Şimdi Ara

4 Aydır çözüm bulamadım lütfen yardım(FPS,YAVAŞLAMA SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,1.5-2 Yıl önce oyun bilgisayarı topladım. Son nesil oyunlarda Nvidia optimizasyon veya full ayarlarda(genelde nvidia hepsini son ayara getiriyor) 60-100 fps alıyordum. Son zamanlarda bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı Ram ve disk kullanımı birden %100 oluyor. Fps 10-15de dolanıyor reset atmak zorunda kalıyorum.Fakat bilgisayar açıldıktan biraz zaman sonra kasanın normal çalışma sesi değişiyor daha gürültülü/tıkırtılı çalışmaya başladıktan sonra her şey düzeliyor tekrar son ayarlarda ilk gün ki gibi fps veriyor.Macunlar yenilendi parçalarda sıkıntı yok dendi,bir kaç yere gösterdim ama hala aynı.Ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

Windows 10 64 bit
    i7-4790k işlemci
    Gtx 970 ekran kartı
    Gigabyte Z97x gaming 5 anakart
    (Sıvı sogutuculu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguz181818 -- 14 Ekim 2016; 17:20:01 >

• temiz bi format atın düzelir belki
  • Ndivia ayarlarını kaliteliden performansa getirmelisin sorunun büyük ihtimalle düzelecektir.
  • Oguz181818 O kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir ?

Ayrıca ram ve disk kullanımı %100 olduğunda RAM ve DİSK oranların ayrı ayrı resmini eklermisin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerinizin hepsini yaptım hala aynı,bilgisayarda bir şeylerle ugrasınca bir müddet sonra gürültülü çalışmaya başlayıp kendi kendine düzeliyor,bir daha denk gelirsem fotograf ekleyecegim :/
  • Oguz181818 O kullanıcısına yanıt
    Selam kardeşim Denetim masası/ Güç seçenekleri / yüksek performans seçip denermisin sorun çözülmezse bakalım tekrar
  • Shin_Akuma kullanıcısına yanıt
    Düzelmedi hocam :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gurultunun kaynagi neresi

• Psu yu bi gözden geçirin benzeri yüksek ses sorunları genelde Psu dan kaynaklanır. Eğer ki Psu yetersiz ise veya fanlarinda falan sorun varsa yeterli gücü veremiyorsa bu sorunları yaşamanız muhtemel. Diğer cevaplara verilen açıklamalarınıza bakılınca benim aklıma ilk olarak Psu geldi. Birde o ısı değerleri de Psu dan kaynaklı olabilir. Bi de ona bakın onda da sorun yoksa baştan aşağı sistemi yazıp tek tek donanımı test etmeniz gerekir. Donanımı baştan aşağı yazmanız gerekir kısmı konuya eklemeniz lazım daha iyi bilgi ve yardım alabilmeniz için yani.

Kasa-Psu-Anakart-İşlemci-Ram-Ekran Kartı-Monitör-Diğer iç ve dış donanımlar kurulu olan büyük oyun ve programlar anti virus yazilimi falan. Uyumsuzluk sorunlarına dair bilgilerde edinebilmeniz açısından bu bilgileri vermeniz faydalı olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.