Şimdi Ara

4 Adet D Boy Pil İle Çalışan Cihaza Hangi Adaptör Kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bebeğimizin beşiğine dönence aldık. D boy pil zor bulunuyor. Ayrıca dönence çabuk tüketir diye tahmin ediyorum. Evde bulunan cep telefonu eski şarj aletlerini burada değerlendirmek istiyorum.

4 Adet D boy pile denk gelecek Adaptörün üzerinde yazması gereken V ve ma değerleri hangisidir? Cihazı bozmayacak 'V' ve 'ma' min. ve de max. değerleri hangisidir acaba?

Elimde bulunan adaptörlerin üzerinde yazan değerler şu şekilde:

1- 6V - 250ma
    2- 5.2V - 500ma
    3- 5.7V - 800ma
    4- 5V - 0,7A

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErturkB -- 27 Aralık 2013; 1:47:53 >

• Cihazın üstünde V ve Amper değerleri yazar onları okursanız elinizdeki adaptörler olmasa bile elektronik devre şeması paylaşabilirim
  • Maalesef cihaz üzerinde böyle bir değer mevcut değil. Sadece pil yuvasında 4x1,5V , D-LR20 ibareleri mevcut. 6V veya ma gücü yüksek 5,7V' lık çıkışa sahip adaptör işimi görmez mi acaba? Herhangi bir pil yuvasının + ve - kutuplarına bağlayıp çalıştırsam cihaz zarar görür mü?
  • Bu yazdığım size bir öneri değildir. Benim lafımla bu işi yapmayın.

Sizin durumunuzda ben olsam, 6v 250ma lik adaptörün kablosunu keser, pil yuvasındaki + ve - uçlara bağlardım.
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben 5.7V - 800ma olanı kesip bağladım. Dönence hem hareketli, hem ışıklı hem de melodili bi alet olduğu için gücü yetmedi. Kesik kesik çalıştırdı. Ben de gidip 12tl'ye 4 adet pil aldım. Piller bittiğinde söylediğiniz gibi diğer şarj aletini de keser denerim. Zaten bu adaptörler kullanılmıyor, rahatça denerim, sorun değil. Eğer o adaptör de yetmezse bir elektronik dükkanına gidip uyumlu bir adaptör alacağım. Çünkü pil maliyetim çok yüksek kalıyor, arabam bile daha az yakar sanırım. (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErturkB

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben 5.7V - 800ma olanı kesip bağladım. Dönence hem hareketli, hem ışıklı hem de melodili bi alet olduğu için gücü yetmedi. Kesik kesik çalıştırdı. Ben de gidip 12tl'ye 4 adet pil aldım. Piller bittiğinde söylediğiniz gibi diğer şarj aletini de keser denerim. Zaten bu adaptörler kullanılmıyor, rahatça denerim, sorun değil. Eğer o adaptör de yetmezse bir elektronik dükkanına gidip uyumlu bir adaptör alacağım. Çünkü pil maliyetim çok yüksek kalıyor, arabam bile daha az yakar sanırım. (:

5.7 800mA olumsuz sonuçlandıysa diğerlerini boşuna kesmeyin. Sizin 6v 2A civarında bir adaptöre ihtiyacınız var. Yada D boy pillerin şarj olabilenlerinden bulun ama ni mh olsun, iyi de bir şarj aleti alırsanız bu iş çözülür ama o da maliyetli olur.
    Ama ben olsam uyumlu adaptör alırdım maliyeti en düşük olan o.
    Son bir çözüm yolu ise voltajı en yakın ve amperi en yüksek iki adaptörü paralel bağlamak olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.