Şimdi Ara

3GS Untethered JB + unlock old bootroom nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sorum aynen başlıktaki gibi. Daha önce JB yaptım defalarca, zaten 3gs imi 2 senedir kullanıyorum, fakat bu son jb biraz farklı. uzun zamandır da jb vs ile ugrasmıyorum geçen en son yaptıgımda 1 aya yakın telefonsuz kaldım. version 4.0.1 we jailbreak.me sayesinde yaptım. modem no sanırım ya da boot room artık her neyse 05.13.04 dolayısıyla eski bootroom oldugundan untethered jb olması gerekiyor. ultrasn0w un ios5 i destekleyen surumu de geldiğine gore çok fazla sorun yasamadan io5 e untethered ve unlock jb yapmam gerekiyor teoride, fakat dediğim gibi eskisi gibi çok uzerinde durmuyorum pek de zamanım yok aslında bu tarz seyler için.

En kolay yoldan shsh bolbsları save leyıp herhangi bir durumda eski yani su andaki surumde donmek istediğimde - umarım bunu yapmak zorunda kalmam, ama her ihtimale karşi- io5 ten sonra eski jb e nasil donerim?

Biraz uzun oldu ama idare edin artık :)

Sorumlarım kısaca şunlar,

- yeni ios5 e nasıl jb ve unlock yaparım

- geri donmek istediğimde de eski versiona ios4 donmek için yapmam gerekler nelerdir?

JB Guruları yardımcı olursa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beachdude -- 16 Ekim 2011; 17:22:59 >

• Birebir ayni durumdayiz bende hala 4.0.1 ve jailbreak.me den jb yapmistim :) ve bende ios5 e gecmek istiyorum ve kisaca mevcut durum su stabil bir jb yok. Ama unlock var.. Jb icin beklemedeyiz..
  • 5.13 bootrom değil baseband oluyor.
    Bootrom öğrenmek için iDetector kullanabilirsin.
    Ondan sonra bakarız JB olayına.
  • gördüğüm kadarı ile arkadaşların kafası karışmış...

Öncelikle cihazınızın oldbootrom mu newbootrum mu olduğunu öğrenmeniz gerekmekte... bunun için "idetector" yazarsanız google'a indirdiginiz ufak bir program ile cihazin durumunu öğrenebilirsiniz...

Daha sonra cihaz eğer oldbootrom ise ;

snowbreeze ile hazırlarken custom firmware'nizi program size soracaktır "kullanmakta olduğunuz cihaz oldbootrom mu newbootrom mu" diye o kısımda oldbootrom u secip devam exper mode ile devam edeceksiniz aktive sorunu olanlar seceneklerden "active iphone(hactivation)" u secsinler sonra oluşturduğunuz yeni custom firmware ile cihazınızı dfu moda alarak itunes ile gönül rahatlığı ile yükleyebilirsiniz ve en önemli husus cihazınızı kapatıp açınca sorunsuz şekilde açılacaktır....

Eğer cihazınız newbootrom ise;

snowbreeze başlarken size soracağı soruya newbootrom olarak secmeniz gerekmektedir. yine aktivasyon sorunu olanlar active iphone secenegini secmeniz gerekmektedir. işlemler bittikden sonra dfu moda alip itunes ile yükleme işlemi yapabilirsiniz. Fakat newbootrom cihazlar kapatip acilinca redsnow ile "just boot" secenegini kullanarak açmak zorunda kalacaklar
    elimde 3gs cihaz olmadığı için detayli resimli acıklama yapamiyorum sorusu olan olursa özel mesaj ile yazsin hemen dönerim...

Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.