Arkadaşlar merhaba. Nezamandır foruma bakıyordum. Videoları izliyordum ama üye olmamıştım. Kısmet buguneymiş.. Neyse sorunuma gelelim. Simdi pc mi yeniliyorum. Pcmde su sogutma sistemi mevcut anakartım striker 2 nse islemcim intel core 2 quad q6600 2.4 ghz ramlerim kington 2*1 * 2 toplam 4 gb 1800 mhz kasam da thermaltake xaser 6 ha buarada su sogutucu bigwater 780e. Simdi sorunum ekran kartlarıyla ilgili. Ekran kartı olarak 3 way sli yapmak istiyorum fakat hangi ekran kartı oluyor tam olarak bilgim yok. Ekran kartına da su sogutma sistemi istiyorum ekran kartının asus olmasını istiyorum aquatank diye bi model buldum fakat turkiyede satısını yapan bi yer sanırım ki yok. Acaba 9800 gtx su sogutma ve 3way sli yapılıyor mu diye merak ettim yada yine asus tan 3 way sli ve su sogutma olabilen ekran kartı var mı acaba onerilerinizi bekliyorum. Bu sistemi kendim toplamadım bilgisayarcımla beraber topladık onunla bu 3way konusunda cok net bilgisi yok onun icin bilen birilerinden yardım almam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler
PS : teknik yardıma actım ama sanırım buraya acmam gerekiyordu oradaki kitlenirse sevinirim zaten cevap alamadım :D
tabiki yapabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: escape0121
tabiki yapabilirsin
peki asus 9800 gtxe nasıl su sogutma yapılıyor :D diye sorsam
aslında illa 9800 gtx olcak degil ama 3way sli yapıcam bana bi ekran kartı onerebilir misiniz sartlar 1- asus olmalı 2- su sogutma yapabilmeliyim 3- tek ekran kartı olması gerekmiyo cesitli olabilir 4- fiyat cok yuksekte olabilir hic farketmez
quote:
Orijinalden alıntı: Quardon
peki asus 9800 gtxe nasıl su sogutma yapılıyor :D diye sorsam
Alıntıları Göster
3Way Sli nin başarım artışında bir etkisi yok forumda bununla ilgili testler verildi. Tavsiyem SLI ile devam etmen. http://www.sanalmarketim.com/urun/d8cb530ddc47cf55bd8dce8d36138ae6/ şöyle bir sıvı soğutma bloğu var Bunlardan iki adet alarak sistemi kurabilirsin ama 780E tüm sistem için yeterli olmayacaktır. Sıvı soğutma sistemine ilave de gerekecektir.
suanki ekran kartlarım yeterli degil sli yaparsam ne oneriyorsunuz ekran kartı olarak ?
Şu anki ekran kartlarım derken hangi kartlar var? Madem para sorun değil ve Nvidia düşünüyorsun tavsiyem GTX 280 alama yönünde olur. Tek kart ile 9800GTX SLI den daha iyi verim alabilirsin. Hatta coşarsan bir tane daha 280 alarak SLI bile yapabilirsin. Ama piyasadaki sıvı soğutma blokları 280 e uyarmı bilmiyorum. Asıl tavsiyeme gelinde ce tercihini 4870 ya da ay sonunda çıkacak 4870X2 den yana kullanmam olur.
quote:
Orijinalden alıntı: dellino
Şu anki ekran kartlarım derken hangi kartlar var? Madem para sorun değil ve Nvidia düşünüyorsun tavsiyem GTX 280 alama yönünde olur. Tek kart ile 9800GTX SLI den daha iyi verim alabilirsin. Hatta coşarsan bir tane daha 280 alarak SLI bile yapabilirsin. Ama piyasadaki sıvı soğutma blokları 280 e uyarmı bilmiyorum. Asıl tavsiyeme gelinde ce tercihini 4870 ya da ay sonunda çıkacak 4870X2 den yana kullanmam olur.
Alıntıları Göster
Salla SLI filan, 1 tane 4870 al iste, herseye yeter de artar bile
8800gts var aslında ama bi ekran kartım sorunlu dolayısıyla deismesi gerekiyor