Şimdi Ara

4,5G SADECE BİR HAYAL... YILIN ŞAKASI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 yılının en komik şakası... Hiç birimizin kullanamayacağı bir teknoloji...
    Akıllı telefonlar internet konusunda 2 farklı şekilde kullanıma sahiptir.
    1-) Hepimizin şu anki kullanımı olan (ister 1gb kotalı ister 6gb olsun) basit günlük işler.
    Mail+mesajlaşma+oyunlar; eğerki paket sağlamsa 6gb gibi, çok çok facebook ve sosyal ağlardan paylaşılan videoları izlersin (kalite düşürerek tabi HD felan olamaz)
    2-) wifi ile bağlanırsın nete ve bilgisayarında korkmadan kullandığın internetini telefonda kullanmaya başlarsın. Nasıl bir kullanım olur mobil veri ile karşılaştırıldığında?
    Telefonundan istediğin dizi ya da filmi izlersin korkmadan, istediğin kadar download yaparsın hafıza kartınızın yettiğince... googlePlay'den torrent uygulamasını indirip kafana göre takılırsın, googleDrive'da bulunan dosyalarına, masa üstüne korkmadan erişip indirme yaparsın, online müzik dinleme uygulamalarındaki kalite modunu açarsın korkmadan... YANİ evindeki bilgisayarını nasıl kullanıyorsan nette aynı o şekilde Wifi aracılığıyla net kullanım tecrübesi yaşarsın telefonunda.

Bunun ortası yoktur. Telefonunda internetini ya korkarak ya da korkmadan kullanırsın...

Gelelim evlerimizdeki, bize nette özgürce geziyorum hissi yaratan internet hızları ve kotalarına. Çoğu kullanıcının evinde 25mbps hıza sahip internet var AKN kotalı. 50 olanda 10 olanda var tabi amagenelde çoğunluk 25 kullanmakta. Yine çoğunlukla AKN kotası 150gb olmakta. Şimdi bu rakamlar mobil veri kotalarına göre inanılmaz yüksek olsada, ben eminim ki bir çok kişi evinde ay sonunu hızı düşmeden getirememekte. Ekranlar çok gelişti ve çoğu kullanıcı FullHD bir ekrana sahip yani izlediği film ve diziler FullHD oluyor. Yeri geliyor TV takibini bile büyük monitörü başında internetten yapıyoruz, konsol sahipleri oyun indiriyor, pc oyuncuları oyun indiriyor, sabah evden çıkarken takip ettiğiniz yabancı dizinin 3-5 bölümünü indirmeye bırakıp çıkıyoruz... Bu liste uzarda gider. Bir şekilde ay sonunu 150gb kotasına takılmadan getiremiyoruz. İçerikler çok büyüdü ve bize sınırsız net ama hız limitli (akn) net veriyorlar yetmiyorda telefon operatörleri mi bunu karşılayacak :) gülüp geçin buna...
    Düşünsenize evinizde kullandığınız net hızının 10-15 katı hızlı bir net olacak telefonunuzda, youtube gireceksiniz ve bir maçın son 15 dakikasını izleyim diyeceksiniz ama birde baktınız ki o süper hızlı netiniz o video içeriğini şak die indirmiş bile hemde fullHD :) gitti kota...
    O inanılmaz hızlara sahip internet kullanımını aylık 50gb kota verselerde evinizde bulunan 25lik hıza sahip bilgisayarın özgürlüğünü veremeyecek. Ne anladım ben bu teknolojiden...
    Bu teknolojinin kullanıcıya düzgün yansıması için aylık 250gb altında olmamalı. Evimizdeki 25 lik net 150gb kota ile bizi çıldırtmayı başarabiliyorsa onun çok daha ötesinde hıza sahip bir net 50-100gb paketleri aylık 30tl den verseler dahi yetersiz kalır.

Şimdi bir çok kişi telefonda 50-100gb net nedir arkadaşım keşke verseler diyecektir. Ama olaya bakış açınızı değiştirip internet hızından yararlanma olarak bakın korkmadan özgürce internet kullanımı gerektiren bir hız var ortada.

