Arkadaşlar geçen gün 4 Gb ram alıp bilgisayarıma taktım.Sistemim 32 bit Windows XP.Anakartımın 4 gb rami desteklediği üreticinin sitesinde yazıyor.Ama Windows ram'imi 2 GB olarak görüyor.CPU-Z ye baktığım zaman ise 4 GB ramin tamamı görünüyor.Ram'in windows'ta 2 GB olarak görülmesinin nedeni ne olabilir?64 bit windows kursam sorun düzelir mi?Soru biraz karışık oldu ama yardıma ihtiyacım var
xp"nin 64 bit türkçesi olmadığına göre 64 bit vistadan başka çaren yok
ama seninki niye 2gb gördü bilmiyorum normalde 3 3.2 3.5 civarlarında olması lazım
Windows XP 64Bit veya Windows Vista 64bit kurarsan sorunun düzelecektir. Tabiki istersen 64bit linuxlerden de kurabilirsin.
Bende anlamadım neden 2 GB olarak gözüktüğünü,acaba anakartım 2 GB den fazlasını desteklemiyor mu?Ama üreticinin sitesinde de 4 GB destekler yazıyor.Kafam karıştı walla
Sanurum 32 bitler desteklemiyor 64bit kur istersen bi
4 gb yi anakartın butun slotlarına yerleştirdiysen vede xp kullanıyorsan olabilecek sorunlar vardır.mesela bazı anakartlar 4 slotu doldurdugun zaman desteklemez.eger senin sorun işletim sistemindeyse bence vista kullan derim.eger oyun oynuyorsanda xp64bit var onları kur.sorun gider.ama xp de yine 4 gb olarak görmez.vista tam gösteriyor
64 Bit Vista yada xp alırsan 4 GB olarak kullanabilirsin daha fazla ramde destekliyo
64 bit windows kurmayı deneyeceğim arkadaşlar umarım sorun düzelir..Teşekkür ederim..
2gb görmemesi lazım. windowsla alakası yok. olsa en azından 3gb görmen gerekiyordu zaten. Ya 2gb destekli anakartın yada slot ta bir sorun var.
Anakartımın kaç GB ram desteklediğini nerden öğrenebilirim?Bunu ölçen bir program var mı?Anakartın üreticisinin sitesinde 4 GB destekli olduğu yazıyor bu arada.Ama yanlış bilgilendirme de olabilir tabii..
önemli olan anakartın kaç gb desteklediği değil yazılımın size sunacağı olanak.32 bit XP de max 2gb kullanabilirsiniz. 64 bitte de 3gb oluyor diye biliyorum yani 4gb ı tam olarak kullanamazsınız,ki gerek te yok.
quote:
Orjinalden alıntı: teknoinsan
Anakartımın kaç GB ram desteklediğini nerden öğrenebilirim?Bunu ölçen bir program var mı?Anakartın üreticisinin sitesinde 4 GB destekli olduğu yazıyor bu arada.Ama yanlış bilgilendirme de olabilir tabii..
Anakartın modeli nee
anakartım orion ms-7168
Arkadaşlar,64 bit Windows Vista yükledim ve sorun çözüldü!4 GB belleğin tamamı göründü.Yardımcı olan herkese teşekkür ederim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme