Şimdi Ara

4.5G Bilgisayarda kullanmak için destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz ttnet önde olmak üzere bütün internet sağlayıcıları çok yavaş. Bende bu 4.5G ile 300 Mbps ve üstünü alabileceğimizi okudum. Düşüncem ile bu hızda internet kullansak bitirmemiz 1 günümüzü almaz ve ben bunu bilgisayarımda kullanmak istiyorum. Bunun yüksek kotalı yada akk siz olacak bir yolu varmıdır ? Fiyatlar ne oranda olur? Hangi internet sağlayıcıları bu yöntemi kullanır?
    Edit: bu konu üzerinde bayagı bir cahil oldugumu farketmişsinizdir. Yardım yönelikli olmayan mesajlarınızı kendinize saklayın...
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• Estağfirullah hocam öncelikle biraz bilgi vereyim. Şu anda 300 Mbps hızı sadece tek bir band verebilecek, Turkcell'in reklamını yaptığı 375 Mbps bir baz istasyonunun verebileceği toplam hız kapasitesi. Bu hızı görebilmeniz için öncelikle o baz istasyonuna sadece siz bağlı olmalısınız ve baz istasyonuna çok yakın olmanız lazım. Ancak telefonlar arttıkça o baz istasyonuna binlerce kişi bağlanacak, bağlanabilir. Bu durumda size düşen hız 1 Mbps'den daha düşük olur. Ayrıca şu anda 3G'li baz istasyonların bazıları 300 Mbps destekli ve şu anda telefonlarda henüz 40 Mbps görebilen yok ya da çok az. Operatörler hızları herkese eşit dağıtmak için kotalar koyarlar çünkü nüfus çok yüksek. Şu anda 4G teknolojisi dünyanın hiçbir yerinde sınırsız ve AKK'siz değil. Küçük nüfuslu ve adım başı baz istasyonu olan Japonya, Güney Kore gibi ülkelerde 500 GB'a varan kotalar var.

Ülkemizde operatörler ilk etapta buna girişmeyeceklerdir çünkü iki büyük engel var. Herşey yolunda gitse bile bunun için 100 metrede bir baz istasyonu olması gerekir, ikincisi ise 100 metrede bir kurulan baz istasyonlarına bir merkez ve 1 km'de bir fiber transfermisyon ile radyolinkler lazım ki büyük bir kapasiteyi taşıyabilecek durumda olsun. Ancak bizdeki operatörlerin ikisi Türkiyenin 15 - 20 ilinde fiberi var. Bunu ancak Türk Telekom sağlayabilir, 81 ile giden fiber altyapı var ve 8 - 10 km'de bir santral ya da büyük kabin saha dolapları var. Ancak yine tekel olacağı için durum şu andan pek farklı olmayacaktır çünkü çok yatırım yapmış olacağı için 300 TL'ye 100 GB kota satar. Birde baz istasyonu kurma sorunu var, örneğin bizim mahallede hem Turkcell hem de Vodafone baz istasyonu kurmak istedi ama mahalle halkı olay çıkardı. Birtek Avea var düzgün 3G hizmeti veren. Yani İstanbul gibi bir yerde Turkcell'in 3G'si 1 - 2 Mbps'ten ibaret, Vodafone ise hiç 3G hizmeti sunamıyor.

Lafı çok uzattım kusura bakmayın. Kısaca dediğiniz mümkün ama şartlar çok ağır ve çok fazla yatırım yapılması lazım. Ve yatırımları eşit seviyede yapabilirlerse ancak dediğiniz olabilir. Japonya'da 5G ile birlikte sabit internetin ancak yakalanabileceği söyleniyor yani bizde en az 7G'ye ihtiyaç var.