Hesap kitap yapacaksam, film-dizi izleyemeyeceksem, o mükemmel hıza sahip neti bana aylık 10-20gb paketlerle 40-50tl den satacaklarsa, NEREDE TEKNOLOJİ ? Kim Kullanacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 0:58:08 >

• 4.5G sadece yüksek hızlardan ibaret değildir.
  • IG I kullanıcısına yanıt
    Hocam elin adamı abd rusya çin sınırsız internet kullanıyor biz ise 4GB kotalı için ayda 29 tl veriyoruz
  • Bunca yatırım boş yani daha mantıklı bir konu açta bizde faydalanalım boşa kafamızı bulandırma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı.
    1 hafta sonra kota derdi olanlar yazar buraya. 60 lira verdik kota bitti tl mi yedi, bakiyem gitti, net çekmiyor vsvs
    Bak AHA BURAYA yazıyorum. (Yazdım bile)
  • Ben evde kablo tv'nin interntetini kullanıyorum. Abone olduğum tarife 50 (aldığım hız ortalama 48) mbps ve 250 gb kotalı. Bu tarifenin 100 mbps olanı da var, muhtemelen onda da aldığın hız 98 mbps civarında.www.turksatkablo.com.tr adresinde internet kısmından tarifeleri görebilirsin.

Evde film seyrederim, müzik dinlerim, internet üzerinden radyo dinlemem. 250gb kota bana yetiyor.

Birde şunu söyleyeyim; dışarda kafe, büfe ve benzeri yere gittiğinde cep telefonundan ne kadar video seyredebilirsin. Veya ayda kaç tane film izleyebilirsin? Ben artık öyle bir noktaya geldim ki video seyredip müzik dinlemekten bıktım ve sessizlik arıyorum. Hani "kafam almıyor" diyorlar ya bende öyleyim, insan bir noktadan sonra öyle oluyor. En fazla yaptığım e-postalarımı kontrol edip 3-5 tane internet sitesine girmek.

Dediğim gibi bir noktadan sonra "kafan almadığı" için video seyredip müzik dinlemekten vazgeçtiğin için kotalarında pek önemi kalmıyor. Gerçi artık her şey internet üzerinden canlı yayınlanıyor, tivibu ve digiturk play örneğinde olduğu gibi..

• Türkbey kullanıcısına yanıt
    Bana bir tane somut örnek verebilir misin bu yatırım sayesinde gelecek olan 4.5g teknolojisinin ozgurce kullanilabilir olacagina ? Siz hic hayatinizda 3g teknolojisini özgürce kullanabildiniz mi? Şu ana kadar hayatınızda 1 defa bile fullHd bir filmi telefonunuzda izleyebildiniz mi bastan sona? 3G teknolojisi buna kadirdir ama bizler henüz tam getektigi gibi 3g teknolojisini kullanamamis ve kullanamiyorken (teknoloji kanallari bile inanmiyorken) siz 4.5g teknolojisini gerektiği gibi kullanabilecegimizi mi idda ediyorsunuz? Nerede yasiyorsunuz pardon ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 16:30:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

Hocam elin adamı abd rusya çin sınırsız internet kullanıyor biz ise 4GB kotalı için ayda 29 tl veriyoruz

ABD'de 90-100 dolar + harçlar + vergiler verirsen sınırsız internet kullanabilirsin... yani aylık tutarın nereden bakarsan bak 120-130 dolar olacak :)
    Amerika'nın en büyük iki operatörü sınırsız internet bile vermıyor artık, geriye T-Mobile ve Sprint kaldı.

Ha bide bilgisayarında tether ile kullanmaya umut ediyorsan çok hayal kurma 10-20GB arasında tether limiti oluyor. Mobil'de ise 25GB kullanımdan sonra hızların yavaşlayabilir, deprioritized denen olay gerçekleşiyor (şebekelerdeki senin önceliğin en altlarda oluyor, yani yoğunluk söz konusu iken sen sıranın en arkasında oluyorsun)

ABD'de 2GB internet 30-60 dolar fiyatlardan başlıyor (yine vergiler ve harçlar dahil değil). Tabii bunun iyi bir yanı sınırsız konuşma ve SMS ile gelmesi.

