Şimdi Ara

Arac yatirmak ve aku bitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdisinda oldugum icin 7-8 ay aracimi garajda yatiracagim. gelince de akuyle ugrasmak istemiyorum. Kafamda iki soru var;
    -6-7 ayda buyuk ihtimalle aku biter de tekrar aktarma yapilinca eski haline doner mi yoksa omru ciddi olcude kisalir mi/yenisini almak gerekir mi?
    -Eger akuyu gitmeden baglantilarini sokup 6-7 ay sonra taksam bir sorun yasar miyim?
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

• Bağlantıların sök git ama lastik işini napcan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    o kadar surede kullanilamayacak kadar iner mi
    inerse de portatif kompresorle halledilir.
    sorun akunun omrunun bitip bitmemesi. sonucta 0 lastik almaya gerek olmayacak.
  • nacsnacs32 N kullanıcısına yanıt
    butun planlarim altust oldu. zaten araca 0 lastik alicam acaba gitmeden eskileri taktirip yenileri lastik oteline mi versem
  • quote:

Orijinalden alıntı: valiars

o kadar surede kullanilamayacak kadar iner mi
    inerse de portatif kompresorle halledilir.
    sorun akunun omrunun bitip bitmemesi. sonucta 0 lastik almaya gerek olmayacak.
    Mesele inmek değil de uzun hikaye şimdi sadece şunu söyliyim aynı yerde aracın durmaması lazım

• Arabayı çalıştırmadan önce ne kadar yağ varsa değiştirmen gerekli (motor, şanzıman, fren hidroliği, vb.)

Lastikler hareket etmeden aynı yerde yük altında beklerse balon yapar, yamulur ve sertleşir. Bu nedenle uzun süre yatacak arabaları takoza koyarlar.

Bu durumda akü dert edeceğin en son donanım olur. 4 lastik ortalama 1600 TL. Yağ değişimleri neredeyse 1000 TL. En kral akü 500 TL.

Akünün kutup başlarını sökersin. Yatacağı yer soğuk alıyorsa veya açık alansa aküyü fazla soğuğa maruz kalmayacak bir yere koyarsın. Yalnız havalandırma olması gerekli çünkü zehirli gaz salıyor. Geldiğinde elektrikçiye götürüp şarj ettirirsin bir şeyciği kalmaz.

Yukarıda bir forumdaşın önerdiği arabayı satıp dövize çevirme fikri bence en mantıklı seçenek olur.
  • aküyü ayda bır sarj etmen lazım yoksa bataryaları işe yaramaz hale gelır
    donunce yenı akü alcan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Altına 4 takoz koy,anahtarıda ver bir tanıdığa haftada bir rölantide çalıştırsın,önerilenlerin bileşimini yap yani :-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvendiğin bi yakınına ver anahtarı, 5-6 günde bir çalıştırsın.2-3 hafta da bir de ufak tur atsın arabayla.

Tank gibi araba derler ya sağlamlığını vurgulamak için.Biz tankı bile 1.5 haftadan fazla yatıramıyorduk.Sen arabayı 6-7 ay yatırmaktan bahsediyorsun.

• akü kutup başlarını sök

geldiğinde
    www.hepsiburada.com
    Einhell CC-BC 2 M Akü Şarj Cihazı Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/einhell-cc-bc-2-m-aku-sarj-cihazi-p-HBV00000BIC38

böyle bir şarj aleti al 60Ah akünü iki günde kendine getirir.60Ah fazla ise 4M modelini alacaksın.

Akün 3-4 yıldan fazla ise bunla hiç uğraşma

60Ah akü 300TL yeni al tak kullan temizce.

Arabayı garaja koyacaksın değil mi?

• cevaplar icin tesekkurler. biraz daha arastirma yaptim. 6-7 ay arabayi oldurmez deniyor genellikle. anca aku-lastik-benzin. 8-9 ay ve uzeri icin komple baktirmak gerekir ama.
    benim planim akuyu sokup, depoyu fulledikten sonra benzin stabilizoru ekleyip lastiklere de fazla hava basmak. zaten sanayiye kadar goturse yeter. araci satip dolar al diyenler olmus da arac zaten oyle elini sallayinca bulabilecegin bir arac olmadigi icin satmak gibi bi planim yok. gerekirse de 6 ay sonunda 2-3k masraf yapar binerim. ha satip da alacagim 4000-5000 dolar beni zengin etmez o ayri
  • Akü ölür. birine anahtarı bırak haftada bir çıkartsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: valiars

cevaplar icin tesekkurler. biraz daha arastirma yaptim. 6-7 ay arabayi oldurmez deniyor genellikle. anca aku-lastik-benzin. 8-9 ay ve uzeri icin komple baktirmak gerekir ama.
    benim planim akuyu sokup, depoyu fulledikten sonra benzin stabilizoru ekleyip lastiklere de fazla hava basmak. zaten sanayiye kadar goturse yeter. araci satip dolar al diyenler olmus da arac zaten oyle elini sallayinca bulabilecegin bir arac olmadigi icin satmak gibi bi planim yok. gerekirse de 6 ay sonunda 2-3k masraf yapar binerim. ha satip da alacagim 4000-5000 dolar beni zengin etmez o ayri
    Benzin doldurmayın. içinde çeyrek depo olsa yeter. Bekleyen benzinin oktanı düştüğü için ateşleme sorunları vs olacaktır.

Aküyü söküp park et başka da bir şey yapma. Gelince 4lastik alırsın olur biter. Lastikleri 40-45 basıp park et.

Ben de 6ay çıktığımda kardeşime bırakmıştım. 3haftada bir çalıştırırdı. bir kere işe gitmiş gelmiş 150km filan yapmış 6ayda

• Valla yerinizde olsam 4 tane takoz ayarlar akü kutup başını söker giderim hiç bişey olmaz.

• 6 ay askerlik süresince araba yattı. 1-2 haftada bir araç çalıştırıldı ama hareket etmedi.
    Askerden geldikten 2-3 ay sonra akü bitti. Lastikler kötü olduğu icin ABS devreye giriyordu.
    Lastik ve akü değişti ve sorunsuz kullanmaya devam ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapalım güvenlikli ve kameralı bir garajım var anahtarı bana bırak,depoyude fulle haftada bir garajda turlarım.

kafanda rahat olur..

gelince aracı alır gidersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.