Şimdi Ara

4 Gb yanına 2*2 gb ram takılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 gb kingston hyprex cl7 kullanıyorum yanına 2*2 aynı model ramden taksam sorun yaratırmı ? neden böyle diyeceksiniz daha ucuza gelir diye düşünüyorum 2 el buldum bir arkadaştan?

• anakartinin desteklemesi lazim o zaman 2x4 8 gb ram ve ustunu
  • 16 gb kadar ram desteği var anakartımda
  • tamam o zaman aynisini gonul rahatligiyla alabilirsin
  • takarsın calısır ama dual channel ozellıgını kullanamazsın sıngle channel olarak calısır tum ramlerın
  • ana kartınıza göre karar vermek gerekir. ama 4 ün yanına 2adet 2 gb daha takmanızda problem yok. tek kanal çalışır sadece.
  • Tek kanal çalışmasında ne sıkıntı olur ? Benim 1600mhz 4+2+4+2 gb ram kullanıyorum. PC de 12 gb ram yüklü diyor fakat kullanılabiliri yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalcin -- 16 Aralık 2012; 22:48:51 >
  • 4+2+4+2 zaten çift çalışır. Ramların simetrik durumda.

Ancak 4+2+2 tek kanal çalışır. Normal kullanımda biraz fark eder. Ancak ahım şahım fark olmaz. Ancak işlemci ve belleği sonuna kadar sömüren render-video edit gibi işlerde epeyce fark olur.

4 Gb yanına 2*2 gb ram takılırmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 18 Aralık 2012; 12:26:01 >
  • 4+2+4+2 RAM kullanıyorum fakat hepsi DDR3 1600 mhz ve programdan dual channel çalıştığını gördüm.
  • konu açılmışken bende bir soru sorayım.
    benim 2gb ram var. bunun yanına 4gb ram takabilirmiyim lütfen acil cevap verin ram alıcam. ha bide 8 gb'a kadar desteğim var. şimdiden teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.