Aküsündeki pilleri 3s 18650 ile değiştirdiğim matkap şarjı için 12.6 volt şarj adaptörü aldım. Fakat bağladığımda şarj olmuyor. Güç kaynağı ile 12.6 volta ayarlayıp şarj edemiyorum. 0 amper akım gösteriyor. Fakat voltajı 10.5-10.6 gibi ayarlarsam akım çekmeye başlıyor. Her yerde 3s 12.6 volt ile şarj edilir diyor. Bu neden böyle anlamadım. Bms devresini veya pilleri değiştirince de durum değişmedi. Piller Sony vtc5a. Bms devresi de resimdeki devre. Bağlantılar doğru. Devrenin çıkışından 10.8 volt değer okunuyor. |
3s 20a bms devresine bağlı pilleri şarj edemiyorum
-
-
Şarj için uyguladığınız voltaj net 12.6 volt mu? Ölçü aletiniz varsa kontrol edin. Bazı bms kartlar tepe değerin üzerine çıkıldığı anda şarjı kesiyorlar, belki elinizdeki adaptör bu değeri aşıyordur. 12v ile şarj etmeyi deneyin.
-
Cevap için teşekkür ederim. Multimetre ile şarj aletindeki voltaj 12.62 12.63 olarak görünüyor. Fakat sorun sadece şarj aleti ile olmuyor. Güç kaynağı ile de 12.6 voltta hiç akım çekmiyor. Hatta voltajı 10.6 civarına yavaş yavaş düşürdüğümde ancak bu değerlere inince akım çekmeye başlıyor. Konuyu açtığım saatten beri güç kaynağının sabit akımı ile şarj ediyorum. Şarja 10.6v 1 amper ile başlamıştım şimdi ekranda 12.4 volt 1 amper değerleri okunuyor.
-
Bağlantı doğru ise problem olmamalı. Fotoğraf atar mısınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunu buldum. Şarj adaptörü arızalıymış. Yeni aldığım için aklıma gelmedi. Başka bir yeni şarj adaptörü ile sorun kalmadı. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ave0ave -- 25 Nisan 2021; 17:56:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X