3 dosya açıldı, şuanda anadolu sigorta yenilemeyi reddetti,
poliçem 23.02.2010 tarihinde doluyo, bi kaç yerden okuduğuma göre 4. hasarda sigorta şirketleri poliçeyi iptal ediyorlarmış, poliçemi okudum ancak böyle bi madde göremedim
böyle bişey varsa bunun yasal dayanağı nedir? yarın kaza yapsam kasko bunu ödemiyip poliçeyi iptal mi edicek? bu hakkı sağlayan ne?
Anadolu Sigorta sözleşmeyi fesh etme hakkını kullanacaktır. Eğer hasar yaparsan, hasarını ödeyip, poliçeni gün bazlı iptal ederek geriye kalan primini de iade edecektir.
Bence esas düşünmen gereken konu, poliçeyi hangi şirketten yenileyeceksin? Tramer denen sistemde bütün sigorta şirketleri 3 hasarlı olduğunu görüp teklif vermeyecektir. Araştırmaya şimdiden başlamanı öneririm.
yenileme için acente araştırmaları yapıyo. yenileme yapmamalarını anlıyorum ama bu fesih etme olayı çok saçma yani hasarı ödeyip etse eyw ama ödemeden edememesi lazım. ozaman 3 hasar yapınca ben etseydim geri kalan parayı alsaydım. bunun yasal dayanağı nedir?
zaten ölye olacaktır, 4. hasarı alırsanız hasarınızı öderler ve poliçeyi iptal ederler.
Yasal dayanağı yok, ama şöyle düşünün; Siz x firmasının mallarını satmak için anlaşıyorsunuz ve sözleşme çerçevesinde dükkana mal alıyorsunuz. Sonra bakıyorsunuz ki x malından çok şikayet geliyor, siz de artık satmak istemiyorum, dükkandaki mallardan sonra başka almayacağım diyerek sözleşmeyi feshediyorsunuz. Tabi üzerinde herhangi bir yaptırım yoksa. Sigorta poliçeleri de birer sözleşmedir ve kasko poliçelerinde bu şekilde bir yaptırım yoktur. Sonuçta Sigorta şirketleri de bir ticarethane ve para kazanmak amacındalar.
eğer ki hasarı ödeyip iptal edip kalan zamanın parasınıda geri ödiceklerse bu kabul edilebilir. kasko genel şartlarında ki madde şu: 4.2. Kısmi hasarlarda taraflar sigorta sözleşmesini feshetme hakkına sahiptir. Taraflar fesih hakkını ancak tazminat ödenmeden önce kullanabilir.
ancak burda tazminat ödenmeden önce yazıyor bu noktada işler karıştı. benim poliçemde bu genel şartlara tabi olduğuna dair bi madde göremedim. tabii bu şartların öncelikle yasal dayanağı olması lazım onu merak ediyorum.
yani benim poliçem 23.02.2001 de doluyor atıyorum 07.02.2011 tarihinde meydana gelen 08.02.2011 tarihinde bildirimini yaptığım hasarı karşılamadan poliçemi iptal edememeleri lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: OzzY®
eğer ki hasarı ödeyip iptal edip kalan zamanın parasınıda geri ödiceklerse bu kabul edilebilir. kasko genel şartlarında ki madde şu: 4.2. Kısmi hasarlarda taraflar sigorta sözleşmesini feshetme hakkına sahiptir. Taraflar fesih hakkını ancak tazminat ödenmeden önce kullanabilir.
ancak burda tazminat ödenmeden önce yazıyor bu noktada işler karıştı. benim poliçemde bu genel şartlara tabi olduğuna dair bi madde göremedim. tabii bu şartların öncelikle yasal dayanağı olması lazım onu merak ediyorum.
yani benim poliçem 23.02.2001 de doluyor atıyorum 07.02.2011 tarihinde meydana gelen 08.02.2011 tarihinde bildirimini yaptığım hasarı karşılamadan poliçemi iptal edememeleri lazım.
zaten öyle, problem yok Hasarınız karşılanır ve poliçeniz iptal edilir. Ancak size daha önce poliçeniz iptal edilecek tarzında bir tebligatta bulundularsa iş farklı bir boyut kazanır.
peki kopyaladığım maddede geçen "tazminat ödenmeden önce" kısmı ne ifade ediyor?
peki kopyaladığım maddede geçen "tazminat ödenmeden önce" kısmı ne ifade ediyor?
Açıkçası tam olarak neyi ifade ettiğini bilmiyorum ancak uygulamada şu şekilde oluyor, hasarı ödeyip dosyayı kapatıyoruz ve akabinde poliçe iptale alınıyor. Belki şu şekilde olabilir; sen yeni bir hasar dosyası açtırıyorsan poliçeni iptal edip hasarını ödeyeceklerdir. iptali geciktirdikleri süre içerisinde yeni bir hasar dosyası ödenmemesi için bu madde konmuş olabilir ama uygulamada kimse kullanmıyordur diye düşünüyorum. Sonuçta kafana takma, sen hasar ihbarında bulunduğun tarihte poliçen varsa ödenecektir o hasar.
teşekkür ederim açıklamalarınız için, umarım başıma böyle bişey gelmez.
quote:
Evet o madde aynen var. Bana da garip gelmisti ama var. Ancak yazdigi gibi yorumlandiginda sigortanin bir anlami kalmiyor. Vardir bir hikmeti.
quote:
teşekkür ederim açıklamalarınız için, umarım başıma böyle bişey gelmez.
rica ederim. Elimden geldiğice yardımcı olmaya çalışıyorum. Sorun çıkarsa tekrar konuşurz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme