Şimdi Ara

4-5 Senelik psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de seasonic 620w psu var ama 4-5 yıllık. Yeni sisteme bunu geçireyim mi yoksa ömrü dolmuş mudur?

• Gecir hocam hic bisey olmaz. Benim emektar xigmatek 6 yil tik demedi, hala tas gibi. Seasonic daha da iyidir. Bir sorun yoksa bosa masraf yapma hic.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Gecir hocam hic bisey olmaz. Benim emektar xigmatek 6 yil tik demedi, hala tas gibi. Seasonic daha da iyidir. Bir sorun yoksa bosa masraf yapma hic.
    Yok eski sistemi de kullanmak için psu alacağım zaten de ona daha uygun mu alayım yoksa yenisi mi kaliteli olsun diye düşündüm. Bir de bu yarı moduler model(galiba) ama kablolarında eksik var gibi, 2 girişi kullanmamışım. Gene kablolar yeter herhalde ama ihtiyaç halinde kablo bulabilirim değil mi?

Bir de teknobiyotik gibi siteler ne kadar güvenilir? Fiyat olarak hepsiburada, vatan gibi yerlere göre ciddi fark var.
  • Benim 9-10 yıllık (geçmiş de olabilir) Thermaltake Toughpower 750 Qfan hala taş gibi çalışıyor. (Taa Phenom II zamanında almıştım)

Voltajlara bak. Yük altında (veya şebeke dalgalanmasında) sapmalar %5 ve altındaysa tak gitsin.
  • Konuya bak ya birisi 9-10 yıllık birisi 6 yıllık xigmatek kullanıyor 😭
    Benim 3yıllık xigmatek 12v da %3 sapma var. Dalgalanmayıa bakmadım ama onda da %1 e yakın çıkar kesin. On-off tuşu da bozuldu 😃

Dert yakınmam bitip konuya gelecek olursam,
    12v kanalında 12.6v veya üstü ya da 11.4v veya altı veriyorsa psu çöp,
    benimki şu an 12.36v veriyor mesela.
    ya da max-min arası 0.12v dan fazla fark varsa yine çöp yani min 12.24v max 12.36v veriyorsa çöp.
    Hwinfo64 programını indirip bakabilirsin değerlere.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Konuya bak ya birisi 9-10 yıllık birisi 6 yıllık xigmatek kullanıyor 😭
    Benim 3yıllık xigmatek 12v da %3 sapma var. Dalgalanmayıa bakmadım ama onda da %1 e yakın çıkar kesin. On-off tuşu da bozuldu 😃

ya da max-min arası 0.12v dan fazla fark varsa yine çöp yani min 12.24v max 12.36v veriyorsa çöp.
    Teşekkürler. Baktım şimdi bu programdan anakart 12v min 12.144 max 12.232 current 12.232 diyor.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    3.3v ve 5v ne diyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.8e@3.5'de patlamıycak bir psu
    20 yıl önce açıldı
    1,5 Yıllık Değişimim(SS'li)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3.3v ve 5v ne diyor?
    5v için hepsi 5.040
    3.3v için current/max 3,408 min 3,392
    İyi değerler hocam, benim 3yıllık xigmatekten daha diri senin 4-5 yıllık psu :)

• quote:

İyi değerler hocam, benim 3yıllık xigmatekten daha diri senin 4-5 yıllık psu :)
    Kaliteli çıktı. Tabi o zamanlar şimdiki kadar pahalı değildi.

Alacağım psu için öneri var mı?

Mesela bu uygun gibi.

İnventusta bu var
    inventus
    FSP Hyper K 600 600W 80+ EU Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9071

Beni 3-5 yıl götürsün sonra zaten sistem çöp olacak herhalde.

• quote:

Konuya bak ya birisi 9-10 yıllık birisi 6 yıllık xigmatek kullanıyor 😭

Hocam bu yıpranma olayına sadece voltaj kısmına bakarak anlayabiliyor muyuz? Başka bir şey var mı? Mesela gelen akım yani amper değişir mi o hep sabit midir? Yani 4-5 yıllık bir PSU'nun Watt değeri olarak ne verdiğini, ne kadar yıprandığını, takılacak yeni donanımı besleyip beslemeyeceğini nasıl anlarız?

• Watt değerini bilemeyiz hocam, gelen akım düşer psu verimsizleşir ama ne kadar yıprandığını bilemeyiz.
    %1den fazla oynama veya %5 ten fazla sapma olursa kullanmayın sisteminize zarar verir diye biliyorum, belki daha fazla bilgi vardır ama benim bilgim bu kadar :(

@asko56 ?

• Değiştirmeye gerek yok hocam gerekli ölçümleri de yapmışsınız zaten, bende de FSP Bluestorm psulu bir sistem var alalı sanıyorum dokuzuncu senesini dolduruyor. Taş gibi henüz tık bile çıkarmadı. Üstelik kullandığım sistem de verimli bir sistem değil Q8200 + GTX650Ti Boost bir sistemde kullanılıyor.

• eger elinizde başka bir sistem varsa ve onada psu ihtiyacı var ise elinizdeki ürünü o sisteme takın kendinize yeni kaliteli bir power alın min bronze sertifikalı olsun ama tabi yeni sistem ne yapıcakmısın yoksa elde varmı ekran kartı ne
  • benim şu an 5-6 yıldır kullandığım xigmatek ömrünü doldurdu galiba arada açınca elektrişkl süpürgesi gibi ses çıkartıyor pc yi kapayıp açınca ses gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

eger elinizde başka bir sistem varsa ve onada psu ihtiyacı var ise elinizdeki ürünü o sisteme takın kendinize yeni kaliteli bir power alın min bronze sertifikalı olsun ama tabi yeni sistem ne yapıcakmısın yoksa elde varmı ekran kartı ne
    Elimde i5-6500 cpu ve gtc 960m ekran kartı var ve bunlara uygun bir sistem yapacağım. Seasonic kalitesinde psular artık pahalı ama üsteki mesajımdaki psular gibi psular alabilirim. Onlar nasıl?
    bu sisteme böyle o kadar fazla yatırım yapmaya gerek yok iş görücek psu lara yönelebilirsiniz
    www.sinerji.gen.tr
    FSP 600W Hydro Serisi 80+ Bronz G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/fsp-600w-hydro-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu402598

doviz arttıgı için her parçaya artış gelmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

bu sisteme böyle o kadar fazla yatırım yapmaya gerek yok iş görücek psu lara yönelebilirsiniz
    https://www.sinerji.gen.tr/fsp-600w-hydro-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu402598

doviz arttıgı için her parçaya artış gelmiştir

350 liraya bu var. Olur mu ki?

buyur aynı ürün 10 tl daha ucuz
    www.sinerji.gen.tr
    High Power 600W Eco 80+ Bronze G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/high-power-600w-eco-80-bronze-guc-kaynagi-pmu418454

high powerda iyidir işini görür

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Bu sinerji güvenilir mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.