Şimdi Ara

4 bijontu Janta 4 bijon deliği daha açmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4x98 bijon aralıklı poryaya 4x100 jant takmak istiyorum..Spacer/flanş vs pek guvenli gelmiyor bunu yapabilmek için en mantıklı gelen şey jant üzerine!!! ekstradan 4er tane daha bijon deliği açmak.. bunu nasıl yaptırabilirirm tavsiye veya yönlendirmeniz olabilirse cok sevinirim..

• Önceliklr jant üreten bi firmaya gidip(hayer lemmerz, tekersan, cms, jantaş vs) o bahsettiğiniz delik eksenlerinin % kaç hassasiyetle işlendiğini bi görün; öğrenin, ondan sonra da kendi kendinize durum değerlendirmesi yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hddddd

Selam arkadaşlar...

4x98 bijon aralıklı poryaya 4x100 jant takmak istiyorum..Spacer/flanş vs pek guvenli gelmiyor bunu yapabilmek için en mantıklı gelen şey jant üzerine!!! ekstradan 4er tane daha bijon deliği açmak.. bunu nasıl yaptırabilirirm tavsiye veya yönlendirmeniz olabilirse cok sevinirim..

Bende de güzel bi jant var ama dört bijon benim araç beş takmak istesemde olmuyor :( bi çaresini bulsam harika olacak.
  • caglarcb@ doğru söylemiş.

Jantlar üretilirken o bijon deliklerinin açılacağı nokta jantın tasarımına geometrisine göre hesap ediliyor. Jant üretimi hassastır. Lastiğin dişleri arasına giren küçük taş parçaları, janttan düşen 10gr. kurşun bile balansı etkiliyorken, janta harici delik açılması olacak iş değildir. Sanayide böyle bir uygulama yok.

Spacer ve flanş jantın dışarıya doğru daha çıkık durmasını sağlayan aparatlardır, bijon mevzusuyla alakasını anlayamadım. Farklı bijon aralıklarına imkan tanıyan ara aparatlarlar varsa da bilmiyorum.

4*98 bijon aralıklı aracına neden 4*100 jant takmak istiyorsun. Araç nedir?
  • 0.1 mm kaysa neler olacağını tahmin edebiliyormusunuz?
  • Elbetteki 1mmlik orantısızlık bile dengeyi bozacaktır haklısınız..
    Düz mantık düşündüğüm zaman jant ve porya ile birebir aynı genişlik oran/orantı, aynı bijon aralığında milimetrik olarak açılabilir gibime geldi..tabi ki elimize bir matkap=P alıp değilde buna uygun olabilecek makineler vs. belki vardır diye düşünmüştüm..
    Bahsettiğinize göre galiba olanaksız gibi.. Ama insanlar neler yapıyor ya 4 tane bijon deliği açmak bu kadar olanaksız olmamaı gibime geliyor..

Araç fiat panda arkadaşlar.. 14'' 4x98 jant var.....
  • alternatif intihar yöntemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DCda hiç mi rastlamadınız adamlar programıyla çizip hesaplayıp, makineye bağlayıp sıfırdan kendilerine özel jantlarını yapıyorlar..
    aracın porya değerlerini et değerlerini vs. bilip buna uygun hesaplayarak uygun hassas bir makineyle bijon yuvası koymak..
    gerci doğru türkiyede herkes amele usulu ve hassas ince işler konusunda beceriksiz olduğu için orantılı 4 tane yuva açmak uzaya çıkmakla eşdeğer.. belki de bahsettiğim olay belli seviyede profesyonellik isteyen bişey ve burda olmaz diyen herkesin yeterince prof. olduğunu düşünmüyorum.. o yuzden de hiç duymadığınız ve rastlamadınız bir şey olduğu için olmaz diyorsunuz.. belli bir uzmanlık seviyesinde olmadan tabi ki olanaksız gibi duuyor.. bir bilgisayar sistemine bağlanmadan uygun hassas makine olmadan elbette imkansız birşey o oranı tutturmak, hiçkimse de bahsettiğim seviyede uzman olmadığı için konuyu açmamın bir anlamı kalmadı
  • iyi dayı niye kızıyosun sormuşsun insanlar cevaplamış açıklamış. al matkabını git kafana göre aç deliğini o zaman niye sordun. adamlar 0 dan yapıyo jantı üstüne fazladan delik açmaya uğraşmıyo türk usulü...öyle milimetrik hesaplı işler olmasa 4*100 jantla 4*98 jant ayrı ayrı üretilmezdi. adam jantın balansı tutsun diye 1gr kurşun takıyo janta sen tutmuş delik açacam diyosun
  • Geldim beyler...Delik nereye açılacaktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hddddd
    gerci doğru türkiyede herkes amele usulu ve hassas ince işler konusunda beceriksiz olduğu için

