Şimdi Ara

3GS 3.1.X unlock için müjdeli haber!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'den, Avrupa'dan ya da "bulabilirseniz" Türkiye'den yeni bir iPhone 3GS satın aldınız ama kilitli (locked) olduğu için telefonu ancak Apple'ın o ülkede anlaşma yaptığı GSM operastörünün sim kartı ile çalıştırabiliyorsunuz. Yani ABD'den aldıysanız AT&T ile çalıştırmak zorundasınız. Ama siz telefonu Türkiye'de kullanacaksınız.. Peki ne olacak?

Ne olacağı bundan 1 ay öncesine kadar çok açıktı... Dev-Team tarafından çıkarılan ultrasn0w adlı program sayesinde sadece birkaç saniye içinde iphone'un bios'u olarak adlandırabileceğimiz baseband'i kırılıyor ve istediğiniz sim kartla cihazı çalıştırmak mümkün oluyordu. Ama Apple'ın 3.1 firmware güncellemesi ile bu durum değişti. Baseband'i 5.11.07 versiyonuna yükselten bu update'i telefonlarına kuran kişiler bir anda sim kart unlock'unun ortadan kalktığına şahit oldular. Aradan çok uzun bir süre geçmesine rağmen de bu baseband bir türlü kırılamadı.

Ancak bu hafta 3.1.x firmware'inin geohot (George Hotz) tarafından blackra1n adlı program ile kırılmasının (jailbreak) ardından tüm gözler unlock'a çevrildi. Dev Team sayfasından yaptığı açıklamada unlock için çalıştıklarını ancak şimdilik bir sonuca ulaşamadıklarını kaydetti. coldsnow adlı bir hacker da twitter'dan yaptığı duyuruda unlock üzerinde çalıştığını ve yüzde 70 oranında başarıya ulaştığını ancak stabil bir program haline gelmesinin süre alacağını açıkladı.

Unlock konusunda forumlar ve twitter'da dönen tartışmalara göre unlock için 3 gereklilik bulunuyor.

1) Baseband'de bulunacak bir açık: Exploit

2) Bu açığa enjeksiyon yapacak program kodu: Attack Vector / Injection Vector

3) Unlock'u gerçekleştirecek olan program kodu: Payload

Dev-Team'in baseband'de bir exploit bulduğu şimdi injection vector üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Ancak bunun 1 aydan uzun bir süre alabileceği ileri sürülüyor. Coldsnow ise Ekim ayı içinde unlock'u hazırlayacağını belirtti.

Kaynak:http://www.icihaz.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayfonsever -- 16 Ekim 2009; 15:04:11 >

• çok güzel bir yazı olmuş. eline sağlık. insallah unlock olayı çözülür en kısa sürede.
  • Beklemekten sıkıldık . telefon yatiyor kac aydir. bulsunlar artık
  • elina sağlık kardeş, açık ve net bilgi
  • 1 aymı
  • Tam 45 gün oldu ve hala çıkmasını bekliyorum bir daha update etmek mi bir daha kurcalamakmı aman aman sanırım bir 45 gün daha bekliyeceğiz varlık içinde yokluk çekmek diye buna denir sanırım
  • bende ümidimi kestim :( MC145C/A Bu cihaz nereden alınmış :)) olmadık biryer değilse göndeririz:))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coldsn0w fake appuloha1l fake vs.vs.

sadece ih8sn0w AT+XEMN diye bir komut bulmuş baseband' ın crash' ine yol açan.. musclenerd bu işe girerse unlock gelir yakın zamanda.. (dün gece ver komutu ben yaparım unlock' u diyordu, kavga ediyorlardı..)
  • Kavgalarını Twitter'dan ben de takip ediyorum.. çok komik adamlar ya :)
    bu arada ih8sn0w 14 yaşında desem inanır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayfonsever

Kavgalarını Twitter'dan ben de takip ediyorum.. çok komik adamlar ya :)
    bu arada ih8sn0w 14 yaşında desem inanır mısınız?

Ben 17 diye biliyorum.
  • MuscleNerd @iHacker Yep that was one of the ones @Oranav gave us in July. It falls into the category of unexploitable crashes.