ABD'de mobil operatörlerin çok iyi yanları var (Özellikle T-Mobile, çok iyi aile paketleri var) ama ABD'de elin adamı sınırsız internet kullanamıyor.

Amerika'da seçenek var diyelim ama fiyatlar çok yüksek (ABD'deki ortalama gelire göre fiyatlar yüksek diyorum). Türkiye'de fiyatlar gerçekten çok ucuz ama çok seçenek yok malesef.

Türk Telekom'un 7-10GB internet veren uygun fiyata paketler var ve ben Türk Telekom/Avea'dan 4.5G ile büyük şeyler bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 23 Mart 2016; 16:28:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

ABD'de 90-100 dolar + harçlar + vergiler verirsen sınırsız internet kullanabilirsin... yani aylık tutarın nereden bakarsan bak 120-130 dolar olacak :)
    Amerika'nın en büyük iki operatörü sınırsız internet bile vermıyor artık, geriye T-Mobile ve Sprint kaldı.

Ha bide bilgisayarında tether ile kullanmaya umut ediyorsan çok hayal kurma 10-20GB arasında tether limiti oluyor. Mobil'de ise 25GB kullanımdan sonra hızların yavaşlayabilir, deprioritized denen olay gerçekleşiyor (şebekelerdeki senin önceliğin en altlarda oluyor, yani yoğunluk söz konusu iken sen sıranın en arkasında oluyorsun)

ABD'de 2GB internet 30-60 dolar fiyatlardan başlıyor (yine vergiler ve harçlar dahil değil). Tabii bunun iyi bir yanı sınırsız konuşma ve SMS ile gelmesi.

ABD'de mobil operatörlerin çok iyi yanları var (Özellikle T-Mobile, çok iyi aile paketleri var) ama ABD'de elin adamı sınırsız internet kullanamıyor.

Amerika'da seçenek var diyelim ama fiyatlar çok yüksek (ABD'deki ortalama gelire göre fiyatlar yüksek diyorum). Türkiye'de fiyatlar gerçekten çok ucuz ama çok seçenek yok malesef.

Türk Telekom'un 7-10GB internet veren uygun fiyata paketler var ve ben Türk Telekom/Avea'dan 4.5G ile büyük şeyler bekliyorum.

Aynen benimde anlatmak istedigim bu. Yani 4.5 degil 14.5g teknolojisi bile gelse bizlere pek yansımayacak. Cok fazla abartildi insanlara olagan ustu seyler yasatacaklarmis gibi reklamlar yapildi... Imkani yok bu teknolojiyi alim gucu normal isnanlar kullanamaz... Ayrica alim gücü yüksek olanlarda bile bir sinirsizlik ya da en azindan canli yayinlanan maclarini izleyip o ay icinde sevdigi uc bes dizi bolumunu izleyeme olamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 17:32:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vitaalamode

Bana bir tane somut örnek verebilir misin bu yatırım sayesinde gelecek olan 4.5g teknolojisinin ozgurce kullanilabilir olacagina ? Siz hic hayatinizda 3g teknolojisini özgürce kullanabildiniz mi? Şu ana kadar hayatınızda 1 defa bile fullHd bir filmi telefonunuzda izleyebildiniz mi bastan sona? 3G teknolojisi buna kadirdir ama bizler henüz tam getektigi gibi 3g teknolojisini kullanamamis ve kullanamiyorken (teknoloji kanallari bile inanmiyorken) siz 4.5g teknolojisini gerektiği gibi kullanabilecegimizi mi idda ediyorsunuz? Nerede yasiyorsunuz pardon ?

ben telefonu telefon olarak kullanıyorum el kadar cihazdan neden film izleyim açarım pc den tvden izlerim
    somut örneğe gelince de şu 1 nisanda nasip olur görürsek kotamın yettiği kadar internetimi hızlı kullanacağım daha ne olsun... sen ne bekliyorsun bedava 4,5 g versinler para almasınlar birde cat 9 modemli bedava telefon mu istiyorsun üstad?????

