Şimdi Ara

Evga GTX 1080 Ti FTW3 vs Asus rog strix 1080ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar evganin daha kaliteli component urettigini ve icx teknolojisini duyarak evgadan yana tercih yaptim. Karti amazon.com dan aldim daha once 1080ti gaming x msi modeli vardi coil whine dan dolayi iade aldim asusla evga arasinda kalmistim sizce dogru bir secim yapmismiyim.
    Arada kaldiklarim
    Asus rog strix oc 1080Ti
    Evga gtx 1080ti ftw3 (satin aldigim)
    Gigabyte aorus xtreme 1080Ti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şahsen benim favorim bu

https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-HYBRID-GAMING-Technology/dp/B0713XX64Y

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hybridi takacak yer yok ve benim kartimdan tuzluydu. Ayrica ftw serisi evganin en iyi serisi kingpinden sonra kingpinde normal kullanici icin degil diye ftw sectim.

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: 8erk

Hybridi takacak yer yok ve benim kartimdan tuzluydu. Ayrica ftw serisi evganin en iyi serisi kingpinden sonra kingpinde normal kullanici icin degil diye ftw sectim.

En iyisi her zaman en serin çalışanıdır hocam hayırlı olsun artık almışsın

• 1080 Tİ larda referans tasarım dışında özel soğutmalı kartların bir çoğu serin sayılacak sıcaklıklarda çalıştığı için tercih yaparken saat hızları,komponent kalitesi,yazılım desteği ve görünüm gibi etkenler öne çıkıyor.Her üç kartda farklı pcb tasarımına,farklı saat hızlarına ve farklı görünümlere sahipler.Coil whine her üçündede çıkabilir fakat komponent kalitesi olarak birbirlerine yakın kartlar olduğunu düşünüyorum.Saat hızları bakımından aradaki farklar performans anlamında minimal fark oluşturacak düzeyde olunca haliyle hangisi tercih edilirse edilsin yeterli stabilite ve performansı kullanıcısına sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 9 Temmuz 2017; 23:25:24 >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Evga nin customer service olayi cok iyi dendi o yuzden evga tercih ettim ileride ekwb sogutma bloklari kullanarak custom dusunuyorum ve kart iki slot custom yapamsam bile kolayca sli yapabilirim. iki slot olusunun bana herhangibir sogutmada dezavantaji var mi bunu cok merak ettim.ve sizin gorusunuz sizce hangisinin pcbsi daha kaliteli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber-G -- 9 Temmuz 2017; 23:48:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Evga Gtx 1080 Tİ Ftw3
    6 yıl önce açıldı
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende bu konu hakkında çok arada kaldım en sonda Zotac GTX 1080Ti Amp Extreme aldım. Fakat ben Asus ve Evga arasında kalsam (bir önceki kartım EVGA GTX 1080 FTW di ve çok memnun kaldığımdan ötürü) evga derdim.
  • Bence alınabilecek en iyi 2 kart arasında kalmışsınız. Gigabyte da güzel ama biraz fazla gürültülü gibi geldi bana. O yüzden Gigabyte'ı biraz dışarıda tuttum.

Asus 2-3 FPS daha fazla veriyor ve serin çalışıyor. Ben Asus kullanıyorum çok memnunum.

Ama EVGA'nın da müşteri desteği süper. En ufak sorunda müşteriye zorluk çıkartmadan iade-değişim onayı geliyor.

Ben de Evga mı yoksa Asus mu alsam diye düşünürken biraz da Asus'un yerli teknik servislerini göz önünde tutarak Asus almıştım.

Yani kaybedeni veya kazananı olmayan bir seçim olmuş sizinki :)

İkisi de süper kart, ikisi de çok kaliteli.

Güle güle kullanın.
  • Hocam tercihimi Evga Gtx 1080 Tİ FTW 3 den yana yaptım.Kart yakın vakitte elimde olacak.Sadece bu kart değil diğerlerinide araştırdım 2 slot kaplamasına rağmen diğer kartlardan soğutma performansı olarak geri kalmıyor ayrıca dediğiniz gibi satış sonrası hizmettede Evga gayet başarılı.1070 ve 1080 de bir ara termal problemler yaşasalarda icx de önceki soğutmaya göre var olan sorunları gidermişler ve gerek görünüm gereksede soğutma başarımı olarak ortaya başarılı bir kart çıkarmışlar diye düşünüyorum.

Pcb ye gelirsek öncelikle her üç kartında pcbsine bir bakalım ;

ASUS GTX 1080 Ti Strix OC

Evga GTX 1080 Tİ Ftw 3

GİGABYTE GTX 1080 Tİ Aorus Xtreme

Asus Strix 2.5 slot yer kaplıyor ve 10+2 power phase sayısına sahip ayrıca bu karta özgü pcb üzerinde iki adet fan konnektörü ve bir adet rgb header içeriyor.Asus bu modelinde referans tasarımdan farklı olarak iki adet 8-pinlik güç girişine yer vermiş.Bellekler ve vrmler termal padlerle desteklenerek optimum ısı transferi sağlanmak amaçlanmış.