Yani kısaca AT+XEMN komutu yalan olmuş çoktan.. ih8sn0w' dan önce birileri bulmuş, oranav bunlardan biriymiş, dev-team' a yollamışlar, onlarda bu çökmeyi(komut çökmeye yol açıyor) unexploitable kategorisine atmışlar..
  • yüzde 70 tamam diyen c0ldsn0w twitter'dan az önce şu mesajı yayınladı

Last test failed so we are still in programming fase but we hope to come with a good news as soon as possible we have a solution!

başarısız olmuş test programı, hala programlama üzerinde çalışıyoruz iyi haberler olduğu zaman size duyurucaz diyor.
  • quote:

yüzde 70 tamam diyen c0ldsn0w twitter'dan az önce şu mesajı yayınladı

Last test failed so we are still in programming fase but we hope to come with a good news as soon as possible we have a solution!

başarısız olmuş test programı, hala programlama üzerinde çalışıyoruz iyi haberler olduğu zaman size duyurucaz diyor.

• offfff
    eskiden 3gmi vardı dokunmatikmi vardı kameramı vardı telefona bırak uygulama yüklemeyi tema bile yükleyemiyorduk, internete ancak internet cafeden girilebildiğini sanıyorduk. Ne güzel ne derdimiz ne tasamız vardı, şimdi alıştırdılar bizi teknolojiye iyice aldık en son çıkan en iyi telefonları cihazları bi dünya dert sıkıntı çekiyoruz. Oh be amma içimi döktüm.
  • bu olay iyice dedikoduya döndü. yok yarın yok bu ay yok ayyın 21 inde. çok uzun uğraşlar sayesinde elbet bu olay çözülecek ama çözülür çözülmez apple bi hamle daha yapacak ve 3 ay daha bekliycez gibi geliyor bana
  • ih8sn0w'un 5.11.07 baseband'de unlock için açık bulma çalışmasından bir fotoğraf... Sayfalarda görülenler baseband komutları :) Bu işi kolay bişi zannedenlere duyrulur...

http://twitpic.com/m2tfa

• ARKADAŞLAR sıfır aldığım aphone 3gs 16gb. cihazımı yaklaşık bir hafta kullandıktan sonra 3.1 e yanlışlıkla yükselttim. şuan makina unlock bekliyor ama bana acil para lazm olduğu için hemen satmak zorundayım.
    cihazın üzerinede tam 50 tl ye aldığım cizelmez şeffaf kılıf var.
    yani hiç bir leke yok ve kılıf ömür boyu garantili üzeride kılıf olduğunu farkedemiyecniz bile
    dediğim gibi cihaz şu an 3.1 versyonu yüklü ve unlock daha cıkmadığı için beklemede almak isteyen 533 928 44 55 araya bilir
    bu arada renk siyahtır bilginize
  • bir satılık iphone ilanı eksikti başlıkta..
  • quote:

ih8sn0w'un 5.11.07 baseband'de unlock için açık bulma çalışmasından bir fotoğraf... Sayfalarda görülenler baseband komutları :) Bu işi kolay bişi zannedenlere duyrulur...

http://twitpic.com/m2tfa

kolay bir iş olmadığı değil.çok sabır isteyen bir olay.adamların çok sabırlı oldukları kesin.onca komutu gözden geçir açık bul.açığı kullan programı yaz dene.olmadı herşey baştan al vs. Allah onlara sabır akıl fikir ve bol zaman versin.her apple yeni versiyon yazılım yada baseband çıkardığında aynı tantana.milyon dolar versen yapmam heralde böyle bir işi.onlar yapmazsa milyonlarca iphone kullanıcısı ne yapar bilemem tabi

• daha önce yüzde 70 unlock tamam diyen c0ldsn0w, bugün twitter'a programı çalıştırdığı zaman iphone'un kilitlendiğini yazmış. Test için başka kullanıcılara da verecekmiş stabil hale geldiğinde de upload edicem diyor. Daha önce ekim içinde bu işi halledicem demişti ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.