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkbey

quote:

ben telefonu telefon olarak kullanıyorum el kadar cihazdan neden film izleyim açarım pc den tvden izlerim
    somut örneğe gelince de şu 1 nisanda nasip olur görürsek kotamın yettiği kadar internetimi hızlı kullanacağım daha ne olsun... sen ne bekliyorsun bedava 4,5 g versinler para almasınlar birde cat 9 modemli bedava telefon mu istiyorsun üstad?????

Bahsetmiş olduğunuz şeylerle anlatmaya çalıştığım şeylerin bir ilgisi yok. Elinizdeki cihazın özellikleri ya da boyutu ya da neler yapabileceğiniz kişiden kişiye değişen bir unsurdur... Bu konudan hiç bir yazımda bahsetmedim. Siz kullanmazsınız ama yedek piliyle dolaşan adam gün içinde filminizde izler pili bitmez, 2k ekranı+5,5 inç ekranıyla kafasına göre takılır vs... konu bunlar değil.

Ben diyorum ki; yıllardır elimizde olan 3g teknolojisini 1-2gb kotalarla kullandık korkarak (istisnalar bizi ilgilendirmez, çoğunluğumuz böyle). 3g teknolojisi = 1-2 gb kota korkusuyla mobil veri kullanmak mıdır? TABİKİ HAYIR. Yani biz eski teknolojiyi kullanamamışken, EMİNİM ve sizde EMİN olun ki yeni gelecek olan teknolojiyide aynı bu doğrultuda kullanamayacağız. Tabiki o hızları göreceksiniz, göreceğiz ama...

Ayrıca yukarıda da bahsettim, öyle bir tanıtım ve reklam tarzına girdilerki... Sanırsınız bizlere bol kotalı süper hızlı hesaplı internet verecekler. Yani yine aynı şeyi diyorum taaa ilk mesajımda yazdığım gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 17:50:42 >

• Hala şunu anlamadınız değilmi.Kullandığınız kota hız 4.5g olunca çabuk bitmeyecek sen telefonun mobil intetnetini şu an 3g'de nasıl kullanıyorsan 4.5g'de de aynı olacak aksine daha da hızlı kullanacaksın...
    Ama sen zaten telefonunu masaüstü pc gibi kullanmaya kalkarsan torrent vesaire o kota tabiki yetmez...
    Yani şunu demek istiyorum şu an kullandığın kotayı 3g ilede iki günde bitirirsin youtube'da 5-10 tane dizi izle full hd tamam.
    Ben 10gb kullanıyorum ayda Twitter face youtube instagram derken yetiyo her canım istediği videoyu da izliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IG I kullanıcısına yanıt
    Hocam oranda para fark var siz 3 bin tl alırken orada bir öğretmen ayda asgari üçret 4.500 bin tl yakın oluyor yani fiyat normal ayrıca çin de mobil için sınırsız internet ayda 90 tl 300 mbps kullanıyorum uçakla gelirken istanbul'a kadar çin den aldığım hattı kullandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Hala şunu anlamadınız değilmi.Kullandığınız kota hız 4.5g olunca çabuk bitmeyecek sen telefonun mobil intetnetini şu an 3g'de nasıl kullanıyorsan 4.5g'de de aynı olacak aksine daha da hızlı kullanacaksın...
    Ama sen zaten telefonunu masaüstü pc gibi kullanmaya kalkarsan torrent vesaire o kota tabiki yetmez...
    Yani şunu demek istiyorum şu an kullandığın kotayı 3g ilede iki günde bitirirsin youtube'da 5-10 tane dizi izle full hd tamam.
    Ben 10gb kullanıyorum ayda Twitter face youtube instagram derken yetiyo her canım istediği videoyu da izliyorum.

