Şimdi Ara

3G Laptop Bağlantı için USB mi Telefon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlari 3G başladı ancak tam iyi başlayamadı sanırım, benim ilgimi çeken olay ise 3G ile nete girip adsl, fiber, kablo falan hepsinden kurtulmak olacak hem intetnetim hep mobil olacak bu durumda ise iki seçenek var ya bir usb stick ile bağlantı kurmak ya da iyi bir 3g model özellikli cep telefonunu notebook'a bağlamak sizce cep telefonu USB stick hızına çıkabilir mi, bu iş için en uygun cep telefonun acaba hangisidir. Ayrıca 3g uyumlu istasyonların listesini biryerde gören var mı sanırım her baz istasyonunda faaliyete geçmemiştir.

Yeni nesil USB stickler getirecekmiş ayrıca Turkcell bunlar daha hızlı bağlanacakmış öyle diyorlar.

• Dostum eğer alacağınız cep telefonu 7,2mbps e kadar hızı destekliyorsa 3g modemden hiçbir farkı olmayacaktır. Bu durumda herdaim yanınızda taşıyacağınız için cep telefonu almanız daha mantıklı olacaktır. Diğer şekilde her bağlanmak istediğinizde sim kartınızı çıkarıp modeme takmak zorunda kalacaksınız.
  • Merhaba..Aynı konu altından sorayım..Benim casper laptobum ve n73 telefonum var..3g üye oldum fakat nasıl laptop ile bağlanırım.?Kablosuz bir ağ falan mı görmesi lazım laptobun

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sht1 -- 30 Temmuz 2009; 13:10:32 >
  • Telefonunuzu bilgisayara data kablosuyla yada bluetooth aracılığıyla bağlarsanız, 3g internet hızını bilgisayarınızda da yaşamış olursunuz. Bağlama ile ilgili detaylar turkcell in sitesinde mevcut.
  • yeni gelen usb sticklerin HSUPA ozelligi var, upload hizlari fazla ve ping sureleri daha dusuk
    telefonlarda HSUPA destekli varsa ayni olur, buna dikkat et
  • Peki usb sticklerden bir de daha hızlısı olanlar çıkacakmış 24 mbiti falan destekleyenler, cepte böyle birşey görünmüyor mu ufukta acaba.
  • Benim anlamadığım usb modeme takılan sim kartı cep telefonundan mı çıkarıp takacağız. Telefon ne olacak o zaman. Dial-up gibi ya hat ya internetmi yoksa? Yoksa ayrı sim kartmı olacak. Ve tabi şimdiki simkartlarla oluyor mu bide 3g simkart diye birşey okudum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan_i

Benim anlamadığım usb modeme takılan sim kartı cep telefonundan mı çıkarıp takacağız. Telefon ne olacak o zaman. Dial-up gibi ya hat ya internetmi yoksa? Yoksa ayrı sim kartmı olacak. Ve tabi şimdiki simkartlarla oluyor mu bide 3g simkart diye birşey okudum?

sadece veri iletişimine açık bir sim kart veriliyor, onunla bağlanıyorsunuz.
  • Nasıl yani mevcut hattım var benim onu kullanamıyor muyum, ayruca vergi vs isterler bir de yeni hatta. İnternete girerken çağrı alabiliyor mu peki bu hatlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

yeni gelen usb sticklerin HSUPA ozelligi var, upload hizlari fazla ve ping sureleri daha dusuk
    telefonlarda HSUPA destekli varsa ayni olur, buna dikkat et

N96ya baktım HSDPA diyor HSUPA derken yazım yanlışı mı yaptın yoksa başka bir teknolojimi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harika1

Nasıl yani mevcut hattım var benim onu kullanamıyor muyum, ayruca vergi vs isterler bir de yeni hatta. İnternete girerken çağrı alabiliyor mu peki bu hatlar?

Bildiğim kadarı ile sms alacak ve gönderbilcek usb modemler.
  • Cepte nete girerken arama alınabilecek mi?
  • HSUPA - High-Speed Uplink Packet Access
    yanlis degil,

HSDPA download hizli (7.2mbit download)
    , ayrica HSUPA da olursa upload da hizli oluyor (7.2mbit download 2mbit upload)

hatta turkcell in yeni usb ler daha da hizli upload a sahip, ayrica bu dusuk ping, dusuk latency vs de sagliyor
  • cepte 3g hizmeti kullanırken sms mms çağrı vs alınabilir. 2Gde bile oluyordu (GPRS wap kullanırken falan) 3Gde neden olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 30 Temmuz 2009; 15:03:35 >
  • Turkcell sitesinde şöylebir ifade var da onun için 3g teknolojisi konferans görüşmeyi desteklemiyor, onu desteklemiyorsa dediğimi durum da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.