Şimdi Ara

4 GB,2 GB olarak gözüküyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün 4 Gb ram alıp bilgisayarıma taktım.Sistemim 32 bit Windows XP.Anakartımın 4 gb rami desteklediği üreticinin sitesinde yazıyor.Ama Windows ram'imi 2 GB olarak görüyor.CPU-Z ye baktığım zaman ise 4 GB ramin tamamı görünüyor.Ram'in windows'ta 2 GB olarak görülmesinin nedeni ne olabilir?64 bit windows kursam sorun düzelir mi?Soru biraz karışık oldu ama yardıma ihtiyacım var

• xp"nin 64 bit türkçesi olmadığına göre 64 bit vistadan başka çaren yok

ama seninki niye 2gb gördü bilmiyorum normalde 3 3.2 3.5 civarlarında olması lazım
  • Windows XP 64Bit veya Windows Vista 64bit kurarsan sorunun düzelecektir. Tabiki istersen 64bit linuxlerden de kurabilirsin.
  • Bende anlamadım neden 2 GB olarak gözüktüğünü,acaba anakartım 2 GB den fazlasını desteklemiyor mu?Ama üreticinin sitesinde de 4 GB destekler yazıyor.Kafam karıştı walla
  • Sanurum 32 bitler desteklemiyor 64bit kur istersen bi
  • 4 gb yi anakartın butun slotlarına yerleştirdiysen vede xp kullanıyorsan olabilecek sorunlar vardır.mesela bazı anakartlar 4 slotu doldurdugun zaman desteklemez.eger senin sorun işletim sistemindeyse bence vista kullan derim.eger oyun oynuyorsanda xp64bit var onları kur.sorun gider.ama xp de yine 4 gb olarak görmez.vista tam gösteriyor
  • 64 Bit Vista yada xp alırsan 4 GB olarak kullanabilirsin daha fazla ramde destekliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 64 bit windows kurmayı deneyeceğim arkadaşlar umarım sorun düzelir..Teşekkür ederim..
  • 2gb görmemesi lazım. windowsla alakası yok. olsa en azından 3gb görmen gerekiyordu zaten. Ya 2gb destekli anakartın yada slot ta bir sorun var.
  • Anakartımın kaç GB ram desteklediğini nerden öğrenebilirim?Bunu ölçen bir program var mı?Anakartın üreticisinin sitesinde 4 GB destekli olduğu yazıyor bu arada.Ama yanlış bilgilendirme de olabilir tabii..
  • önemli olan anakartın kaç gb desteklediği değil yazılımın size sunacağı olanak.32 bit XP de max 2gb kullanabilirsiniz. 64 bitte de 3gb oluyor diye biliyorum yani 4gb ı tam olarak kullanamazsınız,ki gerek te yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoinsan

Anakartımın kaç GB ram desteklediğini nerden öğrenebilirim?Bunu ölçen bir program var mı?Anakartın üreticisinin sitesinde 4 GB destekli olduğu yazıyor bu arada.Ama yanlış bilgilendirme de olabilir tabii..

Anakartın modeli nee
  • anakartım orion ms-7168
  • Arkadaşlar,64 bit Windows Vista yükledim ve sorun çözüldü!4 GB belleğin tamamı göründü.Yardımcı olan herkese teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.