Şimdi Ara

4.5G vs ADSL | 4.5G ile lagsız oyun oynanır mı? Trabzon ve İstanbul'da denedik! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu olayın bir sürü eksisi var, olduğunuz bölgede gsm internetinin verimliliğinden tut fiyatına kadar. Misal benim bulunduğum binada Turkcell baz istasyonu var, 150mbit kadar hız görüyorum, CS GO gibi oyunlarda 100 ping altını 120ping üstünü görmüyor. Ama kullandığım ADSL 16mbit bağlantı ile 30-70ping arasında MM/Faceit vs modlarında oyun oynuyorum.
  • Şehir merkesinde hepsi iyi kırsal bölgede hepsi kötü.kırsal bölgelerde turkcell in üstünlügü gsm şebekesine eskiden yaptıgı yatırımlara dayanıyor.dag başındaki elektrigi ulaşımı linki olan baz istasyonuna 4.5g ekipmanı yerleştirmek kolay.
    ama hala daha 4g paketleri çok pahalı bence...

Bu arada video bildigin turkcell reklamı olmuş.

Umarım en kısa sürede 3 operatörün de aynı noktalarda karşılaştırmalı videolarını görürüz.Öylesi daha gerçekçi olurdu

• 4 aydır altyapi olmadigindan 4.5 g ile ps4 de fifa oynuyorum gunluk ortalama 200-300mb arasi veri gidiyor. Herhangi bir lag gibi bir durum olmuyor. Tek sıkıntısı telefon geldiginde veri 4.5g den H a düşüyor bu sebepten oturu lag başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gittiğin yerde haritalama neden yapmadın nperf veya benzer bir uygulamadan. Bencede diğer operatör kapsama testlerini Dr görmeden bir şey denmez fiyat konusu ayrı muamma o da çok önemli hız değil sadece

• oyunhizmetlerinde rp fiyatları uygun sorunsuz güvenilir alabilirsiniz tavsiye ederim
  • Telefondan 4g ile kaç Ping alırız??

• quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Mesut Süre canlı yayında hiçbir sponsorluk yok tamamen bireysel faturası ödenen hat ile yapıldı demişti. Keşke para verselerdi siteye faydası olurdu.

Merhabalar,

evet, öyle oldu maalesef, Note 8 akşamı 8GB civarı tükettim :D

Her şeye para gözüyle bakmamak lazım, tatildeyken "Buraya gelmişken ofistekinden farklı ne yapabilirim?" diye düşünüp ortaya çıkardığım bir çalışma oldu 4.5G çalışması; kendim deneyimlediğim, beğendiğim, ayrıca benim gibi mağduriyet yaşayanların da faydalanmasını istedim bu hizmetten açıkçası, amacına ulaştı diye de düşünüyorum.
  • tamamen amatörce yapılmış turkcell reklamı. Donanımhabere kesinlikle yakışmamış. Bu gibi benchmark testleri eşit şartlar gözetilmeden yapılması rekabet hukukuna aykırı , kanunen yasaklanmış durumda ve BTK tarafından denetlenmekte. Param yok gibi basit yorumlar amatörlük ve rezillik seviyesini düşürmüyor , 200 TL lık paket kullanımını açıklamıyor. bulundugun lokasyon ve yoğunluğa bağlı olarak değişebilen bu hız testlerinin aynı anda ve eşit telefonlar ile yapılması gerekir. Benchmark testini yapan kişinin kötüleme gibi yorum yapmaması gerekir.

"75GB için 500 lira da isteseler özellikle ben vermek durumundayım, internet benim işimin bir parçası. Herkesin böyle hızlara ihtiyacı olmayabilir tabii."

Yazarın yorumu şaka gibi.

• OYUNHİZMETLERİNDEN UYGUN FİYATLA RP ALINIYOR TAVSİYE EDERİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: eBRiHanceR

4 aydır altyapi olmadigindan 4.5 g ile ps4 de fifa oynuyorum gunluk ortalama 200-300mb arasi veri gidiyor. Herhangi bir lag gibi bir durum olmuyor. Tek sıkıntısı telefon geldiginde veri 4.5g den H a düşüyor bu sebepten oturu lag başlıyor.