Olayın işleyişi neyi değiştiriyor ki? 3g ya da 4,5g hizlı bitmiş yavaş bitmiş, az gitmiş çk gitmiş... NETİCEDE ne siz ne biz HALÂ 3g teknolojisini tam anlamıyla kullanabiliyoruz. 1-2 gb kotalarla kullanmaktayız 3g yi YANİ KULLANAMIYORUZ. Masa üstü pc kullanım örenkleri uç örnekler olayı netleştirmek için farkı açtım okadar. Kaç kişi turkcell de 10gb aylık kota ile dolaşıyor ? ? İşleyişin nasıl olduğunun hiç ama hiç bir önemi yok. Neticeye bakacaksınız, sonuçta bizim şu ankı mobil net kullanım yelpazemiz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 18:54:01 >

• quote:

quote:

Hala şunu anlamadınız değilmi.Kullandığınız kota hız 4.5g olunca çabuk bitmeyecek sen telefonun mobil intetnetini şu an 3g'de nasıl kullanıyorsan 4.5g'de de aynı olacak aksine daha da hızlı kullanacaksın...

Olayın işleyişi neyi değiştiriyor ki? 3g ya da 4,5g hizlı bitmiş yavaş bitmiş, az gitmiş çk gitmiş... NETİCEDE ne siz ne biz HALÂ 3g teknolojisini tam anlamıyla kullanabiliyoruz. 1-2 gb kotalarla kullanmaktayız 3g yi YANİ KULLANAMIYORUZ. Masa üstü pc kullanım örenkleri uç örnekler olayı netleştirmek için farkı açtım okadar. Kaç kişi turkcell de 10gb aylık kota ile dolaşıyor ? ? İşleyişin nasıl olduğunun hiç ama hiç bir önemi yok. Neticeye bakacaksınız, sonuçta bizim şu ankı mobil net kullanım yelpazemiz nedir?

Benim demek istediğim 4.5g ile kotalar çabuk bitecek algısı yaratanlara,kota olayı farklı o ayrı tartışılacak bir konu yeter yetmez ama hız değişecek burda...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Türkbey

quote:

Bahsetmiş olduğunuz şeylerle anlatmaya çalıştığım şeylerin bir ilgisi yok. Elinizdeki cihazın özellikleri ya da boyutu ya da neler yapabileceğiniz kişiden kişiye değişen bir unsurdur... Bu konudan hiç bir yazımda bahsetmedim. Siz kullanmazsınız ama yedek piliyle dolaşan adam gün içinde filminizde izler pili bitmez, 2k ekranı+5,5 inç ekranıyla kafasına göre takılır vs... konu bunlar değil.

Ben diyorum ki; yıllardır elimizde olan 3g teknolojisini 1-2gb kotalarla kullandık korkarak (istisnalar bizi ilgilendirmez, çoğunluğumuz böyle). 3g teknolojisi = 1-2 gb kota korkusuyla mobil veri kullanmak mıdır? TABİKİ HAYIR. Yani biz eski teknolojiyi kullanamamışken, EMİNİM ve sizde EMİN olun ki yeni gelecek olan teknolojiyide aynı bu doğrultuda kullanamayacağız. Tabiki o hızları göreceksiniz, göreceğiz ama...

Ayrıca yukarıda da bahsettim, öyle bir tanıtım ve reklam tarzına girdilerki... Sanırsınız bizlere bol kotalı süper hızlı hesaplı internet verecekler. Yani yine aynı şeyi diyorum taaa ilk mesajımda yazdığım gibi...

Gardaşım ben telefonu telefon olarak kullanıyorum banane milletin dışarda batarya ile gezip hd film izlemesinden bu telefon telefon. PC değil bende 5 gb internet var ve fazlası ile yetiyor işim gereği kullanıyorum haber bakıyorum sosyal medya falan filan bana yetiyor artıyor bile. 4,5 g ile daha hızlı olacak ve Mutlu olacağım ötesi beni bağlamaz telefondan hd film izleyen düşünsün bunları.

• quote:

quote:

quote:

Benim demek istediğim 4.5g ile kotalar çabuk bitecek algısı yaratanlara,kota olayı farklı o ayrı tartışılacak bir konu yeter yetmez ama hız değişecek burda...

