Şimdi Ara

4 ay once sifir alinip, ruhsat ve plaka cikarilmayan aracin noterden satisi mumkunmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.4 ay once sifir olarak alinan motosiklet plaka ruhsat cikmamis durumda.simdi ben bu motosikletin satisini noterden alabilirmiyim, nasil bir yol izlemem gerekiyor.tesk ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıfır alınırken neden çıkartılmadığını merak ettim ruhsatın.

Bu zamana kadar çevirmeye denk gelmemeniz de büyük şans olmuş.

Satışı alabilirsiniz şuan satın alan kişi kimse sigortasını yaptırıp ruhsatını çıkartmalı , ardından size satabilir

Lakin fatura çıkışı ve benzeri şeylere de bakmak lazım acaba yollarda gözüküyor mu motosiklet.
  • Adam gitmis sifir motoru almis, ama ne ruhsat ne plaka ne sigorta yaptirmamis maddi durumu olmadigi icin.bilemiyorum yollarda cevirmeye denk gelip gekmedigini.bende bu vatandastan satin almak istiyorum motoru.nette arastirdim , sifir alinan motorun faturasi ile 1 ay icinde noter satisi olabilir diye birkac yerde okudum.ama iste benim alicam motor 4 aylik.

• quote:

Orijinalden alıntı: dilenchi

Adam gitmis sifir motoru almis, ama ne ruhsat ne plaka ne sigorta yaptirmamis maddi durumu olmadigi icin.bilemiyorum yollarda cevirmeye denk gelip gekmedigini.bende bu vatandastan satin almak istiyorum motoru.nette arastirdim , sifir alinan motorun faturasi ile 1 ay icinde noter satisi olabilir diye birkac yerde okudum.ama iste benim alicam motor 4 aylik.

Bana bazı şeyler eksik geldi değerli hocam.

Mesela sıfır alınan araçların trafiğe çıkması için bildirilmesi gerekiyor.Bunu faturayı keserken genelde şirket yapıyor lakin motosiklet yüksek fiyatlı değilse müşteriye bırakmaları normal.

Kendisi eninde sonunda sigorta yaptırmak zorunda.Ruhsat olmadan satış yapamaz , ruhsatı da trafik sigortası olmadan maalesef çıkartamaz.
  • Anladim tesekkur ederim, motorun degeri 4 bin lira, bilemiyorum 1900 liraya gorunce bizde atladik .belki kendimiz yaparsak islemleri ucuza mal ederiz diye.evraklari tam.ilk sahibi sigorta yapip ruhsati cikarmasi gerekiyor anlasilan , ozamanda fiyat yukselicek.ugrasmaya degmiycek anlasilan.

• Sıfır alınan araçlarda ilk ruhsat işlemlerini aldığı yerin çıkarması gerekli, bu sekilde motorsikleti teslim etmeleri kanuni değil,
    lakin günümüzde bir çok dolandırıcı mevcut motorsiklet ''çalınmış'' bile çıkabilir en iyisi özelden motorun şase numarasını temin
    edip gönderirseniz şayet emniyetten araştırma yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dilenchi

Anladim tesekkur ederim, motorun degeri 4 bin lira, bilemiyorum 1900 liraya gorunce bizde atladik .belki kendimiz yaparsak islemleri ucuza mal ederiz diye.evraklari tam.ilk sahibi sigorta yapip ruhsati cikarmasi gerekiyor anlasilan , ozamanda fiyat yukselicek.ugrasmaya degmiycek anlasilan.

Aman diyeyim değerli hocam o işin içinde bir şey vardır ki bende road king kullanan birisiyim :)

Motosiklet kulüplerinin üyelerinin çoğu hem müşterim hem de arkadaşım çok fazla dolandırıcılık haberi alıyoruz en güzeli uğraşmamak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.