Şimdi Ara

4.5G böyle mi çekecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşadığım yer 6000 nüfuslu bi ilçe turkcell kullanıyorum ve 4.5G üç diş çekiyor. cebimdeyken 3G'ye Düşüyor bu hep mi böyle olacak yoksa zamanla düzelir mi. sizde de durum aynı mı yoksa turkcell 4.5G iyi çekmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• osnakli O kullanıcısına yanıt
    illa ki düzelir problem yapmayın.

• 3G ye düşüsünün nedeni farketmediginiz yerde 4.5G zayıflıyo oyüzden 3G düsüyo yoksa 3 diş 4.5G çekerken düşmez. Bu birçok yer için geçerli yatırım falan yaparak turkcell bu durumu kaldıracaktır zamanla bütun türkiye 4.5G yi kapsıyarak.

• Telefonu cebinize hangi tarafa doğru koyuyorsunuz. Bu yüzden anten kapandığı için çekim zayıflıyor. Bende Note 4 var, burada şebeke iyi değil cebime koyduğumda 3G bile kalmıyor.
  • Benim yasadigim yer 100bin nufuslu bende hic cekmiyoya bide itirazmi ediyoniz:D

• bende de aynı yakında düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

Benim yasadigim yer 100bin nufuslu bende hic cekmiyoya bide itirazmi ediyoniz:D

Sen hiç şikayet etme zaten sınırsız akk siz internet kullanıyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell bölgenizde tek bir baz istasyonundan hizmet veriyordur, bu istasyonun sinyali de sizin bölgenize zayıf şekilde ulaşıyordur. Zamanla yatırım yapıldıkça diğer baz istasyonları da 4G donatılacak ve kapsama sorunu hallolacaktır. Ancak hemen çok yakında beklemeyin derim, çünkü pek çok bölgede yatırım yapılıyor muhtemelen. Genel anlamda kapsama sağladıkları bir yerden önce kapsaması sağlanmamış yerlere yatırım yapacaklardır...
  • heathrow is humanist H kullanıcısına yanıt
    4g sokakta cekiyo evde de cekse tadindan yenmezdi film izlerken iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Turkcell bölgenizde tek bir baz istasyonundan hizmet veriyordur, bu istasyonun sinyali de sizin bölgenize zayıf şekilde ulaşıyordur. Zamanla yatırım yapıldıkça diğer baz istasyonları da 4G donatılacak ve kapsama sorunu hallolacaktır. Ancak hemen çok yakında beklemeyin derim, çünkü pek çok bölgede yatırım yapılıyor muhtemelen. Genel anlamda kapsama sağladıkları bir yerden önce kapsaması sağlanmamış yerlere yatırım yapacaklardır...

ben baz istasyonuna çok yakınım.
    2g -48asu
    3g -53 asu
    4g -81 asu sinyal seviyesi (iphone ile bakıyorum sinyal sevilerine)

çalışma mantığı farklı sanırım 4g nin.
    3 frekansta çalıştı için mi böyle sinyal seviyeleri ?

modulasyon farkından mı?
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Asu mu dbm mi bunlar, sanırım dbm?

Hayır, o baz istasyonunda muhtemelen 4G yok, ondan daha düşük sinyal değeri. Daha uzaktaki bir istasyondan 800 MHz ile sinyal alıyor olabilir 4G'de. Ya da istasyonda 4G varsa da anten yönleri size bakmıyor ve kör noktada kalıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Asu mu dbm mi bunlar, sanırım dbm?

Hayır, o baz istasyonunda muhtemelen 4G yok, ondan daha düşük sinyal değeri. Daha uzaktaki bir istasyondan 800 MHz ile sinyal alıyor olabilir 4G'de. Ya da istasyonda 4G varsa da anten yönleri size bakmıyor ve kör noktada kalıyorsunuz.

aynen dbm.

kör noktada kalıyor olabilirim.

3 diş çekiyor mesela uçuş moduna alıp kapatıyorum full çekiyor, aynı yerde.
    ekleme: bekleyince tekrar 3 dişe düşüyor.
    2600mhz e felan mı atıyor beni acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 9 Nisan 2016; 23:48:08 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum. Muhtemelen yakınınızdaki baz istasyonunda 4G yok ve uzak bir istasyondan sinyal geliyordur.
  • 4.5g yeni daha normaldir her yerde çekmemesi
    Her yerde bianda çekecek diye bi kayıt yok
    Her operatör için gecerli dediğim

• Baz istasyonunun uzaklığı ve hangi baz istasyonundan sinyal alınıyor bunları öğrenebileciğimiz yöntem ya da uygulama var mı? Google playde 1-2 program var ama bunlarla da çok sağlıklı sonuçlar alınmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayata gülümse

Baz istasyonunun uzaklığı ve hangi baz istasyonundan sinyal alınıyor bunları öğrenebileciğimiz yöntem ya da uygulama var mı? Google playde 1-2 program var ama bunlarla da çok sağlıklı sonuçlar alınmıyor.

Turkcele mail at
    Söylesinler sana hangi baz istasyonundan faydalaniyirsun
    Adres koordinat yaz soylerler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.