Arkadaşlar merhaba, bana sorunum hakkında yardımcı olabilcek birileri olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Telefonum Samsung j7 Prime 2, telefonu ilk aldığım zaman android 7 sürümü vardı, ve bu konu da bir sıkıntı yaşamıyordum. Daha sonra güncelleme Android 8 çıktı. Sorunumu direkt olarak anlatmak istiyorum. Android 7'den sonra ki güncellemelerde 4.5g/3g ile özellikle çağrı merkezlerinden bir yanıt alamıyorum, yani ses yok. Ayrıca bazı özel telefon görüşmelerinde de ses alamıyorum. Fakat şebeke modunu 2g yaptığım zaman sorun çözülüyor :) Anlamadım bu durumu ama düzeliyor. Bu sefer de 2g olduğu için internet kullanamıyorum. Android 7 sürümünde problem yok, ama 8 ve 9 Android sürümlerinde böyle bir sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım ?
4g yi kapatarak sorunu çözebilirsin
krkmz1666
kullanıcısına yanıt
Dostum Sanırım yazdıklarımı tam olarak okumadın ? 4.5g kapatıp 3 g alıyorum yine aynı sorun, bir tek 2g sorun düzeliyor, fakat bu sefer de telefonda internet olmuyor.
peki 3g de telefon çekiyor mu peki? başka bir telefnda dene bakalım ne oalcak
krkmz1666
kullanıcısına yanıt
3g çekiyor, fakat tekrar belirteyim sorunumu :) 4.5g ile 3g moduna alınca tüm çağrı merkezleri sıkıntı oluyor, ve bazı özel aramalarda da ses ne geliyor ne gidiyor. Bir tek 2g düzgün çalışıyor her konuda, ama o'da internet sıkıntısı yaratıyor. Babamın sim kartınıda denedim, aynı sorun onda da oluyor. Yani demek istediğim android 7'den sonra ki sürümler böyle bir sorun yaratıyor. Garantiye yolladım ve düzelttiklerini söylemişler, ama sorun yine devam ediyordu. Şimdi boş yere bir daha garantiyi 20 gün beklemek istemiyorum. Eğer bilen biriside olmazsa android 7 yükleyeceğim artık tekrardan...
bakın 4g 3g 2g modundan bahsetmiyorum 3g ve 2g modundan denemenizi tavsiye ediyorum yine aynı ayarlardan bu menüyü bulabilirsin
olmadı 4g yi kapatarak deneyebilirsin
krkmz1666
kullanıcısına yanıt
Tamam anladım. Yalnız bahsettiğiniz şekilde de denedim. Şöyle söyleyeyim: 4.5g/3g otomatik. Sadece 3g ve bir tane daha otomatik vardı. Toplamda 4 seçenek var. 2g hariç geri kalan hiçbir şebeke modu olmuyor. Bir tek "sadece 2g" modu ile çağrı merkezleri sağlıklı şekilde iletişim kuruyorum ve tüm aramalar da aynı şekilde. Ama işte bu sefer internet sorunu oluyor. Bir gün beklerim, bu konu hakkında kesin bilgisi olan biri çıkıp yardım ederse eder, etmezse artık android 7 geçerim ben de ne yapalım :) Teşekkür ederim
babamın sim kartı denedim derken başka telefon da mı denedin ?
krkmz1666
kullanıcısına yanıt
Kendi telefonumda denedim. Başka telefon değil sorun benim telefonum. Android 7 sorun yok, ama 8 ve ya 9 yükleyince sorun oluyor. Babamın sim kartını kendi telefonuma taktım ama sorun aynı...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme