Şimdi Ara

4 bin tlye kadar fotoğraf makinası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

canon 650d + tamron 17.50 vardı 650d içine su kaçtı bozuldu. foto makinası tamirinde de tamir sonrası hiçbirşey eskisi gibi olmayacagını biliyorum. hem almışken daha güncel bir makina alayım diyorum.

şimdi 4 bin tlye kadar bakıyorum.

ben 2011 yılında foto makina piyasa takibini bıraktım. o zamanlar dslr büyük makinalar en iyisiydi,şu an bakıyorum 2 tane küçük makina gördüm.

Panasonic Lumix DMC-LX100 Geniş Sensörlü fiyat 3900 tl

http://urun.n11.com/kompakt-fotograf-makinesi/panasonic-lumix-dmc-lx100-genis-sensorlu-kompakt-kamera-panasoni-P86636222?cid=604001&gclid=CLXui5Sr0ssCFcrjGwod13ANAQ&gclsrc=aw.ds

bir de SONY RX100 M4 20.2 MP

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-rx100-m4-20-2-mp-4k-premium-kompakt-fotograf-makinesi.html

bunlar 2si de küçük makinalar ve fiyat performans aralarında büyük değişebilir lensli dlsr foto makinaları ile karma top 10 karsılastırmalarında ilk 2 de oynuyorlar.

gerçekten bu küçük makinalar, diğer değişebilir lensli makinalardan daha mı iyi sonuc veriyor ?

ben bunlardan birini alsam tamron 17-50 + canon650d ile çektigim fotolardan daha mı iyi sonuc alırım auto çekimde ?

bir de bu fiyata tavsiye edeceğiniz başka makina var mı?

hem fotograf hem video için

eğer çok uçuk bi fark varsa, 6 bin tlye kadar çıkabilirim ama farkın gerçekten çok ucuk olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan232 -- 21 Mart 2016; 19:51:24 >

• Croplarin hepsi birbirine yakin değerler verir. Aynasız düşünüyorsaniz satışa sunuldu mu bilmiyorum ama Sony a6300 düşünebilirsiniz. Fakat dedigim gibi benim gözümde croplarin arasinda cok az belirgin farklar var imaj kalitesi bakimindan. Ben croplu makineden sonra makine alacak herkese tam kare oneriyorum. Aynasiz düşünüyorsan sony a7II falan bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir makineye 4000tl verilecekse o makine FF sensörlü olmalıdır ki o paraya değsin.
    FF sensörlü makine olarak
    sony a7 II,canon 6d,nikon d610 veyahut suya,toza,soğuğa dayanıklı tank gibi FF sensörlü makine istersen Pentax k-1 var, henüz Türkiye de satışa çıkmamış,ama yakında gelir.
  • 6d+50mm 1.8
  • RX100M4 sahibiyim. Eğer video ağırlıklı kullanmayacaksanız fiyat yüksek. (4k ve 1000fps slow motion gibi özellikler yüzünden pahalı bir kameradır.)
    Ancak çektiği fotograflar (özellikle 24mm'de) oldukça keskin ve dinamik aralık açısından çok ama çok başarılı (raw çekiyorsanız)

Tabi alan derinliği, lens değiştirme gibi konularda bence de FF bir makinaya yönelmelisiniz. 6D vs D610'da oyumu D610'dan yana kullanırdım (39 nokta AF vs 11 nokta AF)
    4k ve slow motion sizin için önemli değilse A7 II uzun süre kullanılabilecek bir makine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.