Şimdi Ara

4 METRE YÜKSEKLİKTE DÜKKAN İÇİN ISITMA ODAKLI KLİMA ÖNERİSİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dükkanımızın yazıhanesine geçen sene baymak klima taktırmıştık 12000 btu meğer çin malıymış aux mu ne öyle bişey dediler

Yazın idare eder bir soğutması var en azından terlemiyoruz ancak ısıtma adına hiçbir şey yok

Dükkan kara düzen yalıtım vs olmayan önü cam kenarları duvar arka tarafı ise ahşapdan bölmeli ancak kullanılmayan statüde (fikir açısından fotoğrafçı stüdyoları) gibi düşünebilirsiniz

Ölçülere gelirsek 4 metre yükseklik 5 metre uzunluk 3.5 metre genişliğe sahip

yani ortalama 15 metre kare 60 metre küp bir dükkan

Kışın Ankarada gündüz saat 8-17 arası ortalama -10 15 gibi sıcaklıklar için sürekli sıcak hava sirkülasyonu yapabilecek bir klima arıyoruz özellikle defrost olayını hiç yaşatmayacak veya çok kısa sürede üstesinden gelebilecek bir ürün bizi memnun eder fiyatına göre enerji verimliliği kalitesi sağlık açısından filtre vb gibi kısmen anladığım veya anlamadığım kriterlerde göz önündedir ancak en önemlisi iyi ısıtmaya sahip olması bu sebeple sizin fikirlerinize ihtiyaç duyarak bir kaç modele yönelmek istiyorum

Marka olarak daikin ve mitsubishi öne çıkıyor ancak samsung eca yada btu kısmı yüksek diğer klimalar nasıldır

Daikinle benzer özellikte bir samsung 2900 e alınabiliyor daikin ise aynı btu kapasitesinde 4500 civarı keza mitsubishi de öyle

Daikin bayisi bana daikin modeli için 4800 5000 liraya 18000 btu (maks 22000 ısıtma) önerdi -15 e kadar çalışır sürekli sıcak üfler dedi

fiyat fazla oldu dediğimde ise yine daikin markaya ait olduğunu söylediği Daylux adında bir model söyledi oda 18000 btu birebir aynı kalite aynı parçalar japon dedi sadece çinde üretiliyor üzerinde daikin yazmaz dedi

Bununla beraber mitsubishi hakkında en ufak model bilgim yok yakınımda bayiside yok

2800 liraya eca 18000 lik klima var -15 de çalışır 22000 btu sıcaklık akışından bahsediyor ancak daikin ve mitsubishi ye göre nasıldır bilmiyorum

Sizin öneriniz hangisi veya hangileri olur?

Bazı modeller

www.isiyapimarket.com
    ECA Spylos ESA1218A100 - A++ Enerji Sınıfı, 18000 Btu Duvar Tipi İnverter Klima (Montaj Dahil)
    http://www.isiyapimarket.com/ECA-Spylos-ESA1218A100-A-Enerji-Sinifi-18000-Btu-Duvar-Tipi-Inverter-Klima,PR-42969.html?ref=akakce&v=1.71.7

Ereyon İnternetten Alışverişin Güvenilir Adresi
    Samsung AR5500 AR18JSFSCWK/SK A++ 18000 BTU/H Inverter Klima Fiyatı ve Özellikleri | Ereyon
    http://www.ereyon.com.tr/urun/samsung-ar18jsfsc.aspx?utm_source=epey.com

www.incehesap.com
    Rota Climate RT24-QTXB71B A++ 24000 Btu/h Sezonsal Inverter Klima (Daikin Servis Güvencesi) - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/rota-climate-rt24-qtxb71b-a-24000-btu-h-sezonsal-inverter-klima-fiyati-35757?ref=akakce&v=1.100

www.iklimsa.com
    Sigma Comfort SGM18INVDMR 18 BTU A++ Inverter Klima
    http://www.iklimsa.com/Urunler/Detay/49/SGM18INVDMR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 13 Temmuz 2017; 18:58:49 >

• Hocam ticarethanelerde ve hele ki sizin gibi koşulları sıradışı olan kullanıcılarda BAYMAK gibi gariban markaların çözüm olması elbette beklenemez. Hep yazarız hocam klima işi koşul işidir, Sizin koşullarınız zorlu olduğundan dolayı ME tarzı klimalar dışında çözüm bulmanız zor olur. Hele bir de ısıtma dediniz ki akan sular durmalı ;)
  • normal'de 70 metreküp bir alana sahipsiniz, normal değeri 12000 btu olan bir klimanın yetmesi gerekir 12000 btu klimalar 75 metreküp alana kadar onay alıyor, o klima maksimum modda büyük ihtimalle 14500 btu değere çıkıyordur,
    normalde hayli hayli yetmesi gerekir, işin koşullarını değiştiren oranın hem bir iş yeri olması hemde çok zayıf yalıtımı olması,
    zayıf yalıtımlı alanlarda 12000 btu 50 metreküp üstüne onay vermiyorlar,
    18000 btu normal şartlarda 112,5 metreküp alanlarda kullanılıyor, zayıf yalıtımlı yerlerde 18000 btu 75 metreküp alana ancak onay veriyorlar, sizin tam sınır limitlere yakın bir değer
    18000 btu sizin ofisinizi ancak kurtarabilecek bir değere sahip olacaktır,
    kullandığınız cihaz teçhizat giren çıkan kişi sayısı kapıların ne kadar sık açılıp kapanacağı gibi değerlerde önemli, 18000 çünkü orası için çok sınır bir değere sahip 75 metreküp kapasitesi

18000 matematik hesabında yeterli ama bu gibi durumlar aşırı fazla ise oda da kapı hiç durmuyorsa 24000 ve ya piyasa da var mı bilmiyorum 20000 btu luk klimanın sıkıntı yaşatma ihtimali dahi yok, 18000'lik klima taktıracaksınız eğer iyi bir marka olsun

ya da 18000 btu soğutma 20000 btu ısıtma değeri olan klimalar var onları tercih edin,
    gereğinden büyük klima takıp gereksiz enerji sarfiyatına yol açmamakta önemli,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 14 Temmuz 2017; 8:59:9 >

• Ado kullanıcısına yanıt
    Duvar tipi öneriniz hangisi olur hocam

Bu arada daikin ve mitsubishi harici bir sorum ise samsung nasıldır ar5600 serisi klimaları var nispeten uygun ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecem1903 G kullanıcısına yanıt
    Sizin direk özellikle ısıtma anlamında is görecek direk marka model öneriniz hangisi olur hocam

Birden fazla seçenekte olabilir tek secenekte

• bu üç klimada ısıtmada iyi gözüküyor bir incele...

www.modernklima.com.tr
    Modern Klima Teknolojileri - Midea - Duvar Tipi - Inverter Sistem Klimalar - Mission 2015
    http://www.modernklima.com.tr/Mission

https://tlcklima.com/urun/u-crown-inverter-duvar-tipi-split-klima-18000-btu/

• agah07 A kullanıcısına yanıt
    hocam bunlar çok pahalı beni en fazla 3000 -3200 arası kurtarır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Midea mission 18 lik 3800 tl gibi bir rakamdı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • agah07 A kullanıcısına yanıt
    Bu markayi hic duymadım kalitesi hakkında bilgi verir misiniz daikin mitsubishi e göre nasıldır artıları eksileri nelerdir? Özellikle ısıtma durumu nasıldır Ankara şartlarında iş görür mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 28 Temmuz 2017; 22:0:24 >
  • Daylux u üreten fabrikanın kendi markası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    O zaman genel olarak daylux ve onu üreten bu firma nasıldır kalitesi

Daylux uygun ise tercih edilmesinde bir sakınca var mı?

• Ben blanc modelini kullanıyorum sogutmasından memnunum ısıtmayı deneyemedim daha 1 ay olmadı alalalı yani servis bakımından tabiki daikin bundan daha yaygındır fiyat olarak hangisi işine geliyorsa onu al

• Emekkk kullanıcısına yanıt
    Kalite olarak benzer o halde

• Aynen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.