Hocam merhaba, çeşitli sebeplerden ben de 4.5g ile PS4 te Fifa oynamak durumunda kalicam.

Size bir kaç sorum var;

Neden 4.5 G modem kullanmiyorsunuz? (Vinn wifi gibi)

4.5g modem kullansaniz baglantiniz daha stabil ve guclu olmaz mi?

Gunde ortalama kac saat oyniyoe kac online mac yapiyorsunuzda 300-400mb kotadan yiyor?

Hangi operatoru kullaniyorsuniz ve istanbul dan mi baglaniyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

VoLTE destekli bir cihaz ile bu sıkıntıyı da yaşamazsınız.

Turkcell malesefki xiaomi mi 5 telefonumu tanımıyor. Ayarlarda gördüm volte ayarını xda'da araştırdım ve telefonda volte'nin cidden olduğuna emin oldum ama turkcell ne yazık ki sadece lg Samsung iPhone ve general mobile'ı tanıyor. Neyseki en azından cihazın 4g uyumlu olduğunu nasıl oldu ise biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eBRiHanceR

4 aydır altyapi olmadigindan 4.5 g ile ps4 de fifa oynuyorum gunluk ortalama 200-300mb arasi veri gidiyor. Herhangi bir lag gibi bir durum olmuyor. Tek sıkıntısı telefon geldiginde veri 4.5g den H a düşüyor bu sebepten oturu lag başlıyor.

Sadece 4g modunda alırsanız cihazı h+ konumuna geçmez. Volte açık değilse çağrı da gelmez ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: celfenk

tamamen amatörce yapılmış turkcell reklamı. Donanımhabere kesinlikle yakışmamış. Bu gibi benchmark testleri eşit şartlar gözetilmeden yapılması rekabet hukukuna aykırı , kanunen yasaklanmış durumda ve BTK tarafından denetlenmekte. Param yok gibi basit yorumlar amatörlük ve rezillik seviyesini düşürmüyor , 200 TL lık paket kullanımını açıklamıyor. bulundugun lokasyon ve yoğunluğa bağlı olarak değişebilen bu hız testlerinin aynı anda ve eşit telefonlar ile yapılması gerekir. Benchmark testini yapan kişinin kötüleme gibi yorum yapmaması gerekir.

"75GB için 500 lira da isteseler özellikle ben vermek durumundayım, internet benim işimin bir parçası. Herkesin böyle hızlara ihtiyacı olmayabilir tabii."

Yazarın yorumu şaka gibi.

Keşke Turkcell reklamı olsaydı da 6 ayda internete 1100 küsür lira vermemiş olsaydım :D

Bu işin şakası tabii lakin 1 haftacık, ailemi görmeye gittiğim tatilimde zaman ayırıp sizlere, benim gibi altyapı mağduru olan kullanıcılara çözüm olabilecek bir şey sunmak isterken böyle bir yorum gelmesi gerçekten üzücü.

Ayrıca, bölgemde önce TT kullanıcısıydım, sonra Vodafone ve en sonunda pahalı da olsa Turkcell'e geçerek çözüme ulaştım; tekrardan kusura bakmayın ama hepsini aynı anda devam ettirecek bütçeye sahip değilim ve bu bir ayıp değil diye düşünüyorum, teessüf ederim.

İçerisinde bulunduğum altyapı mağduriyetinden de, halimden de anlamadığınız ortada; umarım bir gün siz de yeni bir eve taşınırsınız da 9-10 ay boyunca eve internet altyapısı çektiremezsiniz

• abicim 100 ping aliyorsun neresi iyi ? hangi iyi oyuncu 40 ustunde oynamak ister ?

• 90-100 ping ile csgo oynanmaz
    ama esea oynarsanız pıng dusecektır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaYTo -- 28 Haziran 2018; 23:51:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaYTo

90-100 ping ile csgo oynanmaz
    ama esea oynarsanız pıng dusecektır
    Ben turkcell kullanıcısıyım maximun gördüğüm ping 65 oda bazen oluyor bölgemdr 4.5 g güzel şu anda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.