1.bilgisayar acılır acılmaz"kayıt defteri düzenleme, yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmıştır"diyor. ve calıstıra gelip regedit yazarsam aynı mesajı veriyor.. dolayısıyla kayıt duzenlemeye giremiyorum.. 2. bilgisayar basladıktan sonra "blue32.mtf8.biz öğesinden siz(veya bir program) bilgi istediniz. hangi bağlantıyı kullanmak istiyorsunuz." diye bi iletişim penceresi acılıyor. bu neden cıkar nasıl yok edilir.. bu programı sistemde aradım boyle bi program yok.. spybot ve adaware kullanıyorum.. zone alarm firewall kurulu.. norton antivirüste bişey gorulmuyor.. 3. alt+ctrl+del tuslarına basınca işlemler menusunde svchost.exe diye bi exe calıstıgını gordum. bundan alt alta 3 tane birden war ve kapattıgım taktirde sistem autorty 59 saniye sonra bilgisayarı kapatıyor.. aynı blaster solucanı gibi. blaster ı ve daha bicok solucanı aradım yok.. scvhost.exe yi internette aradın internettv.gen.tr de scvhost.exe yi bi trojanın yarattıgı yazılıydı. 4.".ax" uzantısı nedir.. yuklediğim bazı programlarda ve codeclerde .ax uzantılı dosyaları yuklemiyor ve bunu yoksayı secmem gerekiyor.. bu konularda bilgisi olan arkladaslardan yardım pls.. not: sistemde yazdıgım 4 programlada arama yapıyorum ama bi anormallik yok gorunuyor.. mesela hiçbi trojan internete baglanmak icin izin istemiyor.. yada bi virüss bulunamıyor.. yada adaware veya spy ware yok gibi gorunuyorr..
bence kısa yoldan baştan windows kur. bu arada blaster bi virüs değildir.bilgisayarına girince sen internetteyken senin elinle svchost'u kapattığın gibi kapatır. tek yaptığı budur. svchost windows'un çalışmasını sağlayan önemli exe'lerden biridir.
yeniden windows kurmayacagım diğer konularda yardım pls.. ve svchost.exe bende 3 tane birden war altalta.. blasterın worm oldugunu biliyorum..
o her zaman 3 tanedir.onda bi gariplik yok. kusura bakma diğer konular hakkında bii söyleyemiycem.