Evga Ftw 3 2 slot yer kaplıyor ve 10+2 power phase sahip.Bu kartda yine 2x8 pinlik güç beslemesine yer verilmiş.Pcb üzerinde 9 adet sensör mevcut ve anlık olarak Evga Precision XOC yazılımı aracılığıyla sensörlerden veri alınabiliyor.Fanlar asenkron olarak çalışıyor ve yine yazılım üzerinden ayrı ayrı devir hızları kontrol edilebiliyor.Ayrıca kart dual bıosa sahip.Master ve slave olmak üzere ayrılan bu bıoslarda farklı fan hızları ve power limit değerleri yer alıyor.Kart default olarak master bıosda geliyor ve isteğe bağlı olarak üzerindeki switch yardımıyla slave bıosa geçilebiliyor.Bellekler ve vrmler yine termal padlerle desteklenmiş durumdalar.

Gigabyte Aorus Xtreme ise 3 slot yer kaplıyor ve 12 power phase sayısına sahip ayrıca diğer kartlar gibi 2x8 pinlik güç girişi barındırıyor.Bu kartda farklı olarak arka kısmında extra olarak bir adet daha hdmı portu bulunduruyor.Aynı şekilde yine bellekler ve vrm gibi pcb üzerindeki önemli yerler termal padlerle desteklenmiş durumdalar.

Her üç kartda benzer vrm sayısına,benzer güç girişine sahipler ve üreticinin tercih ettiği farklı eklentiler dışında(extra hdmı gibi) yüksek kaliteli komponentlere sahipler.Birbirinden ayrılan temel noktaları görünümleri olmuş.Sadece Gigabyte modeli 3 slot yer kaplamasıyla sınırlı alana sahip kasalarda sorun çıkarabilir.Slot sayısı bakımından Evga özellikle SLI konusunda 2 slot yer kapalaması nedeniyle daha avantajlı görünüyor.

• Dediginiz gibi 1070 1080'ler evgada çatir catir yaniyordu. Evga ülkemizde pek bilinmesede avrupa'da ve amerika'da saglam marka olarak bilinir. Evgayi secebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurbaba10 -- 10 Temmuz 2017; 1:6:18 >
  • Zaten EVGA almistim urunun gelmesini bekliyorum. Icimde bi uhte kalmisti acaba asus mu alsam diye artik gram kalmadi cok tesekkur ederim aydinlattiginiz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: 8erk

Zaten EVGA almistim urunun gelmesini bekliyorum. Icimde bi uhte kalmisti acaba asus mu alsam diye artik gram kalmadi cok tesekkur ederim aydinlattiginiz icin

Selamlar.
    Mesajınızı gordum, bende oneride bulunmak icin birkac kucuk goruntu hazırlıyordum fakat siz kararınızı vermişsiniz hayırlı olsun.
    Benim takıldıgım nokta yukarıda yazdıgınız blok takma işi idi. Eger blok takacaksanız FTW3 almanıza gerek yoktu. Gene EVGA alın ama Founders alın diyecektim. Cunku aradaki blok farkı kadar olan rakam sizi fazlası ile memnun edecekti. Neyse bundan sonra yazmak ve oneride bulunmak bosuna olacak, fakat ses icin cektigim video linkini vereyim en azından okuyan diger arkadaslara fikir verir.
    https://youtu.be/Jmpq6QH2sTQ

• Step up programiyla ucretsiz olarak kart kingpin versiyona donusturulebiliyor. Bu yuzdende tercihim EVGA oldu.

• Urunu ARAMEX adli kargoyla yollamislar kargo firmasi oldukca problemli gozukuyor yorumlara gore neden boyle birsey yaptilar onuda bilmiyorum. Aramex ile urun alan var mi daha once ?
  • Hocam kartı ne kadara aldınız?

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    iyi bir tercih olmus zaten cok bir fark olmayacaktir asus evga gigabyte zotac vs aralarinda hepsi ust duzey kart 3-5 fps ve 1-2 derece disinda fark olmayacaktir.
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    3100
  • sıkıntı edecek bir durum yok sorunsuz getiriyorlar. benim de aramexten ürünüm gelmişti. yurtiçi kargoya veriyorlar sıkıntı olursa yurtiçinde olur. aramex biraz geç getiriyor. acil lazımsa biraz sabretmek zor gelir. onun dışında problem olmuyor.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Elimde bir tane 1070 mevcut onu kullaniyorum acelesi yok fakat urunun kutusunda hasar vs olmasindan korktum yorumlari gorunce

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.