• kotalarda bir değişiklik olmayacağı için 4g tamamen fiyasko türkiye için. göz boyamak için başta (sadece ilk ay) 10 gb deneme kotası felan verilecek okadar. sonrasında aynı 3g deki kotalar devam edecek. mevcut 3g de fena değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 22 Mart 2016; 18:54:47 >
  • 4.5 modem varmı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-10 gb kota yetecekse kullanılabilir tabiki. Muhtemelen 40-50 gb paketlerde olacaktır ancak fiyatlar fahiş olacaktır, akk si 512 kbit olur hiçbir halta benzemez.
  • Çok aşırı kalabalık bölgelerdeki baz istasyonlarını bilemem fakat bugüne kadar bir çok büyük şehirde(özellikle ankaranın hemen her yeri) 3g kullandım, telefon birazcık çektiği sürece hızlar gayet yeterde artar durumdaydı. Çoğu zaman 16mbit adslden bile daha iyi hatta. velhasıl 4.5g falan hikaye, bu kadar tantana yapmanın ne gereği vardı acaba... kuru gürültü yapacaklarına baz istasyonlara gelen ana bağlantıları güçlendirseler, eksik yerlere bikaç istasyon daha kursalar yeterdi.
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış düşünüyorsun be hocam. örnek olarak sen 100 gb lık bir dosyayı 8 saattemi indirmek istersin yoksa 30 dakikadamı ? Şu ttnetin hızıyla 60 gb lık bir dosyayı indirmem tam 4 günümü aldı birde böyle düşün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyboom

Çok yanlış düşünüyorsun be hocam. örnek olarak sen 100 gb lık bir dosyayı 8 saattemi indirmek istersin yoksa 30 dakikadamı ? Şu ttnetin hızıyla 60 gb lık bir dosyayı indirmem tam 4 günümü aldı birde böyle düşün.

Telefonunda 100 gb kota yok ki,3-4 gb kota olduktan sonra 300 mbps ne isine yarayacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Hocam açtığım konuyu okumadınmı ? Bilgisayardan bahsediyorum zaten. İnternet sağlayıcı firmalar buna bi çözüm getiripte 4.g yi bilgisayarlarda kullanmamıza izin verdikleri taktirde bu olay nasıl olur diye sordum. Telefonda olmayacağı cok bariz belli zaten.
  • holyboom kullanıcısına yanıt
    Konuyu okudum zaten.

Nasil su anda usb 3g modem satiyorsa firmalar,4.5 g modemde satarlar.

O 3g lilerde yine kotali ve fahis fiyatliydi.

300 mbps gorulemez.Yine baz istasyonu var devrede,sabit hiz olmaz.Pingde cabasi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    100 gb dosyayı indirmenin en ucuz ve mantıklı yolu herzaman için karasal hatlar olacaktır bence (özellikle Trdeki tekel sisteminden dolayı).
    ben 3g ile 2-3Mb/sn arasında indirme yapıyorum ve bana yetiyor açıkçası, dediğim gibi evdeki adslden daha hızlı...

velhasıl öncelik max hızların artırılmasındansa kapasitenin artırılmasıdır bence. yani atıyorum adam başı 100Mbit hızla 4Gb kotalı internete dayanabilecek bir altyapı yerine adambaşı 10Mbit hızla 40Gb kotalı internete (fiyatlar aynı olmalı tabi) dayanacak bir alt yapıya yatırım yapılmalı. Birinde geçte olsa en azından indiririz, diğerinde hiçbir işe yaramaz :)

ha kaldı ki mobil iss lerin 4g yi pcde kullanmak için izin vermesine gerek yok, alırsın bir 4-4.5g ne zıkkımsa uyumlu telefon, açarsın hotspot ya da usb int. paylaşımını sonra istersen tüm mahalle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 23 Mart 2016; 15:24:01 >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Düşüncemle telefon hatlarına o kadar yüksek akk koymazlar. Bende bir vınn alıp yüksek kotalı olarak düzgün bir fiyata kullanabilicekmiyiz onu öğrenmek istiyorum :)
    Sanmam, hadi diyelim yuksek kotali data hatti sattilar onada fiyatta gecirirler, taahhut surelerinde ucarlar.
    Baska konularda da yazdim, sen tt gibi piyasanin tekeli olan bir firma olsan mobil isletmecilerin yuksek kotali interneti uygun fiyata satmasina izin verir misin? gerekirse btkyi ayarlarlar, siyasiler zaten kankalari onlari devreye sokarlar ama buna izin vermezler. mobil internet biraz ucuzlasa tt cok musteri kaybeder cunku.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan kazakistan 4G de kotasız sınırsız internet veriyor fakat sizin gibiler böyle düşünürseniz sınırsız internet ancak rüyada görürsünüz[DHVideo=]https://www.youtube.com/watch?v=DvKJFw3O48U
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.