Şimdi Ara

4. çekirdek ve 1066 açılmama aptallığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar Şöyle bir sorunum var 1066 mhz cl5 kingston hyperx ramim var ve phenom 2 x3 2.8 işlemcim var.4 çekirdeği çalışıyor fakat .ramler 800 de çalışıyor tabiki manuel olarak ayarlamam gerekiyor 1066 a yükselttiğimde bu sefer 4. çekirdek kapanıyor . 4 çekirdeği açtığımda ramler tekrar 800 mhz ye düşüyor ikisi aynı anda denediğimde bilgisayar açılıyor çalışıyor reset atıncada çalışıyor fakat bilgisayarı tamamen kapattıp açmaya calıstığımda bilgisayar açılmıyor cmos sıfırlamak gerekiyor. yani kısacası hem 1066 yapıp hem 4. çekirdeği açamıyorum. psum 450 wat feel fakat 3 çekirdek 1066 ram ve 4890 ı çok rahat kaldıran bir psu. şuanda ekran kartım yok ve 4. çekirdek ile rame rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum. sizce problem nedir ?

• Bu X3lerin 790GX çipsetli anakartların biosuyla 4X'e açılma durumu gayri resmi birşey değil mi?Ayrıca şansa bağlı değil mi?

Kimisinde dördüncü çekirdek hiç çalışmaz.Kimisinde hiç problemsiz açılır çalışır.Kimisinde de sende olduğu gibi böyle problem çıkarabilir.
  • hiç bir bilgim yok eğer anakartla ilgili birşey olsaydı biosu ilk ayarladığımdada açılmazdı fakat şöyle bir durum ilk ayarda açılıyor resette açılıyor sorunsuz fakat kapatıp açmaya calıstığımda sorun cıkıyor.
    psu kaynaklı bir sorun niteliğinde gözüküyor ama şöylede bir şey var psu kaynaklı olamaz çünkü dediğim gibi 12 pinlik 4890 ekran kartını ve bu sistemi kaldıran bir psu
  • bendede gigabyte 790x-ud4 anakart ve dual çalışan 2gb 1066 a-data vitesta var bendeki sorun 4.çekirdeği açtığımda bazen ekranda görüntü gidiyor bazen 1 saat amd overdrive ile test ediyorum tık yok 3 çekirdek kullanırkende oluyor 500 watt fsp aldım yine oluyor anlamadım ne iş bu konuda tam bilgi sahibi olanda yok
  • sendomi peki 4. çekirdeği açtığında oyunlar haricinde masaüstü uygulamalarda arasıra kilitlenmeler yaşıyormusun ?böyle hatasız bi kitlenme direk kontrol kaybı ve sonunda reset gibi ?
  • evet aynen dediğin gibi oluyor kitleniyor reseti basıyorum sonra
  • sorunun şu "AMD PHENOM II X3 720BE(DOĞUŞTAN X4"un hakikaten doğuştan 4. çekirdeği arızalı olduğu için kapatılmış. yani gerçekten arızalı çekirdek ve bu tarz problemler yaşıyorsun.tabi overdrive yapınca bu sorun düzelir fakat doğuştan 4. çekirdeğin arızalı.arızalı olması hiç çalışmayacağını göstermez.

fakat bendeki problem alakasız kesinlikle 4. çekirdek GERÇEKTEN arızasız.çünkü dediğim gibi biosdan ilk ayar veya resetten sonra açıldığında saatlerce hiç bir takılma problem sıkıntı yok.fakat bilgisayarı kapatınca olan oluyor.problem kaynağı psu gibi görünen bir problemim var fakat emin değilim.
  • iyide 1 saat boyunca işlemciyi baskı uyguluyorum işlemci fanı deli gibi dönüyor sıcaklık 55 dereceyi görüyor tık yok ne oluyorsa arada bir kitleniyor 3.0ghzde denedim 1 saat yok sonra yine bir saat yine yok dvd'den driverları yükleyecektim tak görüntü gitti varmı bunda bir anlam tamam bozuk olsun sorun değil ama 1 saat deli gibi çalışıyor alakasız birşeyde gidiyor
  • test programlarını bi kenara bırak psu problemini kafadan at psu tamamen para tuzagı çünkü 30 liralık psu ile neler calıstırılıyor deneyen bi insanım.

şunu bir dene fail-safe yap ve dene problem olmadığına emin ol kilitlenme vs.
    sonra ramlerini sabit hızında bırak 4. çekirdeği açarak çok az overclock et ve az bişey voltaj ver
    sorunsuz çalışırsa ne ala. ama gene bir problem varsa muhtemelen işlemcinin ön bellek beslemesindeki tıkanıklıktan dolayı bazen problem yaşıyorsun.amd oyunda iyi programda kötü imajına %100 inanıyorum hakikaten oyunda problem cıkarmazken bazen normalde problem cıkarıyor
  • dediğin gibi 300 watt a-open ile 4850 kullandım sorun yoktu bu arada fail-safe ne dediğin şekilde yapamam powerı çıkardım kasada şu an 300watt var ama yinede deneyeyim bir
  • biosdan fail-safe default settings i denicen.
  • yaptım dostum deneyelim bir süre bakalım ne olacak yarın yazarım sana sonucu dostum uykum geldi yatmalıyım iyi geceler sana sağol verdiğin bilgiler için inşallah sorununu halledersin 4. çekirdeği adam gibi kullanırsın
  • kadir bizim 140TL ücret iadesi ne oldu.
    herksin ücretini iade ettin bi ben mağdur durumdayım..

http://resim.donanimhaber.com/m_32154856/mpage_1/key_//tm.htm#32154856

diğer topic silinmiş ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.