'da cep telefonu aramanın dakikası 7eurocent. 14 kuruş denebilir...
  • vodafone da 250 mb paketle denedim oldu ses vs. gayet güzeldi fakat edge geçince takılmalar başlıyor vodafoneda 5gb için voip kullanılabileceğini belirtiyor ama uygulanmıyor sanırım çok fazla bir trafik olursa ilerde kapatabilirler o yüzden fazla kimseye yaymayın ses etmeyin :)
  • nokia sip özellikli telefonlarda voip kullanımını 3g internet üzerinden yapmak için ufak bir yazılıma ihtiyacınız var. ben yaptım ve kullanıyorum.

Aşağıdan öğrenebilirsiniz.

http://www.komturk.com/musteri-hizmetleri/3g-ayarlar.html
  • Standart Şartlarda benim n95 3g üzerinden voip görüşmesi yaptırıyor.Hem wirofon da denedim hemde nonoh da.Ancak her ikisinde de ses gecikmesi var.Özellikle nonoh da 2-3 sn bile olduğu oluyor ki bu çok büyük bi rakam ve problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 29 Aralık 2009; 21:39:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.