Şimdi Ara

4.8 V 400 mah 4'lü Ni-Cd pile alternatifler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ni-cd pil yerine yeni bir pil almayı düşünüyorum ama yeni ni-cd'lerin fiyatları biraz pahalı. bunun yerine daha ucuz olan ni-mh leri buldum. siz de açıklayarak birkaç alternatif verir misiniz?

• Nikel piller raf ömrü olan pillerdir. Yani kullan kullanma ömrü biter.

Bu pili kullandığın sistem nedir onun bilgisi gerekli. Biraz daha fazla voltajı kaldırabilir mi, içinde voltaj regülatörü var mı ona göre farklı kimyadaki bir pile geçebilirsin veya bir voltaj regülatörü ekleyerek çok daha uzun ömürlü bir sistem oluşturabilirsin.

Şimdiye kadar kullandığım piller arasında en iyi performansı LiFePO4 pillerde gördüm. 2,6-3,65v arasında bir hücrenin voltajı. Bu aralığın üzerine çıkmadığın veya altına inmediğin sürece ömürlük denebilecek piller.

Sistem bilgisi ver.

• goçhisar kullanıcısına yanıt

gecikme için özür dilerim. bu kadar hızlı cevaplanacağını düşünmemiştim.

dediğin gibi pilin ömrü bitti muhtemelen, yaklaşık 9 yıllık ni-cd 4.8v 400 mAh 4'lü AA pil paketinden bahsediyoruz.şarj adaptörünün çıkışı 4.8v 200mA.

aslında bu bir oyuncak pili, oyuncağa arduino uno ile 5v vermiştim, çalıştı ama sürekli durdu. amperi yetmediğinden şüpheleniyorum.

umarım yeterli bilgi verebilmişimdir, pek fazla elektrik bilgim yok, biraz arduino, o kadar.

regülatör olup olmadığını bilmiyorum maalesef, ama istersen içini açıp bakabilirim.

teşekkür ederim.

• Muhtemelen 4x1,2V luk bir pakettir elinizdeki.

Böyle bir paket kullanan oyuncak için (Kumandalı Çimento kamyonu) GP210AAHCBLL-2ECE4 ve 4lü pil yatağı ile çözüm üretmiştim.

Oyuncağın kendi şarj sistemini kullanmıyorum, Pilleri GP şarj cihazında şarj edip takıyorum oyuncağa, bitti gitti.

Ancak şöyle bir pislik yapıyorlar. 4,8V NiCd bataryanın yuvasına 4lü pil yatağı sığamayabiliyor.

Dremel vb ile biraz custom atraksiyon gerekebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2300 mah kaç A yapar? 2.3 A mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.