estağfurullah
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Geldim beyler...Delik nereye açılacaktı?

hahaha bu iyidi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Geldim beyler...Delik nereye açılacaktı?

• 0'dan jant dökümü bile daha mantıklı Discovery'de izlediğiniz şey de CNC tezgah kimse böyle bir risk alıp mukavemet hesapları, mm'den daha hassas ölçümler olmadan böyle bir işlem uygulamaz yani size tavsiyem vazgeçin bu sevdadan.
  • sanayide o delikleri kaynatırlar yerine yeniden delik açarlar, hatta göbeği söküp yeni göbek bile takarlar ne sandın
  • Uğraştıktan sonra yapılabilir tabiki.

Zaten jantı poyraya merkezleyen, bijon delikleri değil jantın göbeğidir.

Jantı söküp arkasına bakarsanız oturma yüzeyini görürsünüz.

Bijonların görevi jantı eksene getirmek değil, zaten göbek sayesinde eksende olan jantı aksa, mile, poyraya (adına ne derseniz deyin) sabitlemektir.

Zaten bijonlar, janttaki bijon değilinden boşluklu olarak geçer, buradan bile merkezleme yapmadığı anlaşılır.

Yapılacak işlem jantı frezeciye götürmek,frezede jant göbeğini sıfırlayıp buradan referans alarak mevcut bijon deliklerini parmak freze ile genişletmek.
    Bu sıfırlama ve deliği genişletme işi burada bahsettiğim kadar kolay olmasada çok çok zor birşey de değil.

4x98 ve 4x100'den kastınız delik eksenleri arasındaki mesafe ise her bir delik jant merkezine doğru 1 mm ovalleşecek demektir. delikler daire değil de badem gibi bir şekli olacaktır.

Tabi bu işlemi yapmak için frezeci 50-100 tl arası birşey isteyebilir.

• Başlığı okudum...YANLIŞ...Hatalı ve sakat bir uygulama olur..Doğrudan jantın göbeğini gövdesinden çürüterek ayırmış oluyorsunuz..GÖBEĞİN JANTI TUTMA KAVRAMA GÜCÜ RİSKE GİRİYOR..O jantın üzerinde arabanın bir köşesi var..Kaç kişinin hayatı var...Yanlış diyorum.. Bloknotlardan cart diye yırtıp aldığınız üst kısmı delikli kağıt sayfaları düşünün...İşte yapmak istediğiniz işlem odur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Mart 2013; 12:15:20 >
  •  4 bijontu Janta 4 bijon deliği daha açmak..

4 bijontu Janta 4 bijon deliği daha açmak..

Merhaba arkadaşlar arabayı yeni aldım, hiç jantların bijonuna bakmak aklıma gelmedi taki lastik patlayana kadar. Bi baktım 8 tane bijon deliği var arkadaşın dediği gibi yanına sonradan 4 tane daha delik açılmış, bunu düzeltme ya da kapatma şansımız var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.