Evet anladım sizi matematiksel bir hesapla neyse o sonucu çıkmakta doğrudur. Konuyu açma amacım ve benim bahsettiğim şey+ rahatsız olduğum şey şu;
    (Yukarıdaki tüm mesajlarımın özeti)
    Hiç detaya inmeden, hesaplar yapmadan, işin donanım alanına, kullanım alanına, ihtiyaçlarına vs. girmeden...
    Ben diyorum ki bu adamlar (izlerseniz tanıtım videolarını göreceksiniz) haddinden fazla abarttılar 4,5g teknolojisinin bize yansımasını. Öyle bir konuşmalar reklamlar, üstü kapalı paket imaaları yaptılar ki... gerçekten insanın beklentisini arttırdılar.
    Neticede bizler Türkiye şartlarında büyük çoğunluk 3g teknolojisini korkarak ve sadece basit işlerini yaparak kullandı. Yani kullanamadık... 4,5g teknolojisi inanılmaz rahtlık,lüx ve kolaylık sonan bir teknoloji ama... diyorum siz anlayın.

Polemik yaratmamak için bazı arkadaşların mesajlarına direkt cevap vermedim. İşin detayına iniyorlar, ama şunuda söleyim bazı arkadaşlarıma; her insan evinde bilgisayarıyla değil. Öğrenciler yurtlarında ya da wifi olmayan eblerinde, ya da wifi olmayan okullarında üniversitelerinde günün 10 saati sadece telefonlarıyla nete girmek zorunda kalıyorlar. Bu adamların elindeki telefon artık eskisi gibi değil, gerçekten çok güzel çözümlerle geliyor bu cihazlar. Pil sorununu çözebiliyorsunuz, güzel kulaklıklarla çok iyi çözünürlükte ekranlarla geliyor bu aletler. Neden tv, film izlemesinler ki ? Her türlü kullanıma müsait artık telefonlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 19:19:46 >

• Türkbey kullanıcısına yanıt
    Gardaşım bende senden bahsetmiyorum zaten... Ben çoğunluktan bashediyorum. Senin şahsi ihtiyaçların seni ilgilendirir. Ben 3g ve 4,5g özelliklerinden bahsediyorum, elinde tuttuğun telefondan DEĞİL. Bu teknoloji dünya genelinde belli bir kalıpta algı yaratmaktadır ama onu bizlere sunmamaktadır üreticiler, yada pazarlamacılar deyim. Yani uçak deyince dünya genelinde havada uçan bir cisim olarak algılanır ve uçması beklenir. 4,5g deyince de bizlerde oluşturdukları genel algı ile bize sunacakları farklı olacak diyorum, bunun neresini anlamadınız. Adam diyorki benim cebimde 10 kuşuş var 5 kuruşunu sana verecem gel yola cıkalım diyor AMA adamın cebinde 5 kuruş bile yok! Olay bu. BİZE BAHSETMİŞ OLDUKLARI RAHATLIKTA 4,5g TEKNOLOJİSİNİN SUNULAMAYACAĞINI İDDA ETMEKTEYİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 23 Mart 2016; 19:26:48 >
  • Ben anladım hocam sizi,dediğiniz gibi o teknolojiyi abartmak işin ayrı tarafı ve haklısınızda,ben bi an benim savunduğum (ki doğruda olan) şeye yönelik bir eleştiriniz olduğunu sandım...Onun dışında dediğiniz gibi beklenti baya yüksek bakalım ne olacak ama beklentiyi her zaman düşük tutmakta fayda var...

• quote:

Ben anladım hocam sizi,dediğiniz gibi o teknolojiyi abartmak işin ayrı tarafı ve haklısınızda,ben bi an benim savunduğum (ki doğruda olan) şeye yönelik bir eleştiriniz olduğunu sandım...Onun dışında dediğiniz gibi beklenti baya yüksek bakalım ne olacak ama beklentiyi her zaman düşük tutmakta fayda var...

Aynen arkadaşım anlatmak sitediğim şey bu zaten. Tanıtımları izledim, öyle bir abarttılarki her ilde canlı testler 350-400mbps hızlar, şöyle olacak böyle oalcak, kotalar yükselecek vs. Sanki telefona binip uzaya çıkacağız hissi yarattılar. Ya arkadaş bu tanıtımı yapan müdür ve temsilcilere sorarım ben; "400mbps olan bir mobil cihazı kaç dakika kullanabileceğiz? 400mbps demek dakikada kaç mb net yapar biliyor musunuz?" Demek isterdim şahsen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.